4.3.2010

Musta on perinöllistä?

Farkkupäivä. Olen vähäsen uudestaan innostunut farkuista Onlyn lähettämien rokkipöksyjen myötä, ja pitäneekin taas kaivella vanhoja luottohousuja kaapin kätköistä. Toisaalta käytin farkkuja koko teinikauteni, ja kun viimein hankin ensimmäiset leggingsini kaksi vuotta sitten, ihastuin täydellisesti siihen rentouden ja vapauden tunteeseen, jonka trikoiset housuntapaiset toivat. Allekirjoittaneesta ei luultavasti enää vannoutunutta farkkutyttöä tule, mutta silloin tällöin voi hyvin vetää farmarit jalkaansa vaihtelun nimissä.

killer heels and only 3
killer heels and only 6
killer heels and only 1
killer heels and only 5
killer heels and only 4
killer heels and only 2
Farkut - Only, liehuneuletakki - H&M, toppi - Zara, nahkakäsine - Asos, korut - Fashionology.nl, kengät - Tiger of Sweden

Mummuni totesi viimeksi nähdessämme, että mahdanko olla saanut vaikutteita tummanpuhuvaan pukeutumiseeni häneltä. Se on suorastaan todennäköistä, vaikkei vaikutussuhde olekaan ollut täysin tietoinen: onhan mummu kuitenkin ollut läheisin kasvattajahenkilöni lapsuudessani ja läpi nuoruuteni. JA hän on aina pukeutunut mustavalkoisesti, siististi ja klassisen tyylikkäästi, muttei liian laitetusti. Kun vaihdoimme näkemyksiämme tästä, hän tuli myös sanoneeksi, että ymmärtää hyvin, millaisista vaatteista pidän, jakaa kanssani saman maun ja rakkauden siistiin, yksinkertaiseen ja mustavalkoiseen tyyliin. Kenties todellakin se pitkään tukahdutettuna ollut ja lopulta kanssabloggaajien ansiosta vapautunut rakkaus mustuutta kohtaan onkin lähtöisin juurikin kotioloista. Mainiota!

Aiheesta on kirjoittanut aiemmin myös Rhia!

Miten sinun tyyliisi on vaikuttanut perheenjäsenten tyylimaku, vai onko?

12 kommenttia :

mari kirjoitti...

Äiti on ainakin kaiken kimaltavan perään ja niin oon minäkin :) Kai meillä jotenkin sama maku on muutenki ku hurahin ihan täysin leopardikuvioon ja samaa löyty äitin kaapista 80-luvulla.

Muita yhtäläisyyksiä en nyt yhtäkkiä keksi :)

minna kirjoitti...

luulen että (hassua kyllä) äidinäidin äiti on vaikuttanut pukeutumiseeni. rakkaus mekkoihin ja hameisiin ja jotkin värit tuovat samantien mieleen mummin. ja korut. :)
vaikka mummi on tietysti jo vanha eikä panosta enää pukeutumiseensa, muistan aina kaikki retket teattereihin kun mummilla oli mekko, ja hiukset nätisti.
äidiltä ehkä mukavuudenhaluisuus.

Maria kirjoitti...

Mari, onhan siinä jo paljon yhtäläisyyksiä! :)

Minna, aika hauskaa. :) Vau, teatteriretket... Tulee ihan nostalginen fiilis jo itellekin, vaikken ole edes harrastanut teatteriretkiä kenenkään kanssa. :D Mutta hauskaa kuulla kokemuksestasi :)

Anonyymi kirjoitti...

farkuista puheenollen: Missä ne sun upeat, korkeavyötäröiset farkut piileskelee? :) Olisi hienoa nähdä ne pitkästä aikaa!

Maria kirjoitti...

Oon miettiny ihan samaa! :D Pitää ottaa nekin joku päivä käyttöön, etteivät kaapin perukoilla vain pyöri :)

Anonyymi kirjoitti...

En kyllä itsekään ole käyttänyt perusfarkkuja pitkään aikaan. Omistankin vain yhdet, nekin neljän vuoden takaa:P Löysät bf-malliset voisivat olla jees, mutta ylipäätään jokin niissä sinisen sävyissä mättää.. Ja tappajafarkut vai mikäseoli, dunno;(
En kyllä ole perinyt mielestäni pukeutumisen osalta oikein mitään. Pikkutyttönä olisin tykännyt jakkupuvusta, varmaan äidin takia joka käytti pukua joskus töissä. oO Onneksi se meni ohi! (Tosin olisin halunnut myös oman vesihanan huoneeseeni - that's right - nyt kun on parikin omaa vesihanaa niin eipä hohtoa löydy millään.)
/Hannele

Anonyymi kirjoitti...

Okeanlaiset farkut tuo asennetta, jos jotkut!
Btw, olen kaivannut porraskuvia :D

Anonyymi kirjoitti...

Sama on pyörinyt mielessä satunnaisesti. Tosiaan äitini pukeutuu minun lailla aika paljon mustaan ja muutekin väritys vaatteissa on samankaltaista, kuten tyylikin. :)

Farkut antaa asuun pientä särmää, mä oon ikuinen farkkutyttö. Asu voi olla yksinkertainen ja farkkujen väreillä, pesuilla tms. voi tuoda sitä jotain asuun, asusteiden lisäksi.

Aridith kirjoitti...

Tosi kiehtova kuvio noissa farkuissa! Tuo pukeutumisen "perinnöllisyys" on muuten mielenkiintoinen juttu pohdittavaksi. Oma pukeutuminen on ehkä enemmän perua isältä kuin äidiltä. Isä kun on mustiin pukeutuva motoristi ja mieskin kulkee samaa linjaa.

Sipriina kirjoitti...

mmmitä, onks sul korkeavyötäröiset farkut?!
Mä oon niin metsästäny semmosia kaupoista yli vuoden.
Joko mä oon sokea, tai st mä en vaan satu koskaan kävelee niitten ohi :(

bubble kirjoitti...

Hmm, musta tuntuu että äidillä on aina ollut omanlaisensa, tietyllä tapaa nuorekas ja värikäs tyyli. Hänen ei oo töissä tarvinut käyttää mitään jakkupukuja tai vastaavia. Nyt kun asiaa tarkastelen, niin huomaan kyllä seuraavani tietyssä mielessä äidin jalanjälkiä :)

Mietin muuten ekaksi että mitäää, ootko laittanut jotkut vaaleansiniset farkut jalkaan, tämä on pakko nähdä - mutta tummat batiikkivärjätythän ne sitten olivatkin. Ehkä se sininen olisi ollut vähän liikaa :P

Maria kirjoitti...

Hannele, hehee, vesihanoja... :) Hauska haave :)

Anonyymi, kiitos! :) Mä ajattelin, että ihmiset jo kyllästyis porraskuviin, niin oon yrittänyt kuvailla pihallakin... :)

Anonyymi, niinhän se kyllä on! :)

Aridith, aika hauskaa tuo motoristivaikute isältä.. :) Eihän sen tosiaan tarvitse tulla omaa sukupuolta edustavalta henilöltä ollenkaan :P. Musta tuntuu, että ton miehen lievät armeijavibat ja viherruskea värimaailma vaatteisa on nyt sit vähän aivopessy muakin siihen suuntaan... :D Ja joo, kuvio on kyllä tosi eläväinen noissa farkuissa. :)

Sipriina, ne on tosi vanhat jo, pari vuotta vanhat! :P

bubble, on mulla kyllä siniset farkkuleggingsit, joista kyl ihan tykkään... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...