21.2.2010

"Anorektikot harvoin ovat liharuuan käyttäjiä"

Päivän huumoripläjäyksen tarjoilee Helsingin kaupunginvaltuuston keskustelu kasvisruokapäivästä. Only in the real world! Video postattu myös ainakin Helmi otsalla -blogissa.

Huomatkaa myös se hyvin jjjännältä kuulostava edustajamies....Joko alkaa edes vähän kiinnostaa politiikka? ;P

48 kommenttia :

Ranna kirjoitti...

Ah, "Mutta nyt on hylkeitä, jotka syö sen silakan meidän puolestamme!"

Toivottavasti Tampereen kaupunginvaltuustossa ei ole tuollaista. :)

Destinova kirjoitti...

6.48-6.57 :D

juskan kirjoitti...

Aaaaa. En kestä! :D

Maria kirjoitti...

Ranna, sopii toivoa :D Vaikka ei kai pitäisi aliarvioida hölmöyden ilmenemistiheyttä x)

Destinova, xD

Ihan muuten tulee tippa linssiin koskettavista kuvauksista siitä, miten kaksi noista edustajista on lapsena pakotettu syömään kaalia. Toisen kaveri itki vieressä ja toista isä uhkasi lyödä remmillä. Ensin mainittu feikkasi syövänsä ja dumppasi kaalit penaaliinsa, jälkimmäinen uhkasi tehdä itsemurhan. Molemmat julistivat lopuksi boikotin kaalille. x)

Maria kirjoitti...

...ja nyt perustelevat tällä kokemuksellaan kasvisruokapäivän kauheutta -.-

Maria kirjoitti...

Juskan, varo ettei aivos poksahda x)

bubble kirjoitti...

Voi jeesus!! Miten ketkään voi olla tommosia :D

Lumikki kirjoitti...

Ei voi olla totta, miten saadaankaan nostetuksi tällainen haloo _yhdestä_ kasvisruokapäivästä viikossa!

On kyllä varsinaisia älykköjä keskustelemassa aiheesta... Tunnen suurta myötähäpeää noiden puolesta!

Ja totta, ihan itkettää nuo lapsuuden traumaattiset kokemukset :D

Anonyymi kirjoitti...

:DDDDDDDDD päivän naurut!!!

Anonyymi kirjoitti...

En ole oikeastaan tajunnut mitä niin kamalaa siinä on jos lapset syövät kasvisruokaa kerran viikossa,minun kouluaikanani eli noin vuosi sitten,oli päiviä jolloin ruokana on ollut vain pinaatti-tai kesäkeittoa, eikös se ole kasvisruokaa? Jos ruoka on hyvää ja sen avulla jaksaa läpi koulupäivän mitä väliä sillä on onko siinä lihaa vai ei

Rieppa kirjoitti...

Musta tuntuu et tän jälkeen alan vältellä politiikkaa :D Ei tota tekisi mieli uskoa edes todeksi...

Kamicha kirjoitti...

Tästä meni melkein päivä pilalle. Minua ei edes naurata tällainen ala-arvoinen argumentointi. Joidenkin edustajien henkisen kapasiteetin riittävyys luottamustehtävien hoitamiseen epäilyttää pätkän jälkeen - vahvasti.

Ja myönnän olevani tosikko.

Voi talikynttilät...

Romy kirjoitti...

Huhhuh.. "kiusallisia hajuhaittoja" :DDD On se nyt ihan kamalaa kun kerran viikossa koulussa ei saa lihaa niin ANEMIA iskee! Jessus mitä porukkaa.. :D Naurettavaa touhua ja loistavaa esimerkkiä kasvaville ihmisille..

