10.12.2009

Byredo

Jo muutamassakin muotiblogissa on kiinnostuttu ruotsalaisesta erikoishajuvesimerkki Byredosta. Ensimmäiset merkit bongasin A Fashion Talesta, sitten juuri luettuani erinnäisistä hajuvesiarvostelublogeista tuoksuista ja tilattuani pari tuoksunäytettä Les Senteursilta törmäsin siihen myös Auroran henkareissa ja vielä Issues-blogissakin. Ollaanko tässä nyt uuden kultin jäljillä? ;)

Tähän mennessä mainitut bloggaajat ovat kaikki tarttuneet eri tuoksuun, edustettuina ovat Chembur, Gypsy Water ja Rose Noir. Minä puolestani iskin silmäni Bal D´Afrique -nimiseen mehuun (ja toki kiinnostuin myös kaikista edellä mainituista, Rose Noirista ensin eniten).

Image and video hosting by TinyPic

"A warm and romantic vetiver inspired by Paris in the late 20's and its infatuation with African culture, art, music and dance. A mix of the Parisian avantgardism and African culture shaped a unique and vibrant expression. The intense life, the excess and euphoria is illustrated by Bal d'Afrique's neroli, African marigold and Moroccan cedarwood.

Top: Bergamot, Lemon, Neroli, African marigold, Bucchu
Mid: Violet, Jasmin petals, Cyclamen
Base: Black Amber, Musk, Vetiver, Moroccan cedarwood "
- Kuva ja teksti : Byredo Parfums Online Store

Parfyymikriitikkojen arvioita Bal D´Afriquesta voi lukea mm. The Scented Salamanderista ja Now Smell This -blogista. Myös lukijoiden kommentit ja fiiliskokemukset ovat aina kiinnostavia, kunhan ei anna muiden mielipiteiden liikaa vaikuttaa omaan tuoksukokemukseen!

Tulee tuosta afrikkalaisuudesta mieleen aiemmin testaamani Lubinin Idole, joka itse asiassa tuoksui vähän kolalta! Samaa ilmiötä huomasin haistellessani Burberryn hajuvettä Burberry Classic, joka kyllä miellytti suuresti tuoksullaan... Etsinnässä siis skarppi, mutta myös pehmeä tuoksu, jossa olisi persoonaa ja vähän päällekäyväisyyttä ilman migreeni-ilmiötä. Tärkeää on myös se, että se säilyy iholla pidempään kuin tunnin. Pidän niche-hajuvesimerkeissä niiden rohkeudesta luoda yhdistelmiä, joiden tarkoitus ei ole miellyttää suuria massoja, mikä taas tarkoittaa monenkirjavanlaisia ja ennakkoluulottomia tuoksumaailmoja ja tuoksuosia, joita ei tavaratalohajuvesistä välttämättä löydy ollenkaan. Ei kuitenkaan aleta snobeiksi: omaa nenää miellyttävä lemu on aina miellyttävä lemu, löytyi se sitten mistä tahansa. Olen kuitenkin huomannut haistellessani, että pidän erityisesti ambrasta, jasmiinista, teestä ja myskistä, ja ne eivät onneksi ole hirvittävän harvinaisia hajuvesissä. Burberryn Classicistakin löytyy tuo viba!

Byredoa voi ostaa Suomesta Gaudetesta ja Byredon oma nettikauppa palvelee myös. Vuoden loppuun asti muuten netistä tilaamalla saa toimituskulut kaupan päälle ja säästää viisi euroa. Niin, ne hinnat. Byredoa saa vain 100ml:n pulloissa (hullua!), ja jokainen pullo maksaa päälle huntin. (Sitten tosin jos tuolta netistä tilaa viiden hajuveden Adventure Setin kahdella sadalla, saa viisi suosituinta hajuvettä 30ml:n pulloissa.) Suhteessa ei sen kalliimpaa kuin tavaratalohajuvedetkään, mutta kirpaisevaa silti. Ellen aivan täysin hullaannu Byredon tuoksunäytteistä ja halua vielä yhtä joululahjaa, voi hyvinkin olla, että se Burberryn klassikko vuodelta -96 tulee täydentämään tuoksuttelutarpeitani.

Image and video hosting by TinyPic
Kuva: Burberry via Sephora

11 kommenttia :

bubble kirjoitti...

Oletteko siis saaneet noita näytteitä, vai pystyykö niitäkin tilaamaan mahdollisesti jostain? Tekis vähän mieli :P

Muuten, on pitänyt jo pidemmän aikaa sanoa siitä Thierry Muglerin Alienista. Kun pohdin, miksi "uusi painos" tuoksui niin erilaiselta kuin siskon muka-vanhempi hajuvesi (vuosi sitten ostettu kylläkin). No daa, tietenkin se johtui siitä, että systillä on EdP!! Ja Stockalla kuitenkin ihan vaan EdT. Minähän en tätä tiennyt, oletin molempien olevan toilettea :P Mutta se selittää tuoksujen erilaisuuden. Omasta mielestäni se EdP on kivempi, persoonallisempi ja voimakkaampi (no yllättävää).

