8.10.2009

Meikki pussissa

Tässäpä olisi luvattua meikkipostausta! Viimeksi tein inventaariota pussukkani sisällöstä viime vuoden kesällä, ja sen jälkeen on kyllä sisältö suurilta osin vaihtunut. Koska meikkini kuluvat tooodella hitaasti, jumitan samojen tuotteiden kanssa pitkään. Niinpä olen pyrkinyt hankkimaan vastaavasti laadukkaita tuotteita, joiden kanssa ei harmittaisi jumittaa, ja jotka hoitavat hommansa. Toisaalta yritän pitää kosmetiikkavalikoimani mahdollisimman suppeana. On hyvin turhauttavaa löytää joka vuosi kaapeistaan ja pussukoistaan meikkituotteita, jotka ovat menneet käyttökelvottomiksi lähes käyttämättöminä.

makeup8

makeup2
Aloitan meikkauksen silmistä, se tuntuu itselle luontevalta järjestykseltä. Lumenen meikinpohjustusvoide toimii ohuesti levitettynä niin luomille kuin muullekin iholle, vaikka pulju yrittää myydä erikseen omaa tuotetta silmäluomille. Yrittäkööt.

Luomivärinä arkimerkissä toimii Macin sävy Nylon, joka on kimaltavan kermainen beige tai shampanja. Se kirkastaa mukavasti katsetta. Luomiväri käy sävynsä puolesta myös erinomaisesti korostusväriksi poskipäille ja kulmaluulle, käytänkin sitä toisinaan myös näin. Monikäyttöisyys roks. Bileiltoja varten sovellan luomiin joko runsaalla kädellä tummaa silmänrajauskynää, jonka levitän ja häivytän luomelle ajamaan luomivärin virkaa, tai sitten otan käyttöön muinaisen Diorin viisväripaletin. Ehkä mä vielä joskus saan päätettyä senkin, millaisen mustan tai tummanharmaan napin haluaisin näitä tilaisuuksia varten arsenaaliini. Tsiljoonaa en halua.

makeup1
Silmänrajaukset teen joko tummalla, kimaltavalla harmaalla (Macin Eye Kohl -kynän sävy Phone Number, ihanan utuinen, muttei silti mikään seinäkukka kiitos niiden minihileiden) tai sitten perusmustalla (saman tuoteperheen sävy Smolder). Jännästi Phone Number tuntuu pysyvän iholla Smolderia paremmin, joten jos tulee tilanne, jossa ehdottomasti en halua olla pyyhkimässä mustaa väriä ympäri silmiäni, luotan kimaltavaan harmaaseen. On se mustakin silti jees.

Ripsivärissä olen löytänyt tosirakkauteni Max Factorin False Lash Effectistä. Käytin jo muinoin pari vuotta Masterpiecea, ja pidin siitä kautta linjain kovasti. Sitten hairahduin hetkeksi Lumenen Blueberry Curliin, mutta se väri taas levisi herkemmin ja sotki. Max Factorin ripsiväreissä en ole sellaista ongelmaa huomannut. Kun sain käytettyä Lumenen ripsarit pois, halusin palata Max Factoriin, ja juuri silloin Falsh Lash Effect olikin uutuus, jota halusin kokeilla. Pois en enää vaihda, sellaiset kestävät räpsyripset ilman paakkuja ja pakkeleita tällä tavaralla saa! Eikä tarvitse edes vedenkestävää versiota. Ostan toistekin.

makeup6
Tummat silmänaluset ja kasvojen punoittavat kohdat väritetään piiloon The Body Shopin peitekynällä. Taaskin käytin Lumenen Red Neutralizeria iät ja ajat, mutta sävy oli aina jotenkin väärä, liian kellertävä minulle. En halunnut kuitenkaan hankkia sitä kolmen värin palettia, koska taas olisi jäänyt aika varmasti paljon tavaraa käyttämättä. Niinpä kehuista kiinnostuneena kävin vilkaisemassa TBS:n kynämallia ja ihastuin heti juuri täsmälleen oikeaan, valikoiman vaaleimpaan sävyyn.

