1.12.2009

Metallinen joulukuusi eli korupuu

Kuten lupasin, tässä se loistava löytö, jonka tein joulutorilta. Ihan spontaanisti tehty ostopäätös, joskin oli kyllä mielessä kytenyt tarve tehdä jotakin sotkuiselle ja metallin peittämälle pöydänkulmalle. Korupuu on mitä inspiroivin ratkaisu! Hintaa oli alunperin 27 euroa, mutta vaihtorahojen puutteesssa hintaa hinattiin pari euroa alemmas 25 erkkiin.

jewellery tree

Siitä tulikin heti kaikki irrallaan seikkailleet koruni roikkumaan lykättyäni metallinen joulukuusi:
jewellery tree (1)
jewellery tree (5)
jewellery tree (2)
jewellery tree (4)
jewellery tree (3)

Tämä häkkyrä muuten kyllä toi yllättävän annoksen järjestystä pöytäkaaoksen keskelle. Kuvitelkaa vain kaikki tämä tavaramäärä pyörimässä epämääräisenä metallipallona pitkin poikin muiden tavaroiden kanssa. Lisäksi metallista joulukuusta on mukava katsella hämärässä tietokoneen ja television valojen välkehtiessä teräksessä ja hopeassa: On kuin metallit leijuisivat ilmassa...

Hyvää joulukuun ensimmäistä kaikille! Joulukalentereista kiinnostuneet, tsekatkaa The Joulukalenterin ensimmäinen luukku Bubblen blogista! ;)

Vähemmän mukavana tietona joulukuun ensimmäisestä, tänään on Ruotsisssa käynnistetty kohuttu ja vastustettu FRA-vakoilu, jossa Ruotsin puolustusvoimien tiedustelupalvelu voi vakoilla paitsi oman maansa tietoliikennettä, myös kansainvälistä tietoliikennettä. Koska Suomen tietoliikenne kulkee Ruotsin kautta, myös suomalaisia vakoillaan aivan satavarmasti. Näitä tietoja myös tullaan käyttämään, sanovat tiedustelupalvelusta itsekin. Tsek artikkeli tarkempaa infoa ja seurauksia varten: Ruotsin FRA-vakoilu alkaa: hyvästi kirjesalaisuus, lähdesuoja ja yksityiselämän salat. Onneksi tuota vastaan pystyy suojautumaan, pirat partiet tulee keräämään sivuilleen tietoa ja keinoja suojata tietoliikenteensä vakoilulta. Taas hyvin hämäräperäistä ja salailevaaa ollut tämänkin lain valmistelu, ja viime kädessä senkin ovat taas runnoneet läpi täkäläinen pääministeri hallituksineen, kansanedustajien mielipiteet täysin kuriositeetteja päätöksenteossa. Alkaa vähän tämä usko jo ihmiskuntaankin hiipua tällaisten tapausten takia... Mut hei, miltä tuntuu tietää, että isoveliyhteiskunta on taas merkittävästi askeleen lähempänä? Onko kivaa? Tätäkö te haluatte?

No, ei auta itku markkinoilla, nyt pitää vaan sitten itse suojautua, kun muiden valtioiden lait näemmä veivät oikeuteni yksityisyyteen ja kirjesalaisuuteen. Onneksi edes The Joulukalenteri piristää! ^^

P.s. Lumin nettikauppa on nyt auennut. Jos aiotte tilata jotakin, kannattaa hyödyntää ihanan Stellan järkkäämää alennuskoodia! Allekirjoittanut kieriskelee tuskissaan - uusissa Supermarket bageissa on se kaivattu vuori ja vetoketju, jonka puute aiemmin käänsi katseeni ihan muualle...!

14 kommenttia :

teresa kirjoitti...

Ihana musta puu! Mulla on kanssa tuon tapainen valkoinen puu Ikeasta, mutta tuo sun oma rupesi just nyt näyttämään paremmalle.:D

KatriK. kirjoitti...

Jestas, aivan loistava idea! Mistä mahtaisin saada itsellenikin tällaisen metallijoulukorukuusen?

Maria kirjoitti...

Teresa, nopsaanhan sen värjää? ;)

KatriK, tuo korupuu on merkiltään ,pt joka kuuluu Present Timen brändiin, sivut löytyy -> http://www.pt-products.eu/index.php?id=2. :) Mut kuten teresa tos sano, niin Ikealla on ainakin jossain vaiheessa ollut vastaavaa tuotetta, ja varmaan noita löytyy muitakin ehkä jos googlailee :)

Maria kirjoitti...

Eikujaa, siis pt, . :D Tämä kiertokertomus siksi etten taaskaan muista sen putiikin nimeä jonka ständiltä tää löyty ;<

juskan kirjoitti...

IHANA! <3

Destinova kirjoitti...

Vitsit miten ihana tuo puu. Kelpaisi mullekin.

