4.1.2010

Jäälyhty

Miehen äiti kunnostautui jäälyhdyn teossa. Viikkokausien epäonnistuneet yritykset tuottivat vihdoin tulosta, ja pihalle saatiin kynttilä hohkaamaan läpikuultavan jään läpi. Kaunista!

Light inside the ice 8
Light inside the ice 6
Light inside the ice 1

Jäälyhty tehdään laittamalla ämpäriin vettä ja viemällä se ulos pakkaseen jäätymään. Vesi ei saa jäätyä umpijäähän, ainoastaan reunoiltaan, jolloin ämpäri kipataan ylösalaisin ja toivottavasti saadaan ehjä jääkimpale ulos. Kimpaleen sisälle on jäänyt vielä sulaa vettä, joka kaadetaan pois kimpaleen yläosaan tehtävän reiän kautta. Tadaa, kimpale on ontto ja sisään voi tyrkätä kynttilän! Apuna irrottamisessa voi hyödyntää esimerkiksi saunan lämpöä: hetki saunassa auttaa kimpaletta irtoamaan, kunhan ei päästä sitä läpeensä sulamaan. Ei pidä lannistua, jos ensimmäisellä yrityksellä ei onnistu, se voi olla välillä vähän oma taiteenlajinsa tuo jäälyhdyn tekeminen!

Pihalla oli myös muita valonlähteitä...

Light inside the ice 4
Light inside the ice 9

Mukavan leppoisaa ja tunnelmallista maanantai-iltaa kaikille!

4 kommenttia :

Rhia kirjoitti...

Rakastan jäälyhtyjä. Niitä vaan ei ole tullut tehtyä moneen vuoteen. Jos joku miettii sitä miten kauan jäätymiseen menee niin näillä pakkasilla parikin tuntia voi riittää. Ei siis kannata jättää jäälyhtyä jäätymään yön ajaksi sillä silloin pilaa ämpärinsä takuuvarmasti =)
Isompia jäälyhtyjä voi tehdä myös jäädyttämällä vettä tyhjiin maitotölkkeihin ja latomalla niitä kuin tiiliä pieniksi mökeiksi.

Maria kirjoitti...

Kiitos lisätiedosta. :) Hei, toi jäätiilijuttu olikin mulle uus ajatus!

Anniina kirjoitti...

Noi jäälyhdyt on niin kauniita, mutta en vaan koskaan saa aikaseks tehdä sellaista! Pitäsköhän yrittää tänään? ;>

Maria kirjoitti...

Siitä vain ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...