Silmäpussit taas menevät piiloon pahimpina aamuina jo kulttituotteeksi muodostuneella Yves Saint Laurentin valokynällä, jolle tosin nyttemmin taitaa jo löytyä hyvin päteviä, edullisempiakin vaihtoehtoja. Vaan jumitan taas tämän kanssa varmaan vielä ensi vuodenkin (enkä saleena tuijota vanhentumispäiväyksiä, ei se tavara siinä iholla miksikään homepesäkkeeeksi yhtäkkiä muutu, korkeintaan ripsivärit ja huulipunat voin hysterisoida). Kulmilta taas hajakarvat lähtevät, ylläripylläri, pinseteillä, jotka kulkevat näppärästi meikkipussukan sisätaskussa.

makeup5
Meikkivoiteen etsintä on ollut monivuotisen työn ja tuskan takana. Löysin yhdessä vaiheessa jo loistavan tuotteen Lancomelta, mutta lopulta päädyin pitämään sitäkin vähän turhan hankalana ja huonosti käyttäytyvänä. Niinpä tällä kertaa menin Macin tiskille myyjätädin juttusille, kerroin mitä haluan (semi-peittävän, pitkään kestävän meikkivoiteen paikoittain kuivalle, paikoittain rasvoittuvalle iholle, eli siis vähän kaikkea sekaisin) ja myyjä valitsi minulle tämän, Select SPF 15 Foundationin. Kun vielä sävykin saatiin kuntoon, on minulla nyt niin täydellinen meikkivoide, ettei enää tämän paremmaksi voi muuttua, ihoa suojaava aurinkokerroinkin löytyy. Tekee kaiken luvatun, eikä tarvitse välttämättä edes koko meikinpohjustusvoidetta alle, puutereillakin voi heittää vesilintua. Mitä vähemmän läträttävää, sen parempi minulle, kiitos.

Silloin kun ei jaksa meikkivoiteella leikkiä, heitän yleensä pikaisesti naamalle Macin Strobe Cream -valovoidetta, joka kirkastaa ihoa ja toimii vaaleanpunertavana korostusvoiteena. Niille päiville, kun siis ei halua beige-shampanjanväristä korostushohdetta, vaan pinkihtävän helmen värisen hohteen... Ehh. En tiedä ostanko tätä enää toista putelia. Toisaalta se kyllä antaa iholle mukavaa hohdetta, ei tosin ole vielä osoittanut korvaamattomuuttaan. Toisaalta jos nyt en yleensä käytä muitakaan kosteusvoiteita, niin ehkä tämä voisi perustella paikkansa meikkipussukassa...

makeup3
Poskipunan kanssa oli pitkään sama ongelma, kuin monen muunkin meikin - omatoimiset sävyvalinnat veivät armotta metsään. Niinpä taas turvauduin Macin ständillä kivan tyttösen puoleen ja pyysin häntä valitsemaan minulle sopivan poskipunasävyn. Sunbasque yllätti, en olisi arvannut, että niin oranssi punainen olisi ollut Se Juttu. Toimii kuitenkin erinomaisn hyvin, sävy on juuri oikealla tavalla maltillinen, vaikka mukana on myös aavistus kimallusta, se tosin ei kyllä iholta välitykään. Pinkit poskipunat eivät yksinkertaisesti toimi mun naamassa. Kuvaavaa on taas se, että olen käyttänyt yllä näkyvää nappia jo reippaasti yli vuoden, ja sinä aikana olen saanut siihen vain hyvin matalan syvennyksen. Riittoisaa ja pigmenttirikasta tavaraa!

makeup7
Viimeisenä ja vähimpänä meikkipussistani löytyy ahkerimmin käytössä ollut huulipuna, Lumene Wild Rosen maltillisen nudesävyinen Hiekkaranta. Ei tee huulista mitään kuolleen ihmisen huulia, vaan jättää ne heleän vaaleiksi. Oma huulten terve punertavuus kuultaa mukavasti läpi. Käytin tätä erittäin paljon kesällä, nyt syksymmällä huulipunien käyttö on jäänyt aika vähälle. Sitä paitsi pureskelen ja nuoleskelen paljon lärppyjäni, voisin yhtä hyvin vaikka syödä tuota ainetta suoraan tötsästä. -.-

Meikkipussukasta löytyy nyt myös uusi rakkauskynsilakkani, Korppi. Hileinen musta lakka Make Up Storelta on elävä ja vivahteikas, mutta samalla mukavan synkkä. Nerokasta. Ylihinnoiteltua.

