26.12.2009

Maria 15v. vs. Maria 22v.

Heh, löysin täältä Kalevasta laatikosta vanhan kaverikuvan kasiluokalta. Jännästi en meinannu itse tunnistaa siitä itseäni, vaikka totta kai heti tiesin, että minähän se olen (enkä kuvitellut esimerkiksi laatikkooni päätyneen jonkun random-ihmisen kaverikuvan minun tuolloisen parhaan ystäväni kanssa, heh). Kaverit sanovat, että ihan Marialta se näyttää, uskottava se kai sitten on. Hiuksetkin on ihan erilaiset!

xmas things 11
Kahdeksan-yhdeksän vuotta sitten, eli noin 15-vuotiaana.

xmas things 2 (1)
xmas things 1 (1)
Nykyhetki.

Aiheeseen enemmän tai vähemmän liittyviä postauksia:
Naama
Oudolla tavalla kaunis
Vanha ja muinainen tyylini

P.s. Olen muuten menneinä parina päivänä katsonut ahkerasti uudelleen Alien-saagan elokuvia keräilyboksiltani. Yöllä ja pimeässä on jotenkin aivan erityisen kammottavaa jännätä Nostromon miehistön selviytymiskamppailua, jännätä milloin Sulacon armeijapojilta loppuu panokset, jännätä mistä pimeästä nurkasta hirviö hyökkää vankilakompleksissa ja vielä jännätä klooni-Ripleyn ja kumppaneiden pakoa hirviöalukselta... Hrrrh, kylmät väreet, fyysinen pahoinvointi ja hengen pidättely! Kymppi mulle eläytymisestä elokuviin, jotka olen nähnyt varmaan kolmatta kymmenettä kertaa elämäni aikana.

15 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy sanoa että lyhyehkö tukka sopii sulle oikein hyvin:) Ja kun sulta löytyy tota volyymia luonnostaan, ei lopputulos ole mikään virastomalli. Itelläni on vähän sama juttu, kasvonpiirteet ovat sellaiset että kampaajat puoliväkisin leikkaavat lyhyeksi. Mutta kun en jaksa niitä laittaa, ilmavuus ja pörröisyyskin vähenivät reilusti kun lopetin värjäämisen:(
No, eniveis. Myöhäiset jouluntoivotukset ja hyvää loppuvuotta! Vuosikymmen vetelee viimeisiään.
/Hannele
p.s. Hauska juttu, jonka ite huomasin kun vanhempien luota pöydän laatikosta löytyi kavereiden rippikuvia. Kaikki näyttävät nyt 8-9 vuotta myöhemmin nuorekkaammilta kuin silloin.

Maria kirjoitti...

Juu toki, sillä oli vaan usein taipumus sit mennä pyramidin muotoiseksi tuollaisena tasapaksuna polkkana :P Siks siirryin jossain vaiheessa kerrostettun malliin :) Hehe, hauska huomio muuten vanhoista kuvista! Ehkä se on se teineys sellasta aikaa, että useimmilta on vielä vähän hukassa se oma tyyli.. :)

Mukavaa jäljellä olevaa joulunaikaa ja iloista uutta vuotta jo nyt! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Maria tästä rohkeasta blogistasi! Luin tässä oikein ajatuksella noita vanhempiakin kirjoituksiasi ja hämmästyin ja ilostuin, miten avoimesti kirjoitat esim. koulukiusaamisesta, ihan omalla nimelläsi ja kasvoillasi :). Olin itsekin kiusattu lapsi ja nuori, joka ei oikein osannut puolustaa itseään. Tosin kiusaajani olivat pääasiassa tyttöjä ja nyt onkin kurjaa, että vielä tänä päivänäkin suhtaudun siksi epäluuloisesti oman sukupuoleni edustajiin :/. Minä en ole oikein löytänyt omaa keinoani, jolla purkaisin nämä kipeät kokemukset. Olen kyllä itsekin omilleni muutettuani panostanut huomattavan paljon vaatteisiin tai oman tyylini miettimiseen, että siitä minua ei enää saataisi "kiinni". Miten hyvälle mielelle siitä (ainakin hetkeksi) tuleekaan, kun kaikkien niiden "koulussa aina suosittujen" tusinatyttöjen ohi kiinnittää baarin komeimman miehen huomion. No, tämä oli vain yksi varsin lapsellinen esimerkki, mutta täytyy sanoa, että jos joskus itse tulen äidiksi, aion pitää huolen, että lapsellani on hyvä itsetunto ja kyky puolustaa itseään.

