22.12.2009

Luovan lahjapaketoinnin työpaja

Heijastuspinnan luova lahjapaketointipaja on auki, tervetuloa. Täällä ei tyydytä tavanomaisiin ja sotilaallisella kurilla taiteltuihin lahjapaketteihin (koska niitä ei osata tehdä), vaan päästetään luovuus virtaamaan kuin joki keväisessä auringonpaisteessa, tai tässä tapauksessa leijailemaan kuin lumihiutaleet valonsäteissä!

gift wrapping 2009 14

Varaa itsellesi perusvälineet, kuten sakset, teippiä (jos löytyy, niin sekä tavallista, että kaksipuoleista), lahjanarua ja tietysti lahjapaperia!

gift wrapping 2009 7
gift wrapping 2009 12
gift wrapping 2009 10

Seuraa ohjeita:

1. Leikkaa itsellesi vähän paperia ja valmistaudu käärimään (esimerkissä pitkulainen pieni paketti) lahjasi siihen.
2. Huomaa, että paperi on aivan väärän muotoinen ja pituinen tavanomaisen lahjapaketin kääräisemiseen.
3. Aseta paketti keskelle paperia, kääri rullalle ja nipistä paperi paketin päistä ryttyyn, kuin karkkipaperin! Sido päihin lahjanarua, jotta rutut pysyvät kiinni.
4. Huomaa, että lahjapaperi on aivan liian väärän muotoinen ja lyhyt tällaisen lahjapaketin kääräisemiseen. Päät näyttävät naurettavilta nysiltä.
5. Anna tulvan tulvia! Mikään katastrofi ei ole mahdotonta pelastaa!
6. Leikkaa lahjanarua ja sido ja kiharra sitä päiden ympärille. Lisää. Lisää. Lisää.
7. Huomaa, että paketti alkaa näyttää aika villiltä, muttei ainakaan enää naurettavalta nysältä.
8. LISÄÄ, LISÄÄ, LISÄÄ.
9. Kun tajuat maanisuudeltasi tulleesi kääräisseeksi varsinaisen kitsch-paketin, pura vähän paketointistressiä hysteerisellä naurulla. Jatka vähintään 5 minuuttia. Muistele samalla miten hienosti paketin sisältö vastaakaan paketin ulkoista olemusta ja muistuta itsellesi, että oletkin aina pitänyt kontrasteista.
10. Viimeistele paketti vielä muutamalla lisänarulla ja lisää pakettitarra.

Tadaa!
gift wrapping 2009 2
gift wrapping 2009 3
gift wrapping 2009 5

Luulin oikeasti joutuneeni johonkin psykoosiin tuon yhden ainokaisen lahjapaketin kanssa. Väänsin sitä reippaasti yli tunnin ja nauroin välillä pitkiä aikoja täysin hysteerisenä. Mies kommentoi väliin "Kyllä nyt täytyy valmistua sieltä maailmankaikkeuden hienoin lahjapaketti!" Naruja oli vain pakko ja pakko saada lisää... Pyydän syvästi anteeksi jo nyt siltä, joka tulee tuon aattona saamaan. x)

Mitä onkaan luvassa Heijastuspinnan luovassa paketointipajassa seuraavaksi - se seuraa hyvin pian, kun askartelemme-paskartelemme jälleen luovia lahjapaketteja tyystin vailla minkäänlaisia kädentaitoja ja yritämme peittää osaamattomuutemme kasaan kähärää lahjanarua! ^^ Mutta asenne ratkaisee - tämä ei ole enää pelkkää osaamattomuutta, vaan modernia ja rajat ylittävää paketointitaidetta! Emme vain ajattele laatikon ulkopuolella, me ammumme sen yli!

Onneksi en lopulta ostanut kuin tasan kolme lahjaa. Joulukortteja en lähetellyt tasapuolisesti kenellekään. Vihaan paketointia. >_>

12 kommenttia :

Maija kirjoitti...

