31.8.2009

Puutarha, brandy, iPod, kirjailija ja kuolema

Tässä on älykäs ja koskettava puheenvuoro eutanasian puolesta.

Kirjailija Terry Pratchettilla on alzheimerin tauti, ja hän ei toivo joutuvansa kärsimään, vaan hän haluaisi kuolla puutarhassa englantilaisen taivaan alla, brandyn ja iPodinsa kanssa. Sateisella säällä sitten kirjastossa.

Artikkeli myös käsittelee eutanasiaan usein yhdistettyjä pelkoja ja uhkakuvia. Suosittelen lämpimästi lukemaan.

The Daily Mail: I'll die before the endgame, says Terry Pratchett in call for law to allow assisted suicides in UK

Viikonloppu x2

Viikonlopun tapahtumia voi tiivistää näihin kahteen kuvaan: miehen kirpparilöydöt (täydennystä taas pelikokoelmaan, Sammonkirppis on aika jees niin valikoimansa kuin mummun lukaalia lähellä olevan sijaintinsakin puolesta) + minun lehtihyllyretkahtamiseni. Illalla viininlipitystä (ja juustoja). Kuvista ulkopuolelle jäivät mahtava mansikkakakku ja pari katsottua elokuvaa. Hotelli Ruanda muuten on aika jees, mutta jää silti joka suhteessa kauas Schindlerin listasta.

Hyvin petollinen tuo Olivia. Keksin tällä kertaa ehdottomasti tarvitsevani vaaleana ja metallisen hopeisena hohtavan luomivärin ja lisää mustia vaatteita. Ja tilavan nahkalaukun. Ja särmikkään talvitakin. Eehh. Olen tosin jo melkein päättänyt pärjätä ainakin suurimman osan talvesta paksulla nahkatakilla ja infernaalisella villakerroksella. Ja saappailla.

olivia1

wine

Miten meni viikonloput?

30.8.2009

YSL Parisienne tulee syksyllä!

Lienen aiemmin kertonut, miten hajuvesissä minulle tärkeää on paitsi se, että tuoksu on hyvä, se saa mieluusti olla hieman särmikäs ja yllättävä, ei järin söpökiltti, kaikkia miellyttämään pyrkivä tai toisaalta migreeni-imelä, kaikkein vähiten geneerinen "been there smelled that" -tuoksu, joka muistuttaa tsiljoonaa jo aiemmin nuuhkittua tuoksuyhdistelmää. Tuoksun on silti oltava käyttöön, ei vain erikoisten tuoksujen museokokoelmaan sopiva. Myös se, millaisessa pullossa litku on ja millaisia mielikuvia siihen yhdistän vaikuttaa.

Moni periaatteessa kiva tuoksu ei ole oikein kolahdellut, koska pullo on ollut mauttoman huvittava tai aivan liian romanttinen. Sarah Jessica Parkerin Covet oli tästä poikkeus, ja siedin naurettavan muovista kristallijäljitelmäkorkkia erinomaisen kiehtovan tuoksun ja sopivan räväköiden mielikuvien takia. Myös hyvä tuoksukestävyys ihollani on suotavaa (tämä voi vaihdella rajustikin yksilöittäin), mutta jos pullo kulkee helposti mukana, voin suostua myös lisäilemään tuoksua vähän väliä. En ole ehdoissani järkkymätön, mutta toivoisin löytäväni tuoksun, joka huutaa nimeäni ja vastaa fiilistensä puolesta ainakin jonkun mutkan kautta minua ja persoonaani.


Niinpä odotankin pikapuoliin julkaistavaa Yves Saint Laurentin uutuustuoksua Parisienne, jonka keulakuvana toimii Kate Moss, ja jonka mainosvideossa vilahtelevat synkät ja tummat värisävyt, nahka, häpeilemätön seksikkyys, tummat silmänrajaukset ja rohkeus. Tuoksusta pitäisi nenään löytyä vinyyliä, karpaloa, mustaherukkaa, ruusua, pionia, orvokkia, patsulia, vetiver-ruohoa, myskiä ja santelipuuta. Hyvältä kuulostaa allekirjoittaneen makuun, tätä on pakko päästä tuoksuttelemaan! Kunpa se vain ei olisi liian ruusuinen, jostain syystä voimakas piikkikasvin tuoksu aiheuttaa minulle lähinnä pahoinvointia... Pullokin on ihan kaunis, tämä vielä menisi erittäin hyvin.

Aso ei ole mikään homo!

Big Brother kirvoitti jo ensimmäisen vakavan pohdinnanaiheen tässä taloudessa. Aso, ulkonäöstään huolehtiva ja kulmiaan nyppivä turkulaismies loukkaantui kisan alkumetreillä siitä, että jotkut toisista asukkaista olivat luulleet tätä homoksi. Perusteluina ilmeisesti livahti juuri tuo laitettu ulkomuoto.

