4.2.2010

Viherpeukaloa epäiltiin huumausainerikoksesta

Uskomattomien uutisten sarja jatkuu. Tällä kertaa poliisit ovat Helsingissä ratsanneet chiliä kasvattaneen kokin kodin huumausainepäilyn takia. Perusteena ilmeisesti se, että mies kävi samassa kaupassa, josta kannabiksen kasvattajat ovat ostaneet kasvatustarpeitaan.

"Helsinkiläismiehen ruoanvalmistusta varten kasvattama chili kiinnitti poliisien huomion, kertoo Yle Uutiset.

Siviilipukuiset poliisit pysäyttivät kokin koulutuksen käyneen miehen hänen lähtiessään puutarhakaupasta. Poliisit tutkivat miehen ostokset ja ilmoittivat, että häntä epäillään huumausainerikoksesta.

Poliisi teki tämän jälkeen miehen asuntoon kotietsinnän, mutta mitään laitonta ei löydetty.

-- Onko tämä ihan oikeasti sallittua, että näin heppoisin perustein voi tulla toisen kotiin elämää penkomaan, mies ihmettelee Yle Uutisille."

Siis mikä on tämä systeemi, jossa poliisi voi tehdä kotietsintöjä noin mitättömillä perusteilla? Vähän käy ostamassa puutarhaliikkeestä tarvikkeita chilinkasvatukseen ja heti joutuu epäillyksi rikoksesta? Kamoon.

Image and video hosting by TinyPic
Kuvassa kasvaa chilejä

Kuva: Suomen Chiliyhdistys

8 kommenttia :

~sl kirjoitti...

Mitenköhän sitten ne kun luontaistuotekaupassa mainostetaan hamppukeksejä ja hamppuvoidetta..

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa :D

Olisivat meille tulleet viime keväänä, kun mun chilit riehaantuivat ja keittiöön ei muuta mahtunutkaan. Olisin voinut lahjoittaa muutaman taimen :D

Mira

Anonyymi kirjoitti...

niin no, jos olisit nähnyt sen viherpeukun liikkeen kalliossa vielä kun se siellä oli, olisit havainnut että se ei mikään ihan perus plantagen tai muu vastaava "puutarhaliike" tosiaan ollut. ja se nyt on ihan fakta, että enemmistö ko. liikkeen asiakkaista taisi sittenkin kasvatella jotain muuta kuin niitä chilejä. ihmetyttää vaan, miksi poliisi sittenkin otti kohteekseen tuon viherpeukun eikä suinkaan paljon arveluttavampaa hempsteriä.

Maria kirjoitti...

Jos liike epäilyttää, niin sitten looginen liike on tutkia sitä liikettä, eikä napata randomilla siellä täysin laillisilla asioilla olevaa asiakasta.

zache kirjoitti...

Kyllä mä tavallaan ymmärrän tässä poliisejakin. Jos kerran ollaan ratsaamassa puutarhaliike ja halutaan faktaa siitä paljonko sen asiakkaista oli oikeasti huumeiden kasvattajia niin on niiden pakko käydä ihmisten kotona etteivät ihan MUTU pohjalta toimi. Tällöin väistämättä käydään syyttömienkin kotona.

Ainoa mikä tuossa nyt meni suuremmin pieleen oli viestintä poliisin puolelta siitä, että miksi he tekivät kotietsinnän.

Maria kirjoitti...

Että tutkitaan randomihmisten koteja sillä perusteella, että halutaan tilastoa siitä, kuinka moni laillisen liikkeen asiakkaista kasvattaa laitonta kasvia? Aika hienoa. Mennään ihmisten koteihin ja epäillään rikoksesta, jotta saadaan tilastoja oikeista rikollisista. Mikä tässä failaa?

Anonyymi kirjoitti...

Täähän menee nyt jo ihan järjettömäksi. Jos lähdetään ratsaamaan liikkeitä sillä perusteella, että niissä voidaan myydä välineitä laittomien kasvien kasvatukseen, voisi sen huomionsa kiinnittää vaikka hempsteriin kuten joku tuossa mainitsikin, myös pavunvarsi lienee ihan potentiaalinen kohde. Ja itseasiassa kaikki paikat mistä saa vesiviljelysysteemin, kirkasvalo/uv-lampun, ruukkuja, multaa, you name it. Aika järjetöntä pysäyttää joku random-tyyppi ja ilmoittaa epäilevänsä sitä huumausainerikkomuksesta vain koska se osti tarvikkeita joita voi käyttää myös laittomien kasvien kasvatukseen. Näyttää aika vahvasti siltä että poliisi koittaa saada tilastoja ja tavoitteita kiinni lisätäkseen määrärahojaan. Onhan se nyt helpompaa löytää cannabista kallion kadulla maleksivalta hipiltä kuin löytää ja ottaa kiinni venäjänmafian pukumiehet kokkelia kauppaamassa hienolla yksityisklubilla.

Maria kirjoitti...

Pistetään saman tien kotietsinnät kaikkiin suomalaistalouksiin, tutkitaan jokaisen koti hamppukasvien toivossa. Jos ei hamppua löydy, niin varmasti jotain muuta laitonta ainakin! Saadaan kerralla monenmoista rikollista pois... kodeistaan. Eihän lainkuuliaisella kansalaisella voi olla mitään tällaista vastaan, eihän?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...