9.2.2010

Army green

Armeijavibat ja vihreä leviävät... Muutamina yksityiskohtina voin juuri tämän vihreän sulattaa, mutta maastopukuun en sentään ala pukeutua.

Armeijahenkisyys itse asiassa sopii hyvin myös yhteen scifi-intohimoni kanssa - lähes poikkeuksetta kun on aina mukana tuo militaristinen puoli. Alien-saaga, Trekit, Farscape (jonka suurukuluttajaksi on taas vaihteeksi menneen viikonlopun aikana ryhdytty), Battlestar Galactica... Kaikissa näissä suosikeissani on enemmän tai vähemmän oleellisena viitekehyksenä kulloisenkin scifitodellisuuden järjestäytyneet asevoimat. Pukeutumisessa se tosin ei näy aina armeijanvihreytenä, vaan muilla tavoilla arvokkaana ja ryhdikkäänä olemuksena ja uniformuina. Allekirjoittaneelle kelpaa se rennompikin ote.

Ai niin. Paras armeijaan ja sotaan liittyvä kuvaushässäkkä, jonka tiedän, on ehdottomasti Band of Brothers. Ihmisyyttä ja inhimillisyyttä. Minulla on varmasti sieluntovereita tässä asiassa.

LOOKBOOK.nu:
LOOKBOOK.nu:
LOOKBOOK.nu:
LOOKBOOK.nu:
LOOKBOOK.nu:
LOOKBOOK.nu:

Kuvat: Lookbook

7 kommenttia :

bubble kirjoitti...

Band of Brothers ON loistava!! Ja armyhenkisyys pienissä määrin muutenkin, etenkin ylimmän kuvan takki ah. Mulla on aina pieniä militaristikausia, mutta nyt ei oo ollut yhtäkään vähään aikaan. Vois ehkä ryhdistäytyä.

Maria kirjoitti...

Hehe joo, just niin ;)

m4su kirjoitti...

Taistelutovereiden-fani ilmoittautuu myös täällä! En ikinä kyllästy siihen sarjaan ja voisinkin katsoa sen monta kertaa putkeen. Todellakin paras kuvaus toisesta maailmansodasta, jonka olen ikinä nähnyt.

Ja armeijahenkisyys pukeutumisessakin iskee ja lujaa. Nyt tänäkin talvena olen huomannut haalivani parka-takkeja takkikokoelmaani. Tosin viime viikolla tajusin, että liika on liikaa, enkä todellakaan tarvitse neljättä armeijanvihreää takkia :)

Anonyymi kirjoitti...

Voisi sopia tyyliisi itse asiassa tosi kivasti. Mustan yksinkertaisuuden kanssa toimisi varmaan mahtavasti. Kontrasteilla leikkiminen on kivaa!

Muuten tykkään kyllä "roolileikeistä" omassakin arkipukeutumisessa, mutta jostain syystä en itse osaisi armeijahenkisesti pukeutua, jokin siinä vain tökkii ja pahasti. Olen toki ihan normaalilla tavalla hyvin sodanvastainen eikä armeijahenkisyys todellakaan sovi mihinkään mitä haluaisin viestiä, mutta ei sekään sitä selitä - nimenomaan jossain scifihenkisessä pelkistetyssä tyylikkyydessä ja uniformumaisuudessa ei mitkään sota-assosiaatiot minua häiritse tippaakaan, vaan se on jopa se tyyli joka tällä hetkellä kiehtoo eniten, yhdistettynä johonkin naisellisempaan. Sama menee historiallisille uniformuille hassuine hattuineen... (ja kyllä, olen niistäkin onnistunut imemään tyyli-inspiraatiota :p en tosin niistä hatuista, se menisi ehkä sen "inspiroituneen" ja "naamiaisasun" rajan yli)

Muiden päällä voin kyllä mielelläni katsella armeijan vihreää ja pientä armeijahenkisyyttä. Etenkin yhdistettynä johonkin ihan muuhun.

Tosin en ehkä tuohon väriin osaisi muutenkaan enää pukeutua nykyään, kun ylikäytin sen yläasteella tai lukiossa silloisessa metsänneitokeiju-vaiheessani. Siitä oli kyllä armeijahenkisyys kaukana... :D

KatriK. kirjoitti...

Armeijatyyli kyllä iskee minuunkin ja kovaa, edelleen. Tuo ensimmäisten kuvien takki on juuri sellainen, jonka voisi kaapata kaappiini vaikka heti!

Suna kirjoitti...

Hei meikältä löytyy ikivanha armeijanvihreä parkatakki ja olen koko talven toivonut, että se olisi musta (vaikka 85% kaikista takeistani on nimenomaan mustia!). Tämän postauksen innoittamana tyydyn kohtalooni hyvin mielin :)

Maria kirjoitti...

m4su, mä taas puolestani näen vihreitä takkeja ja parkoja koko ajan joka puolella, kun on alkanut asiaan kiinnottaa huomiota... :D

Anonyymi, joo, pasifistinpoikasta ja anti-sotaideologiaa täälläkin (myös hyvin normaalilla tavalla :D), enkä sinänsä pidä edes armeijoista. Kuitenkin juuri tuolla kuvailemallasi tavalla se iskee, hyvin puettu sanoiksi! ^^ Ja mä voin tosiaan sulattaa sen vihreänkin pienissä määrin, just joku takki, ehkä paita tai sukat, yhdistettynä johonkin epäarmeijamaiseen :P

KatiK, sellainen olisi tosiaan hieno, samoin tuon toiseksi viimeisen kuvan pitkänmallinen takki näyttää houkuttelevalta, jos eristys toimii, voisi olla talvella lämminkin. :)

Suna, haa, mahtavaa! :) Kannattaa ottaa siitä nyt sitten ilo irti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...