Kysymys kuuluukin; mitä lapset syö sitten kotona koulun jälkeen? :D Onko koulun vastuulla tuoda se liha lautaselle? Kyllä meillä oli koulun jälkeen kotona päivän toinen lämmin ateria + muut, ettei koulusta kiinni ravitsemukselliset asiat olleet. Kylläpä on kaupunginvaltuustoon saatu kapeakatseista porukkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Voi luoja... Voi luojaluojaluoja. Viime aikoina on muutenkin mennyt usko yhteisten asioiden hoitoon ja melkein ihmisiin yleensä, tämä ei auta asiaa. *poks*
/Hannele

Anonyymi kirjoitti...

No onhan se väärin, että pakotetaan syömään kasviksia vaikka ei halua. Samantien voitaisiin perustaa kasvissyöjille lihapäivä.

Maria kirjoitti...

Ja tosiaan niinkun Rannakin tuolla oman bloginsa puolella kommentoi (sielläkin muuten hyvää settiä kommenteissa aiheesta!), tässä on onnistuttu syyttämään kasvinsyöntiä sekä aliravitsemuksesta, että lasten lihomisesta :D Lisäksi vielä diabetestakin aiheuttaa. Ei voi kyllä ideologian puutteesta näitä yksittäisiä sekasyöjiäkään syyttää x)

Maria kirjoitti...

Anonyymi, entäs kun pakotetaan syömään kalapuikkoja/perunamuusia/lihapullia/nakkeja/pinaattilettuja/verilettuja/makaronilaatikkoa, vaikka ei halua? Ei koulussa joka päivä saa ihan mitä ruokaa ikinänsä tahtoo, toisaalta ei kukaan pakota syömään yhtään mitään. Ei uhata esimerkiksi lyödä, kuten tuon erään edustajan isä muinoin!

Lihaton päivä voisi olla hyvä argumentti, jos ylipäätään olisi ihmisiä, jotka elävät vain ja ainoastaan liharavinnolla. Tai jos kaikki laitettaisiin syömään pelkkiä porkkanoita. Kumpikaan tapaus ei kuitenkaan ole todellisuutta. -.-

Anonyymi kirjoitti...

Siis ei hetkinen?! Tää ei muka ollutkaan pelkästään tosielämään perustuva vitsi?! Katsoin ton pätkän hihitellen ylinäyttelemiselle ja kärjistyksille... Vajoan maan alle häpeästä ollessani äänioikeutettu helsinkiläinen, vaikka vihreitä äänestänkin. Nyt mua pelottaa enemmän kuin naurattaa.

Uh, en mä voi tätä uskoa. Siis... "Mutta nyt on hylkeitä, jotka syö sen silakan puolestamme!", noi melkein tärisevät äänet ja traumaattiset lapsuuden kokemukset? Eihän tää voi olla muuta kuin sketsi...

Ihmisten yleinen tyhmyys ja yleissivistyksen puute pelottaa mua. :(

Maria kirjoitti...

Valitettavasti on kyl joo ihan aiheellistakin pelätä ;< Ton videon uppija hienosti kirjoitti videon tiedoissa, että ihan kuin valtuusto larppais Hesarin foorumia...

Jenna kirjoitti...

Mun ei kannattaisi enää ees seurata keskustelua, jota tämä kasvisruokapäivä on herättänyt eri medioissa. Menetin uskoni ihmiskuntaan (viimeistään) siinä vaiheessa, kun puoltoista viikkoa sitten satuin lukemaan paikalliselehtien sivuille kerättyjä kommentteja aiheeseen. Eipä ole hetkeen nousseet karvat yhtä pahasti pystyyn ja raivo kurkkuun. En tiedä kannattaako sitä edes itkeä, mutta mua kiukuttaa niin vietävästi miten tyhmiä ja tietämättömiä ihmiset oikeasti ovat! Ihan totta, voiko joku oikeasti tosissaan luulla että kasvisruoka on yhtä kuin pelkkä porkkanaraaste lautasella tai että kasvisruoasta ei saa proteiinia. Tai, että on aivan sama syökö kalaa vai lehmää (vaikka tää ei nyt ihan tohon kasvisruoka-aiheeseen kuulukaan, mutta saman asian tiimoilta nousi esille). Joo, sovitaan, että on ihan sama syödä kalaa tai lehmää, jos sanojalle itelleen on aivan sama juoda konjakkia tai viskiä. Yhtä samanlaisia asioita.
Ääääääwäääwäää! :(

KatriK. kirjoitti...