Söpönenhän tuosta tuli, vaikkakin mulla tulee noista punaisista kiharapilvistä mieleen aavistuksen joku pelleperuukki. ;)

Maria kirjoitti...

Ahahhahaha xDD Joulupsykoosi! xD

Jenna K. kirjoitti...

Onpa söpö paketti! :D Ajatus se on tärkein..harmi ettei tuollaisia psykoosipaketointikohtauksia passaa saada töissä kirjakaupassa, kun on miljoona kirjaa jonossa odottamassa paketointia..voisi tulla kummastuneita katseita.. :D

Maria kirjoitti...

Hihi, voin kuvitella minut kirjakauppaan paketoimaan! :D Puol tuntia per asiakas ja lopputulokset hyvin... luovia xD Ihihihihi. Hykertelisin siellä itsekseni ja kähertäisin narua x)

bubble kirjoitti...

Ihana paketti, olisin ikionnellinen jos saisin moisen x) Mulla on onneksi enää yks lahja paketoimatta, noin niinkun varsinaisesti, mut se on niin inhan muotonen ettei tee mieli paketoida olleskaa :D

Ekasta kommentista tuli tietty mieleen IT, mieti, jouluisesta paketista paljastuisi SE.. Hyy-yyy.

Laura kirjoitti...

Noistahan tulee mieleen ihan pompomit (siis mitä nää on suomeksi? :D): http://ecx.images-amazon.com/images/I/510qV4BgXIL._SL500_AA280_.jpg :'')

Anonyymi kirjoitti...

Repesin nauramaan, mutta ihan söpöhän tuo on :D Mullekin tuli pelle mieleen. Mielummin tuollaisen persoonallisen paketin ottaisin kuin aivan tavallisen, tulee olo että on jotain ajatusta laitettu paketointiin mukaan (vaikka oiskin vahingossa/taitojen puutteessa :D).

Rhia kirjoitti...

Aivan mahtava paketti! Aina kun mulla menee joku juttu eli projekti pieleen yritän palauttaa mieleeni entisen opettajani sanat "Täällä ei tehdä lainkaan virheitä, ne ovat vain uusia mahdollisuuksia".

Maria kirjoitti...

Bubble, hrrrrh! Näen vielä painajaisia tuosta!

Laura, joo tiesin heti mitä tarkotit :DD Todellaki! x)

Anonyymi, heheh joo, ajatusta hyvinkin on mukana :) Mitenkähä lahjansaajan ilme.. :P

Rhia, se onkin muuten tosi hyvä asenne! ^^ Tolla tavalla sitä pitäs ajatella enemmän :P Sit on kans se et joka ei koskaan tee virheitä, ei varmaan tee paljoa muutakaan ;P

Rhia kirjoitti...

Tämmöselle perfektionistille tuollainen asenne on työn ja tuskan takana =) opettelen siis edelleen, mutta mua lohduttaa aina nuo opettajan sanat =) kyse oli siis koneneulonnasta jossa "virheitä" tahtoi tulla aika usein =)
Ja tottahan se on, jos ei koskaan tee virheitä niin ei varmaan tee mitään muutakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana postaus! Tällaisia lisää. :)

Jalouse kirjoitti...

MAhtavuuttA! Tollasen asenteen mä tarttisin niin usein työasioissa. Että vähän vois höllentää laaduntarkkailua, ja silti saada aikaan kelpo juttuja! Toi lahja on yli söpö, mutta mulla tulee vaan mieleen ( noiden pelle- kommenttien saattelemana ) Sex and the Cityssa Samanthan värjääntyneet häpykarvat- Bobo the Bush :D

Täällä on siis toinen perfektionisti Rhian lisäks, joka on siis harjotellut paketoimista varmaan viisi vuotiaasta lähtien mummon kanssa, joka aikoinaan oli kirjakaupassa töissä. Voisin jättää lahjojen hankinnan muille, ja vaan paketoida kaikkien lahjat, kun on niin kivaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...