Maria kirjoitti...

En muista tiedä, mutta siis mä tilasin noita näytteitä tuolta Les Senteuers -nettiputiikista :) Oon kesästä asti aina tasasin väliajoin koonnut semmosta "nää vois olla haistelemisen arvoisia" -listaa ja sit aina joskus tilailen niistä näytekoeputkiloita muutamalla punnalla/dollarilla :P Luckyscent.com myös uskollinen palvelija :)

Hehe joo, EdP ja EdT versiot tuoksuu usein hyvinkin erilaisilta :) Mä tykkäilen EdP:stä yleensä koska ne tuntuu pysyvän mun iholla paremmin ja jotenkin just tulee voimakkaammin ne parhaat puolet tuoksusta esille :)

Maria kirjoitti...

Aijoo ja mähän tosiaan olin jo suunnilleen ostamassa sitä Alienia, mutta kun se vaan mun iholla ei toiminut yhtä hyvin ku paperilla :/ Jäi jotenkin paljon pliisummaks ja ihan kun jotakin olis kadonnu siitä tuoksuryppäästä. Olin aika pettynyt. :/ Vieläkin kyllä lompakko, kortit ja laukut haisee Alienilta kun ne pari testerilappusta jäi lompakkoon pyöriin hetkeks.. :P

Kamicha kirjoitti...

Hajuvesien ambra ei muuten ole meripihkaa... ...sillä on vähän eläimellisempi alkuperä. Aines on valaan vatsalaukun sisältöä, jonka otus on puklannut ulos jossain vaiheessa... ...klimppi sitten jalostuu meriveden ja auringon vaikutuksesta ja ajautuu jossain vaiheessa rantaan. Aine on melkoisen arvokasta...

Ajatus ei ole hirmuisen houkutteleva, mutta mitäs tuota kieltämään, ambrapohjaiset tuoksut ovat itsellenikin mieluisia.

Etron ja Serge Lutensin ambrapohjaiset tuoksut ovat kokeilun arvoisia myös... ...Sergellä on myös upeita myskituoksuja.

Maria kirjoitti...

Hyvä tietää, mä en edes tajunnut ajatella että se voisi olla jotain muutakin :P Joka tapauksessa, miellyttävää se on nenään ;> Serge Lutensin tuoksuja olen myös harkinnut testaavani, mutta vähän pelottaa, että mitä jos sieltä sitten löytyykin Se Maailman Täydellisin tuoksu ja hinta on niin tähtitieteellinen, ettei siitä oikein hetkeen voi edes unelmoida... x)

Maria kirjoitti...

...Tai okei, tuolta Les Senteursilta kyllä itse asiassa irtois vielä jotenkin siedettävällä hinnalla. Pitänee perehtyä!

Maria kirjoitti...

Spämmin itteeni, mut nyt innostuin ihan kunnolla noista SL:n tuoksuista. :D Kiitti hei et huomautit, en olis ehkä muuten tullut tutkineeksi asiaa uudestaan!

Kamicha kirjoitti...

^Ne on oikeasti aika mahtavia, tosin toimivat hyvin yksilöllisesti iholla, eli kannattaa testata ennen ostopäätöstä!

Itsekään en tykkää siitä, että joka toinen tuoksuu yhdeltä ja samalta trendihajuvedeltä... ...vaikka noista mainstream-tuoksuistakin muutama mieluisa löytyy.

Maria kirjoitti...

Joo, mä en uskaltais ikinä ostaa hajuvettä nuuhkimatta ja kokoeilematta sitä omalle iholle eka, on sen verran monta ylläriä tullut kun on ensin lukenut netistä ja sitten mennyt Stockan hyllyille nuuhkimaan ja suihkuttelemaan.. :D Onneks tuolta Senteursilta tosiaan lähtee kans noita testereitä (Luckyscent ei tarjoo SL:stä niitä ollenkaan :/), valkkasin jo muistiin pari tuoksua, joista kiinnostuin :) Tähän hei vielä palataan!

Tuuli kirjoitti...

Ojjoijijooijjj. Tuo Burberry on muuten käsittämättömän ihana tuoksu ainakin omalla ihollani!

Maria kirjoitti...

Toimii mullakin! ^^Aah, löysin takintaskusta juuri sen lapun, johon myös suihkuttelin tuota - tuoksuu vieläkin tosi hyvältä ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...