Voi tsiisus mitä puheenvuoroja!

Anonyymi kirjoitti...

Omassa lapsuudessa vanhemmat ja hoitotädit yms. rohkaisivat syömään enemmän kasviksia joista saisi vitamiineja eikä mussuttamaan sipsejä tai muuta epäterveellistä mutta nyt kun asian eteen jotain tehdään niin kasviksista on tehty itse Piru! Videossa esitetyt argumentit ovat vain niin käsittämättömän naurettavia etten tiedä miten niiden esittäjät ovat kehdanneet edes tulla puhumaan julkisesti asiasta, tsiisus...Tällaisina hetkinä anarkia tuntuu varteenotettavalta vaihtoehdolta

Mirette kirjoitti...

Ihminen ei tarvitse lihaa joka päivä.. Se on fakta.

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo kyllä tähänkään asti kouluissa saanut joka päivä punaista lihaa, vaan on ollut niitä puuro/kala/hernekeittopäiviä :D Ei varmaan ihmiset sitten ruoki lapsiaan koulun jälkeen tai sitä ennen, jos ne pelkää, että lapsista tulee aliravittuja yhdellä koulun tarjoamalla kasvisruoka-aterialla viikossa :P Ja kun noita lyllertämällä kulkevia ihmisiä katukuvassa katsoo, niin aliravitsemus tuntuu aika turhalta pelolta...

Anonyymi kirjoitti...

Ei voi olla totta!

Ärsyttää muuten aliravitsemus ja anemia puheet. Koulussa tarjottavassa yleislihamössössä on varmasti paljon vähemmän rautaa kuin esimerkiksi pavuissa, vaikka otettaisiin huomioon vain imeytyvä osa. (Maksa- ja verituat erikseen.) Eri asia olisi, jos koulussa joskus oikeasti tarjottaisiin kunnon punaista lihaa. Kouluruoka ei ole muuten koskaan minun ala-aste-lukio -aikanani ollut ravintosuositusten mukaista, jos mietitään proteiinin osuutta.

Ällöttävää katsoa, miten tyypit puhuvat muutenkin noista hiilipäästöistä mututietoina eivätkä anna mitään lukuja tai tutkimuksia. "Marginaalinen, positiivinen tai negatiivinen..." Ööö?

Ei hyvää päivää. Kyllä oikeasti alkoi ärsyttää koko touhu.

Minunkin inhokkini koulussa oli kaalikeitto, mutta jos suurtalouskokit oikeasti oppisivat tekemään hyvää kasvisruokaa, joka IMO kyllä päihittää hyvän liharuoan maussaan, voisi lastenkin suhtautuminen olla toisin.

Kasvisruokavaihtoehto olisi siitäkin hyvä, että nuoert, jotka ovat päätyneet syömään ainoastaan kasvisruokaa, saisivat kerran viikossa lautaselleen ravinteikasta ruokaa pelkän näkkileivän sijasta.

Ranna kirjoitti...

"No onhan se väärin, että pakotetaan syömään kasviksia vaikka ei halua. Samantien voitaisiin perustaa kasvissyöjille lihapäivä."

Että oikein pakotetaan syömään kasviksia?
Se voisi olla ideologisesti paha juttu, jos jostain löytyisi ihminen joka ei normaalielämässään syö kaviksia tai kasvikunnan tuotteita.
Siis elää ainoastaan lihalla, munilla ja maitotuotteita.

Sääli ettei sellaista tyyppiä ole.

Aurora kirjoitti...