Vaikka Aso tästä kovasti kimpaantuikin ja todisteli pitkään tosi mies -ilmaisua hokien olevansa heterosekuaali (ja ehkä myös hieman epävarmana itsesään) ja yrittäen koko illan iskeä talon naisia, mies myös teki ihan aiheellisen pointin. Miksi mies ei voi laittautua leimautumatta heti homoseksuaaliksi? Eikö jo ole hyvänen aika sentään huomattu, etteivät telkkarisarjojen stereotyyppihomot ole ainoa vaihtoehto, ja että toisaalta heteromiehetkin voivat tykätä ulkonäkönsä huolehtimisesta?

Toisaalta taas: mitä hiton väliä kuka tekee itselleen ja mitä, tai mitä väliä ketä kukin bylsii (kunhan se tapahtuu molempien osapuolien tahdosta eikä ketään satuteta)? Miksi ihmetellä, miksi leimata, miksi todistella? Antaa kaikkien kukkien kukkia niin kauan, kun ei siitä mitään haittaakaan ole. Ei niitä ole pakko itse bylsiä, ellei halua.

Joo ei, en varsinaisesti edes katso Big Brotheria. Silloin tällöin vain vilkuilen. Vähän. Oikeesti. Mutta toverini Bubs kirjoitti tästä kaudesta hauskan johdannon: Paljastuksia BB:stä. Yön pimeinä tunteina ja viinin kyllästäminä tietysti tuijotamme miehen kanssa yhdessä Big Brotherin suihkukuvia.

Ihan käsittämätöntä.

29.8.2009

Ilahdutushaaste

Bongasin Roosalta Ondées -blogista tällaisen, ja ajattelinpa ärsytyksen vastapainoksi pohtia myös mukavia asioita itsestäni.

Minua ilahduttaa...

Nimessäni:

Etunimeni on hyvin kansainvälinen ja kaunis, sukunimeni sopivan erikoinen ja menee myös tarvittaessa kansainvälisestä. Yhdessä nimeni voisi olla taiteilijanimi, niin hyvin sen osat sointuvat yhteen. Miehen äidille sukunimeni toi mieleen Italian. Toisaalta arvauskeskuksen vastaanottotäti on kysynyt "...Ja kirjoitetaanko sukunimi ruotsalaisella oolla?"...

Kasvoissani:
Olen persoonallisen kaunis. Kesti pitkään, että pääsin tähän mielentilaan peruskoulun aikaisten pilkkojen ja herjojen jälkeen, mutta nyt voin aidosti ja oikeasti katsoa itseäni peiliin ja ihastella näkemääni.

Vartalossani:
Olen perinyt mummultani sirot ja hoikat geenit. Olisi silti suotavaa omaksua terveelliset elämäntavat ennen kolmeakymppiä, tuolloin viimeistään nimittäin voin odottaa aineenvaihduntani hidastuvan. Puolet tavoitteesta jo saavutettu, ruokavalio on pääosin kunnossa. Vielä kun saisi itsensä liikkumaan.

Luonteessani:
Olen intohimoinen, joskin asioita järjellisestä näkökulmasta lähestyvä idealisti ja ajoittaisesta maailmantuskastani huolimatta suhtaudun toiveikkaasti ihmiskunnan tulevaisuuteen, noin suurimmaksi osaksi. Lisäksi minua kasvotusten tavanneet ovat kuvailleet minua hauskaksi, lämpimäksi ja vilpittömäksi ihmiseksi - ei tuo nyt kovin pahalta kuulosta!

Vaatekaapissani:
Vuosi sitten alkanut projektini vaatekaapin yhtenäistämisestä ja laadun kohottamisesta on tuottanut hedelmää. Useimmat vaatteeni sopivat miten päin tahansa yksiin toistensa kanssa (kiitos mustien, valkoisten ja harmaiden sävyjen) ja garderoobista löytyy jo monta vaatetta, jotka kestävät ajan hammasta ja trendien ylilyövällä tahdilla vaihtelevaa kuumuuskerrointa. Mies ei aina ole ihan vakuuttunut vakaumukseni perimmäisistä motiiveista ("Mutkun sä siltikin hamstraat koko ajan jotain uutta!"), mutta hyvä niin, tuleepa harkittua hankintoja entistäkin kriittisemmin (toivottavasti).

Kotonani:
Tilava yksiö on keskimäärin aika ihanteellinen: erittäin kohtuullinen vuokra kahden ihmisen jaettavaksi, yllättävän rauhallinen sijainti lähellä Hervannan keskustaa, bussi kulkee parin sadan metrin päästä ja jättää pihan toiselle puolelle...

Ystävissäni:
Hauskoja ja keskenään erilaisia, hyvin mielenkiintoisia tyyppejä!

Perheessäni:
Siitä löytyy minulle ainakin kaksi tärkeää perheenjäsentä, jos siis miestä ei lasketa perheekseni. Pitäisi kyllä laskea. Entä miehen perhe? Ehkä pian...

