15.3.2010

Moon

Huu, mikä täydellinen kooma lauantaisten bileiden jäljiltä ollut koko eilisen. Palaillaanpa takaisin kiinni elämään.

Elokuva, jonka haluan nähdä: Moon. Duncan Jonesin ohjaama elokuva kertoo astronautista, joka on Kuussa kolmivuotisella komennuksella keräämässä ainetta, joka voi tuoda helpotusta Maan energiakriisiin. Sam Rockwellin esittämällä astronautilla on Kuussa seuranaan vain Kevin Spaceyn äänellä varustettu robotti. Sitten alkaa päähahmon päässä pikkuhiljaa napsua, ja hän on varma, ettei ole Kuussa yksin.

Elokuvaa on kehuttu visuaalisesti näyttäväksi, Rockwellin roolisuoritusta upeaksi ja teematkin kiehtovat. Olisiko tässä nyt se I Am Legendiä alusta loppuun asti pätevämpi käsittely siitä, mitä pitkä eristys ja yksinäisyys tekee ihmisen psyykkeelle?

19 kommenttia :

HeidiB kirjoitti...

Vaikuttaa kyllä tosi mielenkiintoiselta leffalta, itsellä tuo jotenkin mennyt ihan totaalisesti ohi. Kiitti vinkistä!

Meidän perheen ydeksi lemppari sci-fi leffaksi on noussut Dante 01. Kohtalaisen minimalistinen, härö ja synkeä, jos et ole katsonut suosittelen lämpimästi.

Maria kirjoitti...

Joo, on pitänyt katsoa se jo vaikka kuinka kauan... :)

hurvittelu kirjoitti...

Sain joululahjaksi tuon ja katselin n. kuukausi sitten ja oli kyllä ihan huikean hyvä elokuva. Hanki joo heti käsiisi. Ei kuitenkaan juoneltaan ihan sellainen kuin ensin ajattelee :D Kevin Spaceyn robottihahmo oli öhöm moniulotteinen.

Maria kirjoitti...

Hahaa, vai moniulotteinen :D ;) Joo pitää kyllä etsiä tuo pikimmiten katsottavaksi :P

supervain kirjoitti...

mä vähän petyin tähän leffaan.. olis saanu paljon enemmänkin irti ideasta.

Maria kirjoitti...

Aww, juuri tuota mieltä olen ollut monesta leffasta... :<

Jenna kirjoitti...

Näyttääpä löytyvän kyseinen leffa meiänkin leffahyllystä, täytyypä katsoa joskus. :)

maissi kirjoitti...

Suosittelen. En sano muuta, ettei tule liikaa erilaisia odotuksia. Elokuvat on parhammillaan kun et tiedä niistä yhtään mitään etukäteen. Oon lopettanu jopa takakansitekstien lukemisen ja luotan vain elokuvia vuokraamosta kotiin kantavaan helluun. :D

anna kirjoitti...

Hei oon ymmärtänyt, että kuvailet salaman kera?
Voisitko antaa vinkkejä aloittelevalle salamakuvaajalle? (postauskin siitä ois kiva:>) Siis ihan perusjuttuja alkuun pääsemiseksi? Mitä salamaa ja kameraa muuten itse käyttelet?
Kiitos muuten hienosta ja persoonallisesta blogista, jonka lukemiseen olen jäänyt auttamattomasti koukkuun:)

Minelli kirjoitti...

Mä katsoin tämän leffan viikonloppuna. Tykkäsin ja suosittelen!

Maria kirjoitti...

Maissi, niinhän sitä pitäis katsoa leffoja just tolla asenteella :) Mä oon siitä vähän huono, että mun on vaikea ylipäätään kiinnostua elokuvista, jossen tiedä niistä mitään :P Toisaalta huonot takakansitekstit saattaa tappaa kiinnostuksen ihan suotta... :P Mutta toisaalta parilla valitulla lauseella mun kiinnostus voi nousta nollasta sataan silmänräpäyksessä :D

Anna, juu, välillä käytän salamaa kun tarve on :) Pitää tuota postausta miettiä, ei huono idea ollenkaan! Mulla on käytössä Canon EOS 350D + Canon EF 50 f/1.4 -putki, salamana Nissinin Di622. :) Salamakuvauksesta mulla ei näin harrastelijana oo hirveesti muuta sanottavaa nyt äkkiä kuin se, että kokeilemalla oppii, ja tärkeetä on miettiä sitä minkä pinnan kautta pompauttelee sitä valoa ja sen mukaan säätää voimakkuutta ja kameran muita asetuksia :P Alku aina vaikeaa :D :)

Anonyymi kirjoitti...

Se on psyykelle! Argh. :D Nojoo who cares. Mutta toi leffa on ihan hyvä, kannattaa katsoa!

Maria kirjoitti...

Hihi vedin toisen koon yli :P Ehkä mä ens kerralla jo muistan ^^

anna kirjoitti...

Joo olen yrittänyt saada jotain tolkkua vaikeaselkoisiin ohjeisiin, mutta lähinnä vielä tyytynyt räpsimään sitä sun tätä.. :D

Prefecta kirjoitti...

Niin siihen vikaan kysymykseen vastaus on että olisi. Ja onkin.

luv, Prefecta
Another Fab Day

an kirjoitti...

"supervain kirjoitti...

mä vähän petyin tähän leffaan.. olis saanu paljon enemmänkin irti ideasta."

No enpä sanoisi, tai sitten olis voinu tulla neljän tunnin leffa. Musta hienoa tuossa oli se, miten dialogissa tavallaan käytettiin hiljaisuutta, kaikkea ei selitetä, jankuteta tai edes sanota ääneen, vaan omalle ajatustyölle on tilaa. Harvinaista jenkkiactionin tukkimassa mainstreamissa nykyään.

Maria kirjoitti...

Hmm, mä kyllä kans arvostan elokuvassa sitä, että kaikkea ei selitetä ja väännetä rautalangasta ja tungeta silmistä ja korvista ja kurkusta alas... :P Toiaalta, jos hirveästi jää aukkoja ja asioita ihan kokonaan käsittelemättä ja asioita vaan sivuutetaan, niin ei sekään hauskaa ole... :> Mutta pitänee lausua oma mielipide sitten kunhan saa tuon katsottua. :)

Kamicha kirjoitti...

Hyvä leffa, diggasin!

(Ja avaruushan inspiroi aina... ...siis noin niinku tyylimielessä!)

HeidiB kirjoitti...

Kiitos hyvästä leffasuosituksesta :) Vietettiin avon kanssa eilen oikein mukava puolitoista tuntinen sohvalla loikoille ja Moonia katsellen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...