21.1.2010

Palaset, tekonahkapalaset


Polyvorella leikkiminen on aina välillä mukavan rentouttavaa. Tällä kertaa kyhäsin kasaan kollaasin, jossa näkyy myös uusin löytöni, akuutin rakkaudenkaipuun ja melkeinpä heräteostosmaisen lipsahduksen aiheuttaneet leggingsit, joiden etuosat nivusista alaspäin ovat tekonahkaa. (No, kuvassa ovat kyllä Ann Demeulemeesterin pökät aidolla nahalla ja molemmin puolin jalkaa, mutta idea välittyy.) Bongasin nuo ihanat leggingsit Lainahöyheniä-blogista toissapäivänä, ja eilen kiikutin uudet säväyttäjät Koskarin JC:stä kotiin. Nyt jotain rotia kyllä tälle ostelulle... Myyjäpojan kanssa vaihdettiin siinä pari sanaa blogeista, ja kävi ilmi, että veikkonen oli joskus lueskellut Heijastuspintaakin! ^^ Terkkuja vaan hei!

Tukholman reissun shoppailuosiota varten en muuten ole laatinut minkäänlaista ostoslistaa, enkä ole edes pahemmin tutkaillut ikirakkauteni Weekdayn sivuja, jotten saisi itselleni päähänpinttymiä, joiden mahdollinen toteutumattomuus lannistaisi reissumielialaa. Sallin itselleni kyllä tämän kerran sitten heräteostokset, mutta aion silti olla erittäin nirso. En aio ostaa mitään vain siksi, että nyt täällä ollaan ja on pakko saada JOTAIN, joskus on meinaan sitäkin harrastettu. Ja sitä paitsi, Weekday ja Monkihan rantautuvat Suomeen tänä keväänä joka tapauksessa.

Kuvia uusista ihanuuksista tulee PIAN, lupaan juhlallisesti! Voisikin yhdistää ne vaikka maihareihin... HMM.

Blogiristeilyyn viikko ja päivä aikaa, joko alkaa kanssaseilaajia jänskättää?!

P.s. ÄKT taas vauhdissa syyttämässä äänitemyynin laskusta yksin piratismia. Hesarin foorumillakin oli monilla hyvä pointti kulutuksen siirtymisestä ulkomaisiin nettikauppoihin, mutta myös piraattipuolue tarjoaa oman, ei-niin-mustavalkoisen selityksensä. Syitä nyt vaan on useampia.
Ja:
"Tutkimusten mukaan monet nettipiratismia harrastavat ovat aktiivisia musiikkiharrastajia, jotka käyttävät musiikkiin myös paljon rahaa. Miksi ÄKT syyttää myynnin laskusta parhaita asiakkaitaan? Piraaattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto tiedustelee."

15 kommenttia :

Blue monday kirjoitti...

Haluaisin kuulla noissa piraattikeskusteluissa joskus myös itse artistien mielipiteitä. Heidän töistäänhän siinä loppujen lopuksi on kyse, ei politiikasta tai rikoslaista.

Maria kirjoitti...

Don't get me started ;) Tässäpä eri asteisia näkemyksiä nykytouhusta, suoraan artistien suusta:

Brittimuusikot: "Musiikin luvaton lataaminen ei ole rikos"

Artists Break With Industry on File Sharing: Some Musicians Say Web Services Can Be Valuable Means of Distribution

Älymystö: On mp3’s, digital distribution and the music industry

Myös artisteilta löytyy tekijänoikeuskriittisiä näkemyksiä:
http://www.heijastuspinta.fi/2009/07/myos-artisteista-loytyy.html

50 Cent: File-Sharing Doesn’t Hurt Artists, Industry Should Adapt

Rednex Diss Record Labels, Partner With The Pirate Bay

MC Hammer: STOP… The Music Piracy Crackdown

Shakira: "Piratismi on hieno juttu."

Joss Stone nettipiratismista: "Tätä taistelua me emme voita (eikä Lily Allen osaa laulaa)"

Dan Bull: Avoin kirje Lily Allenille

Ja täältä löytyy iso kasa musiikkia ilmaiseksi ladattavaksi, näiden tekijät ovat luopuneet osasta tekijänoikeuksiaan:
Jamendo

Ehkäpä tämä jo riittää osoittamaan, etteivät kaikki muusikot (elokuvantekijöistä, pelienkehittelijöistä ja ohjelmistojenkoodaajista puhumattakan) ole yhdessä linjassa piratismia vastaan tässä asiassa.

Sinet kirjoitti...

Harmittaa ihan älyttömästi, etten tiukan rahatilanteen(ja työn) takia voi tulla mukaan risteilylle. Tosi kiva taas lukea monesta blogista juttua siitä. :P

Weekdayn ja Monkin rantautumista odotellaan täälläkin! Eli ei silleen kauheesti haittaa, etten pääse Tukholmaan.

Maria kirjoitti...

Harmin paikka :/ Nooh, tuleehan noita uusia miittejä :) Ja joo, kyllä toi noiden Suomeen tuleminen lievittää varmasti Tukholma-kaipausta ;)

Anonyymi kirjoitti...

