31.5.2009

Toukokuun viimeisen ja ennätyslämpimän päivän vietämme... kuumeessa

Vaikka vitamiinien teho flunssanparantajana on kyseenalainen, ovat hedelmät, mehut, limsa ja nuudelit suunnilleen ainoita kurkusta alas meneviä asioita. No, kylmä jäätelö kyllä vie kurkkukivun hetkeksi varsin tehokkaasti. Vaan nesteytys on hyvä ja ravinnonsaanti on hyvä, ei flunssasta paastoamalla parane, vaikka ruokahalukin tuppaa kadota nuhakuumeiden seurauksena päiväksi tai pariksi.

Piru, oli ohjelmaa tällekin päivälle, mutta eihän käärmehoureista kärsivä mihinkään lähde. Palataan elävien kirjoihin lähitulevaisuudessa. Sillä aikaa voi nauttia vielä yhdestä kuvavärkkäyksestä toissapäivän asusta.

UV RAY

EDIT klo 19.21: Lämpöennätys jäi sittenkin rikkomatta.

"I have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!"Kuumehoureissa oli aivan erinomaista katsoa jo telkkarimainosten perusteella legendaarinen komedialeffa, Snakes on a Plane. On epävarmaa, onko tätä tehty komediaksi tarkoituksella, mutta toisaalta, ei kai kukaan täysijärkinen tee tällaista elokuvaa otsa kurtussa ja saa siihen vielä Samuel L. Jacksonia päätähdeksi?

Juoni: Teinipoika, jota näyttelee kolmikymppiseltä näyttävä surffari, todistaa jonkun randomin aasialaisen mafiapomon suorittamaa murhaa ja päätyy näin tähtitodistajaksi. Poika lähetetään kotimantereelle lentokoneella, turvamiehinään Jackson ja tämän random-pari. Sitten yhtäkkiä koko lentokone on täynnä ihmisten kimppuun silmittömästi hyökkäileviä myrkkykäärmeitä (sen randomin aasialaisen mafiapomon junailemia tietysti), porukkaa lakoaa kuin heinää ja pilotitkin ovat vähän heikossa hapessa, samoin Jacksonin pari, jonka olemassaolon katsoja jo ehtii autuaasti unohtaa. Maahan pitäisi päästä, mutta alla on vain merta.

Onneksi langan päässä on Barack Obaman näköinen poliisipomo ja tätä avustamassa faradaymainen (tsek. Lost) käärme-ekspertti, joiden välillä käydään pitkällisiä dialogeja siitä, miksi on niin kamalaa, että kone on täynnä käärmeitä. Yleisö ei ehkä olisi tarvinnut vakuutteluja: antaa lennokkaiden animaatioiden ja kuplivaa sylkyä suusta tunkevien kapseleiden puhua puolestaan samalla, kun näyttelijät esittävät kuolemaa kaikissa sen tunneskaaloissa. Vaikka elokuvassa on toista tusinaa semimielenkiintoisia hahmonraakileita, mitään ei kehitetä, eikä mikään kehity: Tämä leffa ei pyöri hahmojen ympärillä. Toisaalta sitä voi pitää tutkielmana siitä, miten erilaisilla tavoilla hahmot voivat kuolata, ja miten hyvin näyttelijöiden itseilmaisu toimii tällä tasolla.

Kun elokuvaa katsoo sellaisena kuin se on, eli hulvattomana tahattoman ja tahallisen komiikan taidonnäytteenä, käärmemallinnusten edistyneiden kurssina, Jacksonin pahaperseperformanssina ja täysin älyttömien tapahtumien jatkumona, saa leffasta irti muutamat hurmioituneet naurut ja wtf-reaktiot. Vai mitä sanotte kohtauksesta, joka alkaa kahden teinin kiimaisena pilvenpössyttelynä koneen vessassa, edistyy pehmopornokohtaukseksi, sitten Scary Movie -tyyppiseksi kauhukohtaukseksi käärmeiden hyökätessä lemmenparin kimppuun ja lentomiehistön naureskellessa silmää toisilleen vinkkaillen oven ulkopuolella kiljunnan säestämälle räminälle, ja johon myöhemmin palataan, kun hysteerinen supergangstaräppäri yrittää paeta käärmeitä vessaan vain löytääkseen mustuneen ja puoliksi muumioituneen parin (ja lisää käärmeitä), ja muuttuu vain entistä hysteerisemmäksi? Kaiken tietysti pelastaa Jackson, joka saa lentokoneen hyytyneen ilmastoinnin pelaamaan.

