22.11.2009

H&M:n ja Dinskon kevät 2010

Taas on se aika, kun tuutista alkaa tupsahdella jo maistiaisia ensi kevään mallistoista. Caroline blogasi hiljattain jo H&M:n ja Dinskon kevätuutuuksista: check check! Varsinkin Dinskon kengissä oli jotain tuttua vibaa...

Jaan myös naisen rakastumisen H&M:n kuoriaissormukseen. Tuo tai jokin sen sukulainen vielä niin päätyy mun sormeeni.

Image and video hosting by TinyPic

Dinskon kengistä (harmi, että ovat niin usein vaan sitä tekonahkaa, se eliminoi kaikki ostohalut, mikä tietysti ei itsessään ole huono asia, mutta silti voi kivasti kuolata) yhdeksi ennakkosuosikeistani nousi tämä:

Image and video hosting by TinyPic

Sinänsähän on aivan nurinkurista ajatella kevättä jo ennen joulua, mutta jotenkin tähän älyttömyyteen alkaa nyt jo tottua. Auttaahan valoisien ja lämpenevien päivien ajattelu silloin, kun harmaan pimeää ja vetistä säätä (syyspsyykkaukseni ei ihan vielä selätä tällaista, jos vaan edes olisi vähän kuivempaa) on jatkunut jo melkein viikon putkeen. Ajatellaan joulua, ajatellaan joulua...

Kuvat: Caroline's Mode

13 kommenttia :

Laura kirjoitti...

toi sormus on kyllä Hieno mutta oon niin ötökkäkammoinen että saisin varmaan slaagin joka kerta kun katsoisin sormeeni :U .. :D

sama juttu mulla, harmittaa että dinskon kengistä suurin osa on keinonahkaa! se hiostaa ainakin mulla jalkoja niin kamalasti että en kestä sitä ollenkaan. halvempiahan ne tietty olis kuin aidot nahkaiset muttaaahh. onhan se katseleminenkin tietty ihan kivaa :D

visuaalisesti vaativa kottarainen kirjoitti...

Oi wau! Tuo ötökkäsormus on pakko saada! Olen itsekin viime aikoina uppoutunut erilaisiin ötököihin niin koruissa kuin printtipaitamallistoissakin. Tuo on ihan mahtava!

Maria kirjoitti...

Laura, hehe, mulla sama juttu eritoten hämähäkkien kanssa... :D Mut kuoriaiset on ihan jees :P Muurahaisetkin on aika symppiksii. Mut yli kahdeksasta jalasta eteenpäin...hrrh :D

Mulla on keinonahasta huonoja kokemuksia, kun halkes koko kenkä semmosella loskakelillä jo, kaipa siinä sit oli se pohja tarpeeks ohut ja riittävän kylmää kuitenkin.. Tai muuten vaan paska kenkä x) Olipa ihana kokemus saada jalkansa ihan likomäräksi talvikelillä :<

Kottarainen, joo, jotain jännää niissä on.. :)

Anna-Maria kirjoitti...

Mullakin on haljennut joskus vuosia sitten muovikengät pakkasessa, eikä ollut todellakaan mikään miellyttävä kokemus! Dinskossa on kyllä huisin kivoja malleja, mutta se keinonahka matskuna aina arveluttaa. Ei ne kengät kestä yleensä kuin sen yhden sesongin, korkkarit ehkä pari.

Anna-Maria kirjoitti...

Kävin tsekkaamassa tuon kevään malliston ja muutama pari näytti ihan kivalta, mutta hyi olkoon ne mustavalkoiset wedget mitkä on matkittu huonolla maulla Gareth Pughilta, voiko enää halvemmalta kengät näyttää!?!?

Maria kirjoitti...

Hehe, siltähän se pari tosiaan olikin, mulla oli parinkin kohdalla semmosia, että joo tää näyttää tutulta, mut mikä se alkuperänen olikaan... Ja toi oli yks niistä, joista tosiaan sitä kelailin :P Ne yhdet sandaalithan kans oli aika Acne :P Ja joo, onhan noissa aina ne halvannäköset yksilönsä, onneks joukossa helmiäkin :)

raita 2 kirjoitti...

oi, ihana toi sormus! =)

LoneWolf kirjoitti...

Naiset, ja jokapäiväinen kenkä-fetissinne :)Minä olen painellut samoilla saappailla (bootseilla) jo varmaan yli 5v ja uusia en ole juurikaan hankkinut, kuin parit lenkkarit.
En ole ikinä ymmärtänyt naisten pakkoa hankkia miljoona paria kenkiä kotiin.
Mutta blogisi on tosi kiva, se sai minutkin innostamaan kirjoittelusta. Kiitos siitä! :)

Maria kirjoitti...

Minäkään en ole ymmärtänyt sitä, sitten iski jokin hulluus :D Mutta mahtavaa kuulla, että olet saanut inspausta kirjoitella, se on tosi kiva asia aina kuulla! :)

Anonyymi kirjoitti...

