8.11.2009

Talvi tuli ja joulu(stressi) seuraa perässsä

Tuli sitten mukavat räntäkelit, kun ensin sataa pari päivää kosteahkoa lunta ja sitten pamahtaa päälle plus yksi tai kaksi astetta. Onneksi, voi onneksi on viime syksynä hankitut, superhienot kumisaappaat! Niillä kelpaa märässä loskassa tarpoa, joskin pari kerrosta lämpimiä sukkia tekevät ihan hyvää varpaille.

Koska ilmassa oli myös kosteana heiluvia hiukkasia, teki mieli kääriytyä nyt jo useamman talven (onkohan se nyt sitten neljäs jo menossa?) mukana uskollisesti seuranneeseen villakangastakkiin. Lämpötilan puolesta nahkatakillakin vielä pärjäisi helposti laittamalla alle villapaidan tai -takin, mutta jokin tässä kokovalkoisessa maisemassa kutsui talvisemman vaihtoehdon esiin. Viimaisten päivien varallehan eteisessä roikkuu vielä tätäkin vanhempi villakangastakki, sen hinguin itselleni jo kasiluokalla. Oli hyvin kannattava hinkuminen se, tosiaan tullut sitä kohta kymmenen vuotta käytettyä joka talvi. Mitä tästä voimme päätellä? Jos hankit talvitakkia, harkitse perustyylikästä villakangassellaista, joka kestää ajan hampaan monessakin mielessä. Ei tarvitse olla joka talvi hankkimassa uutta. :)

Kuvista kiitos miehelle!

winter edition (3)

winter edition (2)

winter edition (1)
Takki - H&M, housut - Zara, kumisaappaat - Nokia, kynsikkäät - Lindex, pipo - Asos, laukku - American Apparel

Olen muuten huomannut olevani sekä anti-jouluihminen, että jouluihminen. Toisaalta kaikenlainen hössötys, pönötys ja "joulun kuuluu olla sitä ja tätä" ja "kaikkien pitää rakastaa joulua" tulevat korvistani ulos jo lokakuussa samaan aikaan, kuin jouluvalot ilmestyvät kauppoihin. Joulua ikäänkuin suoritetaan järjestelyistä ja lahjanhankinnoista sukulaisten systemaattiseen läpi kiertämiseen, mikä taas on ihan ristiriidassa sen kanssa, että yleisenä ideana olisi rauhoittua ja rentoutua, ottaa breikki arjesta, eikä suinkaan stressata siitä, että kaikki menee niinkuin "kuuluu" mennä. Yksin vietetty joulukin on sosiaalisesti lähinnä merkki siitä, että on säälittävä ja yksinäinen, ja toisaalta taas joulu on liian usein hirveää stressiä ja kiirettä sekä sukulaisissa pörräämistä, riippumatta siitä pitääkö edes sukulaisistaan! Minä voin sanoa, etten pidä suurimmasta osasta sukuani, lähinnä parista lähimmästä perheenjäsenestä, ja olenkin hyvin iloinen, ettei meillä ole koskaan ollut tuota pörräämiskulttuuria. Sellaisen rinnalla mulle kelpais oikein hyvin vaikka se autuaassa yksinäisyydessäkin vietetty joulu - enkä muuten tuntis itteäni edes säälittäväksi.

Toisaalta taas joulussa on mukavaa, silloin kun se oikeasti toteutuu, rentoutumisen ja rauhallisuuden sekä hauskanpidon tunnelma, ja se onkin mikä parhain tekosyy elää ainakin viikko suklaalla ja punkulla (ja ehkä siinä sivussa jollain paistilla ja patongeilla, kinkusta tai oikein muistakaan jouluruuista en tykkää. Laatikot - hrrrh. Jos multa kysyttäis, mä söisin jouluaterialla mieluusti vaikka kebabbia, hehe.). Joulun odottaminen on myös hirveän jännittävää ja mukavaa - toivoisinkin, että joulua saisi odottaa ainakin kuukauden pitempään pimentyvän ja kylmentyvän talven keskellä. Kun on jotain lämmintä, kynttilänvaloisaa ja hauskaa odotettavaa, pimeät ja lumiset kadutkin näyttäytyvät edessäni ihan eri tavalla kuin joulun jälkeen. Jokin taika tuntuu heti vuodenvaihteen jälkeen katoavan. Tulee sellainen joulutyhjyys, ja jäljelle jäävät vain pakkaset ja pimeys, sitten ehkä parin kolmen kuukauden päästä voi alkaa odottaa kevättä. Ehdotus: siirretään joulu tammikuun loppuun, mmkay? Ja lopetetaan se pirun stressaaminen.