Ahhahahhahaaa ihana! Anorektikot ja maailmankatsomuksien tuputtaminen, ravitseva ja mieluinen kouluruoka (mitä tämä mahtaa olla? verilettuja?), NYKYISET hylkeet, lasten lihominen ja diabetes, kaikkiaan loistava klippi tämä!

Juliahelmiina kirjoitti...

Mä en kestä. Oikeasti, voi myötähäpeä.

Ja ihanaa, että löysimme myös syyn sekä anoreksiaan, että ylipainoisuuteen: tattaraa sehän on kasvisruoka!

Juliahelmiina kirjoitti...

Ja oonko ainoa, joka tulkitsee 1:52-rouvan puheet "valistuneista nuorista" jonkinlaisena vittuiluna, tää klippihän vaan paranee katsomiskertojen lisääntyessä.

Anonyymi kirjoitti...

Tällaista ei ihmisen pitäisi kuulla... tämä on kamalaa. Siis aiheuttaako YKSI kasvisruokapäivä koulussa / viikko tällaisen keskustelun? Ja kyseessä siis todellakin olivat kaupunginvaltuutetut? Kamalia traumoja nuo kaalit ovat aiheuttaneet... ja papujen hajuhaitat.

Parempi tunnustaa syntinsä tässä nyt & heti (saan ehkä anteeksi ne joskus). Hei, olen X. Olen sekasyöjä, kallistuen kuitenkin ennemmin kasvisruokaan. Lapselleni olen jo 12 vuoden ajan painottanut kasvisten terveellisyyttä ja sitä meidän(kin) ruokapöydästä löytyy. Tiedän nyt, että olen saattanut aiheuttaa lapselleni järkyttäviä traumoja kaalista, pavuista yms.

:D

[Minä häpeän noiden edustajien puolesta. Mikä tämä tunne on?]

Maria kirjoitti...

Onhan tuo nyt ihan käsittämätöntä, että tuommoisia ihmisiä on jossain valtuustossa x) Ja tosiaan, en kyllä menis takuuseen siitä miten ravitsevia ne rasvassa pyöritetyt lihapullat (herkullisia sinänsä!) ja perunamuusi on -.- ja useimmiten se ruoka on muutenkin kyllä ihan laadutonta ollut munkin kouluaikana. Ei voi ymmärtää!

Ja siis ihan tajutonta on se, että joidenkin mielestä tällänen kerta viikossa päivä ajaisi meidän nuorison johonkin terveydelliseen kriisiin (mikä niistä kaikista esitetyistä, sillä ei liene väliä) tai romuttaisi tasapainoisen syömisen. Mitä siihen voi sanoa? Lol? xD

Maria kirjoitti...

Ja Juliahelmiina, et oo ainoo! :D

matkalla kirjoitti...

Hmmm ainakaan meidän koulussa on kaiken ruoan taso laskenut sen verta paljon Hämeenlinnan kaupunkiin, että harva meilläpäin haluaa edes syödä sitä valtuutettujen mainitsemaa "maukasta liharuokaa". Meidän koulussa moni käy salaa kasvisruoka kattilalla, koska koulun liharuoka on pelkkää jännettä ja läskiä. Mutta tämä on taas meillä, ei Helsingissä.

Ja noihin valtuutettujen hassuihin perusteluihin voi todeta vain, että tuollaisia argumentteja syntyy, kun ei oteta kunnolla faktoista selvää/tutustuta nykyiseen kouluruokaan ja halutaan vain vastustaa ja olla ermieltä oman aatteen/yleisen mielipiteen takia eikä ajatella vaikutuksia laajemmalta kantilta.

Maria kirjoitti...

Joo, hyvähän noiden on puhua lasten ja nuorten puolesta miten ne kokee vastenmielisenä ja hirveenä tommosen kasvisruuan, ja miten herkullista niiden mielestä se nykynenkään ruoka on...

