24.10.2009

Ympyrähuivineulontajuttu

Jesjesjes, sain viimeinkin parin viikon satunnaisen neulomisen jälkeen huivivirityssysteemini valmiiksi! Olisin voinut tehdä siitä vieläkin muhkeamman, mutta en suoraan sanottuna malttanut. Ajattelin myös, että voisin värkkäillä kaulaliinahuivijuttuja lisää, kenties hankkia sitä varten kunnolliset puikot ja jotakin ekstrajännittävää, villaista materiaalia. Tämä oli Seitsemän veljeksen villasekoitetta - mukava ja hommansa hoitava sinänsä, mutta kaipaisin paksumpaa ja pönäkämpää lankaa jättimäisten kaulankääreiden valmistukseen. Nettikauppoja selailemalla eteeni avautuukin uusi ja jännittävä maailma: on paksua nepalilaista ekolankaa, pätkävärjättyä alpakkalankaa, merinosilkkisekoitetta, bukleeta muistuttavaa lankaa, tweed-lankaa, unelmanohutta, pastellisen harmaata tai sitten värjäämätöntä, luonnovalkoista villalankaa ja voimakkaasti villalta tuoksuvaa ja hyvin karheaa maiharisukkalankaa. Voi valinnanvaikeutta!

Tässä kuitenkin se ensimmäinen luomukseni sitten yläasteen käsityöntuntien. En vielä ehtinyt venytellä sitä, joten jälki on hyyyvin epätasaista (nojoo, se on kans tää amatöörin käsiala, ei siitä sen enempää), mutta ryttyyn kiedottavassa kaulahuivissa sillä nyt ei muutenkaan ole niin väliä. Tykkään kuitenkin kovasti! Neuloin siis yksinkertaisesti pitkulaisen putken sileää neulosta, nelosen pyöröpuikoilla.

birds3

birds2

birds1
Taskullinen tunika - American Apparel, silkkisekoitteinen liehukeneuletakki - H&M, villasukkahousut tällä kertaa ihan sukkiksina, ei välikerrastona kuten viimeiset kaksi viikkoa muuten - Falke, platonilkkurit - Vagabond Missy, niittiranneke - Lindex, muut metallit - H&M Men

Ja loppukevennys, koska itselleen hekottaminen tekee hyvää:

birds5
Kui olis tällänen pipoversio?

birds4
"Aimma kosmik supa-hiroo!"

23 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

montako silmukkaa sulla on tossa puikoilla? tekis mieli tehdä tollanen mutten ymmärrä yhtään mitään teoriaa neulomisesta joten ei voi mitään kaavoja lukea :D jaksan kyllä neuloa vaikka viisi tollasta päivässä mutta ei hajuakaan kuinka monta silmukkaa kannattaa tehdä jne :D

Maria kirjoitti...

Hehe tieks, mulla ei oo mitää hajua montako siinä on :D Koitin laske yhes vaihes, mut sit puikot tippu aina jossai vaihees käsistä ku venkuilin pyöröpuikkojn kans :D Veikkaus kuitenkin et reippaasti yli 50. Mä koitin vaan mallailla silmukoita luodessa pään yli sitä hommaa et mikä vois olla sinne päin... :P

Anonyymi kirjoitti...

niin, riippuuhan se tietysti ihan käsialastakin, että tekeekö kireetä vai löysää ja kuinka monta silmukkaa katoaa matkalla teille tuntemattomille :D 50 kuulostaisi sopivalta, kiitos inspiraatiosta sulle :)

Maria kirjoitti...

Joo, ehkä sitä ku vähä kans mallailee et mikä toimii ni löytyy se hyvä luku :) Hauska kuulla, että joku innostuu myös puikottelemaan! ^^

Rhia kirjoitti...

