16.2.2010

Valkoista maalia, suolaa ja nimetön hajuvesi

mmm untitled scent tester 1

Viimein hartaan odottelun jälkeen kolahti postiluukusta näyte Maison Martin Margielan uudesta debyyttituoksusta Untitled (edp). Voi pojat ja tytöt, tämän nuuhkimisesta tuli jännää varsinkin, kun oli ensin lukenut mm. Scented Salamanderin hyvin pitkän ja mielikuvarikkaan arvostelun tuoksusta. Se on se tunne, kun ihastuu jonkun toisen esittämään mielikuvaan ja haluaisi kovasti kokea asian itsekin ihan samalla tavalla. Kun näytepullo sitten on siinä edessä, sitä hädin tuskin uskaltaa kokeilla iholleen, koska tietää, että lähes sataprosenttisen varmasti mielikuvat eroavat ja pettymys on jollain tasolla lähes väistämätön. Ongelman tietysti ratkaisisi välttelemällä muiden arvioiden lukemista etukäteen, mutta minkäs utelias itselleen voisi...

mmm untitled scent tester 3

Tällä kertaa pettymys ei ollut kovinkaan suuri. Itse asiassa, Scented Salamander onnistui välittämään aika tarkasti fiiliksiä, joita minäkin tuoksusta saan: ei puhdas ja kliininen, vaan tummahko, mutta silti hyvin "vihreä" tuoksu. Ripaus suolaisuutta, josta sain ensikosketukseni hajuvedessä käytettynä L´Artisanin tuoksussa Cote d´Amour, joka tuoksui aivan täysin merelliseltä, suolaiselta, raikkaalta. Olin ihmeissäni siitä, että tällaistakin voi hajuvedellä tehdä, ja miksei tällaista tehdä enemmän. Itse asiassa Untitled tuo suolaisuutensa ansiosta aika voimakkaasti mieleen Cote d´Amourin, but that's just me.

Muita viboja Untitledista: lievä makeus ja suloisuus (jännittävä yhdistelmä sen suolaisuuden rinnalla - kyse ei kuitenkaan ole kiinalaisesta hapanimeläkastikkeesta), tummanpuhuva (jesjes!) puuterisuus. Tuoksu ei missään nimessä ole imelä tai päätäsärkevä, eikä se ole ollenkaa niin voimakas kuin vaikkapa Alien. Se on silti selkeä ja lämmin, vihreä viba säilyy loppuun asti.

Scented Salamanderista muutama valikoitu ote:

"White is the fetish color of Margiela. The flacon of Untitled is directly inspired by the simple design of a 19th century apothecary and lab perfume bottle which was dipped in white paint.

The perfume itself does not smell white at all. In fact, it smells rather black and green with some translucent yellow cutting through the shadows.

-- The perfume opens on a very fresh and sweet spray of green notes but very quickly morphs into a denser, darker and rather pungy animalic scent with whiffs of dry salty squid. I do not think that the fishermen-village accord was willed but that it is a by-product of a somewhat leathery note of ambergris. Untitled is resinous, sweetish, powdery with just a clear shard of citrusy light-reflecting glass reminding you that there is daylight outside the cellar-like darkness of the emerging composition. The personality of the scent seems to be more than frankly green, green-tinted musk and amber with a salty edge and sun-dried herbal overtones reminiscent of caramel-like immortelle. The fragrance is 4/5 warm and dark and 1/5 fresh instead of the more common contrast of about 50/50 freshness and warmth when this opposition is sought after.

Notes are galbanum, a green note of boxwood, lentisc, carnal jasmine, incense, bigaradier, creamy cedar wood . "

Image and video hosting by TinyPic
Kuva: Epioles via Flickr tällä lisenssillä

3 kommenttia :

Viv kirjoitti...

Mistä olet tuon näytteen tilannut/saannut? Kovasti kiinnostaisi tuo tuoksu :)

Maria kirjoitti...

Ah, se jäi mainitsematta :) Tuolta -> http://theperfumedcourt.com/ voi tilata eri kokoisia näytteitä :) Sitten jo tuoksuun ihastuu, niin Euroopan puolelta sen voi ostaa ainakin Colettelta http://www.colette.fr/#/eshop/article/565669/maison-martin-margiela/165/ :)

Maria kirjoitti...

...Ja ettei jäisi epäselväksi, niin siis ostin näytteen :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...