Maria kirjoitti...

Kiitos mukavasta kommentistasi :) Tuollaiset pienetkin asiat, jotka osottaa itelle että jotain on muuttunut, tekee ihan hyvää itsetunnolle kyllä :)

Itsetunto on vaikee asia muuten. Mua on aina kotona kehuttu silloin, kun on aihetta ollu, ja sillon ei oo sit niitä kehuja säästelty. Mua on aina sanottu kauniiksi ja älykkääksi. Silti kuitenkin tuntui ettei läheskään kaikki muut ollu samaa mieltä... No, älykkäänä ehkä pidettiin koska koulumenestys, mutta muuten tuntui, että se mitä musta sanottiin kotona ja miten tuntui että "maailma" kohteli, ei mennykää yksiin. Lisäksi alkoi tuntua, ettei kotoa saanut "objektiivista" näkemystä siitä oliko kaunis vai ei, mikä tietysti on nurinkurista, koska kauneuteenhan ei mitään objektiivista näkökulmaa ole olemassakaan.. :P Se on aina makuasia. Ehkä sen tiesi, mutta sitä ei sisäistänyt.

Sellanen ristiriita sit jotenkin vaikutti siihen ulkonäköä koskevaan itsetuntoon, kun ei vielä itse osannut nähdä tavallaan itseään... niinkuin omasta näkökulmastaan, vaan luotti tosi paljon toisten mielipiteeseen, niinkuin nyt tietyti aina ihmiset peilaavat itseään muiden kautta. Teininä usein vielä enemmän kuin myöhemmin. Aika jännä tää ihmisen pää. Mitä sitten oikeastaan voi tehdä sen hyväksi, että ihmisillä ja nuorilla erityisesti olisi hyvä olla ja terve itsetunto? Ei kai siihen muuta voi kuin yrittää suhtautua positiivisesti, antaa paljon myönteistä palautetta ja osoittaa suvaitsevaisuutta erilaisia tapoja olla ja näyttää itseltään kohtaan... Ja yrittää saada muutkin ihmiset ympärillä tekemään samaa :P Mutta vaikea asia se on.

Aikamoinen ajatuksenvirta tuli taas, pahoittelen. :D

Prefecta kirjoitti...

Kun sun juttuja lukee niin on vaikea kuvitella, että olet VASTA 22 (jos nyt vaikka miettii itseään siinä iässä...)! Sulla on ilmeisen "vanha sielu" -sanan ehdottomasti positiivisessa mielessä. Olet ihana roolimalli -myös mulle!

Ja sitten kaadan toisen(toisen) lasillisen punaviiniä...
(ja olen nähnyt Dirty Dancingin ainakin sen 30 kertaa... ;D)

http://anotherfabday.blogspot.com

Samuel kirjoitti...

No voi hemmetti, tuli hinku katsella itsekin nuo Alienit taas. :)

Maria kirjoitti...

Hehe, nooh, ihmiset on erilaisia :P On mussakin varmasti vikani ja lapsellisemmat puolenikin, mutta joitakin asioita ja aiheita olen tullut ajatelleeksi aika paljon. :P Ehkäpä joitakin muita asioita sitten vähän vähemmän :D Mutta otan ehdottomasti kauniina kohteliaisuutena tuon, kiitos paljon siitä. :)

Maria kirjoitti...

Samuel, katso ihmeessä! ;)

Mä vielä pohdiskelen katselisinko uudestaan myös noita oheisdokkareita :P Kun sain ton boksin joululahjaks kolme vuotta sitten, katselin illalla ja yöllä tuntikausia noita leffoja + dokumentteja, pitkään yöhön... Heh, kun pienempänä sain Star Wars -trilogian joululahjaksi, katsoin kaikki elokuvat putkeen siltä istumalta... :D 6h otti ihan vähäsen koville... :P

Peps kirjoitti...

"...se mitä musta sanottiin kotona ja miten tuntui että "maailma" kohteli, ei mennykää yksiin"

Tota oon itsekin pohtinut tässä viime päivinä. Miksi vanhempien kannustuksesta huolimatta itsetunto oli niin alhaalla, että se romuttui heti, kun joku sanoi koulussa yhdenkin väärän sanan. Varmaan vanhemmillekin masentava tilanne ja ne tuntee epäonnistuneensa, jos lapsi tuntee jatkuvaa huonommuutta, vaikka ne yrittäisi mitä.

