16.10.2009

Journalistipalkinto henkensä uhalla bloganneelle

Tämä onkin rohkaiseva uutinen:

"Henkensä uhalla blogannut sai journalistipalkinnon
16.10.2009 19:57

Iranilainen bloggaaja Delbar Tavakoli voitti merkkittävän journalistipalkinnon pyrkimyksistään välittää maailmalle tietoa presidentinvaalien jälkeisistä mellakoista.

Perustelujen mukaan hän määritteli uudelleen kansalaisjournalismin ja sosiaalisen verkostoitumisen mahdollisuudet, kun ne tulivat ainoiksi tavoiksi saada tietoa Iranin vaalien jälkeisestä tilanteessa.

Tavakoli joutui ongelmiin bloginsa takia ja hän pakeni maasta menetettyään työnsä.

Jouralistipalkinto on perustuettu legandaarisen Reutersin Afrikan kuvaaja Mohamed Aminin kunniaksi. Hän kuoli lentokonekaappauksessa.
- IS-Reuters"

Vaikka oma bloggaaminen ei aivan näin merkityksellistä kenties olekaan, niin tämä valaa rohkeutta ja uskoa siihen, että kannattaa olla aktiivinen, avata suutaan ja hyödyntää uusia teknologioita tiedon välitykseen ja havaitsemiensa vääryyksien ja epäkohtien esille tuomiseen.

Kenties tällaisia esimerkkejä esiin nostamalla myös koululaisille ja opiskelijoille voidaan näyttää positiivista esimerkkiä siitä, mihin parhaimmillaan mediaa käyttämällä voi nykyään tavallinenkin pulliainen yltää.

Lue myös:
Heijastuspinta: Koontaa Iranin vaaleista

1 kommenttia :

anna s kirjoitti...

Olen samaa mieltä siitä, että näin rohkeita ihmisiä jotka puolustavat oikeuksiaan henkensä uhalla pitää palkita.

On järkyttävää, miten huonosti demokraattiset olosuhteet edelleen toteutuvat maailmalla. Ehkä internet on tarpeeksi mahdoton valvottava, jotta se avulla onnistutaan rikkomaan kahleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...