Päällimmäiseksi elokuvasta jää vain yksi kysymys: miksi tällainen elokuva on tehty? Samapa tuo, tuotti se parit väsyneet naurut. Hyvin väsyneet. Tosin siinä kohtaa, kun ikkunoiden rikkoutuminen aiheutti koneeseen kovasti Hollywoodissa suositun (Ja Mythbustersissa teilatun) tyhjiöefektin, leffasohvalta kuului äännekkäitä "Busted!" -huutoja.

30.5.2009

Pieni musta mekko ja avainkoru

Eilen päällä American Apparelin paketista paljastunut mekko, jonka omistan jo ennestään harmaana. Ja nyt myös valkoisena. Krhm. On vaan aivan loistavan hyvä lisä vaatekaappiin - asusteilla tämä vaate taipuu niin arkeen kuin juhlaankin - monikäyttöisyys todetusti vähentää vaatteiden lukumäärää. Alaosastaan napakka ja yläosastaan väljä mekko vain on todella, todella päheä.

Kaulassa killuvat vanha tuttu lintukoru ja blogiystäväni Katarimarian paketista pompsahtanut avainkaulakoru.

sun worshipper 1

sun worshipper 2
Mekko ja laukku - American Apparel, sandaalit ja nahkaranneke - H&M, lintukoru - titiMadam, avainkoru - Katarimaria

key in the grass

Tänään vielä joko a) Koskipuistoon ottamaan ilta-aurinkoa ja siitä tyttöjen kanssa terassille b) alkavan flunssan nitistämää uikutusta vällyjen välistä. Saa nähdä mihin suuntaan tämä aamusta asti kiusannut kurkkukipu olotilaa vie.
EDIT klo 15.53: Pahentunut olotila ja tehokkaasti nousemassa oleva kuume ratkaisivat suunnitelmani. Uikutusta (kera vitutuksen pieleen menneistä suunnitelmista) siis. Ehkä mä jo ylihuomenna pystyn nielemään normaalisti.

Salaisen Blogiystäväni yllätyksiä

Salaisen Blogiystäväni paketista paljastui kaikenlaista huiman hyvää herkkua. Pakettien saaminen on aina yhtä jännää!

salaisen ystävän lahja 1
Näin kaunis lahjapaketti, aww!

salaisen ystävän lahja 2
Tää mansikkasuklaa oli aika hyvää, ja meni tosiaan aika nopeasti. Mahtavan hyvää!

salaisen ystävän lahja 3
Dominoja! <3<3

salaisen ystävän lahja 4
Näin ihana korukin putkahti herkkujen seasta, valkoisessa nahkanauhassa riippuu kaksi vanhaa avainta. Eräs on tehnyt särmikyystutkimuksensa hyvin! Tämä pääsikin samantien kaulaan.

Lisäksi paketista paljastui suklaakahvia, jonka unohdin kuvata poikaystävän pihistettyä pussin johonkin tutittavakseen. Piti tehdäkin jo sitä kokeeksi, mutta kahvinkeittäjä keittikin epähuomiossa tavallista kahvia vakaista aikeista huolimatta.

Kiitos siis Salaiselle Ystävälleni, Katarimaria, näistä ihan mielettömän ihanista jutuista koko ringin aikana, en taas osaa hämmästykseltäni sanoiksi pukea kiitollisuuttani :). Ihan nappivalintoja kyllä kaikki! <3

Perikato sitaattioikeuden vieköön

Runsaasti parodioita synnyttänyt pätkä elokuvasta Perikato, jossa keskitytään Hitlerin viimeisiin päiviin bunkkerissa, on jälleen saanut uuden hupipätkän runsaslukuiseen kavalkaadiinsa. Tällä kertaa pätkää on hyödyntänyt Electronic Frontier Foundationin (EFF) johdon Brad Templeton, ja viestinä on "Fair use" -käyttö, suomeksi sitaattioikeus, jonka suojissa nämäkin parodiat on tehty. Videolla Hitler esiintyy Perikato-elokuvan tuottajana, jota moinen oikeus kismittää pahemman kerran.

Videosta ja sen teosta kirjoitti myös Cory Doctorow blogissa Boing Boing.

Tässä siis Hitler, as "Downfall" producer, orders a DMCA takedown:

29.5.2009

"Blogi-nosto vai blogin-osto..."

Jee, mäkin olen päässyt lehteen! o/ Mummu oli leikannut talteen tämän bloginoston Iltasanomien Plus-liitteestä.