Harrastuksissani:
Blogaamisen ansiosta olen saanut kasan kivoja kavereita, tutustunut monenlaisiin ihmisiin, kehittänyt itselleni tyylin, jossa tunnen oloni ensimmäistä kertaa koskaan itsevarmaksi ja mukavaksi, ja onpa blogaaminen poikinut pienimuotoista sivuduuniakin. Paras harrastus, joka mulla on koskaan ollut!

Kumppanissani:
Oikeudenmukaisuus, älykkyys, pitkä pinna ja kyky tarkastella asioita näkökulmista, joita en olisi itse edes tullut ajatelleeksi. Kyky asettaa asiat perspektiiviin. En ole tainnut koskaan olla tekemisissä yhtä fiksun ja lämpimän ihmisen kanssa.

Kielenkäytössäni:
Osaan ilmaista itseäni kohtuullisen hyvin ja tarkasti. Pystyn hahmottamaan, mitä osia sanomisistani voitaisiin vilpittömällä tavalla ymmärtää väärin, ja osaan korjata ne kohdat sellaisiksi, että väärinymmärryksiltä toivottavasti vältytään.

Musiikkimaussani:
En ole kovin nirso, vaikka olenkin aika nirso.

Ruokavaliossani:
Kuten jo aiemmin totesin, syön aika lailla oikein. Kasviksia tulee vedettyä, lihaa syötyä enää poikkeustapauksissa ja leivän päällä, epäterveelliset herkut ovat myös enää harvinaistapauksinen juhlallisuus.

Naapureissani:
Ovat aika hiljaisia!

Nykyisessä elämäntilanteessani:
Olen aika tyytyväinen elämääni, parisuhde toimii ja opiskelut sujuvat joten kuten. Rahaa voisi olla enemmän, mutta ainakaan en ole veloissani.

EDIT:
Oli pakko lisätä, että arvostan terveyttäni aivan mahdottoman paljon, vaikka/sillä panikoin siitä säännöllisin väliajoin ja saan läheiseni ratkeamaan turhautuneisuudesta. "Ei, Maria, ohimenevä ja suhteellisen harvinainen päänsärkysi ei hyvin suurella todennäköisyydellä johdu aivokasvaimesta. Eikä verisuonen katkeamisesta. Eikä aivoinfarktista. Eikä tietämättäsi saamastasi iskusta päähäsi. Maria, eikö sun pitänyt olla järkevä ja skeptinen ihminen?!" Panikointien ansioksi on kyllä sanottava, että suhtaudun hyvin epäluuloisesti subjektiivisiin arvioihin kunkin terveydentilasta ja sen syistä - jos minä äärimmäisen kriittisenä luonteena pystyn vakuuttamaan itselleni, että olen täysin fantastisesta ja äärimmäisen epätodennäköisestä syystä kuolemanvaarassa juuri tasan nyt, en epäile, etteivätkö muutkin ihmiset pystyisi vakuuttamaan itseään milloin mistäkin täysin omiin fiiliksiinsä ja luuloihinsa/uskomuksiinsa perustuen. Tästäkin syystä kärkyn tieteellistä todistusaineistoa erittäin hanakasti.

Tulevaisuudessa:
Se tuppaa aina järjestymään jotenkin, vaikkei aina ennalta tietäisi miten. :)

Lämpimiä unelmia

Haaveilin/haaveilen. Perussaappaista unelmoinkin jo aikaisemmin, ilmojen kylmentyessä myös villa alkaa taas kutsua. Viime talvena vaatekaappi täydentyi laadukkaalla villatakilla (yksi monikäyttöisimmistä ja rakkaimmista talvivaatteista tuolloin), H&M:n Comme des Garcons -villapaidalla, Falken villasukkahousuilla ja Kostymin mekolla, jossa on 30% villaa.

Olen itse asiassa vasta hiljattain herännyt tämän materiaalin vilukissan pelastavaan luonteeseen, aiemmin en juurikaan omistanut muuta villaista kuin villasukat, lienikö jotain tekemistä sen kanssa, että kotona kaikki muut kutisivat villasta, eikä siis kukaan käyttänyt sitä. Minunkin päähäni oli iskostettu ajatus siitä, että villa on aika ilkeä vaatemateriaali. Sitten huomasin, etten kyllä itse villasta ärsyynny, ja että ainakin Filippa K:n lammasystävällinen merinovilla on iholla kuin unelma. Viime talvi meni tämän valaistumisen myötä paljon helpommin kuin pakkaskaudet yleensä. En tainnut varsinaisesti edes kokea talvilleni tyypillistä talvimasennusta!