Anonyymille tiedoksi: Riippuu langan paksuudesta ja siitä miten ison rinkulan haluaa että montako silmukkaa siihen pitää tehdä. Mitä paksumpi lanka sitä vähemmän silmukoita. Mitä paksummat puikkot sitä vähemmän silmukoita. Mitä isompi rinkula sitä enemmän silmukoita. Lankojen vyötteessä on yleensä jonkinmoinen ohje montako silmukkaa tietyllä puikkopaksuudella tulee 10 cm matkalle. Siitä pystyy suurinpiirtein laskemaan määrän. Esim jos ohje sanoo että vitosen puikoilla menee 10 sentille 7 silmukkaa ja haluaa rinkulan ympäryydeksi vaikka 70 cm niin silmukoiden määrä on 7 X 7 = 49 silmukkaa. Jos silmukoita menee 20 kolmosen puikoilla 10 sentille ja haluaa rinkulan ympäryydeksi 60 cm niin silmukoiden määrä on 20 X 6 = 120 silmukkaa. Ei ollenkaan vaikeaa =)

Jalouse kirjoitti...

Haha, repesin tolle vikan kuvan tekstille :D

Ihan mahtava kuva muuten!!!

Mulla olis ihan samaa lankaa pari kerää tossa vieressä, ja kerran jo alotin siitä huivia jättipuikoilla, mutta purin pois, kun mietin että kutittaako se... Nyt voinkin kysyä sulta! Miltä se vaikuttaa?

Maria kirjoitti...

Vähäsen kutittelee kyllä, ei mitenkään kauheasti, mutta jos on villakutinalle herkkä niin ei varmaan ihan miellyttävimmästä päästä.. :P

Rhialle kiitos hyvistä ohjeista! ^

Saraseeeni kirjoitti...

Hei jee, tuollaisen miekin voisin tehdä : ) Hyvää puhdetekemistä tylsille luennoille ; )

NooranElämää kirjoitti...

Hihi, toi vika kuva <3
Hieno tuli! Vois melkein tehä kanssa jonkun tommosen paaaaaaljon pitemmän kuin mulla. Mutta se jäi lyhyeksi, koska loppu lanka xD

Liina kirjoitti...

suosittelen että meet ihan lankakauppaan hypistelemään. (ja että unohdat novitan; käsialan tasaisuus riippuu langastakin aika paljon. hyvällä langalla on helpompi tehdä tasaista.)

Liina kirjoitti...

tuli vähän kiire äsken niin tarkennan: en tarkoita, että tuo olisi mitenkään kauhean näköinen, päinvastoin :) oon vaan huomannut, että itselläni kaksi peräkkäistä neuletyötä saattaa olla aivan kuin eri planeetoilta ja koska en usko harjaantuneeni yhdessä yössä valtavasti neulojana, jäljen tasaisuuden on riiputtava langasta.

Maria kirjoitti...

Joo en ajaellutkaan :) Näprään kyllä pitäis joo päästä, jos saan kiksejä jo pelkkien kuvien katselusta ni millasia saa sit kaikkien hienojan lankojen hipelöinnistä.. :PP

Anonyymi kirjoitti...

Haha, keräät Stellalta kyllä aika lailla vinkkejä vähän kaiken suhteen. Vai on sukkiksetkin Falket, yllättäen :-D

Maria kirjoitti...

Joo kato viime talvena märehdin palelemisongelmaa ja Stella ystävällisesti heitti kommenteissani vinkkiä, että tsekkaapa Falken villasukkikset. Oli ihan loistava vinkki, hieno homma, ettei pidä hyviksi havaitsemiaan juttujaan vaan itellään vaan myös blogaa niistä muille ;) Mut kai se pitäs sit ottaa kaikki vinkitkin sillein listana et "okei, nyt en voi käyttää tätä enkä tätä enkä tätä enkä tätä" ;D

Sipriina kirjoitti...

Ihan kivahan tosta putkilosta tuli :)
Ehkä itse olisin tehny, kaksinkertasella langalla, ja kasuimmilla puikoilla, et ois tullu muhkeempi..

Mut hei, mä lähetin uudestaan sulle sen mun kirjottaman "tyhjän" sähköpostin.
Ja mä otin sen sähköpostiosotteen sun profiilista, no ehkä se hävis bitiavaruuteen, tai johki, no anyway, lähti uudestaan ;)

sarakissa kirjoitti...

Hienohan siitä tuli, varsinkin lähes-ensikertalaiseksi! neulominen on ihan törkeän vaikeeta mun mielestä, en hallitse sitä yhtään vaikka vaatetusalaa opiskelenkin.. No, harjoitus varmaan tekisi mestarin :)

Oi, merinosilkkilanka kuulostaa ihanalta. Sellainen superpaksu, pehmeä lanka on myös ollut epäaktiivisessa hakusessa jonkin aikaa, täytyy varmaan kurkkia nettikauppoja tarkemminkin :)

Maria kirjoitti...