Hienoa, että sä olet oppinu tykkäämään itestäsi:) Mäkin olen alkanut vähitellen hyväksymään itseni. Ikävää, että monilla menee niin monta vuotta "hukkaan" itseinhossa pyöriessä.

mai kirjoitti...

Tämä ei nyt ihan suoraan liity postauksen aiheeseen, mutta tulin vilkaisseeksi jotain aiempia juttujasi ja kuviasi ja täytyy sanoa, että ne vaaleat (platina?) hiukset sopivat sulle tosi hyvin. Kirkastivat kasvojasi ja tummiin vaatteisiin verhottua varttasi. Ei sillä, että nykyisessäkään värissä vikaa olisi, mutta älä sulje pois vaaleaan palaamista! :)

Maria kirjoitti...

Olihan ne hienot, tykkäsin niistä kovasti :P

Valitettavasti kuitenkin tällä hetkellä ne on pois suljettu vaihtoehto, kuten myös tästä vielä tumemmat hiukset, juurikasvu kun tulee oikeesti jossain viikossa tai kahdessa ja sit pitäs joka kuukausi maksaa 70 euroa uudesta käsittelystä... Se on pidemmän päälle kallista ja uuvuttavaa. :/ Tää on nyt aika lailla mun oikeaa sävyasteikkoa ja muutenkin, huomaa kyl heti, ettei tartte juurikasvusta murehtia.. :) Mut jos mun hiuksenkasvu joskus hidastuu dramaattiseti ni sit... ;P

Novio kirjoitti...

^ Tuli tuosta mieleen että jostain syystä omissa, tummanruskeiksi värjätyissä hiuksissani juurikasvu ei juurikaan erotu vaikka itselläni on ns. maantienvärisen hiukset. Värjäsin viimeksi hiukseni elokuun lopussa ja juurikasvu erottuu häiritsevästi korkeintaan hississä / muissa paikoissa joissa on hyvin kellertävät valot. Muuten ei, kumma kyllä. Tietysti juurikasvun erottaa jos oikein alkaa tarkasti tiirailla, mutta ainakin omasta mielestäni värjätty & oma väri sulautuvat toisiinsa kivasti. Positiivinen yllätys oli kyl, luulin että mulle tulisi kaljuusefekti kun hiukset kasvaa :)

Olin vuosia tekoblond(ihko) ja silloin juurikasvu erottui selvästi, koska sävy oli huomattavan erilainen kuin omani. Tässä nykyisessä on kenties samanlainen sävy kuin aidossa hiusvärissäni, vaikka onkin reippaasti tummempi. Voin kuvitella että siskoni, jolla on lämpimän ruskeat hiukset, joutuisi värjäilemään juurikasvuaan useammin kuin minä mikäli päättäisi ryhtyä tummanruskeanhiuksiseksi.

On ne värit outoja.

Maria kirjoitti...

Värit on hyvin jjjännä juttu... :P Mullakin on jotkut maantienväriset, vähän ruskehtavat hiukset luonnostaan :) Sellaset että nyt tää sävy mikä mulla nyt on niin on ellanen ettei tosiaan näe juurikasvua ollenkaan sillä tavalla ku muiden sävyje kanssa :)

mai kirjoitti...

Joo, onhan blondauksen siistinä pitäminen vähän tyyristä, jos kampaajalla käy. Mietin, että vaaleilla raidoilla vois saada aikaan saman kirkastavan efektin - eikä juurikasvun huoltoa tarvitsisi tehdä yhtään niin usein kuin koko pään vaalennuksen yhteydessä, varsinkaan ohuiden raitojen kanssa juurikasvu kun ei näytä yhtään niin pahalta.

Tietty kotivärjäyksestäkin voisi saada itselleen uuden jännän harrasteen... :>

Maria kirjoitti...

Joo :) Mä en ole koskaan uskaltanut värjätä ite hiuksiani, oon niin käsi et varmaan vaan pilaisin koko pääni :D Mullahan ite asias oli ennen tätä viimeisintä raidoituskertaa vielä aika vaalea tukka, oli tätä omaa sävyä raitoia, mutta paljon myös sitä vaaleeta raitaa blondiusajoilta, kun on tosiaan tummennettu raidottamalla :) Siinäkin vielä vähän meinas juurikasvu kiusata kun vaaleeta oli niin paljon vielä.. :P Mun oma sävy selkeesti tummentunu vuosien myötä. Mut ehkä kun tästä kasvattaa tätä omaa sävyä nyt enemmän niin voi taas harkita esim. kesäksi vaaleita raitoja :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...