12.1.2010

Mavala Black Velvet

Mavalan pienten lakkaputelien ideana on, että lakan ehtii normaali ihminen käyttää loppuun asti ennen sen kuivahtamista ja pilaantumista suurehkoon lakkapulloon. Silti tunnun aina pääsevän korkeintaan puoleen väliin kutakin käyttämääni väriä kun jo vaihdan sen uuteen... On se jännää, miten riittoisia jotkut tuotteet ovat.

Uusin rakkauteni on Mavalalta sekin. Stockalle on ilmestynyt useampikin lähes sysimusta kynsilakkasävy, jotka kuitenkin taittavat kukin johonkin väriin. Kokoelma kulkee synkkiin fiiliksiin sopivasti nimellä Mystic Collection. Valikoimassa on mm. sininen, punainen, vihreä ja tämä beibe: violetti! Sävyn nimi on viekoittelevasti Black Velvet. Myös Piret näytti iskeneen siihen silmänsä! Punamustasta sävystä nimeltä Black Cherry puolestaan blogasi Lipglossing.com.

black velvet 1
black velvet 2

Värit vaativat hyvää valaistusta näyttääkseen joltain muulta kuin tavalliselta mustalta, mutta se on toisaalta osa sen viehätystä... ;)

P.s. Indiedaysista juttua ArcticStartup -blogissa!

20 kommenttia :

bubble kirjoitti...

Oohhh!! Mä niin meen tänään tuijottamaan Stockan Mavala-hyllyä ö____Ö Siitäkin huolimatta, että kynsien lakkaus on vähentynyt ja että Lontoosta juuri ostin uuden lakan.. Mutta sitähän on kesä kohta tulossa ja varpaankynnet täytyy olla kivan väriset!!

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, aika mielenkiintoinen kommentti Indiedays-jutun lopussa. "Equally interesting will be what the bloggers themselves will think of it when Indidays will sell the portal to a giant media house."
Kynsistä ei sen enempää sanottavaa, vaikka violetihtava sävy kyllä silmiä hiveleekin, ainakin tuohon punamustaan verrattuna.. lapsuudenkodissa on kaappi edelleen täynnä lakkapulloja kaikissa sateenkaaren väreissä ja tämä on tainnut viedä kynsi-inspiraation ikuisiksi ajoiksi:P

/Hannele

Prefecta kirjoitti...

Mä hurahdin jo syksyllä siihen OPI:n vihreänmustaan joka näyttää kynsissä lähinnä likaiselta. Pitäisköhän taas vaihteeksi käyttääkin sitä... tai edes jotain lakkaa.
ID-juttu oli -noh, aika odotettavissa.

-peeP-

Maria kirjoitti...

Bubble, niinpä niin! ;)

Hannele, joo, kyllä. Toki se on vain spekulointia tulevaisuudesta, mutta tuohan se trendi on kieltämättä ollut: perustetaan nettiin palvelu, se menestyy, se myydään jollekin suurelle toimijalle. Eihän sitä tiedä, mitkä on perustajilla pitemmän aikavälin aikeet, mutta kuten tuossa todettiin, tarjouksia vähintään alkaa varmasti ennenpitkää tulla... :P

Maria kirjoitti...

...Ja oma lukunsa sekin, että onko sillä sitten väliä ja jos on, niin miten ja mitkä olisivat käytännön vaikutukset about kaikkeen. :>

Maria kirjoitti...

Prefecta, värit on hankala juttu, sekin miten ne kokee tuntuu vähän vaihtelevan vuodenajan ja valaistuksen mukaan... :P

bubble kirjoitti...

Hei sellainen pieni juttu, että tuo nimenomainen violettiin taittava Black Velvet ei ilmeisesti ole kausiväri, niinkuin noi muut ;) Ainakin täällä Stockalla se oli siinä samassa telineessä kuin kaikki muutkin Mavalat ja siitä oli myös 'näytekynsi', mitä ei kausiväreistä ikinä ole. Ja ne muut mustan sävyt olivat siinä sitten erilleen.

Itse hankin Mosaic Bluen ja sitten sen vihreän lahjaksi. Harmikseni lempparipunaiseni eli Nice oli hävinnyt valikoimista, nyyh :< Nettisivuilta sitä vielä löytyy.