On se kumma, miten nuo nahkapalapöksyt miellyttävät silmää, mutta toisaalta - taas - en itselleni ostaisi. Mutta ovat kyllä jännän näköiset, kuvia toivotaan:) Samaten pitsileggarit ovat oikein kauniit, ja Pitsijalka-postauksen sneakpeak-kuvat hyvin onnistuneita.
Osaisitko muuten tietämättömälle kuvailla, miten Weekday ja Monki eroavat emoyhtiöstään? En ole Tukholmassa käynyt vuosikausiin, kyseisissä vaatekaupoissa en koskaan. Ovatko mallistot tyylillisesti jotakin muuta kuin H&M:ssä (jossa itsessäänkin skaalaa kyllä löytyy), entä laatu ja hinta?

/Hannele

Rhia kirjoitti...

Oon ihan stressissä risteilyn takia. Ensin en miettinyt vaatteita yhtään kun aattelin että kyllä kaapista jotain löytyy ja nyt en osaa päättää mitä otan mukaan ja pitäiskö vielä tehdä jotain uutta vaatetta ennen risteilyä.... työ-deadlinet painaa päälle ja ois kiva kuitenkin tehdä jotain uutta risteilyä varten =P on tää niin vaikeeta... Ehkä se ressi helpottaa viikonloppuna, tai sitten ei...

Maria kirjoitti...

Ainakin Weekdaylla on aika omanlainen tyylinsä (En oikein Monkista ole ihan yhtä paljon perustanut) ja liikkeistä tosiaan löytyy useain useampia merkkejä Cheap Mondayta, MTWTFSS, Acne... Weekdaylla ei ehkä ole niin laidasta laitaan erilaisia juttuja, eikä ehkä niin halvan näköisiä rytkyjä kuin pahimmat H&M:n jutut. Miten sitä nyt kuvailisi :P No, nettisivuilta ainakin näkee valikoimaa :)
http://www.weekday.se/
Ehkä se on vähän yksinkertaisempaa, mielenkiintoisempaa ja erikoisempaa :P Jotkuthan on ihan tuskissaan kun nyt suomalaisillakin teineillä tulee oleen Weekdayta päällään eikä se ole enää kovin ihmeellinen juttu, toisin kuin tähän asti x)

Maria kirjoitti...

Rhia, aww, joo viikonloppuna otetaan stressi pois! :) Mä oon kans käyny kaappia läpi ja oon niin monen vaiheilla kaiken kanssa ;P

bubble kirjoitti...

Jännittää täällä ainakin! ^___^ Pitäisi tehdä suunnitelma missä aikoo käydä shoppailupäivän aikana (tämä hoitunee vloppuna Ravenwavesin kanssa, jos ollaan tehokkaita), ja etenkin päättää mitä vaatteita ottaa mukaan.. Jotenkin muka vaihtoehtoja on liikaa tai sitten ei yhtään :O Ei mitään sellaista järjettömän sopivaa. Lähden ehkä alasti.

Ihan hirmu kivaa nähdä kaikkia!! ^____^

Maria kirjoitti...

Alasti on hyvä suunnitelma! xD Tosi hauskaa kyl tosiaan nähdä ihmisiä :) Oon tosin ehkä aluks taas tapani mukaan ujo ja hiljanen enkä keksi mitään puhuttavaa... :P Mut lämpenen nopeesti :D

Shoppailupuolen kans mulla on hiljanen toive päätä käymää Sinä Gamla Stanin eteläpuolella olevas kaupunginosas ja siel erityiseti Weekdays mut muuten ehkä luotan siihen et päädyn hyvään seuraan :)

bubble kirjoitti...

No mäkään en varmaan uskalla sanoa kellekään mitään :D Tai sitten tyyliin 'moi' ja sit se jää siihen. Ehh. Mut ehkä se siitä.

Södermalmilla varmaan tulee heiluttua kyllä koko päivä, siellä on kaikki tarvittava :) Ihan cityyn ei ehkis jaksa lähteä. Pitäis tosin nähdä isukkiakin, kun se asuu osittain Tukholmassa ja sattuu just silloin olemaan siellä. Kiirettä pitää :P

Maria kirjoitti...

Söder houkuttais täälläkin, sen kaupunginosan Weekday on tähän mennessä ollut aina se, mistä kaikki parhat jutut on löytyny :P Ja varmaan meitä innokkaita löytyy muitakin... ;)

F kirjoitti...

Oo, Monkin ja Weekdayn rantautumista Suomenmaalle odotellen! Melkein pysyn housuissani! :)

Enkä ilmeisesti pysy pöksyissäni myöskään huuto.netissä myynnissä olevien Sam Edelmanin kenkienikään osalta ja kärsimätön myyjä (ja ostaja, valitettavasti!) kun olen, alensin parin tasan sataseen :) Osta heti-hintaakin on kuusikymppiä alkuperäistä vähemmän ja toimitusvaihtoehtoihin putkahti postiennakollinen kirjattu pakettikin!
Nyt nopeasti joku viekää ne pois vaatekaapistani, tai tulen takaisin järkiini ja säästän ne eläkepäivieni iloksi! :))

Hop! http://www.huuto.net/kohteet/sam-edelman-zoe--nilkkurit/126517568

JC Koskari kirjoitti...

Terveisiä vaan takasin JC Koskarista! Ja tervetuloa uudelleen. Meitä voi "fanittaa" myös Facebookissa. :)

Joy kirjoitti...

Oikein kauniit nuo pitsileggarit, jokohan niitä löytyisi Henkkikseltäkin... Passaisi kevät garderoobiin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...