Acnen villapaitamekko hurmasi heti, kun näin sen ihan uudella tavalla Issues-blogissa. En voi uskoa, että kaikkina niinä kertoina, kun olen kahlannut Acnen nettiputiikkia läpi, en ole edes tajunnut miten loistavan potentiaalinen rakkausvaate tuo on. Takaa pidempi helma toisi muuten perustavanlaatuiseen vaatteeseen iskua, ja hei, mikä olisi talven kylmyydessä parempaa kuin suuri villamekko, johon kääriytyä kylmissä luentosaleissa ja turvautua bussipysäkillä värjötellessä? Suurin huolenaihe on se tavanomainen - miten pituus soveltuu pätkälle? Paitamekon lyhyin osa luultavasti ulottuisi minulla vähintään polviin. No okei, ehkä suurin huolenaihe on kuitenkin se reipas 190 euron hinta, tosin Helsingin ja Tukholman liikkeissä hinta on kymmeniä euroja edullisempi. Ehh, haluaisivatkohan läheiseni hankkia minulle yhteisen joululahjan tänä vuonna? Laatua ja kaikkea... Anyone? :<
Image and video hosting by TinyPic

Sen sijaan Filippa K:n ohuessa, pitkässä merinovillaneulepuserossa ongelma on miellyttävällä tavalla päin vastoin, ainakin niin kauan, kuin valitsee XS:n sijasta S-koon. Pitkä paituli ulottuu tällöin mukavan turvallisesti peban yli, ja sopii oikein hyvin paksujen sukkahousujen ja leggingsien kaveriksi ilman pelkoa vilauttelusta. Ylläolevan kollaasikuvan perusteella sitä ei uskoisi, mutta muistetaan nyt, että tuokin mallin hujoppi on minua vähintään kaksikymmentä senttiä pidempi. Olen ollut sovituskopissa tuon kanssa. Siis neuleen. Yksilöä muuten löytyy jopa Tampereen Stockalta. Hintaa toki silläkin hulppeat 135 euroa, mutta sentään vähemmän kuin Acnen yksilöllä.

Kun mitä tahansa näistä yhdistäisi kiiltävin leggingseihin, asuun saisi ripauksen avaruusmeininkiä. Tai miten olisivat ne viime talvena hankitut nahkapökät, jotka kesällä jäivät vaatekaapin perille liian lämpiminä käyttää? Voin jo kuvitella nahkaiset housut Acnen villamekon kaveriksi...

Lämmittääkö villa yhtä paljon sinua kuin minua?

Kuvat: Acne, Filippa K ja Vagabond

28.8.2009

Halutaan nähdä: Inglourious Basterds

Tämän uusimman Quentin Tarantinon elokuvan haluaisin nähdä. Inglourious Basterds kertoo amerikkalaissotilaista, jotka toisen maailmansodan aikana lähtevät terrorisoimaan natseja.

Tässä vielä tuon elokuvan traileri Clever TV:n alkuspiikillä varustettuna (miksi nykyään halutaan vaikeutta trailereiden embedausta blogeihin, mitä sen estäminen hyödyttää ja mitä niiden embedaus haittaa?):Sovittiin jo, että tää elokuva mennään sit lähitulevaisuudessa katsomaan elokuvateatteriin.

Mustavalkoinen ja kappaleiksi revitty

Palasin pitkästä aikaa paidanrepimispuuhiin. Otin tämän viime vuoden puolella repimäni paidan ja lisäsin siihen astetta kovempaa nostetta. Samanmoisia olen tuijotellut runsaasti Lookbookista ja Sugar Kanen blogista, kaipa tässä jokin taso tuli ylitettyä.

shredling2

shredling1

shredling3

shredling4

Enää tarvitaan pari lämmintä päivää tämän käyttämiseen - miksi innostukseni laantuikin juuri kesäkuukausiksi?

Kolme neljästä nuoresta warettaa

Lisää tutkimuksia piratismista pukkaa.

Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos on julkaissut hiljattain tutkimuksen nuorten rikoskäyttäytymisestä ja uhrikokemuksista, mukana on myös vertaisverkkojen tarkastelua suomalaisnuorten näkövinkkelistä. Uutisen tutkimuksesta ja sen sisällöstä voi lukea Piraattiliiton artikkelista. Tutkimuksen voi ladata koneelleen pdf:nä tästä.

Muutamia lainauksia ja kommentteja tuosta artikkelista:

"Tutkimuksessa todettiin, että 74 % yhdeksäsluokkalaisista oli jossain vaiheessa ehtinyt harjoittaa luvattoman aineiston lataamista vertaisverkoista, ja lähes kaikki tästä joukosta olivat tehneet sitä myös kuluneen vuoden aikana. Harrastuksen yleisyyttä kuvaa se, että noin joka kolmas p2p-verkkoja käyttävä nuori lataa tiedostoja päivittäin ja kaksi kolmasosaa vähintään kerran viikossa."

Latailu on siis hyvin yleistä nuorten keskuudessa.

"Yksi tutkimuksen kiinnostavimpia tuloksia oli se, että suomalaistytöt ovat nykyään lähes yhtä aktiivisia warettajia kuin pojatkin. Aktiiviseen p2p-lataajien ryhmään kuului 73 % tutkituista pojista ja 65 % tutkituista tytöistä. Pojat olivat hiukan aktiivisempia lataajia kuin tytöt, mutta silti myös yli puolet tytöistä latasi tiedostoja vähintään kerran viikossa."

Ei siis pelkästään warettavia nörttipoikia.