Jos sekasyöntiä puolustetaan noin monimuotoisilla, jo ihan puhdasta taikauskoa lähentelevillä argumenteilla (kasvissyönnillä jokin oleellinen yhteys anoreksiaan, aiheuttaa aliravitsemusta, ylipainoa ja diabetesta, ihminen on jonkin luojan rakentamana tehty syömään jotain ja siksi pitää aina syödäkin niin), niin eikö silloin sekaruokaakin tuputetaan lapsille varsin ideologiselta pohjalta?! Miksi he saavat tuputtaa lapsille ruokailussa omia ideologioitaan, mutta muut eivät saisi tehdä samaa? -.-

Ranna kirjoitti...

Minuun ei kyllä uppoa lainkaan argumentti siitä, että sekasyöjän tulisi joidenkin luonnollis-biologisten syiden takia saada joka pirun aterialla lihaa. Eikä tarvitse. Onhan karhukin sekasyöjä ja sen ravinnosta n. 20% koostuu lihasta. Loput on sitten niitä kaninrehuja, joita stalinistiperheissäkin syödään. :)

Kaoka kirjoitti...

Eisshh.. Tämän kaiken ideologisista valinnoista angstaamisen jälkeen oli repeilyttävää kun seuraavassa pätkässä aloitettiin sanoin "Jeesus puhui aikanaan.." xD

Ja ylipäätäänkin on ihan pimeää, että koko homma yhdistetään heti jonkun elämänkatsomuksen tuputtamiseen. Maailmahan on täynnä pieniä ryhmittymiä joilla on omat tapansa niin ruoan kuin käytännön toimintojen suhteen. Jos nämä kaikki pitää ottaa huomioon objektiivista koululaitosta luodessa niin vaikeaa tulee olemaan.

Hyvin lihaisan, kuiduttoman, proteiinipitoisen ruoan syöttämistähän voitaisiin verrata nyt sitten Atkinsin dieettiin jos tälle linjalle lähdetään -_- Ja mua kiinnostaa sekin, että jos kerta yksi helvetin päivä, jolloin koulussa saadaan jotain pinaattilettuja, yhdistetään heti johonkin suurinpiirtein fundamentalistiseen maailmankatsomukseen niin miksei hallitus sitten LOPULTA pistä myös stoppia koulujen uskonnollisille aamunavauksille? Meidän koulussa ravaavat vuoron perään ortodoksiset ja luterilaiset kirkonmiehet messuamassa keskusradioon.

Maria kirjoitti...

Ranna, joo, eihän se toimikaan. Ei ole looginen johtopäätös, vaikka pääsiskin siitä luonnosta moraalikoodiston johtamisesta jollain (epä)älyllisellä akrobatialla yli ;P

Kaoka, sanopa muuta! :D Joku kasvisideologia on saatanasta, mutta siellä arvon edustajakin vain vetoaa uskonnollisiin jakeisiin ;P Jännä toi kaksinaismoralismi.

Maria kirjoitti...

Pohdiskelin muuten just tota lihakeskeistä ajattelua ruuan suhteen tuon edellisen kasvismeuhkauspostauksen kommenteissa, viimeset kommenttini atm: http://www.heijastuspinta.fi/2010/02/kasvisruokapaiva-kuohuttaa.html

Anonyymi kirjoitti...

Huvittavaa on myös kyllä kasvisruokaa vastustaa sillä perusteella, että joskus muinaisihmiset ovat lihaa mutustaneet. Musta tuntuu, että niillä muinaisihmisillä oli aika usein kasvisruokapäiviä. :'D Eikä kun eihän ne keräilijä-metsästäjät varmana pupunruokaan koskeneet ihan periaatesyistä, vaikka saalista ei saataisi. Ehkä ne kävi sit hakemassa pihvit Citymarketista.

ravenwaves kirjoitti...

Siis oikeasti..MITÄ?!! :D Ei voi käsittää :DD

Malou kirjoitti...