Newsclip about my blog, Heijastuspinta

On tosi hauskaa, että blogeja hyödynnetään ja niille annetaan tällä tavalla ilmaista mainosta, mutta sekin olisi tosi hauskaa, että toimittajat kertoisivat blogaajalle näin tehneensä: minä ainakin haluan tietää, jos pääsen lehteen! ^^ Haluan leikata kaiken minusta painetun ja säilöä sen muovien väliin ystäville ja sukulaisille esiteltäväksi ja kuvitteelliselle jälkikasvulle leveiltäväksi. Viisi sekuntia julkisuudessa kuitenkin tuottaa ilonaihetta pitkälle ensi vuoteen!

P.s. Ruotsiin on lähetetty kansainvälisiä vaalitarkkailijoita. Sietääkin lähettää.

Läpikuultavaa kerrostusta

Löysin vahingossa Gina Tricotista aivan mielettömän ihanan, läpikuultavan, väljän t-paidan jättimäisillä hihoilla. Olen haaveillut unelmanohuista viskoosipaidoista jo hetken, mutta en ole vieläkään saanut ratkaistua läpikuultavuusongelmaa: tuubitoppeja ei löydy kuin väärän kokoisina ja muita ratkaisuja läpikuultavien vaatteiden pitämiseen en ole keksinyt. Tai siis, nyt keksin sentään yhden lisää. Heitin päälle Filippa K:n löysän viskoositopin, jonka helman sidoin solmulle. Kaksi unelmanohutta ja vilpoista, ihanasti laskeutuvaa toppia päällekäin... Mm, kerrostaminen on aika jees.

Ei huolta, läpikuultavuudesta luvassa aivan varmasti vielä parempia kuvia. Piti kuitenkin vähän fiilistellä jo.

sheer top 1

Tänään vielä odotan toista pakettilähettiä (American Apparelin mekot, aww! Tällä kertaa tulevat eri paketeissa peräkkäisinä päivinä, varmaan ollut jotain saatavuusongelmia, osa siis tuli jo eilen.) ja sinkoan itseni postiin hakemaan Salaisen Blogiystäväni pakettia.

Vähän ovat ihmiset ihmetelleet, ettäpä ovatko heidän pakettinsa päässeet perille, kun ainakaan blogien puolella kaikki eivät ole saamistaan lahjuksista raportoineet, mutta oma Salainen Ystäväni näemmä ainakin on omansa jo saanut. Paljastan oman ystäväni, kunhan ensin keksin hauskan tavan paljastaa itse itseni. :D Ja tiedoksi omalle Salaiselle Ystävälleni, paketti siis on löytänyt perille, postailen taas sisälmyksistä piakkoin. :)

Uuh, viikonlopuksi tiedoksi ihania kesähelteitä! Muistakaa aurinkorasva, ihosyöpä ei ole kiva asia! Terveisin luomiaan säännöllisesti tutkiva hypokondrinen hysteerikko, jonka neuvot ovat silti totisinta totta.

Sherlock Holmes elokuvakankaalle

Tahtoo nähdä tämän Sherlock Holmes -elokuvan. Robert Downey Jr. ja Jude Law samassa elokuvassa - kuolalääh! Joulukuussa sitten teatteriin. Milloin voi varata liput?P.s. The Totally Rad Showssa yksi pojista kertoi kaverinsa todenneen traileria katsellessaan, että tämä voisi olla Tropic Thunderin alun feikkitrailereiden joukossa: "Katsokaa, mitä neki Sherlock Holmesin tarinalle, parodia Hollywood-pläjäyksestä!" No, kuten toinen pojista totesi, samaa voisi toisaalta todeta ihan mistä tahansa toimintatrailerista.

28.5.2009

Älä jätä kissakaveria!

Jee, sain vihdoin kissakassini!

Kissakaveria ei jätetä -kampanjan kautta tilattu kangaspussukka on värikäs ja pirteä, sen toinen puoli on pallukoista muodostettujen KIS -tekstien peitossa. Kampanjan vastaanottamat lahjoitukset ja pussukkatuotot menevät Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton löytöeläintoiminnan tukemiseen, ja kampanjan tarkoitus on myös herättää keskustelua vastuullisesta lemmikinomistajuudesta. Ei oteta niitä elukoita kesäksi ja kipata niitä syksyllä metsikköihin oman onnensa nojaan, jumaliste. Tulee hyvin surullisia nappikuonoja sillä tavalla.

