14.12.2009

Kemikaalikimarasta tervettä kriittisyyttä ilman kauhistelua

Tässäpä hei aivan erinomainen ja asiantuntevaa luotettavuutta henkivä blogi kemikaalien salatusta maailmasta; Kemikaalikimara. Kemiantekniikan diplomi-insinööri Anja Nysténin ylläpitämä blogi tarkastelee asioita yhtenä iskulauseenaan "kaunistelematta, mutta kauhistelematta", mikä onkin raikas tuulahdus kaiken hysteerisen pelkäämisen, jeesustelun ja valikoivaan lähdekritiikkiin perustuvan demonisoinnin keskellä.

Esimerkiksi vähän aiheettomankin paljon pelättyyn glutamaattiin ja siitä kohkaamiseen Nysténillä on mm. tällainen, imho fiksu näkemys: Hermomyrkkyä ja muita kauheuksia. Sitä seuraa myös tämä kirjoitus: Glutamaatti- ja lihavuusuutisointeja. Hyvä huomio Kemikaalikimarassa on myös se, että alumiininpelossa vaihdetaan dödöjä luonnonkivideodorantteihin, joissa kuitenkin niissäkin on sitä hirveääkamalaa alumiinia (jonka vaarallisuudesta ei itse asiassa edes ole näyttöä)... Ei nyt oikein käy järkeen.

Kiitos Anja, blogisi on tullut tarpeeseen. Pointsit myös Creative Commons -lisensoitujen kuvien hyödyntämisestä!

Erityisesti pidän blogin kosmetiikka-osiosta, jossa ikään kuin kumotaan myyttejä niin perinteisen kosmetiikkateollisuuden kuin luomukosmetiikankin esittämistä uskomuksista, kuten tuossa jo vähän tulikin esille. Ajatuksia aivan erityisesti herätti teksti Purnukka-arsenaalin tarpeellisuus? Suosittelen lämpimästi.

Tigeistäni en silti luovu. :)

2 kommenttia :

Kysyisin kirjoitti...

Haluaisin kuulla mielipiteesi huumeista. Mitä mieltä olet noin yleisesti? Entä mitä mieltä olet huumausainelaista Suomessa ja ulkomailla?
Millaiseksi miellät stereotyyppisen käyttäjän?
Mitä tiedät noin yleisesti kyseisestä aiheesta? Ja niin eteenpäin.

Kirjoita postaus tai vastaa tänne, miten haluat.

Maria kirjoitti...

Vaatii huolellista uudelleenarviointia, niin eri huumausaineiden vaarallisuus kuin lainsäädäntökin. En ole kovin paljoa tähän nimenomaiseen asiaan perehtynyt, mutta nämä pari uutista ovat herätelleet kysymyksiä:
http://www.time.com/time/health/article/0,8599,1893946,00.html
(Portugalissa laillistettiin huumeet, artikkeli käsittelee asian vaikutuksia terveyden ja talouden kannalta)

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Huumepolitiikkaa+kritisoinut+asiantuntija+erotettiin+Britanniassa/1135250406445
(Brittiläinen huumepolitiikkaa kritisoinut asiantuntija erotettiin, kehtasi mokoma tuoda esiin, että tupakka ja alkoholi ovat molemmat joillain kriteereillä tarkasteltuna itse asiassa vaarallisempia kuin LSD ja kannabis)

Ihmiset on aina halunneet päänsä sekaisin, ja ihmiset tulee haluamaan päänsä sekaisin. Valtio voisi ottaa hommakseen varmistaa, että ihmiset voi tehdä tän mahdollisimman turvallisesti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...