29.1.2010

H. R. Gigerin töitä Tampereen taidemuseossa 30. 1. alkaen!

Nyt kaikki scifin ja H. R. Gigerin töiden ystävät kuulolle! Tämän kevään ajan (30. 1. - 5. 4. 2010) Gigerin taiteeseen voi tutustua Tampereen taidemuseon hyvin ainutlaatuisessa näyttelyssä! Tsekkaa lisää tietoa museon sivuilta.

"Vuonna 1940 syntyneen monitaitoisen taiteentekijän tuotantoa esitellään piirrosten, videoiden, veistosten ja kuvadokumentaatioiden muodossa. Näyttelyssä on omistettu osa-alueita ALIEN, ALIEN 3, POLTERGEIST II ja SPECIES –elokuville, joihin Giger on luonut maailmanlaajuisesti tunnettuja olioitaan. Näyttely on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä H.R. Gigerin kanssa ja näyttelyn on tuottanut Deutsches Filminstitut / Deutsches Filmmuseum.

Yleisöllä on ensiluokkainen mahdollisuus tutustua taiteilijan luonnoksiin ja suunnitelmiin, joiden pohjalta elokuvahistorian tunnetuimman hirviöt toteutettiin. Gigerin taiteessa ominaista on hänen itsensä kehittämät biomekaaniset figuurit, joissa yhdistyy ihminen ja kone. Giger tunnetaan myös levynkansitaiteestaan sekä hänen nimeään kantavasta, Sveitsissä sijaitsevasta museosta."

Image and video hosting by TinyPic
H R Giger: ALIEN Necronom IV, 1976

Me ainakin miehen kanssa niin mennään katsomaan tää.

5 kommenttia :

sarakissa kirjoitti...

Heh, mä arvelinkin kun kuulin tuosta että sä varmaan innostut! Mekin kyllä miehen kanssa mennään katsomaan sitä, se on enemmän se joka pistäisi mukaan sen niin-etuliitteen :) Mä olen yleensä innoissani taiteeseen tutustumisesta ihan milloin vaan.

Hauwerine kirjoitti...

Oijoi! TodellaKIN tuota katsomaan!

Pekka kirjoitti...

Toi on pakko käydä katsastamassa.

Anonyymi kirjoitti...

Ohh, kiitos paljon vinkistä! Kevään aikana tulee varmasti ajeltua täältä Porista tuonne Treen suuntaan jossain vaiheessa, joten ehdottomasti tätä katsomaan! Mieskin on varmasti tällä kertaa iloinen taidenäyttelyyn menemisestä ;D

Hilja kirjoitti...

Mahtavaa, kiitos vinkistä! Rakastan näitä töitä :) Todellakin menen katsomaan! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...