"Tutkijat päätyvät aineistonsa perusteella joka tapauksessa siihen johtopäätökseen, että tieto lataamisen laittomuudesta ei paljon nuoria jarruta, pikemminkin päinvastoin: usein lataavat nuoret ovat jopa muita hieman useammin tietoisia oman toimintansa lainvastaisuudesta. Tutkijat totesivat myös, että yli puolet usein lataavista nuorista on sitä mieltä, että tiedostoja vertaisverkossa jakava ihminen toimii oikein.

Tämä ristiriita alati kiristyvien tekijänoikeuslakien ja nuorten yleisen moraalikäsityksen välillä on asia, josta piraattiliike on varoittanut pitkään, sillä se nakertaa väistämättä yleistä lainkuuliaisuutta. Tähän lainkuuliaisuuden tarpeettomaan rapistumiseen viittaa myös se tutkimuksen tulos, että aktiivisista p2p-käyttäjistä vain 42 % oli sitä mieltä, että "lakia on aina noudatettava", kun taas vertaisverkkoja käyttämättömistä 72 % allekirjoitti kyseisen mielipiteen."

Tämä on todellakin mielenkiintoista ja asia, jota tosiaan sietää pohtia. Moni varmasti järkeilee, että lain rikkominen on väärin, ja lain noudattaminen on oikein. Se on ihan pätevä järkeily, mutta tuleeko moni ajatelleeksi sitä, että lait itsessään ovat vain sopimuksia, joita voidaan ja joita saadaan muuttaa? Laki ei välttämättä ole hyvä laki. Laki ei välttämättä vastaa kansan oikeustajua. Jos lailla ei ole kansan tukea takanaan, millä oikeudella sellainen laki on demokraattisessa yhteiskunnassa olemassa? Miksi sellaista lakia pitäisi noudattaa? Laki ei määrittele mikä on moraalisesti oikein tai väärin, se vain kertoo, mikä on yhteiskunnassa kiellettyä ja mikä sallittua. (Jos tämän ymmärtäminen on yhä vaikeaa, mukaan voi heittää ratakiskoksi ikiklassisen natsikortin. Otetaan sit huumorilla, sanomani pätee ilman natsejakin.) Moraalitajussa voi myös tapahtua muutoksia: Lain tulisi vastata ihmisten moraalia.

Näyttää siltä, että moni nuori latailee tekijänoikeuksien alaista materiaalia, vaikka ymmärtääkin toimintansa olevan laitonta. Jotkut jopa pitävät toimintaansa oikeana, vaikka ymmärtävätkin sen laittomuuden. Se osoittaa kykyä arvioida lakia ja toiminnan moraalia toisistaan erillisinä asioina. Silti ei pidä luulla, kuten tutkimuksessakin sanotaan, ettäkö nuorten waretus olisi useimmiten ideologinen valinta - sitä se ei ole kuin hyvin harvoin. Syyt ovat enimmäkseen varmasti paljon yksinkertaisemmissa asioissa, kuten helppoudessa ja sen yleisyydessä.

Tutkimuksesta taas löytyy myös loppupäätelmistä seuraava ajatus:

"Lainsäädännön kannalta tilanne on pulmallinen, mutta nykyistä toimivamman ratkaisun kehittäminen on haasteellista. Ehdottamatta parempaa ratkaisua tilalle voi kuitenkin sanoa, että oikeusjärjestelmän uskottavuuden näkökulmasta on ongelmallista, että rikos, jonka lailla säädetty maksimirangaistus on kaksi vuotta ehdotonta vankeutta, on nuorten parissa yleisempi kuin luvaton poissaolo koulusta."

Onko kohtuullista? Vastaako ihmisten oikeustajua?

Nelonen muuten repi tästä tutkimuksesta aika villin otsikon. Tutkimuksessa todettiin, että niillä nuorilla, jotka latailevat eniten, eli se 10% kaikista latailijoista, oli muiden rikosten yleisyys selvästi kohonnut. Vielä kirjaimin: tämä koski siis kymmentä prosenttia kaikista latailijoista. Sitä ei Nelonen uutisessaan maininnut, vaan teki aika laajan yleistyksen puhuessaan vain aktiivikäyttäjistä ja näiden selkeästi kohonneesta rikollisuudesta. Mitä lienee intressejä toimittajalla tai toimituksella tällaisessa uutisoinnissa, vaiko ihan vaan sisälukutaidon puutteen piikkiin menee, mene ja tiedä.

Kuitenkaan ei ole oikeastaan hirveän yllättävää, että nuoret, jotka tekevät muita rikoksia, tekevät myös nettilatausrikoksia (tai ovat muita huonompia koulussa tai käyttävät muita enemmän alkoholia). Kummallista olisi väittää tai vihjailla, että nettilatausrikokset jotenkin johtaisivat tai altistaisivat myös muille rikoksille - siitä ei ole mitään näyttöä. Arvatenkin jotkut innostuvat Nelosen uutisesta ja alkavat papukaijakuorossa nyt toistella mantraa rikollisista nörttiongelmanuorista ja luovat ihan uuden porttiteorian waretukselle. Asiasta ymmärtämättömät ja vanhemmat (joskus sama asia) luonnollisesti voivat säikähtää pahastikin.

