17.2.2010

Vastinekasa Rastimolle - vielä kerran

Vastineita Kaisa Rastimon aivopuklaukseen on syntynyt kuin sieniä sateella ja keskustelu on noteerattu jopa uutissivustoilla. Hyvä on mm. Jyrki Kasvin vastine Kaunopuheista liirumlaarumia. Lainaan:

"Tässä murroksessa meidän on oltava hyvin tietoisia siitä, minkä arvojen varaan me tietoyhteiskuntaa rakennamme, ja miten me ne arvot turvaamme. Itselleni kansalaisoikeudet eivät ole ”kaunopuheista liirumlaarumia yms.”, kuten Rastimo väittää, vaan arvomaailmani kulmakivi, jonka nimissä olen valmis tinkimään monista muista asioista."

Allekirjoitan sataprosenttisesti.

Muita vastineita:
Piraattien kannan taas ilmaisee Ahto Apajalahti piraattipuolueen blogissa. Yksi hyvä pointti tekijänoikeuskysymyksissä, mikä tuntuu olevan epämiellyttävä monille sisäistää, on se, ettei waretusta yksinkertaisesti ole kovin realistista saada kuriin millään lakikeinoilla tai Internetin valvontatoimilla.

"Piratismia on mahdotonta valvoa sellaisella tavalla, että päästäisiin tyydyttävään kiinnijäämisprosenttiin. Verkkoyhteyksien nopeutuessa ja tallennuskapasiteetin kasvaessa tekijänoikeuslait muuttuvat yhä merkityksettömämmiksi. -- Mikäli tiedostonjakajia vainotaan enemmän, jakaminen siirtyy suljetumpiin verkkoihin. Tavallisten ihmistenkin käytössä on salauksia, joita eivät helposti pura edes suurvaltioiden tiedustelupalvelut. Tämän ansiosta nettipankinkin käyttö on varsin turvallista."

Jyrki Kasvi toteaa myös tästä hyvin:

"Jos me jatkamme toistemme ohi huutamista, me olemme pian tilanteessa, jossa (mm.) mediatalouden murros tapahtuu revoluution kautta, vanhat rakenteet romahtavat ja tilalle syntyy raunioista jotain uutta. Se veisi kuitenkin vuosia, eikä se olisi kenenkään etu, ei tekijöiden, ei kuluttajien eikä mediayhtiöiden osakkeenomistajien."

Star Wreckin tekijöillä on samoin tästä asiasta näkemys:

"Tulevaisuus tällä alalla näyttää tällä hetkellä kuuluvan niille, jotka eivät ole kiistan kummassakaan ääripäässä, vaan ymmärtävät sekä sisällöntuotantoalan että nettimaailman realiteetit. Nettilataaminen ei lopu, vaikka oikeuteen haastettaisiin kuinka monta varatonta opiskelijaa tai perheenäitiä. Kun suljetaan yksi sivusto, kaksi muuta aukeaa sen tilalle, kuten kävi taannoisen Mininovan tapauksessa. Toisaalta nykyinen sisältöteollisuus ei ole valmis ilmaislevitykseen asenneilmapiirin sekä rakenteensa takia."

Rastimo on saanut kasan sekä asiallisia että asiattomia kommentteja ja vastineita. En ole kovin optimistinen siitä, että nainen itse ottaisi tästä mitään opikseen tai innostuisi edes laajentamaan ymmärrystään Internetistä ja nörtteilystä (lienee ihan paikallaan jotta edes tunnistaa huijaussivuston), mutta ehkäpä tällainen laaja-alainen, paljon huomiota keräävä keskustelu saa ihmiset, toivottavasti myös muut poliitikot, miettimään kantojaan näihin asioihin. Muistetaan sitten vielä ensi vuoden vaaleissa kuka sanoi mitä.

Nyt jätän tämän aiheen, ellei jotain tosi outoa taas tapahdu.

Ninja droids 4
Älä dataa silmät ummessa, jostain voi hypätä eteen yllätys!
(Tsek postaus jossa tämä kuva oli vuonna 2008)

2 kommenttia :

Magda kirjoitti...

Sun blogi on ihana! Kiva, et vaatteiden ja tyylin lisäks teet myös huomioita muista jutuista. Ns. älykäs muotiblogi :).

Maria kirjoitti...

Kiitos kovasti! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...