24.3.2010

Nettikauppoja

Minulta pyydettiin vinkkejä kivoihin nettiputiikkeihin - varsin toteuttamiskelpoinen idea!

Olen suurimman osan kivoista nettikaupoista löytänyt nimenomaan blogien kautta, jotkut suomalaisten, jotkut ulkomaisten blogien ansiosta. Joskus voi käydä niin, että sama putiikki alkaa vilahdella eri puolilla maailmaa kirjoittavien teksteisssä, ja lukijan mielenkiinto herää toden teolla. Näin kävi esimerkiksi Fashionology.nl:n kanssa kohdallani.

Mutta tässäpä siis sitä listausta lyhyine kuvauksineen! Maksutavoista ja toimituskuluista ja -ajoista löytyy tietoa kunkin kaupan omilta sivuilta. Kannattaa silmillään haeskella jostain sivujen ala- tai yläreunasta tekstejä "Shipping" tai "FAQ", eli Frequentely Asked Questions.

Asos.com
Warehouse.co.uk
Newlook.co.uk
Topshop.com

Nämä putiikit toimittavat Briteistä. Näistä Asos myy monia eri merkkejä ja lisäksi kosmetiikkaa ja muuta rompetta, muut pääosin omaa merkkiään. Hinnat ovat vaihtelevia, mutta pääosin kohtuullisia tavalliselle tallaajalle. Ajatellaan vaikkapa Vilaa esimerkkinä. Putiikkien tarjoaman tavaran laadusta tai eettisyydestä en sano mitään, se vaihtelee.

Fashionology.nl

Yksi omista suosikeistani on hollantilaisen Rachel Duisterin pieni koruputiikki. Fashionologyn korut ovat kysyttyä tavaraa, ja esimerkiksi juuri ostamani panssarisormus on ollut yhtä kyytiä loppuunmyyty. Monilla suosituilla bloggaajilla ympäri maailmaa on Rachelin koruja, joten hyvässä seurassa ollaan. Tsek myös Rachelin blogi!

Armor 2
Panssarisormus

Hopeakellari.fi

Upeita kotimaisia hopeakorujaa käsityönä, aiheet ammentavat mm. muinaisesta skandinaavimytologiasta. Myös tilaustyöt onnistuvat! Kiitos Marille vinkistä ;).

AllSaints.com

Brittiläinen nettikauppa on täynnä upeita naistenvaatteita ja toisinaan sieltä voi löytää erittäin kauniita koruja. Tsek oma ensitilaukseni tästä postauksesta! Hinnat vaihtelevat kohtuullisesta hieman tyyriiseempään. Laatu vaihtelee: Olen kuullut sekä kehuja, että haukkuja. Oma goottikeijumekkoni ei vaikuta varsinaisesti erityisen kestävältä ja laadukkaalta, mutta on toisaalta sitäkin kauniimpi ja erikoisempi. Tsekkaamisen arvoinen!

PARISTEXAS.dk

Tanskalainen luksusmerkkiputiikki, jonka valikoima ei ole hirvittävän laaja, mutta tuotteet tarkoin valikoituja koruja ja vaatteita. En ole itse tilannut täältä, mutta kuolailen toisinaan valikoimalle.

Far-Fetch.com

Tämä on lafka, joka kokoaa samaan nettikauppaan useista eri nettikaupoista tuotteita. Hakukriteereissä voi määritellä näytettäväksi vain EU:n alueelta toimitettavat tuotteet tai sitten myös/tai US:n alueelta toimittavat tuotteet. Myytävät merkit ovat luksusmerkkejä ja joitakin pienempiä merkkejä, yhtä kaikki, kalliita. Se ei silti estä kuolausta...


Kollektiivinen markkinapaikka, jossa käsityöläiset voivat myydä töitään ja halukkaat ostajat ostaa niitä. Sivusto toimii vain välittäjänä, itse maksutapahtumat hoidetaan myyjän ja ostajan välillä. Miinuksena lähes kaikki myyjät ovat EU-alueen ulkopuoleltaa, eli jos aikoo ostaa jotakin yli 40 euron arvoista (missä lienee tarkka raja menee tällä hetkellä), voi varautua maksamaan tulleja. Jos siis joku ei tiedä, EU-alueelta tilattaessa tulleja EI joudu koskaan maksamaan. Tarkempaa lisätietoa näistä asioista voi etsiä tullin omilta sivuilta.

Etsy-suosikkejani voi tarkastella tästä. Etsyn kauheimpia ja lollailtavimpia tekeleitä puolestaan voi lollailla Regretsy.comissa.