Sattuu. Sattuu. Sattuu.

vepanator kirjoitti...

:D Uskomatonta miten tähän asti on vauhkottu siitä että lapset ei syö tarpeeksi vihanneksia ja nyt siitä, miten niiden lisääminen on vahingoksi pikku Juhanille ja Juhanittarille.

Maria kirjoitti...

Anonyymi, niinpä, niinpä! ;) Tais olla ihmisellä sillon vähän terveempi suhtautuminen tohon lihaan, just ettei se ollut varmaan ihan joka päiväinen juttu, vaan vähän harvinaisempi herkku. No, kalaa ehkä on voinut sitten saadakin vähän säännöllisemmin. Sinänsä kyllä on totta, että ihmisen elimistö on aika kivikautinen vähän joka suhteessa, kehittynyt aktiivista elämää ja liikkumista varten ja just syömään paljon pupunruokaa ;P

Ravenwaves, my words exactly! xD

Malou, et ole yksin! :(

Vepanator, sanopa se arvon edustajille! x)

nora kirjoitti...

Surkuhupaisaa

silkkis kirjoitti...

Oh, kasvisruoka herättää näköjän suuria tunteita.

Anna kirjoitti...

En oo hetkeen nauranut näin paljon, mutta tragikoominen konteksti sinänsä - kyseessä on kuitenkin joukko ihmisiä, jotka OIKEASTI päättävät asioista - niinpä, siis mitä vittua?!

Tää kasvisruokahössötys menee multa ihan yli hilseen - syön itse lähinnä kasvisruokaa lähiversiona aina kun budjetti ja jaksaminen venyy tarpeeksi. Lihan ja kalankin haluaisin valita sieltä lähiruokapuolelta.

En itseasiassa seuranut keskustelua asian tiimoilta kovinkaan aktiivisesti, mutta jumalauta, aikuiset ihmiset! Kaalitraumat ynnä muut henkilökohtaiset järjettömät syyt eivät luonnollisestikaan ketään oikeasti kiinnosta ja johtavat vain harhaan siitä, mistä oikeasti puhutaan. Mielestäni aihetta lähestyttiin muutoinkin vähän nurinkuriselta kantilta - eikö järkevämpää olisi satsata terveellisen, lähipainotteisen ja kestävän kehityksen kannalta järkevään eri vaihtoehtojen kombinaatioon, kilpailuttaa ruoan tarjoavat yritykset ja opettaa lapsille, että ainoa oikea miesten ruoka ei ole nakki-lihapullapannu ranskiksilla, vaan ihan oikeasti, falafelit voisivat ihan samalla tavalla olla lasten herkkupäiväruokaa tulevaisuudessa ja kaaliinkin tottuu kuka vaan kun tarpeeksi monta kertaa kokeilee.

Paljon kertoo se, miten erilailla eri ikäryhmissä suhtauduttiin kasvisruokapäivään käsitteenä - katsokaa nyt noita pullaposkisia keski-ikäisiä tanttoja paasaamassa jokamiehen oikeudesta nakkikastikkeeseen - siis mikä meni vikaan?! Onneksi on tää nuorempi polvi, joka menee edes oikeaan suuntaan, joskin hieman vaikeamman kautta.

Hieno blogi, monen päivän piristys! Kiitos siitä ja jatka samaan malliin.

Anna kirjoitti...

Ja siis argumentointiin kyseisellä videolla on aivan turha puuttua - sen järjenvastaisuus syö itse itsensä heti kun katsoja tajuaa, että kyseessä ei ikävä kyllä olekaan vitsi.

Maria kirjoitti...

Joo tää on aika legenda syntyessään... :P Muistellaan tätä sitten kun ajatellaan kohta noita eduskuntavaaleja... Ei meinaan mikään takaa, että sillä tasolla päättäjinä olis yhtään sen fiksumpaa sakkia ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...