27.11.2009

Possujen perjantai

Haa, viimeinkin sain metsästettyä sekä dwarf paladinin, että ne samperin kalkkunat! :D Nyt voikin siirtyä siihen perjantaimässyosioon, eli:

bought (1)
bought (3)
bought (4)
bought (5)
bought (6)
(Tätä mässäilen vastapestyissä hiuksissa)
bought (2)
Viineissä suosimme eteläamerikkalaisia, voimakkaita punkkuja. Malbec on ollut ihan pop rypäle, nyt kierrossa on Carmenéreen tutustuminen.

Päällä liikenteessä ollessa oli American Apparelin neulemekko (aikainen joululahja sekin, krhm), scifileggingsit (jotka nyt sitten kuvasta jäivät uupumaan) ja ihanuuskorut!

bought (7)
bought

Mukavan rentouttavaa viikonloppua! ^^ Tää menee nyt hommaamaan sen Pilgrim-tittelin, vihdoin ja viimein....

11 kommenttia :

bubble kirjoitti...

Carmenère on muistaakseni ihan jees. Tosin mulla on tapana samantien unohtaa hyvät rypälelajikkeet ja viinit, kun oon ne saanut selville :D Ainut minkä muistan on cabernet sauvignon, koska siihen oon ollut jumiutunut jo vuosia.

Tän tytön perjantai-ilta meni kouluhommissa, samoin varmaan enin osa vlopusta. Mut voihan sekin olla rentouttavaa, tavallaan :D Vloput sinnekki!

Maria kirjoitti...

Tsemppiä kouluhommiin (minä paraskin puhuja :D) :)

Välitilapäivitys: Lintubossia lähdettiin kaatamaan ja vielä heroic-moodilla mentiin, sitten kun oltiin tapetti lintu niin huomattiin, että fail: unohtu ne pilgrim-asut matkasta kokonaan. No eihän täs, vedetään sit se normaali-moodil uudestaan :P Onpahan helpompaa :P

Sit pitäs vielä käydä ne pääkaupungit kahden hengen voimin raidaamassa (:D), kuhan yö tulee ja kaikki menee nukkumaan eikä ole vihollisia puolustamassa muureja... ;P

Maria kirjoitti...

...Ja tätä kaikkea hirveesti helpottaa nää joka viides minuutti tulevat disconnectit >_> Onko vika Welhossa vai Blizzardissa, ei tietoo, mut helvetisti ärsyttää. :D

Maria kirjoitti...

Jes, Terokkar Turkey Time done ;P Sit vielä pääkaupungit.

Anonyymi kirjoitti...

mitä punaviiniä suosittelisit aloittelijalle? ei siis ruoan kanssa, vaan ihan vaan pienimuotoiseen siemailuun? :D

Maria kirjoitti...

Hehe, aika aloittelijoita tässäkin vielä ollaan, eikä tavoitteet oikeastaan ole sen kummempia kun vähän maistella miltä erilaiset laadut maistuu :P Että hankala on sillä tavalla lähteä neuvomaan, vielä kun on aika paljon maustakin kiinni et mistä kukin tykkää :)

Mun mielestä aika lailla kaikki chileläiset ja argentiinalaiset viinit, joita olen tähän mennessä maistanut, ovat olleet oikein hyviä (viimesimpänä mieleen on jäänyt Hereford-jotain, rypäleenä oli jompikumpi noista mainitsemistani, Luna Negran eri variaatot sit on olleet tosi usein joulupöydässä meillä...) afrikkalaiset samoin, sitten taas tämä henkilökohtanen makuaisti on kokenut italialaiset ja ranskalaiset niin miedoiksi, ettei niitä oikein ite ekana hyllystä valkkais... :P Mutta nää on ihan hirveesti makuasioita, mikä on kenenkäkin mieleen ja makuun hyvä viini... :) Mut kannattaa vähän kokeilla erilaisia vaan, pehmeitä ja vähemmän pehmeitä, täyteläisiä ja vähemmän täyteläisiä... :P

NooranElämää kirjoitti...

TISSIT!

<3 :D

kello on 4.53 ja en nuku koko yönä etten herää kesken krapulan. jep!

Anonyymi kirjoitti...

kiitos, juuri tuollaista "n00bin" mielipidettä kaipasinkin, tulee edes jonkinlainen käsitys siitä mikä niistä kaikista viineistä on juomisen arvoisia, menee aina sormi suuhun kun yritän miettiä mitä koittaisi ja alkon myyjä puhui ns. hepreaa :D syteen tai saveen, taidankin hakea jotain eteläamerikkalaista, voisin kuvitella, että voimakkaammat on mun juttu, kiitosta vaan tästä pienestä johdatuksesta :D

t. viinianonyymi

Prefecta kirjoitti...

Jos mä saan kommentoida tohon viiniasiaan, kun olen jonkun verran asiaa harrastellut: Argentiinasta ja Chilestä tuotavissa viineissä on selkeesti paras hinta-laatusuhde. Se johtuu mm. siitä, että sieltä saakka ei kannata huonoa tuoda. Siellä on myös hyvin tasaiset kasvuolosuhteet (samoin kuin Ausseissa ja E-Afrikassa, joiden tuottamia viinejä kuulee yleisesti kutsuttavan nimellä "uuden maailman viinit") ja työvoima edullista. Ranskassa tehdään edelleen maailman parasta viiniä, mutta seurustelujuomaksi niistä ei kyllä ole. Niitä kannattaa valita hyvässä ravintolassa kun suosittelijana on selvästi asiaa tunteva henkilö ja maksajana "joku muu"...
Rypäleistä Cabernet Sauvignon on mielestäni aika yksioikoinen, enemmän tykkään Syrahista (ja sekotuksista joissa sitä on) jossa on sellainen makeahko klangi ja noita Malbeceja ja Carmenereja meilläkin juodaan. Myös Tempranilloja kannattaa kokeilla ja Pinot Noireja jotka on sitten kevyempiä. Merlot maistuu pääsääntöisesti vanhentuneelle marjamehulle (oma rasistinen mielipiteeni!).
Muutama hyväksi havaittu viini
Finca Flichman Shiraz n. 7 e (Arg)
Trivento Reserve Malbec n. 8,50 (Arg)
Trapiche Pinot Noir Oak Cask n. 10 e (Arg)
Escudo Rojo n. 13 e (Ch)
Miss Harry (rypäleet Grenache, Shiraz, Mourvedre) n. 14 e (Aus)

Ja viini kannattaa juoda viinilasista jossa on iso koppa johon mahtuu myös nenä! Ja sitten pikaparannusvinkki halvalle raa'an makuiselle punkulle: lattevispilällä saat kätevästi ilmattua viinin lasissa ja näin siitä lähtee maut paremmin irti.

Maria kirjoitti...

Mainiota, että saatiin myös vähän asiantuntevampaa näkmystä mukaan! :) Kiitos kovasti, Prefecta :) Ja tsemppiä viinianonyymille viineihin tutustumisessa, toivottavasti sieltä löytyy niitä omia makuhermoja hiveleviä yksilöitä :)

Noora, hahaha, aww... <3

Maria kirjoitti...

Aijoo ja hei, Trapichea ja Triventoa ollaan muuten maistettu kans, Trapichesta tosin en muista sitä rypälettä enää. Mutta tosiaan olivat kummatkin hyviä meidänkin mielestä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...