17.12.2009

Muutamia huomioita hajuvesistä: Byredoa ja Serge Lutensia

sniffings 2

Les Senteurs osoitti huippunopeaa palvelua hajuvesitestereiden osalta: laitoin ensin yhden tilauksen menemään torstaiyönä ja toisen perjantaina, molemmat näytetilaukset kolahtelivat postiluukusta tiistaiaamuna. Thumbs up!

Lukematon määrä haistelua, nenänsä turruttamista ja miehen kiusaamista "haista tätä, haista tuosta kohtaa noin" -pyynnöillä johti muutamaan havaintoon:

1. Serge Lutensin hajuvedet tuntuvat todellakin juuri niin johdonmukaisesti hyvin tehdyiltä ja monipuolisilta, kuin niitä joka paikassa vuolaasti ylistetään. Brändiin yhdistetty "outous" ja suoranainen runollisuus, maailmojen maalaaminen hajuilla, on tietysti aika mahtipontista kuvausta, mutta toisaalta nuo muutamat ensimmäiset haistelemani yksilöt kyllä sopivat tuntomerkkeihin, jopa tällä harrastelija-amatöörinenällä se kävi selväksi. ...Tai sitten olen vain mainonnan uhri, mikä ei sekään olisi ennenkuulumatonta.

sniffings 3

2. Edellämainitun rinnalla Byredo kalpenee kuin sankaritar kauhuelokuvassa; vertailussa SL:n kanssa tuoksut ovat enimmäkseen arkoja ja vain tuulahduksia iholla. Syytettäkööt sitten vaikka ihokemiaani, mutta Byredot katoavat iholtani hyvin nopeasti. Ei hyvä tämä. Pojot kuitenkin Bal d´Afriquelle sirkuksen mieleen tuovista tuoksuista ja Rose Noirille kauniista, synkästä ja ehkä hieman "ylikypsästä" ruususta. Jos se olisi kestänyt ihollani ja ollut aavistuksen voimakkaampi, se olisi ollut vakavasti otettava kandidaatti Sen Oikean hajuveden etsinnässäni.

sniffings 5

3. Mies vihaa syvästi metsäisen itämaisia tuoksuja. Minä haistan SL:n Arabiessa kolaa ja leiritulta, hänen nenäsä kirkuu repun pohjalle joskus hänen lapsuudessaan kaatunutta ja maatunutta litkua. Utuinen ja voimakas Ambre Sultan sai lähes yhtä tyrmäävän vastaanoton. Koska ideana on viettää loppuelämä tämän ihmisen kanssa, en voi harkitakaan tämän tyyppisten hajuvesien käyttöä. En minäkään katsoisi hyvällä minulle vastenmielisten tuoksujen levittelyä ympäri kämppää ja vaatteita. Harmillista, sillä omaan nenääni molemmat olivat aika kiehtovia.

sniffings 1

4. Edellisestä kohdasta johtuen, rajaan ja hieman uudelleenmääritän hajuvesikriteeristöäni: Etsitään persoonallista, sykähdyttävää, kukkaista tai hedelmäistä, mieluusti itämaista, hieman synkkää, hieman mysteeristä, mahdollisesti mausteista, jopa kenties vähäsen raikasta ja/tai pehmeää, miellyttävää tuoksua. Jos näistä adjektiiveista edes suuri osa osuisi kohdalleen, olisin iloinen. -.- Pannassa ovat yliyksinkertaiset, käsisaippualta ja suihkusaippuoilta tuoksuvat hajuvedet. LS:ään lähti juuri uusi näytetilaus, tällä kertaa pelkistä SL:n tuoksuista.

sniffings 4

Joukon positiivinen yllättäjä jo ehti kuitenkin löytyä, oikeastaan jopa pari, mutta niistä yksi on kuitenkin Serge Lutensin Un Bois Vanille, nimensä mukaisesti hyvin vaniljapohjainen tuoksu. Harvinaista ja kiehtovaa tässä on se, ettei tuoksu ole lainkaan yli-imelän sokerinen tai päätäsärkevän makea, kuten usein voi vaniljahajuvedeltä odottaa. Mustaa vaniljaa, lakritsia, kookosta, santelipuuta ja sen sellaista sisällään pitävä tuoksu on aavistuksen mausteinen, hyvin monivivahteinen, herkullinen ja kiehtova. Mieskin tykkää.

Vaan olenko valmis tuoksumaan vanukkaalta? Entäs jo vahingossa syön pullon?

Image and video hosting by TinyPic
Kuva: Luckyscent.com

15 kommenttia :

Fia kirjoitti...

Mielenkiintoisia tuoksukokeita, jään innolla odottelemaan jatkoa. Itse käytän muuten tuoksua joka sopii etsimäsi hajuveden tuntomerkkeihin, Guccin Rush 2. Siinä on kieloa, mustaherukkaa, bergamottia ja myskiä. Samaan aikaan utuisen lämmin ja raikas. Suosittelen! Se on vesituoksu, josta on olemassa myös parfyymiversio Rush. Se on aika paljon voimakkaampi, omaan nenääni liiankin.

Anonyymi kirjoitti...

KandiDaatti.
Painotan kirjainta D.
Kiitos.

Maria kirjoitti...

Fia, mm, enpäs ole tullut ajatelleksiikaan tuota, jotenkin sitä on Gucceista mennyt vaan raakata ohi.. :P Ehkä se on se Envy Me -hajuvesi, joka mulla oli teininä ja jota lopulta aloin inhota :P Pitääpä ottaa tarkasteluun, kuulostaa sen verran herkulliselta! Kiito vinkistä! ^^

Anonyymi, kah, mikäs turhapuromainen ajatussolmu, kiitos korjauksesta! ;D

K kirjoitti...