Aika pelaa antipiraatteja vastaan. Nämä sukupolvet kasvavat, uusia tulee tilalle, latailu yleistyy ja muuttuu entistä sosiaalisesti hyväksyttävämmäksi. Dvd:stä tunnollisesti maksaneen asiakkaan pelottelu antipiratismimainoksilla ennen elokuvaa ei oikein mene oikeaan osoitteeseen (asiakas maksoi jo ja maksamattomat eivät sitä waretusversioistaan näe, DAA) ja muut pelotekampanjat eivät oikein kanna hedelmää. Vain jokin todella suuri muutos pysäyttäisi waretuksen yleistymisen ja sen harrastamisen. On vain ajan kysymys, ennenkuin asioista päättämässä on sukupolvi, joka tekee järjestelmään muutoksia.

Voin toki olla väärässäkin.

27.8.2009

Tänään televisiossa: Armageddon

Tänä iltana Nelonen näyttää yhden varhaisnuoruuteni suosikkielokuvista, Bruce Willisin tähdittämän katastrofielokuvan Armageddon. Samoihin aikoihin ilmestyi myös Elijah Woodilla varustettu Deep Impact, jossa oli identtinen uhka ja muistini mukaan tylsät hahmojuonikuviot. Armageddonkaan ei juonellaan, realismillaan tai epäkliseisyydellään hurmaa, mutta ainakin lössi öljynporauäijiä avaruudessa kirvottaa nauruja ja hörötyksiä. Ja hei, Bruce Willis!

Maata uhkaa siis tuho. Avaruudesta kohti meitä kiitää Texasin kokoinen asteroidi, joka osuessaan tuhoaisi kaiken elämän Maassa. Apuun kutsutaan maailman paras öljynporaaja (Bruce Willis), joka kokoaaa tiiminsä ja kouluttautuu 12 päivässä astronautiksi. Suunnitelmana on porata asteroidin sisään ydinpommi ja pelastaa maailma.

Mukaan mahtuu rakkausdraamaa, rokkibiisejä, läpänheittoa, paljon erikoistehosteita, lisää läpänheittoa ja tietysti mahtipontista ja dramaattista elokuvamusiikkia, joka itse asiassa on aika tunnelmaansa tempaavaa. Olen kuluttanutkin soundtrackkiani lähes yhtä paljon kuin muinaista vhs-videotani, elokuva on tullut katsottua varmasti lähemmäs parikymmentä kertaa. Erään musiikin tunnin laulukokeessa lauloin "I'm leaving on a jet plane". Yksi elokuvan parhaista tyypeistä muuten on Green Milessakin loistavan roolin tehnyt Michael Clarke Duncan, eli "se jumalattoman iso, musta kaveri".

Armageddon on minulle nostalgia-elokuva. Rakastin sitä vähän pienempänä (Bruce Willis, avaruusjuttuja, scifiä, karskeita äijiä, läpänheittoa, hauskoja tyyppejä!) ja eläydyin jokaiseen kliseenpätkäänkin mitä suurimmalla tunteella. En kykene enkä haluakaaan kyetä arvioimaan elokuvaa ilman tätä taustaa. Mies saa haukkua leffaa miten paljon haluaa, en kuuntele. -.-

Armageddon tänään 27. 8. 2009 Nelosella klo 22.00

Aerosmith - I don't wanna miss a thing

Syömässä

Käytiin eilen syömässä ja vaihtamassa kuulumisia mummun kanssa. Rosson ruokalista on niin laaja, että sieltä löytyy maisteltavaa kerta toisensa jälkeen, ja Koskipuistossa sijaitsevan ravintolan tilat niin hienot, että kyllä siinä kelpaa koskea suurista ikkunoista ihmetellä peruserinomaisen ruuan ja italialaisen oluen kanssa. Kun ruokalistalta loppuvat herkut, siirrytään takaisin kiinalaisravintoloiden lounasbuffetteihin.

Uusi tukka näyttää valaistuksesta riippuen joko todella tummalta tai suhteellisen vaalealta - kamelionttiväritys, selkeästi.

Päällä erinomaiseksi löydöksi jo aikoja sitten varmistunut kirpparijakku, luottovaatteen kierrätystä ja lemppareikseni jo muodostuneet scifikorot. Näin jyty asu ei paljoa asusteita kaipaa, yksinkertainen vyö lanteilla ja lohikäärmeenmetsästäjäranneke riittävät hyvin koristeiksi. Rosson vessavalaistus taas saa kenet tahansa näyttämään glamourikkaalta - tahtoo samanlaiset valo-olosuhteet omaankin vessaan...

rosso restroom

blazer looks
Jakku ja vyö - second hand, tunika ja laukku - American Apparel, rannekoru - H&M Men, leggingsit - Vero Moda, kengät - Topshop

Alimmasta kuvasta kiitos miehelle.

