16.12.2009

Vuodatus

Tamperelaisbloggarit suunnittelevat jälleen uutta verenvuodatusta... Eikun, luovutusta. Henkinen tukiryhmä kokoontuu 21. 12. juuri ennen joululomia Veripalvelun uusiin tiloihin Rautatienkadulle ja antaa kukin vielä yhden, hyvin tärkeän joululahjan. Pyhinä luovutusverestä on aina pulaa, joten nyt on mitä oivallisin tilaisuus auttaa. Lisätietoa Veripalvelun sivuilta!

Jos Sinä pohdit verenluovutusta, olet lämpimästi tervetullut mukaan! Ensikertalaisia tsempataan ja rohkaistaan aivan erityisellä huomiolla!

Jos haluat joukkoon iloiseen ja suinkin ennen joulunviettoon rientämistä ennätät, käy ilmoittautumassa Bubbling under Tampere -blogin kommenttiosiossa!

IMG_6923
Suorastaan hysteeristä piikkikammoa koko ikänsä potenut bloggarikin pääsi viime keväänä peloistaan ryhmäpaineen alla...

8 kommenttia :

sugarfrosted kirjoitti...

No luovuttaisinhan mä, mutta ei ne perkeleet huoli kun olen a) tatuoitu b) joskus vuosia sitten heittäytynyt homostelemaan. Voishan noistakin asioista tietysti kysttäessä valehdella, mutta..

Maria kirjoitti...

:( On vähän persettä kyllä tuo. Mutta toisaalta imho jos ei ole aihetta uskoa HI-virukseen tai muihinkaan (käyny esim. testeissä) ni mä varmaan kyl valehtelisin... Sillohan jos terveeks on todettu ni ei ole mitään estettä, noin niinkun luovutusverta saavien kannalta. Ja tutkitaanhan se veri muutenkin... Tatskoissahan sentään on vaan se karenssiaika.

NooranElämää kirjoitti...

Ekalle kommentoijalle tiedoksi, että tyttö+tyttö välinen seksi ei vaikuta mitenkään. Ainoastaan miestenvälinen homostelu kun siinä se hiv-juttu pelkoilu.

Ja tatuoinnista tosiaan karenssiaikaa 4kk.

En jostain syystä saa linkattua tänne noita sivuja mistä voi lukea noi luovutussäännöt, mutta veripalvelun sivuilta löytyy.

Maria kirjoitti...

Hyvä juttu Noora, että tarkensit tämän, mä en edes muistanut tuota tarkennusta!

Taitaa löytyä tästä tuota juttua:
http://www.veripalvelu.fi/www/2051

Eli jos ei ole mies-mies-seksiä harrastanut, niin ei pitäisi ollakaan estettä :)

Sipriina kirjoitti...

Oot ollu rohkea, mä en tiedä uskaltaisnko mä mennä. Tosin ei siinä varmaan pyörry tai mitään, mut mua ainakin jännittäis niin paljon...
Ehkä mäki joskus menen :)

Maria kirjoitti...

:) Sieltä luovutuspisteeltä ei kyllä mikään kiire ole pois, siellä kehotetaan aina ottamaan ihan rauhallisesti pedillä ja loikomaan hetken, ja tietysti juomaan paljon ja ehkä ottamaan jotain syötävää, voileipiä ainakin on tarjolla :)

Mua ei oo koskaan alkanu siinä pyörryttään, toisella kertaa olin tyhmä ja menin luovutuksen jälkeen käymään kirpparilla, jossa ilma vaihtui vähän huonosti ja oli aika kuuma. Siellä alko sit silmissä pimetä ja oli vähän työteliästä päästä ulos istuksimaan raittiiseen ilmaan :P Mut se tosiaan ihan oma vika ;P

Mut kun rauhaisasti ottaa ja muistaa juoda paljon luovutuspäivänä ennen ja jälkeen, niin ei pitäisi olla mitään hätää :) Kaverit mukaan ja rohkeasti vaan!

linda kirjoitti...

Hemoglobiinirajoittuneisuus estää mun verenluovutuselkeet. Kun se matelee siellä satasen paikkeilla niin ei toivoakaan siitä että voisi luovuttaa verta. Toki rautakuurit auttaa, mutta aina vaan vähäksi aikaa. Kaipa kuitenkin käyn taas kokeilemassa josko vereni kelpaisi ;) Olen ollut mukana kannustamassa kavereita, se sentään onnistuu luovutusrajoitteiselta.

Anonyymi kirjoitti...

On jo monta vuotta ollut suunnitelmissa käydä luovuttamassa verta, jotenkin en vaan oo vielä saanut aikaiseksi. Nyt ajattelin ottaa itteeni niskasta ja käydä viel ennen jouluu. Tein jo ton "testin" että sovinko luovuttajaks, ja kappas; en tällä hetkellä! Siinä tuli huomautuksia useemmassa kohdassa (allergia, ihottuma, mut ne tällä hetkellä kunnossa). Nyt pitäis olla muutaman kk karenssi, kun on tullut taas doupattua.. En oo mitn suonensisäisesti käyttänyt, mutta silti pitää oottaa oliks se 2-4kk tai jotain :( Ehkä pitäis lopettaa toi, ja sais pelastaa henkii!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...