Myös Maria kirjoitti...

Minulle on kyllä aivan sama, vaikka joku Ruotsin tiedustelupalvelu lukisi sähköpostejani tai kirjeitäni. Tuskinpa ketään kiinnostaa tavallistakin tavallisemman tallaajan kirjeet. Ei kai kenenkään yksityisiä tietoja kuitenkaan varmaan saa levitellä tyyliin "Maria kirjoitti rakkauskirjeen eksälleen".

Maria kirjoitti...

Puu on kyllä ihana ^^

Niin, monilla on asenne "minulla ei ole mitään salattavaa joten kyllä minun tekemisiäni saa vakoilla". Hyvä juttu, jos sinä olet tyytyväinen eikä sinua haittaa, vaikka tämä alunperin jostakin syystä säädetty perusoikeus sinulta vietäisiinkin. Kunhan tiedostat sen, että aina kun on järjestelmä, jossa on mahdollisuus väärinkäytöksiin ja/tai tietojen vuotamiseen, on vain ajan kysymys, ennenkuin niin tapahtuu.

http://www.tietosuoja.fi/1979.htm

Maria kirjoitti...

Toi on itse asiassa vähän ku sanois et ei mua haittaa, vaikka multa sananvapaus vietäiskin, kun enhän mä ajatellut ketään tai mitään kritisoida tai mielipiteitäni missään esittää muutenkaan.

Historiasta vois ihmiset imho vähän joskus ottaa opikseen.

nanna sofia kirjoitti...

ihana!! tollanen ois pelastus, mun koruille ie tällähetkelllä oo mitää kivaa roikutuspaikkaa :<

Suzu kirjoitti...

Huolestuttava uusi juttu on tosiaan tuo Ruotsin vakoilu-juttu. Ja vielä se, että se menee Suomessa näin helpolla läpi. Pikkuhiljaa viedään meidän perus-oikeuksia, ja tosiaan Isoveli-yhteiskunta lähenee koko ajan ja ihmiset vaan kohauttelevat olkiaan, että "no mitäs tuosta, en mä sitä tarvinnutkaan". Kyllä, näin kärjistetysti, mutta tuosta ei ole enää pitkä matka tarkempaan kansalaisten valvontaan. Ja tämänkin varjolla jo varmasti seurataan tavallistenkin ihmisten tekemisiä tarkemmin kuin aikaisemmin...
Mahtavaa, että sinäkin otat kantaa tähän asiaan ja tuot asiaa tietämättömien tietoisuuteen.

Anonyymi kirjoitti...

Sitten, kun kyllästys puuhusi, voit lähettää sen minulle!

Maria kirjoitti...

Nanna sofia, Se on kyl kätsy tollanen :)

Suzu, kiitän ja kumarran :)

Välillä kyllä suorastaan ihmetyttää ihmisten välinpitämättömyys omista oikeuksistaan jotka suoraan ennenpitkää vaikuttavat siihen millaista se oma elämä on. Kun tää suunta on otettu, se ei tule mitenkään itsestään pysähtymään tai muuttamaan kurssiaan, valtiota ja muutamia muitakin tahoja kyllä kiinnostaa ihmisten oikeuksien kaventaminen ja kyttääminen oikein mieluusti, koska se antaa lisää valtaa ja valtuuksia tehdä mitä huvittaa. Siksi meillä onkin nämä laissa taatut perusoikeudet, jotka suojelevat ihmisiä myös valtion harjoittamalta mielivallalta, tai niin olisi tarkoitus.

Maailmassa on jo nykyisellään esimerkkejä vastaavasta, Kiinan Internet-sensuurin ei pitäisi tulla enää kenellekään uutena asiana ja kaikki toivottavasti myös tietävät Pohjois-Korean ja naapurimaa Venäjän maineet sananvapaudessa, demokratiassa ja yksilön oikeuksien suhteen... Toki myös E-Amerikka ja Aasia on muutenkin väärällään maita, joissa asiat on ihan vinkurallaan näissä suhteissa, mutta niistähän ei paljoa puhuta...

Sitten on turha enää itkeä kun on menty liian pitkälle. Nyt näitä esimerkkejä isoveli-suunnasta on ilmestynyt kuin sieniä sateella, kuka enää voi väittää, etteikö suunta olisi selkeästi kohti valvontayhteiskuntaa ja oikeuksien kaventumista? Sitten kun on menty liian pitkälle asiaan auttaa enää joku tyyliin vallankumous, ja se on veristä puuhaa. >_< Et olis silleen suotavaa toimia nyt, kun se vielä politiikan kautta on mahdollista.

bubble kirjoitti...

Kaunis on puu koruineen! ^___^ Mulla on kätevästi datausnurkka nukkumaparven alla, ja tohon parven rakenteeseen on joku edellinen asukki laittanut ruuveja. Niihin on sitten hyvä ripustella koruja :>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...