Voi toki olla että oon väärässä ton kausivärihomman kanssa, mut tämmösen käsityksen myyjän avustuksella sain ..Ja nyt kun aloin asiaa miettimään, niin voiko samalla nimellä olla kaksi eri lakkaa? Onko tossa hileitä ollenkaan? Se Black Velvet mitä katsoin, sisälsi violetteja hileitä, aika huomaamattomia tosin.

Ja sitten se viimeinen vaihtoehto on tietenkin, että oon vaan ihan sekasin :P Ja tää melkein on taas tosi vakava juttu muutenkin :D

Kati kirjoitti...

Tuo juttu on mielenkiintoinen, tai paremminkin spekulonti kommenttiosastolla. Täytyy oikein seurata.
Mutta kyllä nuo huhut pyörivät:
"According to hearsay, one of the top Indiedays bloggers has been raking in around 2000 euros from different forms of advertising and nearly double of that in free mechandise and services."

Sinänsä hauskaa on maininta Suurion yhteydessä WOTista, muistaen minkälainen häly ko. asiasta aikanaan oli:). Suurena huijauksena sitä monilla foorumeilla ja blogeissa pidettiin.

Maria kirjoitti...

Bubble, hoh, noh, en sitten tiedä miten on :D Ihan loistavaa, jos Black Velvet on tullut jäädäkseen, siitä tuleekin sit mun seuraava vakkariväri ;P Ja mä en omassani suoranaisia hileitä näe, joskin mikä sitten on hile... :D Metallinen hohto tuossa mustavioletissa on ja jostainhan sekin tulee ;P

Kati, sanopa muuta!

Kati kirjoitti...

Maria, katsos mitä kyseinen kirjoitus on jo poikinut:
http://www.markusossi.fi/sponsoroidut-blogipostaukset-muotiblogeissa/
=D

Anonyymi kirjoitti...

En siis kestä noitten nörttien juttuja.ovat vaan kateellisia että jotkut nuoret tytöt saavat rahaa siitä että istuvat koneella dataamassa..mitä siis herrat itse tekevät todennäköisesti 24/7. Ihan saletisti suostuisivat itekin mainostamaan jotain tyhmiä pelejään rahaa vastaan, jos aidosti fanittavat niitä, niinkun bloggarit vaatteita.

bubble kirjoitti...

^ Luin Katin linkittämän tekstin, ja musta toi oli vähän.. Toki voi olla että oon liian sinisilmänen, ja kyllähän blogimaailmassa enenevissä määrin sponsoroidaan bloggaajia, mutta kyllä sitä kriittisyyttäkin löytyy! Ja eiköhän bloggaajat omasta vapaasta tahdostaan halua esitellä niitä vaatteitansa, ja kertoa mistä ne on peräisin, ilman että ne ois saatu ilmaseksi jostakin.

Esimerkkinä tekstissä mainittiin More to Love -blogin Peppi ja Mimmi, jotka olivat Maria!ssa vieraina. More to Love kertoi Nelosen Maria! -ohjelmasta, koska Nelonen oli maksanut bloggaajakaksikon perheineen ohjelmaa katsomaan ja varmuuden vuoksi heittänyt heille melkoisen kasan ilmaista tavaraa. Kai mäkin nyt kertoisin, jos pääsisin tv'hen kertomaan blogistani, sain ilmasta tavaraa tai en!! Tai ylipäätänsä sitä tulee kerrottua elämässä tapahtuvista asioista, niin pinnallisista kuin joskus muistakin. Mua vähän naurattaa :D Ton kirjottajan mukaan ainoastaan maksetuista jutuista blogataan. Ja se, että on käynyt vaikka hankkimassa uuden tukan ja kertoo millä kampaajalla se tehtiin, ei mun mielestä kerro sponsoroinnista yhtään mitään.. Sehän on vähän kuin joku copyright. Kerrotaan, kuka on tämän päässäni komeilevan luomuksen takana. Argh.

Noniin, nyt kerkeen vielä ennen töiden alottamista lukea kyseisen Markus Ossin kommenttiboksiinsa linkittämän tekstin..

Maria kirjoitti...

Joo, kyllä se aika vinoutuneen kuvan anto tuollaisenaan touhusta. Taisin jotain aika pitkää pohdiskeluakin heittää kommentteihin aiheesta :>. Mutta kirjoittaja ei ihan tuntunut tajuavan miksi ylipäätään kukaan pitää blogia muodista ja vaatteista ja tyylistä. :P Se, että aihe on vähän väkisinkin kaupallinen, kun se niin voimakkaasti kytkeytyy kaupallisuuteen ja on siksi helppoa muuttaa rahaksi, ei tarkoita, etteikö siinä olisi muitakin ulottuvuuksia :P

Kati kirjoitti...