Novica.com

National Geographicin kanssa yhteisstyössä toteutettu projekti kokoaa samaan nettikauppaan käsityöläisten tuotoksia eri puolilta maailmaa. Projektilla halutaan tukea paikallista osaamista ja ammattitaitoa kädentöissä. Tsekatkaapa esimerkiksi sormukset, aivan mielettömän upeita ja ajankohtaisia luomuksia! Hinnatkaan eivät keskimäärin päätä puistata, sen sijaan se tulliuhka vähän puistattaa...

particuliere day 7


Brittiläisiä kosmetiikkalafkoja, joista irtoaa tuttuja merkkejä halvalla verrattuna kotimaisiin hintoihin. FeelUniquesta mä tilaan kaikki Tigini, sieltä ei tule edes postikuluja. Tsek myös meikkitarvikkeet ja naamarasvat! JBC:stä saa Dermalogicaa Suomen riistohintoja edullisemmalla. Pitäydyn edelleen sillä kannalla, että vain hullu maksaa moninkertaisia summia siitä, minkä saa pienellä vaivalla ja parin päivän odotuksella huomattavasti halvemmalla jostain muualta. But that's just me. Eläköön kapitalismi, eikö se niin mennyt?

Net-a-Porter.com

Luksusmerkkien ökypulju, josta kuitenkin löytyy myös mm. T by Alexander Wangin hieman kohtuullisemman hintaisia vaatteita. Toimitukset tehdään kahdesta kolmeen päivään sisällä Briteistä, ja toimituskulut ovat sen mukaisia: noin kolmekymmentä euroa per paketti. Suurta miinusta halvemman toimitusvaihtoehdon puuttumisesta. Hei, mä en todellakaan oikeasti haluaisi maksaa kymmeniä euroja ylimääräistä siitä, että saan tuotteeni seitsemän päivän sijasta kahdessa tai kolmessa päivässä. Mulla ei oikeasti useimmiten ole niin kiire.


Ranskalainen luksuslafka, täältä ostin Maison Martin Margielan hajuveteni. Vaatteita, sisustustavaraa, hajuvesiä, koruja. Nopea toimitus täälläkin!


Katso edellinen, paitsi että (Luisavioromaaa lukuunottamatta) yhdysvaltaisia ja kalliita puljuja. Ei omia kokemuksia. Sitäkin enemmän kaikenlaista kuolattavaa!

nahkahousut2


Yhdysvaltainen hajuvesifirma, josta voi tilata niche-hajuvesien näytteitä ihan edullisilla hinnoilla. Varoitus: nuuhkutteluun voi jäädä koukkuun! Puljulla on Jenkkilän puolella tuoksubaareja, joissa täkäläiset hajuvesibloggarit viihtyvät vetämässä päänsä täyteen hajuja.


Pieni yhdysvaltalainen putiikki, jonka veistokselliset ja hieman abstraktit vaatteet ovat valloittaneet monen bloggaajan sydämet. Tsek myös PARISTEXAS ja Far-Fetch tämän merkin varalta....


Taas yhdysvaltainen pulju, joten pidetään se mielessä tilattaessa. Hieman kohtuuhintaisempaa kuolattavaa eri merkeiltä, vaihteeksi. Purevaa, iskevää. Jännittävää, että myyvät siellä Jenkeissä jopa skandinaavita Cheap Mondayta!


Hieman pienempiin, mutta persoonallisiin suunnittelijoihin erikoistunut valtavan hauska putiikki, jossa hinnat ovat vielä joten kuten tavallisen kuluttajan tavoiteltavissa. Dollarihinnat, kiinnittäkää taas huomiota.

rosy zebra 1

Olisikohan siinä nyt ainakin alkuun hyvä satsi aloittaa kauhea himokuluttaminen. ;) Eikun...

9 kommenttia :

Sara kirjoitti...

Tosi hyvä ja varmasti monelle hyödyllinen postaus :) Asos = <3 :D

Maria kirjoitti...

Toivotaan näin :P

Miin kirjoitti...

Hei jes, monia loistavia löytöjä tästä postauksesta :)

Anonyymi kirjoitti...

Pieni huomautus vaan, että Luisaviaroma on Italiassa, ei Yhdysvalloissa. Eli ei tuu tullimaksuja.

Maria kirjoitti...

Miin, kiva kuulla! ^^

Anonyymi, kiitos oikaisusta :)

Anonyymi kirjoitti...

fragrancedirect.co.uk on myös hyvä ostospaikka, ainakin siellä on lähes yhtä halpaa kuin feeluniquessa. myy siis hajusteiden lisäksi hiustuotteita ja kosmetiikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä!
/Hannele

Anna kirjoitti...

Ensin tsekkasin sun Etsy-suosikit. Niin paljon karun kauniita koruja, aah... Sitten jumitin tunneiksi Regretsyyn. Sun vika ;)

Maria kirjoitti...

Anoyymi, kiitos vinkistä! :)

Hannele, hän on hyvä. :)

Anna, hahaa, "pahoittelen"! ;) Noi on kyllä sellaisia paikkoja, että niihin jumittuu tehokkaasti pitkiksi ajoiksi. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...