Viikonloppuna Kalevaan nauttimaan saunomisesta ja punkusta.

26.8.2009

Analogia

multiple directions

Samaan suuntaan kaikki yksilöt pyrkivät. Jotkut tekevät enemmän mutkia kuin jotkut toiset, jotkut tarrautuvat lähimpään kaveriin, toiset sanoutuvat irti ryppäästä ja kulkevat omia teitään. Toiset taipuvat, toiset sojottavat suorana tilanteessa kuin tilanteessa. Jotkut jakaantuvat kahdeksi. Jotkut katkeilevat ja vahingoittuvat. Osa kärsii kuivuudesta ja nälästä, kun mehevimmät ravinteet jaetaan vain hyväosaisille yksilöille. Jotkut ovat tummia, jotkut vaaleita, osa jotain siltä väliltä. Keskenään kuitenkin kaikki ovat keskimäärin samankaltaisia toistensa kanssa. Samaan suuntaan kaikki kuitenkin pyrkivät ja lopulta myös menevät. Se on omalla tavallaan lohdullista.

Onko erilaisimmissakin yksilöissä lopulta keskenään enemmän yhteistä kuin eroa?

Lautapelejä

IMG_6435

Pelailtiin eilen Rhian ja Nooran kanssa lautapelejä. Hotellipelissä putsasin kaikki rahoistaan ja tiluksistaan Waikiki-imperiumin avulla, Scrabblessa hävisin kuninkaallisesti. Hyvät herkut kuuluvat asiaan.

IMG_6400

IMG_6398

IMG_6433

IMG_6448
Lomaimperium. Ja kuinka monta yötä te haluaisitte tässä ökyluokan hotellissa viettää?

IMG_6407

IMG_6459

IMG_6445
Kaltevat tornit. Pelissä niitä oli vain kaksi...

IMG_6422

IMG_6447

IMG_6453

IMG_6421

IMG_6441
Mmm, vohvelia...

IMG_6469

IMG_6470
Kippo ja ruoka sopivat pelin väreihin!

IMG_6482

IMG_6489
"Siis mitä sanoja näistä kirjaimista muka taas saa?!"

IMG_6478

IMG_6471
Kippo sopii väreiltään kipon sisältöön.

IMG_6490
Lauta pelin lopussa.

IMG_6496

IMG_6477
Tikut naposteluvartaista.

Kiitti kivoille tytskyille jälleen seurasta! ^^

25.8.2009

Charles Bronson on brunetti

Nyt on taas tukka kuosissa. Matka kohti omaa, luontaista hiusväriä ei ole koskaan päässyt vielä näin lähelle: puoli astetta omaa juurta tumemmat raidat kautta pään tummentavat ulkomuotoa huomattavasti. Aikaisempi asetelma on käännetty päälaelleen: tukka ei ole enää vaalea pehko, jossa on tummia raitoja, vaan semitumma pehko, jossa on vaaleita raitoja. Nerokasta!

Leikkaus on edelleen sama vanha tuttu, kerrostettu polkka, joka on niskasta lyhyt ja edestä pidempi. Se vaan toimii parhaiten. En kyllä halua enää koskaan pitkiä hiuksia, näin on juuri mukavan huoletonta ja helppoa.

Kiitos jälleen ihanaiselle Miialle, joka edelleenkin osaa työstää tukastani kiharakampauksen ilman liian nostalgisia viboja. Tsekkaa, mitä nainen teki viimeksi!

brunette1

brunette3

brunette2
Tunika, takki ja laukku - American Apparel, kengät ja rannekoru - H&M, kaulakoru - Kaipaus, vyö - second hand

Päälle eksyi vaihtelevan lämpimään, vaihtelevan viileään päivään luottovaatteen lisäksi kiiltävät leggingsit, gladiaattorit (Pohkeet vieläkin jäykkinä maastoreippailusta, onko vähän tullut ylirasitettua olemattomia lihaksia. Ellen köpöttelisi ympäriinsä kuin raihnainen, olisin laittanut korot.) ja keväällä hankittu American Apparelin takki, joka on juuri sopiva tällaisille keleille: Ei liian kuuma, eikä liian kylmä. Tekisi mieli kutsua sitä neuletakiksi samaan tapaan kuin muitakin vastaavia vaatteita, mutta eihän se mitään neuletta ole...

Kuvista kiitos miehelle!

Eilen tuli Yle Teemalta jännittävä Charles Bronson -elokuva. Tekijät olivat kuuluja spagettiwesterneistä, kaipa sen huomasi siinä kohtaa, kun elokuva oli täysin epäloogisella tavalla osittain italiaksi dubattu. Heh. Vaan kerrankin takaa-ajokohtaus, jossa kyydissä istuva nainen ei koko ajan kilju ja vineä. Mitä on tapahtunut?

Acne Belville

Hyvänen aika sentään. Milloin viimeksi kengät ovat olleet näin vääränlaiset, ja juuri siksi niin täydellisen vetävät? Ou beibe, kyseenalaista mun käsitys siitä millainen kengän kuuluu olla!