Lemmikkiä hankittaessa luonnollisesti jokainen perehtyy omaan lajiinsa ja mitä sellaisesta huolehtiminen vaatii, niin henkisesti kuin taloudellisestikin, ja vaikka söpöyskertoimet olisivatkin kovat, on kyseessä kuitenkin nappikuonon tulevaisuus: lemmikinhankintaan kannattaa ottaa se kylmä järki mukaan pamppailevan sydämen rinnalle. Jos mahdollista, kannattaa muuten myös harkita kodin antamista löytöeläimelle. Anoppikokelaani otti joitakin vuosia sitten kissasiskokset kissatalosta, ja tytöthän ovatkin olleet maailman ihanimpia rakkauksia, joskin toinen näistä, Siiri, poltti kynttilänsä molemmista päistä ja keskeltä loppuun viime syksynä. Varsinainen rokkitähti. Saaraa rakastetaan nyt kahden kissan edestä.

Tamperelaiset huomio! Mansessa ei ole ikiomaa kissataloa, vaan kisulit ovat vapaaehtoisten hoivissa sijaiskodeissa, kunnes koti löytyy. Jos siis haluat antaa kissalle kodin tai ryhtyä vaikkapa sijaiskodin tarjoajaksi, tsekkaa Pirkanmaan Eläinsuojeluyhdistys ry eli PESU!

never leave a kitty friend behind 4

never leave a kitty friend behind 2

never leave a kitty friend behind 3

never leave a kitty friend behind 1
Ai miten niin vähän tuulee?
Kangaskassi - Kissakaveria ei jätetä, t-paita ja hame - American Apparel, ketjukynsikkäät - Salainen blogiystäväni, leggingsit - Vogue, nahkatakki ja sandaalit - H&M, koirariipus - Kaipaus, design Paola Suhonen

Kenen sydäntä aihe on lähellä? o/

Wanted: kesäiset shortsit

Nyt iski shortsihulluus.

Tajusin, että kaapistani löytyvät:

- Yhdet kokoa liian isot, mustat, korkeavyötäröiset minishortsit, jotka tällä hetkellä lisäävät repsottavan vetoketjun kanssa sinne kuulumattomia makkaroita vatsan seudulle. Täältä ei saa mustaa makkaraa, sori.

- Yhdet lahkeistaan tuunatut minifarkkushortsit, jotka ovat ihan käyttökelpoiset, mutta siihen se sitten jääkin. Väripilkkuna pimeässä?

- Yhdet safarishortsipituiset, kloorilla tuunatut, vanhoista farkuista pätkäistyt shortsit, joiden klooraus ei juuri nyt iske yhtään - ehkä sitten taas kuukauden päästä.

Halutaan:

- Yhdet kangasshortsit pienellä jujulle, kuten vaikkapa korkealla paperipussivyötäröllä (solmitaan Heijastuspinnassa jollekin muulle kuin söpölle rusetille, solmuohjeita otetaan vastaan):

Image and video hosting by TinyPic
Mullakin on tuollainen AA:n paita. Voiskin vähän venytellä kaula-aukkoa...
Kuva:
StockholmStreetStyle

- Polven yläpuolelle loppuvat tiukat housut tai shortsipituiset leggingsit. Emme käytä Sitä Oikeaa Sanaa, koska siitä tulee liikaa mieleen takavuosien elokuva Cyclomania ja mielikuvat tiukissa pökissä jöpöttävistä jöpöttimistä. Asioista ei voi puhua niiden oikeilla nimillä. No okei, alla oleva tyttö vakuutti minut, halutaan pyöräilyhousut.

Image and video hosting by TinyPic
Jakku - check, musta huivi - check, musta toppi - check, pyöräilyhousut - tarvitaan ensi tilassa.
Kuva: StockholmStreetStyle

Voi tätä hulluutta.

27.5.2009

Tropic Thunder: LOL, ou jeah!

Tajusin juuri, etten ole kertonut teille mitään ehkä yhdestä maailman hauskimmista näkemistäni elokuvista, Tropic Thunderista! Näin leffan jo kuukausia sitten, itse asiassa katsoin sen eri ihmisten kanssa ainakin kolmesti (räkätin itseni puolikuoliaaksi joka kerralla), mutta jotenkin tämä on jäänyt jakamatta.

Kyseessä on siis hullunhauska komedia, jossa Ben Stiller, Jack Black ja Robert Downey Jr. näyttelevät nimekkäitä Hollywood-tähtiä, jotka kuvaavat viidakossa sotaelokuvaa. Sattumusten kautta näyttelijät päätyvät oikeiksi sotasankareiksi, ja starat pääsevät vetämään elämänsä roolia... Hulvaton komedia parodoi niin massiivisten leffatuotantojen, elokuvateollisuuden kuin sotaelokuvienkin kustannuksella, ja hauskuutta riittää alusta loppuun. Jo leffan alkumetreillä näytetyt feikkitrailerit suurista näyttelijätähdistämme lupaavat suuria: katsoja tajuaa, että kohta tykitetään kovilla.