Heips!

Tykkään hurjasti blogistasi ja tyylistäsi, mutta aina välillä pistää vähän miettimään tuo nahkafanituksesi.

Tuletko koskaan ajatelleeksi, että nahka on eläinperäistä materiaalia? Nahkatakki tai buutsithan on tehty kuolleiden eläinten jäänteistä. Pahimmassa tapauksessa eläimet on kasvatettu ja tapettu kurjissa oloissa vain siksi, että kuluttajat saisivat kivat kengät tai vyön.

En tahdo missään nimessä syyllistää tai loukata. Haluaisin vain tietää, oletko koskaan pohtinut muodin ja pukeutumisen eettistä puolta, farkkuvärjäyksen ympäristöhaitoista eläinten teurastukseen ja lapsityövoiman käyttöön.

T. eräs pieni eettisen muodin ystävä

Maria kirjoitti...

Heipä hei!

Olen hyvin tietoinen siitä, että nahka on eläinperäistä, ja että se tulee eläimestä, ja vieläpä kuolleesta eläimestä (mistäpä muustakaan). Olen hyvin tietoinen siitä, että joidenkin eläinten kohdalla se on kokonainen teollisuus. En minä nyt mikään tyhmä ihminen ole.

Olen miettinyt eettisiä puolia hyvinkin paljon, ja jopa kirjoittanutkin niistä jotakin. Pyrin suosimaan laadukasta, kestävää materiaalia ja ajatonta suunnittelua, jota voin käyttää vuosikaudet eteenpäin, ja pyrin ostamaan niin vähän kuin mahdollista ja harkitsemaan tarkkaan ne ostokseni, joita teen. Suosin parhaan tietoni mukaan merkkejä, joiden tiedän toimivan eettisesti, esimerkiksi H&M on tässä petrannut hurjasti ja menestynyt kuluttajatestissä paremmin kuin vaikkapa Seppälä. Käytän energiansäästölamppuja, käytän mahdollisimman vähän sähköä ja lajittelen jätteeni. Kankaiset pussit ovat kulkeneet pian vuoden kauppareissuilla mukana. Olen saanut toisinaan kommentteja siitä, että pukeudun aina samoihin vaatteisiin, mutta sekin on osa pyrkimystäni vähentää kertakäyttöhysteriaaa ja suosia sitä mitä jo on.

Mitä tulee nahkaan materiaalina, pyrin suosimaan sellaista nahkaa, jota usein saadaan teurasjätteestä, eli siis mahdollisimman paljon elukasta tulisi hyödynnetyksi. Nahka on materiaalina kestävämpi kuin tekonahka eli muovi, ja muovin ekologisuudesta nyt varmaan on turha edes puhua, samoin öljystä. Nahkavaatteeni hankin ajatuksella, että ne palvelevat minua useita vuosia, ja ovat kenties senkin jälkeen vielä kelpoja luovutettavaksi eteenpäin. Sellaisten eläinten nahkaa pyrin välttelemään, joita varta vasten nahkansa takia metsästettäisiin tai teurastettaisin. Uutta turkia en hankkisi.

Uskon, että on hyvä pyrkiä vähentämään kärsimyksen määrää maailmassa ja toimia mahdollisimman "oikein", mitä se sitten kulloinin tarkoittaa. Silti on muistettava sekin, että tämäkin on aina loputon suo, ja metsässäkin elävä omavarainen ihminen kuormittaa ympäristöään. Johonkin siis on vedettävä joka tapauksessa rajaa. Minulle riittää omasta puolestani ja muidenkin puolesta se, että tiedostetaan asioita, yritetään valita se pienempi paha ja tehdä se, mikä voidaan ja mikä vielä on mielekästä. Kukaan ei ole täydellinen, eikä maailmakaan ole.

Maria kirjoitti...

Aijoo, ja olen myös ollut lähes kokonaan kasviruokavaliolla viimeisen vuoden. En silti kieltäydy mitenkään vakamuksellisesti lihasta ja nautinkin sen syömisestä erittäin suuresti silloin, kun sitä on tarjolla.

Maria kirjoitti...

Enkä muuten omista autoa tai lemmikkejään, toisin kuin monet. Asun kerrostalossa toisen ihmisen kanssa enkä tällä hetkellä matkustele juurikaan satunnaisia laivareissuja enempää. Lentokonetta olen käyttänyt viimeksi 11-vuotiaana. Kun mies syö kananmunia, hän valitsee vapaat kanat. Vältän ihan turhia kosmetiikkaostoksia ja eläinkokeettomuus on plussaa. (Allergisuuteni takia en tosin voi suosia täysin kasvipohjaisia juttujakaan, viimeksi turposi silmä umpeen luomiväristä.) Vessankaapista löytyy kuukuppi. ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...