Rush2:sta on kirjoittanut myös Olivia-lehden Stella: http://www.olivialehti.fi/Tyyli/Tyyliblogi/tabid/66/Default.aspx?CategoryId=132&BlogPage=3&PostId=2616

Maria kirjoitti...

Jopas oon muuten typonnu nyt. Mulla ei ole mitää selitystä, paitsi pyörryksistyneisyys kaupungilla juoksemisen sivuoireena ;o Pahoittelen, yritän olla vastaisuudessa parempi ihminen.

K, hei, muistankin nyt ton! Jotenkin mä olin muistanut et Stella olis suosinu Diorin Addict kakkosta, mutta kerrankos sitä menee nimet ja merkit omassa päässä sekasin :D

Romy kirjoitti...

No nyt kyllä ilmoittautuu yksi mainostuksen uhri :D Oli pakko käydä klikkailemassa ostoskoriin tuo Byredon Rose Noir ja Creedin Love in Black testerit. Kiitokset tästä vinkkauksesta ;)

Maria kirjoitti...

Hihii, testereiden odottaminen ja haistelu on vähän kuin pieniä joululahjoja availisi, ainakin näin joulukuussa ;P Toivottavasti löydät jotakin sinun nenääsi miellyttävää! :)

Maija kirjoitti...

Hassua kuinka ihmisten lempihajuvesiä ei välttämättä arvaisi pukeutumistyylin perusteella - olisin tätä lukematta arvellut että pitäisit esim. Comme des Garconsin unisex-hajuvesien kaltaisista tuoksuista. Mutta enpä itse taas pidä kuin hennoista saippuatuoksuista ja vaikka ulkoasuni ei ole eteeristä nähnytkään, joten ehkä pitäisi osata olla arvailematta.

Maria kirjoitti...

Hehe, oon haistanu CDG:stä vaan sitä kakkosta, ja kuinka ollakaa, mies tyrmäsi senkin aika voimakkaasti :D Noin muuten se oli kyllä hauskan tuoksuinen, mutta katosi mun iholta aika nopeasti sekin, jo parin korttelin päässä siitä missä haistelin sitä :P

Kamicha kirjoitti...

Hehe, kyllä se on ihan totta, että kumppaninkin täytyy hajuste hyväksyä...

Nuo SL:n mausteiset tuoksut muuttuvat iholla ajan mittaan melko paljon. Olen itse hoitanut tuon mielipiteen kysymisen niin, että annan yhden ja ainoan tuoksun olla iholla mieluusti jopa työpäivän ajan ja kysyn mielipidettä vasta siitä varsinaisesta ihotuoksusta, tai hajuvesikielellä ehkä pohjatuoksusta. Se on muutenkin mielestäni kaikkein intiimein ja tärkein osa tuoksua, ensituoksu on monissa hajuviesissä ohi sekunneissa ja sen jälkeenkin muuntumista tapahtuu yleensä vähintään tunnin ajan. Pohjatuoksun elementit jäävät myös vaatteisiin, tosin vaikutelma on usein aika erilainen kuin iholla. Siksi yritän pukea aina hajuvesikokeiluihin vaatteet, joissa ei tuoksu toisen hajuveden pohjatuoksu.

Hmm, suhtaudunko kenties tuoksuihin vähän liian suurella vakavuudella :-D

Minulla on muuten tuo Un Bois Vanille testaamatta, mutta pitänee tyypätä sekin. Luulen, että sinun kannattasi kokeilla SL:ltä Douce Amere, Feminité du Bois, Datura Noir ja ehkä jopa Sa Majeste la Rose, vaikka se onkin melko suoraviivainen ruusutuoksu. Upea sellainen, tosin.

Maria kirjoitti...

Joo, kyllä mä olen pyrkinyt kans nuuhkimaan sitä tuoksua nimenomaan sillä tavalla, että annan olla iholla muutumassa mihin ikinä se haluaakaan muuttua, tässä tapauksesa tosin tyrmäys tuli aika nopeasti siksi, että tuoksuttelu tapahtui metrin päässä tuosta herkkänenäisestä ;P VIRHE. :D Ei näin.

Tuohon seuraavaan testerisatsiin muuten laitoin juuri tuon Douce Ameren ja Datura Noirin, meinasin jo tuohon ensimmäiseenkin, kun kuulostivat kiinnostavilta, mutta sitten jotenkin tulin karsineeksi ne ensin pois :P Sa Majeste la Rose kuulostaa myös nyt kiinnostavalta, kun yllätyksekseni tykkäsinkin tuosta Byredon ruusutuoksusta. En ole ennen ajatellut pitäväni ruususta sitten yhtään :D

Hehe, mun uusi nautinnollinen paheeni, vararikko hajuvesitestereillä x) No ehkä kun saa nää tällä hetkellä kiinnostavimmat nuuhkittua pois niin helpottaa taas vähäksi aikaa :D

Kamicha kirjoitti...

Testerit tulevat kuitenkin lopun viimeksi halvemmaksi kuin virheostokset täysinä pulloina - nimimerkillä "Kokemusta on"...

Maria kirjoitti...

No se on harvinaisen totta x)

Anonyymi kirjoitti...

Jatkathan aiheesta, kun haistelet seuraavan näytesatsisi! Tilasin innoittamanasi muutaman Lutensin ja yhden muun ja ihastuin Borneo 1854 -tuoksuun perinjuurin. Jotain jännää savuisuutta, kuin nuotiossa poltettu pulla. Kiitos suosituksista!

Maria kirjoitti...

Varmasti! :) Hauskaa, että löysit tätä kautta kivan tuoksun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...