winter edition (4)
Näistä kumppareista tulevat mieleen etäisesti hieman motskaribuutsit - toistaiseksi vain kaikki sovittamani ovat näyttäneet hirveän kömpelöiltä moliskoilta näissä 38-39-kokoisissa jaloissa. Näitä kumisaappaita muuten löytyy edelleen ainakin Stockalta, niissä tosin on varressa heijastinnauha, jonka nappasin omistani turhuuksissani pois.

:)

8 kommenttia :

Romy kirjoitti...

Itseasiassa itsemurhaluvut tippuu joulun tienoilla ;)

Mutta loving your outfit!

Maria kirjoitti...

Ai näinkös olikin, minkähän juhlapyhän kohdalla ne sitten nousi? :P Uutta vuottako mahdollisesti ajattelinkin :P Kiitos :)

Maria kirjoitti...

Aa, googlasin, kyseessä onkin ollut tällainen yleinen uskomus, joka on ilmeisesti osoitettu nyt vääräksi. Eniveis, kiitos korjauksesta! ^^

KatriK. kirjoitti...

Joulutyhjyys. Tiedän niin sen tunteen ja se on kamala se.

Mrs Cupcake kirjoitti...

Romy: Perheväkivaltatilastot kasvaa jouluna


Marialle kiitos erittäin hyvästä kirjoituksesta kosien joulua! Itse olen ihan samanlainen. Pidän joulusta,mutta en pidä siitä. Pidän siitä hengestä,yhdessä olemisesta ja antamisen riemusta. Olen oppinut nauttimaan jopa hillityistä koristeista ja pienestä hössötyksestäkin,mutta suurimaksi osaksi joulun pinnalinen hössötys tulee ulos jo ennen varsinaista eventtiä.

Meillä on joka joulu järkyttävä polemiikki kun mies on sellainen jouluhörhö: kämppä pitäisi ampua täyteen punaista pörrönauhaa,tonttuja,poroja ja joulupukkeja pitäisi tunkea kaikkialle ja mitä kitchimpää sitä parempi tottakai.

Kirkkaat joulunauhat saavat minut voimaan fyysisesti pahoin,kaiken huippu oli kun mies olisi halunnut itselleen punaisesta pörrönauhasta tehdyn hiusdonitsin!! :D

Meidän perheessä taistelu muovijoulu vs. hillittyjoulu jatkunee. Tunnen oloni yhtäkkiä joulustressaantuneeksi..hmh

Mrs Cupcake kirjoitti...

ps. ihana asu ja olet oikeassa tuosta takkijutusta. Itseltäni löytyy musta villakangaduffeli..käy luultavasti vuosikymmenienkin päästä ellen liho muodottomaksi.

miio kirjoitti...

Saat kumpparitkin näyttämään ihan älyttömän tyylikkäiltä :D
Erityismaininnan tämä asia ansaitsee siksi, että itse en ole ikinä oikein lämmennyt millekään "kumpparit goes city/festari/tms."-kuoseille, jolloin kumisaappaisiin on siis räpellelty vaikka mitä palloa ja kukkasta ja järkkyjä värejä.
En myöskään silti ikinä uskonut, että itselle voisi syntyä halu käyttää ihan rehellisiä mustia nokioita jossain julkisella paikalla. No nyt se kuitenkin tapahtui :)

Maria kirjoitti...

Kiitos! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...