En muuten edes tunnistanut elokuvasta Tom Cruisea ensimmäisellä katselukerralla. Lopputekstien aikana olinkin sitten äärimmäisen pölmästynyttä likkaa: Kaipa sen voi laskea miehelle ansioksi, vaikka tavallaan Cruisen hahmo on yhtä hysteerinen kuin näyttelijä itse - lol.

Maria ystävineen ja kumppaneineen suosittelee lämpimästi Tropic Thunderia! :)

Päivä, jolloin ikkunat vaihtuivat

Eilinen ikkunanvaihtopäivä ja siitä aiheutunut evakkopako kuvina. Käytiin siis Kalevassa, zombailtiin ympäristössä, possuteltiin ja myöhään iltapäivällä raahauduttiin takaisin Hervantaan ihailemaan uusia, hämmäsyttävän puhtaita ikkunoita ja syömään mansikoita. Aamuista "ikkunan edestä pitää raivata puolentoista metrin työ- ja kulkutila ja peittää elektroniikka pölyltä" -raijausta en kuvannut.

windowday13

windowday2

windowday9

windowday3

windowday1

windowday7

windowday4

windowday5

windowday6

windowday8

windowday10

windowday11

windowday12

windowday14

windowday15

windowday16

windowday17

Eilen tavararaijausta, siivoamista, sinkoilua sinne tänne, tänään: lusmuilu.

Rakkausblogeja

Sain Bubblelta ihkusöpön palkinnon, kiitos!

Eteenpäin laitan merkin seuraaville, mielenkiintoisille ja huitsin kivoille blogeille:
Are you feeling fashionable
Pupulandia
Evil Dressmaker
Disturbed by Fashion
Fashion Flux

Kiitos teille ihanista, ajatuksia herättävistä, hymyjä hykerryttävistä, inspiroivista ja riippuvuutta aiheuttavista blogeistanne - toivottavasti jaksatte jatkaa kirjoittamista ja kuvaamista vielä pitkään! :)

26.5.2009

Photobooth rlz

Macbookilla on hauska leikkiä.


Pitää kai seuraava kone hankkia webbikameralla ja Photoboothilla varusteltuna.

Väliaikapäivitys ikkunaevakkolaisilta

Moi, Kalevassa on kivaa.


Päällä Nanson luottotunika, H&M -nahkaranneke, leggingsit ja Pohjolan Helmi -kaulakoru. Käytiin jo tarkastamassa Sammonkirppis, Prisma-keskus ja syömässä jäätelöä. Vielä olisi muutama tunti tapettavana ikkunaprojektin valmistumiseen Hervannassa. Ehkä jos meniskin vielä ulos ja käristäisi itseään ultraviolettisäteilyssä ihosyövänkin varjolla, noin helle ilma kuitenkin. Ruuaksi luvassa Herkun mikrosapuskaa ja mansikkakakkua: kuola.

Illemmalla luvassa vielä jotain hulvatonta postausrintamalta!

Aamukävelyllä Dj Krushin kanssa

Huomenta!

Kävin kuvailemassa aamulla maailman vielä nukkuessa.... Olkoon tämä samalla toinen tapa pukeutua jakkuun, valkoiseen t-paitaan ja kivipestyihin farkkuihin. Hyväksi havaittu asukokonaisuus, miksi hylätä se! Ketjut viimeistelevät yksinkertaisen tyylikkään asun.

On muuten annettava erityiset pojot noille H&M:n gladiaattorisandaaleille, viime kesänä hätätarpeisin ostetut läpyttimet ovat pitäneet typykän tiellä kunnioitettavan kauan, eivätkä vieläkään näytä hajoamisen merkkejä. Korkolaput tosin voisi käydä jo vaihtamassa. Olen myös huomannut miestenosastolta mukaan lähteneen nahkarannekkeen antavan hitusen rokkisärmää ihan mihin tahansa. Ihan mihin tahansa.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, Dj Krush - Song 2 (Little Big Planet rulaa edelleen):pihakuvaus2

pihakuvaus1

pihakuvaus3

pihakuvaus4

pihakuvaus5

pihakuvaus6

pihakuvaus7
Jakku - second hand, t-paita - American Apparel, farkut - Cheap Monday, korut ja sandaalit - H&M

Mukavaa alkanutta päivää! Meillä ohjelmassa on tänään ikkunoiden vaihto ja siihen liittyvä puolen päivän evakko.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...