7.1.2010

100 asiaa vuodelle 2010

Hihii, kuvaani on jälleen kerran käytetty hauskasti jossakin omassa projektissa! ^^ Olen hurjan imarreltu. Tsek JWT Intelligence: 100 things to watch in 2010. Artikkelista löytyy linkki tälle sivulle, josta avautuu flash-härpäke, jossa tuo varsinainen lista on kuvakollaasin muodossa. Siellä löytyy kohdasta 11. minun kuvani kohdalta otsake "Brighter colors". Kuvauksessa puhutaan vuonna 2010 vallitsevista kirkkaiden värien trendeistä, joita voi nähdä esimerkiksi catwalkeilla, ja joilla voi värittää asustuksensa. Kaikkihan toki tiedämme, mitä mieltä minä olen tällä hetkellä väreistä, mutta joskus on tullut niitäkin suosittua... :D Mutta ottakaas neuvo nyt vaarista. ;)

Bright colors are cool
Tätä kuvaa jutussa käytettiin.

Tarkkaan ottaen sivustolla tulisi ilmaista tekijän nimen (ja toki sinänsä asiallisen linkin) lisäksi myös tieto Creative Commons -lisenssistä, se kun usein kuuluu lisenssiehtoihin (ja nykyään siihen tarjotaan lissenssisivulla jopa valmista koodia), mutta noh, saapahan sen tietysti selville klikkaamalla itsensä Flickrin puolelle... Olen tietysti ensisijainen iloinen siitä, että joku löysi hyödyllistä käyttöä ottamalleni kuvalle. ^^ Mutta olkaas te tarkkoina asian kanssa, jos joskus Creative Commons -lisensoituja kuvia käytätte, jotta muutkin sitten tietävät lisenssistä! Haluan jakaa (mitäpä se minulta poiskaan on, kun en useimmilla kuvillani rahaa tee ja vaikka tekisinkin, ei sekään estäisi minua jakamasta esimerkiksi matalaresoluutioisia versioita kuvistani. Kunnian toki haluan töistäni ;P), ja haluan saada muutkin jakamaan. Sen takia lisenssissäni lukee "Share Alike". :)

10 kommenttia :

Malou kirjoitti...

Apua mä en mmärtänyt tuosta tekstistä mitään, mutta kuulosti tärkeältä. Täytyy tavata se ajan kanssa joskus uudelleen. No anyway, kuva on hieno, värit myöskin.

Romy kirjoitti...

Huh, melkoinen väripläjäys :D Nykyinen tyylisi on kyllä niin rakkautta, ehkä siksi että pukeudumme hyvinkin samalla lailla :D

Lotta kirjoitti...

Muistan itsekin hakeneeni inspistä tuosta kuvasta kerran niihin aikoihin, kun värit oli mulle vain kokomustan karttelemista varten...muistan myös olleeni hyvin tyytyväinen siihen tästä inspiroituneeseen asuun.

Heitän haasteella: olisi kiva nähdä sut vielä joskus noissa auringonkeltaisissa Vagabondeissa, sikäli kun ne vielä omistat. (Muuten ei tarvitse.)

Maria kirjoitti...

Hihi, joo sillon kun värejä vielä harrastin niin meni sitten reippaasti tuohon se värien käyttö... :P Eikä se sitten kuitenkaan ihan omalta tuntunut ;P

Keltaiset korkkarit voin ehkä sulattaa vielä :P Niissä vain pieni vika, johon en tajunnut kiinnittää huomiota niitä vuosia sitten ostaessani: painavat mokomat tuosta jalan päältä sillä tavalla, että pitemmän päälle alkaa sattua kipeästi :/ Mutta jos tulee istumailtoja eteen niin... ;P

KatriK. kirjoitti...

Ohos, imarreltu olisin minäkin, jos jossakin vaivauduttaisiin käyttämään kuvaani. Tosin, ihmettelen kyllä että JWT ei merkitse lähdetietoja - ei pitäisi ainakaan tietämättömyydestä johtua.

Maria kirjoitti...

Mjoo, nimeähän (tai nickkiä) siellä oli kyllä ja linkkiä Flickrin kuvasivulle, mutta tosiaan se vielä ei ihan tarkkaan ottaen riitä... :P Joskus tosin näkee sellaistakin viittauskäytäntöä, että kuvaan merkitään lähteeksi vain tyyliin Flickr x) Kuvaaja varmaan arvostaa, että krediitit hänen työstään menee jonnekin ihan muulle taholle... Eikä nyt kyllä hyvää viittauskäytäntöä ole muutenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tiekkö, voisin kanssa laittaa sulle haasteen, että yhdistät ton värikkään mekon nykyisiin asusteisiin. Eli perus mustaa ja rajuja materiaaleja yhdistettynä värikkääseen vaatteeseen. Hankalaa se varmasti tulee olemaan, ja uskon jos sanot, ettei se ole sinua, mutta jonkun keväisen asun voisit ton mekon ympärille rakentaa.

Siinä olis kunnolla haastetta!

Maria kirjoitti...

Tavallaan se on jo tehty tuota kesää seuranneena syksynä :P http://www.heijastuspinta.fi/2008/09/elvi-ja-kuolleita.html :) Muuten ihan mukiinmenevää mut en pidä tuon mekon mallista enää yhtään :P

Samuel kirjoitti...

http://hikipedia.info/wiki/Hikipedia:Lisenssi_ja_lainaaminen

En voinut vastustaa kun satuin törmäämään tuohon artikkeliin. :D Mutta Creative Commons on tietysti hyvä juttu.

Samuel kirjoitti...

Tai no, tarkemmin ajatellen tuo ei liittynyt tähän yhtään millään tavalla, väsyneet aivoni vain poimivat kohdan "lisenssiehdot". Saa poistaa molemmat kommentit. :C

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...