Useimmiten meikirutiineihin kuuluu vähintään peitekynä, silmänrajaukset ja ripsari sekä poskipunan käyttö, yleensä myös luomiväri. Hiukan harvemmin käytän meikkivoidetta ja korostusvoidetta.

Semmosta! ^^

25 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Oon harkinnu ton meikinpohjustusvoiteen ostoa joten osaatko kuvailla miten lopputulos eroaa kun sitä on tai kun sitä ei ole? Onko siis hintansa väärti?

- E

Maria kirjoitti...

Moikka! Pohjustusvoide tekee ihosta sellaisen tasaisen ja mattapintaisen, ja meikki "tarttuu" siihen paremmin. Erityisesti luomivärien ja silmänrajausten kohdalla olen havainnut selvän eron, ilman tököttiä luomivärit lähtee tosi helposti leviämään ja kerääntyyn luomivakoon, tökötin kanssa silmämeikin kesto pidentyy useammilla tunneilla (mulla silti lopulta ennenpitkää kaikki luomiväri päätyy luomivakoon). Toisen meikkivoiteen kanssa voide myös pidensi meikkipohjan kestoa sillä tavalla, että meikkipohja pysyi freessinä pidempään, tuon uuden meikkivoiteen kanssa taas ei ole niin väliä onko ainetta alla vai ei. Näin siis mun iholla, toisilla voi toimia eri tavoilla :>

bubble kirjoitti...

Kiitos älyttömästi Lumenen huulipunasta informoinnista! Kulutin aikoinaan kolme tuubillista Anytimen naturellin väristä "punaa", kunnes lopettivat sen valmistuksen. En ole jaksanut lähteä etsintäreissulle uutta varten, vaan olen sinnitellyt erinäisillä muilla kapistuksilla. Mutta tota vois käydä tässä joskus hakemassa.

Ja kiva kuulla, että joku muukin alottaa meikkaamisen silmistä ^___^ Mä tosin alotan ihan ekana ripsarista, koska sotken sillä niin paljon että muu meikki olis jo piloilla siinä vaiheessa :D Hiiteen meikkaajien "pohjustus ensin" -säännöt.

Maria kirjoitti...

Hän on hyvä! ^^ Tuosta Wild Rose -sarjasta taisi löytyä parikin nudesävyä, en enää muista millä kriteerillä valitsin juuri tämän. Olen kuitenkin ollut tyytyväinen :)

Hehe joo, järkevintähän se on tehdä se mikä itsestä tuntuu toimivimmalta :P Mulla kans tuppaa rajaukset ja ripsarit toisinaan sotkemaan, sitten sais tehdä taas lisäyksiä peitekynällä tai meikkivoiteella :P

Saraseeeni kirjoitti...

Siulla on tosi laadukkaita tuotteita.. johan tässä alkaa itsekin miettiä siirtymistä parempiin meikkituotteisiin..

Huomasin juuri, että ihoni on kalvennut entisestään, eikä entinen meikkivoiteeni sovi minulle.. Toivottavasti jostain löytyisi tarpeeksi vaalea sävy.. tai sitten pitää taikoa rahat etelän matkaan.. : P

Paljonko Macin tuotteet maksavat? Harmi, että sarjaa taita löytyä vain suurimmista kaupungeista.

Maria kirjoitti...

Mikä vaan itelle toimii, eihän sillä väliä jos on vaan tyytyväinen :)

Macin tuotteiden hinnat kai alkaa jostain viidestätoista eurosta (olikohan luomivärit ja/tai rajauskynät suunnilleen sen verran) ja lähtee siitä ylöspäin, meikkivoiteesta pullitin hurjat 27 euroa. Oikeutan sen ihan vaan sillä, että ostan tapojeni mukaan meikkejä tosi harvoin ja käytän niitä tosi pitkään. ;<

Macia saa tällä haavaa tietääkseni vain Helsingin ja jos ei nyt jo niin ainakin pian Turun Stockmannilta.

Saraseeeni kirjoitti...

