13.12.2009

Heijastuspinta

self reflection

Jos useimmiten kuvani ovatkin vain kauniita kuvia ilman sen syvällisempää sanomaa, niin tähän kuvasarjaan olen kerrankin ladannut (ainakin omassa päässäni) ajatusta ja omia pähkäilyjäni. Hejiastuspinta heijastelee oman nimensä etymologiaa, ulkonäköpaineiden itseään ruokkivaa oravanpyörää ja sitä, mistä se pahin sielunvihollinen lopulta löytyy, ja miten monimutkainen voi olla suhde omaan itseensä. Sori mun ylitsevuotava alleviivaavuus, ehkä senkin voi lukea sanomaksi. Ratakiskoa toisen perään, kun aina ei oma eikä muiden pää tajua. Sori te kaikki oikeat taiteilijat, jos joskus laitan pystyyn näyttelyn, lupaan, etten selitä mitään.

self reflection (1)
self reflection (7)
self reflection (2)
self reflection (4)
self reflection (5)
self reflection (6)
self reflection (3)
Mekko - Selected Femme, korut - Fashionology.nl, kynsissä Mavala Black

17 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Upeita kuvia!

Maria kirjoitti...

Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kuvia, mut mä olisin ehkä jättänyt kuvasarjasta pois ton viimeisen. Jotenkin sen kuvan ilme ei sovi muiden kuvien rauhalliseen ja kauniiseen tunnelmaan. Ota tämä siis ihan rakentavana kritiikkinä, sellaisena sen tarkoitan :)

Maria kirjoitti...

Sen voi tulkita toki monella tavalla :) Mulla oli ideana tuossa se, että siinä olisi eräänlainen kaari konfliktista itsensä kanssa, ja sitten eräänlainen sovinto ja takaisin sinuiksi tuleminen. Ei sitä toki tarvitse tällä tavalla nähdä, jos ei se siitä välity :)

nanna sofia kirjoitti...

ihania kuvia!

Anonyymi kirjoitti...

Hmm. Ihan kivoja, mutta eihän tästä oikein sen pidemmälle pääse.

Maria kirjoitti...

Nanna Sofia, kiitos! :)

Anonyymi, ihan kivahan on hyvä saavutus jo sekin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tajusin idean vasta, kun olit kertonut sen. HYvin keksitty. Ensinmäinen ja toinen kuva oli upeita.

Ja ei hemmetti, tuollainen luomiväri yläluomelle sopii sulle ihan älyttömän hyvin!

Jotenkin outoa katsoa, kun joku toinen katsoo itseään peilistä. Kuulostaa tyhmältä, mutta tuommonen ajatus vaan tuli, kun katsoin noita kuvia :D

Maria kirjoitti...

Kiitos kivasta kommentistasi :)

Mä oon huomannu, et joskus on vaikea tulkita kuvia, vaikka kuvaaja olisi ollut ammattilainen ja kuva hyvin harkittukin. Se vaatii vähän sellaista lukutaitoa, jota mulla ainakaan ei ihan hirveästi ole, vaikka olenkin paljon kuvia ajatuksenkin kanssa tuijotellut :P Ehkäpä siksi en osaa itsekään niin taidokkaasti rakentaa kuvia, mutta ideoita sinänsä toisinaan löytyy... :P

Hehe, hauska ajatus! :D Musta on joskus ollut tosi outoa katsoa itse itseäni peilistä x) On tuntunut jotenkin siltä, että peili näyttää enemmän kuin haluaisi itsestään nähdä :D

Anonyymi kirjoitti...

Oon toi toinen anonyymi. Vastauksesi jälkeen toi kyllä tuntuukin oikein sopivalta kuvalta tohon sarjaan, kun sen ajattelee noin :)

Maria kirjoitti...

:)

Anonyymi kirjoitti...

Persoonallisen kauniit kasvosi sopivat todella hyvin tällaiseen kuvasarjaan. Ainakin tuntuu, että jos omaa hieman persoonallisemmat kasvot, niin voi olla vaikeampaa itse huomata niiden kauneutta - hienoa, että olet selvästi huomannut. :) Tyylikkäitä kuvia kaiken kaikkiaan.

Maria kirjoitti...

Kiitos kovasti :) Mulla tossa on ainakin osaltaan auttanut tollanen omien onnistuneiden naamakuviensa katselu (ja toki paljon myös tuon miehen tarjoamat kohteliaisuudet juurikin persoonallisesta kauneudesta), se on ollut vähän sellaista itseterapiaa :) Hauska kuulla, että oma, nykyisin aiempaa parempi asenne näkyy myös ulospäin :)

Anonyymi kirjoitti...

Se on kyllä totta, että peili saattaa näyttää vähän liikaakin mitä haluaisi, niinkuin sanoit :D

Noora kirjoitti...

Hei tosi kivoja ja onnistuneita kuvia! Jännä kun nuo ilmeet näyttää erilaisilta tuon peilin kautta kuin mitä ne näyttää oikeasti sun naamalla :)

Maria kirjoitti...

Joo, peili voi näyttää vähän erilaista jälkee ;) Jännä huomio on muuten sekin et mähän näen useimmiten itseni juuri tuollaisena kuin peilikuvassa, nää kuvat on silleen poikkeus :P Samahan pätee muihinkin ihmisiin heidän itsensä kohdalla... :P He näkevät itsestään vähän eri kuvan kuin muut.

Cat kirjoitti...

Särmikkäitä kuvia, upeaa! Mielestäni tuo oman ulkoisen kuvansa kanssa sovintoon pääseminen tuli ilmi kuvasarjasta ilman rautalankaakin. Näyttelyä odotellessa....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...