Nyt kannattaa muistaa mistä Markus Ossi sain kimmokkeen kirjoitukseensa. Kannattaa siis lukea myös tuo NordicStartup:in kommettiraita:
http://www.arcticstartup.com/2010/01/11/a-finnish-fashion-blog-portal-is-born-indiedays-opens-its-doors/
Ja varsinkin Hendrik Morkel:in kommentti ja Ossin vastaus siihen:
"Hendrik, I present you with a challenge. Go read the blogs and then say what you just said with a straight face."

Ja muistakaa nyt, että kukaan kommentoineista ei totisesti ole kaupallisuutta vastaan, päinvastoin.

Maria kirjoitti...

En sitä epäillytkään. :P Usein vain tuntuu siltä, etteivät kaikki aina ota huomioon blogeja käsittelevissä artikkeleissaan muuta kuin juuri sen kaupallisen, rahaa ja voittoja tavoittelevan näkökulman, ja ikään kuin kaikki muu tulee esitettyä sen kautta, vaikka lähtökohtahan useimmilla bloggaajilla, niin paljon kuin minä tiedän, on ollut aivan eri... :P (Tuossa alkuperäisessä tekstissä kommentteineen toki tuli vähän sitäkin puolta paremmin esille.) Lopputuloksena sitten usein tulee tekstejä, jotka tuntuvat esittävän koko muotiblogiasian jotenkin ihan ihmeellisessä valossa. :>

Kati kirjoitti...

Mun mielestä oli oikeastaan aika hupaisaa nähdä miltä objektiivisesti tehty listaus tuotemerkeistä per kirjoitus näytti. Tässä tapauksessa kun ei sitä suosittua kateuskorttiakaan kannata käyttää;).
Pisti ihan miettimään sitä, että jos ei blogeja lue säännöllisesti, niin mistä ihmeestä voi tietää esim. yhteistyösppimuksista sun muista? Sopparista on saatettu mainita puolivuotta aiemmin kirjoitetussa postauksessa -noin kärjistäen. "Ja jos et niiku viitsi sen vertaa perehtyä vanhoihin postauksiin, niin turha kysellä tyhmiä".
Tuo Ossin disclosure olisi mun mielestä hyvä asia, noin noin läpinäkyvyyden kannalta.
Se mitä suuresti kuitenkin nyt ihmettelen on se, että kun kerrankin asiaa käsitellään neutraalisti ottamatta kantaa siihen, onko jees vai not jees se, että blogaajat saavat tavaraa tai muuta rahanarvoista vastiketta, niin aika agressiivissävytteiseksi on keskustelu mennyt.
No, tästä aiheesta voisi jaaritella vaikka kuinka pitkään..

Maria kirjoitti...

Siihen tietysti voisi miettiä jotain ratkaisuja, voisihan diilinsä koota vaikkapa yhteen postaukseen ja linkata sen sivupalkkiin :P Se olisi yksi tapa kertoa, jos blogiin liittyy virityksiä. :) Noin muuten lienee turvallisinta tehdä mahdollisimman vähän oletuksia ilman faktoja. :P

Aggressiiviseksi on joo mennyt, mutta jollain tavalla voin ymmärtää, mistä se johtuu. Ihmisistä kai tuntuu, että kuviota on ensinnäkin jotenkin ymmärretty ihan väärin, ja sitten sen pohjalta aletaan pohdiskella mikä tuomio annetaan. Ottaen toki huomioon myös sen, että anonyymipaskakommentteista kärsivät ihmiset ehkä herkistyvät muutenkin tulkitsemaan ihan asiallisenkin arvostelun tai sen tapaisen negatiiviseksi ja itsellen kielteiseksi. :/ Sitä tulee ikään kuin vähän vainoharhaiseksi muiden tarkoitusperistä. :P

Maria kirjoitti...

...Ja tuon viimeisen lauseen voin siis täysin allekirjoittaa itse. :P

Anonyymi kirjoitti...

Adolfo, wtf?!

Anonyymi kirjoitti...

Omar, that logic is flawed :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...