Helsinkiin on aika matka ostamaan paria meikkituotetta : D

Ehkä käyn tutkimassa paikallisen sokoksen tarjontaa, jos siellä ois vaikka joku palvelualtis täti neuvomassa ja vinkkaamassa ; )

Maria kirjoitti...

Hehe, onhan se :D Itellä tulee sillon tällön miehen äitiä mentyä moikkaan ja sen nurkis hetkeks pyörimään, niin tulee sit samalla näitäkin hoideltua :D

Kirppu kirjoitti...

Se Lumenen silmämeikin pohjustaja on ihan huippua tavaraa! Surkeetkin luomivärit on ja pysyy. Mun rasvaluomilla ei ole mikään luomiväri menny luomivakoon edes 12 h jälkeen. Suosittelen kokeilemaan jos löytyy tarjouksesta tms. Mulla tuubi kestää n. vuoden kun käytän 5 pv viikossa. Ihania kuvia sulla muuten!

Maria kirjoitti...

Oon mä sitäkin joskus muinoin käyttäny, ei ollu mun iholla sen ihmeellisempää ku toi koko naamallekaa tarkotettu :) Se on jännä miten eri jutut toimii eri ihmisillä niin eri tavoilla.. Harmi mun kannalta :P Kiitti! ^^

Hetu kirjoitti...

Jäi kiinnostamaan toi huulipuna. Missä kaikissa kuvissa sulla on esimerkiksi kyseistä punaa huulissa, eli minkä näkönen väri toi sit on huulissa?

Rhia kirjoitti...

Oon varmaan mainostanu tätä ennenkin mutta jos arvuuttelet luomivärisävyjen kanssa niin suosittelen valitsemaan esim yhden mattamustan, yhden tai kaksi mattaharmaata ja yhden ns. värittömän irtopuuterimaisen helmiäissävyn. Silloin sulla on mattaiset luomivärit halutuissa sävyissä ja sitten kun haluat enempi kimallusta niin taputtelet päälle sitä helmiäistä. Luomivärien sävyt tuplaantuu vain yhden purkin ansiosta. Muistaakseni MACiltakin pitäis löytyä niitä jauhemaisia luomivärejä. Niistä kun valitsee semmosen vaalean sävyn jota voi pistää minkä hyvänsä muun värin päälle ilman että luomivärin oma sävy hirveästi muuttu niin pärjäilee loistavasti. Ja edelleen toitotan niiden Grimas-luomivärien hinta-laatusuhdetta. Pigmenttiä on takuulla yhtä paljon kuin MACin luomareissa ja yhdellä MACin hinnalla saat kaksi Grimasia =) Ainiin ja ne on isompiakin kuin MACin.

Maria kirjoitti...

Bannerikuvissa ainakin ;) Kaivelin lisää:

http://www.heijastuspinta.fi/2009/06/false-lash-effect-ja-hiekkaranta-uudet.html

http://www.heijastuspinta.fi/2009/06/kesainen-pikkumusta.html

http://www.heijastuspinta.fi/2009/07/watchmen-vaatteet.html

http://www.heijastuspinta.fi/2009/07/musta-tonttulakki-eli-kuinka-valita.html

Noissa nyt ainakin :)

Nekta kirjoitti...

Itse en make up storen kynsilakoista innostu ollenkaan. Muutamia on omassa omistuksessa ja niin järjettömän kivan värisiä ovatkin mutta syystä tai toisesta eivät pysy lainkaan kynnellä. Paskalaatuisia ovat, varsinkin hintaansa verrattuna. :(

Maria kirjoitti...

15 euroa on liikaa mistä tahansa kynsilakasta :P Mut kyllä mulla silti pysyy aluslakan kanssa toi ihan siinä missä Mavala ja Essiekin :P

Nekta kirjoitti...

Aluslakat on täälläkin ollut käytössä.. Mut kai sit jostain syystä nää mun värisävyt on ollu huonompilaatuisia. Tiedä sit. :)

Maria kirjoitti...

Hehe, erikoista :P Joko mun kaikki lakat on ollu tasaseen niin huonoja ettei löydy moitetta mistään tai sit se tosiaan on sävyn koostumuksesta vaan kii.. :P Mulla tosiaan kokemusta tasan tästä yhdestä MUS:in lakasta :P

Juliet kirjoitti...