Image and video hosting by TinyPic

Acne Belville, 11,5 cm korko ja 1,5 cm piilotettu platform. Hintaa 440 euroa. Lottovoitto, täällä olis tyrkyllä yks ottaja!

Kuva: Acne

24.8.2009

Hamonen, pienoinen

Eilinen päivä alkoi hieman viileästi, joten jakku ei ollut ollenkaan liikaa kotoa liikkeelle lähtiessä. Iltapäivän edetessä pilvet väistyivät ja aurinko alkoi porottaa - siinä kohtaa jakku saa kyytiä.

Paita on aivan haalean pastellinpunainen, lähes valkoinen. Pehmentää mukavasti mustaa asua olematta silti hempeä tai liian värikäs.

musica2

Hame on American Apparelin mini, joka on loistava perusvaate yhdistettäväksi minkä tahansa yläosan kanssa. Valitettavasti pehmeän ja joustavan materiaalin ja leveän kuminauhakaistaleen turmioksi koituvat leveät lanteet ja kapea vyötärö - hame alkaa tehokkaasti hinata itseään ylöspäin, erityisesti takaa. Siinä myös syy sille, miksi käyttö on jäänyt valitettavan vähäiseksi. Leggingsien kanssa ongelma ei ole kovin suuri, mutta ilman pakaranpeittoa tällä ei aivan ihmisten ilmoille uskalla. Lienisikö trikoota napakampi materiaali ja hieman erilainen hamemalli sitten ratkaisu ongelmaan, mene ja tiedä.

Jalassa olivat vanhat tutut H&M:n gladiaattorisandaalit. Kaksi kesää samoilla beibeillä ja vielä varmasti kolmaskin menee - ei ole kaikkia halpaketjuvaatteita kestävyyden puolesta väheksyminen!

musica1
Jakku - second hand, t-paita ja leggingsit - Gina Tricot, hame - American Apparel, ranneke - H&M Men, kaulakoru - lahja mieheltä

Kuvia tukan (hyvin lievästi) päivittyneestä ulkomuodosta luvassa huomenissa!

Mad Men -minä

Mad Men -hahmot pyörivät netissä, teinpä minäkin version itsestäni (missä otsatukka?!). Täytyy kyllä sanoa, että jokainen, joka tällaisesta hahmonluonnista innostuu, on selkeästi roolipeliainesta ;). WoWistakin juuri julkistettiin seuraava lisäosa nimeltä Catalysm... Alkaiskohan pian olla korkea aika jatkaa death knightin levelausta kohti kahdeksaakymppiä.

Jaksoakaan en muuten ole tästä sarjasta tullut katsoneeksi. ;o Ehkä pitäis.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Tuunaa omas!

Liisa

Tässä vielä muutama metsäinen kuva. Kiitos edelleen Nooralle näistä! Varsinainen Liisa Ihmemaassa... Urbaanin trollin toinen paluu luontoon on myös vaihtoehto!

woods5

woods7

woods6

woods4

Kuvat kauniita, kuontalo kaipaa sukimista. Onneksi tänään on partu...kampaaja. KAMPAAJA, jumaleissön. Oppisikohan sitä joskus nämä oikeat ilmaukset päänsälaittajalle. Oman värin kasvattaminen takaisin on niin kiva prosessi.

23.8.2009

Vaalea farkkupaita metsässä

Käytiinpä tuossa erään neitokaisen kanssa kuvausreissulla Hervannan uljaissa metsiköissä. Päädyttiin asumaan sillan alle (ehheh heh) hyväksi toviksi, sitten sompailtiin metsässä ja pusikoissa, taiteiltiin vaarallisesti kallioilla ja puron varrella, lopulta päädyttiin terassille vetämään henkeä parituntisen, pohjelihaksia koitelleen maastourheilun päätteeksi. Geegee.

Kuvausreissulla Noora mm. opetteli käyttämään järkkärikameran tarkennusta. Harjoittelu tekee mestarin! Kiitos näistä siis neitokaiselle.

Kuvissa näkyy uusi kirpparilöytöni, kahden euron ylisuuri farkkupaita, ilmeisestikin Leviksen miestenmallistosta. Vyö korjaa ylimääräisen löysyyden ja hihat voi aina kääriä. Farkun sävyt ovat edelleen värikkäimmät värit, joita vaatekaapissani kestän.

woods2

woods3
Farkkupaita ja vyö - second hand, pyöräilyhousut - American Apparel, rannekoru ja sandaalit - H&M, kynsissä Mavala: Paris

Roikkuvat housut

Eräänä hieman viileää päivänä kaivoin esiin haaremipöksyt, jotka olivat lähes hautautuneet vaatekaapin perille helteisen kesän tieltä. Kengät tuovat asennetta muuten äärimmäisen yksinkertaiseen ja maskuliiniseen asuun.

sounder3

sounder4

sounder1

sounder5
Housut - Vila, tunika - American Apparel, jakku - second hand, rannekoru - H&M Men, kengät - Topshop
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...