27.1.2010

Parka, voi Maria

Taas kerran olen hörähtänyt asiaan, johon en olisi koskaan uskout hörähtäväni. Tai oikeastaan kahteen. Toinen on parkatakit (jotka ovat tähän asti olleet mielestäni vain rumia) ja toinen maastonvihreä väri (joka on tuonut minulle mieleen vain teini-vuosieni maalaisjunttieen maastokuvioidut vaatteet ja pässinpäiset älyväläykset). Kun nämä yhdistää, saadaan uusin himotuksenkohteeni: maastonvihreä parkatakki, tai jotakin sinne päin. Maastonruskeakin voisi menetellä.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic


Ensimmäisen sykäykseni sain luultavasti alitajuntaisella tasolla blogeja selaillessani - onhan näitä nähty. Tiedostavalle tasolle uusi oivallukseni tuli nähtyäni maastonvihreän takin Nooran päällä. Lähes heti tajusin, että myös Salkalla on varsin himoittava parka. Jos aiemmin en ole tajunnut lämpeneväni ilmiölle, niin näiden neitien ansiosta olen nyt myyty. Kiitti vaan hei!

Erilaisia tuntomerkit tavalla tai toisella täyttäviä takkeja löytyy tipottain sieltä täältä, myös harmaana ja jopa mustana. Jokin tässä vihreässä nyt kuitenkin vetää - ehkä se on se juuri se militaristinen viba, josta Stellakin taannoin kirjoitteli (ja onnistui myymään tän konseptin mulle lopullisesti puhuessaan Matrixin reaalitodellisuuden yksinkertaisista ja koruttomista vaatteista. Puhukaa mulle scifistä, niin mulle voi myydä melkein mitä vaan.). Olen kyllä jo tosin kerran jos toisenkin kuolannut Varustelekan tarjontaa ja manannut liian isoja kokoja suunnilleen kaikessa kätevässä (paitsi karvalakeissa, niistä on vain tälle pehkopäälle liian pieniä kokoja). Mies taas on ottanut Varustelekasta tilaamisen jo lähes tavaksi - erityisesti kengissä näyttää olevan niin, ettei mikään muu yksinkertaisesti kestä tämän vaativaa käyttöä, paitsi ne armeijajalkineet.

Nytpä bongasinkin putiikista tsekkiläisen, vuoritetun talvitakin, joka olisi tuntomerkkeihin riittävän hyvin sopiva. Ei parka, mutta pitkähkö, maastonvihreä, lämmin ja halpa. Koko on vähän kysymysmerkki, pienin kun on mitoitettu minua kuusi senttiä pidemmälle ihmiselle. Toisaalta 25 eurolla ei oikein kaupasta saa talvitakkia ylipäätään. Naisellisempaa, ohuempaa versiota voisi sitten jäädä metsästämään kevään korvalla. Joka tapauksessa Varustelekasta taitaa lähteä tilausta parille villakaulurille ja villahuiville.

Image and video hosting by TinyPic

7 kommenttia :

Malou kirjoitti...

Jep, minulle kävi vähän samalla tavalla tuossa syksystä. Parka vie parkaa.

teresa kirjoitti...

Oi, mun Topshopin vihreä parka tuli justiinsa eilen ja se on täydellinen! Tosin vielä pitää odotella lämpimämpiä ilmoja..

NooranElämää kirjoitti...

Jos se on liian pitkä niin ehkä se on helppo lyhentää. Vaikka ompelijalla. Ei taitaisi silloinkaan täytyä ihan normikaupan hinta takissa :)

Pekka kirjoitti...

Ite tilasin viime syksynä Itävallan armeijan käytetyn Gore Tex -kenttätakin tuolta Varustelekasta. Hihoissa oli enemmän löysää kuin kuvista olis voinu päätellä, mutta muuten oon ollu tyytyväinen. Perustuu jenkkien M65-takkiin, jota De Nirokin käytti Taksikuskissa. ;)

Maria kirjoitti...

Toi hihojen löysyys mullakin nyt ehkä se suurin töks... :P Vaikka niitäkin voi tietysti vähän kaventaa. Laitoin villahuivit tuleen, pitää tota takkia vielä mietiskellä ;P

Salka kirjoitti...

Parkat ovat kyllä mainioita! Vaikka olen jo vuosia omistanut omani, tajusin vasta viime syksynä kaivaa sen esiin naulakosta, kun tarvitsin oikeasti lämmintä takkia erääseen tilaisuuteen, johon oli muutenkin lupa pukeutua vähän rentummin. Päätin laittaa takin, joka ei välttämättä olisi niin kivan näköinen, vaan sen sijaan käytännöllinen.

No, kuinkas kävikään, ihastuin takkiini, enää ei haitannut sen liiallinen väljyys joka ilmeisesti oli estänyt aiemman käyttämisen.Nyt se onkin ollut ahkerassa käytössä, paljon lämpimämpi näillä pakkasilla kuin villakangastakkini. Ja vihreä väri on kyllä loistava, siinä on mun mielestä aavistus aktivistiakin, sotilaallisten fibojen ohella :)

Mä pidän peukkuja, että sun parkasi olisi just sopiva, näyttää meinaan hyvältä! Militanttikaupat rocks! ( sieltä muuten munkin mieheni useimmiten vaatteensa hankkii..:)

ladyam kirjoitti...

Itellä tuli just pari päivää sitten mieleen, kun trendistä luin noista takeista, että hei vitsit mullahan on sellanen jossain säästössä ja nyt oon mielissäni että voin ottaa sen taas käyttöön, se kun on saanut olla pari vuotta jäähyllä tylsistymisen vuoksi. Tulispas se kevät jo :) Ja sen kans kiiltonahkamaiharit, (joita mulla ei vielä oo mutta tulee olemaan) aijai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...