Tää oli ihana postaus. Nautin näistä inventaarioista. Itse yritän myös panostaa kaikkiin meikkeihin, paitsi ripsiväri/huulikiilto. Ne kuluvat nopeasti ja halvalla saa hyvää. Itsellä on meikkivoide haaste taas, ny on Chanelin Vitalumieren loput käytössä, mutta siitä ei enää kauaa riitä. Voi kun pääsisi sinne macin standille.

juliet xxx

eiida kirjoitti...

Nappasinpa tänään prismasta mukaani tollasen False Lash Effect-ripsarin (siis maksoin sen myös, ehh) ja se on ihan loistava! Mun himpulavimpula-ripsille ainakin. Omistan siis pitkät mutta ei-tuuheat ripset, jotka näyttää kauheilta jos ripsiväri paakkuuntuu yhtään. Lisäksi vielä ripset ovat osittain blondit, joten kaikki tuhrut, söhryt yms näkyy ja pitkälle. Olen käyttänyt lumenen blueberry-curlia mutta tämä on vielä parempi. Ja löytyi ilman haeskelua ruskea sävy, huraa! Minä kun olen niin kalpea, että mustan jätän suosiolla kauppaan muita varten. Rajausvärinäkin on tummanruskea.

Kauhea vuodatus, mutta piti ilmaista siis se, että olipa hyvä vinkki :D

S kirjoitti...

Onko nuo Macin rajauskynät vesiliukoisia? Entä ovatko kovia, pehmeitä vai hyvin pehmeitä? :) Haussa uusi täydellinen silmienrajauskynä, mietin että joskohan tässä se olisi.

Maria kirjoitti...

Hyvä juttu, että tästä on ollut apua ja iloakin joillekin :)

S, vesiliukoisia ovat juu, ja varsinkin tuo Smolder on aika pehmeä, Phone Number vähän jämäkämpi. Kannattaahan se käydä testaamassa ainakin :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Maria!

Kaipaan apua meikkaamisessa: Miten valokyniä käytetään? En ole koskaan ostanut moista, vaikka tarvetta kyl olisi: silmäpussit, tummat silmänaluset haluaisin poispoispois!

T: Susku

Maria kirjoitti...

Moikka!

Valokynät sisältävät valoa heijastavia ainesosasia, ja tämän ansiosta häivyttävät juonteita, ryppyjä, kuoppia sun muita. Valokynästä siis levitetään töhnää uran syvimpiin kohtiin ja tarpeen vaatiessa tietysti häivytetään siististi. Silmäpussien tapauksessa siis kynällä vain silmäpussin syvintä kohtaa pitkin ja häivytys, niin paljon kuin hyvältä tuntuu :) Kannattaa varoa, ettei tule sutineeksi valotöhnää muualle kuin varjokohtiin, muuten se pikemminkin korostaa kuin häivyttää, taas koska se tavara heijastaa valoa :) Valokynää voi sit kans tosiaan tämän ansiosta käyttää korostuaineenakin. Baah, mulla on nyt siis kolme siihen tarkoitukseen sopivaa tuotetta xD

Voin sanoa, että kun vaan tuote toimii, niin tuntuu suorastaan ihmeelliseltä katsoa peiliin! "mihin ne juovat katos?" :D Toki täytyy muistaa, että koska kyse on lähinnä valon heijastumisessta, niin tietyistä kulmista ne juovat ja pussukat voi silti edelleen bongata, mutta kyllä valoaineilla silti ilme piristyy kivasti :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihailen sun tarkkaan harkittua meikkipussia :) Luen muutamia blogeja, joiden kirjoittajilla on satamäärin meikkejä. Miksi käyttää sellaisia sävyjä, jotka ei itselle sovi. Paljon kauniimpaa on kun nainen on löytänyt oman tyylinsä ;)

Maria kirjoitti...

Mä tulisin varmaan hulluksi, jos mulla olis ihan hirveesti valinnanvaraa jokaisesta tuotteesta :P Meinaa jo nyt välillä ahdistaa ja tuotteet ehtii mennä vanhoiks jne. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...