Sipriina, joo nyt tuli viesti perille :P

Sarakissa, joo on se vähän semmosta väkertämistä kyllä alkuun ainakin :D

Mä näin muuten jopa unta neulomisesta :D Joku neuloi, mut se veti ihan VÄÄRIN ja tekikin oikein-nurin-neulota, ja sit menin läksyttään et hei daa ei siitä nyt tuu kyl samanlaista ku mulla :D Haha, unet on hienoja.

Anonyymi kirjoitti...

Missä nettikaupassa on tiibetiläistä ekolankaa?

Maria kirjoitti...

Hmm, se ei ollutkaan muuten tiibettiläistä, vaan nepalilaista, nyt kun muistelen x) Sori, en löytänyt kauppaa uudestaan nyt tässä pikaisella googletuksella, voin tässä paremman ajan kanssa vielä etsiä tarkemmin!

Rhia kirjoitti...

Liina: kyllä ns. yhdessä yössä voi harjaantua neulojana. Mullakin käsiala muuttuu mitä pidemmälle työ etenee. Jos ei ole neulonut pitkään aikaan mitään ja sitten alkaa taas neuloa niin alkuun tulee kamalan löysää ja sitten se alkaa kiristyä niin että loppua kohti on hirveän kireää. Eli aloittelevallakin neulojalla voi käsiala muuttua. Esim peruskouluaikana kun tein ensimmäisiä tumppujani toisesta tuli hirveän epätasainen ja löysä ja toisesta hirveän tiukka ja pari numeroa pienempi. JOhtuen ihan siitä että alkoi tottua siihen neulomiseen.

Se on muuten kumma että aina syytetään matkimisesta jos erehtyy edes käymään samassa kaupassa kuin joku toinen bloggari. Ei sais ostaa samoja sukkiksia, käyttää samoja meikkejä tai kuunnella samaa musiikkia. Jos kukaan ei matkisi ketään ni ideat loppuis kesken hyvin pian ja porukka kulkis alasti. Ai nii mut ei vois sitäkään tehdä kun sekin ois matkimista. Stellan lisäksihän kukaan muu maailmassa ei voi käyttää Falken sukkiksia eikä Filippa K:n vaatteita eikä Finskin kenkiä. Voi graah taas tätä pyhää yksinkertaisuutta...

Kamicha kirjoitti...

Minusta tuo näyttää oikein hyvältä! Neulejälkihän tasoittuu paljon ensimmäisessä pesussa ja perusvillaa saa hoitoainekylvyllä myös hieman pehmennettyä. Eli jos sekoittelet kädenlämpöiseen tai vähän viileämpään veteen lorauksen tavallista hiustenhoitoainetta, upotat neuleen veteen hetkeksi, puristelet varovasti enimmät vedet pois (märkää villaa kannattaa käsitellä varoen, sillä liika hankaus alkaa helposti huovuttaa sitä, tosin Seiskaveikka ei ole huopuvimmasta päästä) ja kuivaat paremmin rullaamalla pyyhkeeseen ja venyttelet mittoihinsa tasolle kuivumaan niin kukaan ei erota tuota ammattilaisen jäljestä.

Liina kirjoitti...

Rhia, mulla tuo mainitsemani tapaus oli sellainen, jossa olin jo aika harjaantunut ja jälki oli silti kahdella eri työllä kuin eri planeetalta.

Ja mitä matkimiseen tulee, mietin juuri samaa. Kyllä niistä Falken sukkiksista voi tietää jopa ILMAN Stellaa - ainakin itse kuulin niistä ekaa kertaa yhdeltä kaverilta enkä suinkaan mistään blogista. Käsittämätöntä ininää.

Maria kirjoitti...

Kamicha, kiitos paljon hyvin seikkaperäisestä ohjeistuksesta, noudatan sitä heti ensi tilassa! ^^

Vähän pitää aina hämmästellä näitä pukeutumispoliiseja :P Harvaa taitaa kiinnostaa tollanen kyttääminen niinkuin näitä muutamia tapauksia... :P Mitä lienee hampaankolossa kun sukkahousutkin noin hajottaa :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...