4.9.2009

Viikonkulkua ja tulevaisuuspohdintoja

Viikonloppua edeltävä viikonpuolikas on pitänyt sisällään tacoiltoja, runsaasti Farscapea, tuskailua tenttikirjan lukemattomuudesta (mikäpä tässä olisi uutta) ja suunnitelmia lähteä katsomaan Inglourious Basterds.

Mikäli leffa-aktiviteetti menee puihin, on boksille otettu luultavasti maailman parhaan sarjan, The Shiledin kuudennen kauden avausjakso ja uutuussarja Mentalististin ensimmäinen jakso. Jälkimmäisen kohdalla tuskailin ensin vähän hätäisesti nimen kuultuani "Eikä, taasko joku höpöhöpö-kuolleillepuhumisdraama?" mutta sarjan kuvaus paljastikin jotain huomattavasti tavanomaista kiinnostavampaa, ja ennakko-oletuksenikin oli onnekseni ihan väärä. Palataan tähän vielä, tämä vaikuttaakin jännittävältä!

Asiasta kukkakeppeihin, olen saanut päähäni, että joskus hamassa tulevaisuudessa voisi olla hauska kokeilla asumista ulkomailla, tarkemmin ottaen nimenomaan Espanjassa. Asuuko kukaan siellä, tai kenenkään lähipiiristä löytyykö kokemuksia? Lämmin aurinko ja mielenkiintoinen kulttuuri, ainakin Wikipedian ympäripyöreiden kuvausten mukaan ihan fiksusti toimiva yhteiskunta ja lämmin aurinko (en kai sanonut sitä jo) - mikä voisi olla huonosti? Sanokaa te, joilla on kokemusta! Ideasta muuten syytän miestä, joka toisinaan moisilla ajatuksilla leikittelee ja istuttaa niitä päähäni...

Sillä aikaa minä kääriydyn perjantaissani yksinkertaiseen ja mukavaan, sekä jatkan jo muutaman päivän jatkuneella viihdelinjalla, toivottavasti sillä erotuksella, että saisin vähän vaihteen vuoksi luettuakin.

black yard
Boaleggingsit - American Apparel, kaulakoru - Kaipaus (mieheltä), rannekoru - H&M, kengät - Topshop, kädessä lappu eräältä tyttöseltä, josta otin pihalla kuvan, paikalle kun samalla hetkellä juuri sattui, ja jolle lupasin mailata otokseni lapulla olevaan osoitteeseen, mulla tietystikään mitään taskuja tai laukkuja mukana ollut...

Missä päin maailmaa sinä haluaisit asua, ellet haluaisi asua Suomessa?
Mukavan leppoisaa perjantai-iltaa kaikille!

17 kommenttia :

Maj kirjoitti...

Olet varmaan huomannutkin, että vaihtopaikkoja Espanjasta taitaa löytyä ihan kohtuullisesti. Oman ulkomailla asumisen ajattelin toteuttaa ainakin alkajaisiksi opiskelijavaihdossa, mieluiten Briteissä jos paikka sieltä liikenee. En ole maailman omatoimisin ihminen, joten vaihto-opiskelu tuntuu helpommalta vaihtoehdolta kuin noin vain muutto ja töiden hakeminen - sitäpaitsi näkisipä samalla erilaisen yliopiston (nimim. Ikuinen opiskelija). Etelä-Eurooppa kuulostaisi ilmaston puolesta ihanalta, mutta en ehtisi/jaksaisi vuodessa opiskella kieliä riittämiin - muuten houkutteleva Barcelonakin on kaiken huipuksi kaksikielinen.

Maria kirjoitti...

Vaihto-opiskelu olis kyllä joo ihan pätevä vaihtoehto, mutta meillä vaan tuo eräs perheenjäsen (muu kuin mies) on lausunut vakaasti, että niin kauan kun hän elää nin häntä ei saa jättää yksin Suomeen.. :/ Oon vähän pehmo, niin en ole sitten tullut edes vakavasti ajatelleeksi muuten kuin "sitten joskus ehkä kymmenen tai 20 vuoden päästä" :D Mutjoo, just tuon omatoimisuuden puolesta vaihto-opiskelu olis kyllä mullekin aika hyvä ratkasu :D :)

Nekta kirjoitti...

Itse asuin aiemmin vuoden Espanjassa (Fuengirolassa, Malagan vieressä). Ja voin sanoa että takaisin en muuttaisi vaikka mikä olisi.

Maria kirjoitti...

Aww, miksi et? :)

Hauwerine kirjoitti...

Espanja on ihana maa, mutta siinä on omat kinkkinsä. Olin vaihtarina Madridissa puoli vuotta ja lähdin sinne täysin kielitaidottomana. Paaaaaha virhe. Sinnikkyyden ja kielipään ansiosta pääsin kursseista miten kuten läpi, mutta espanjalaisten kanssa on vaikea tulla toimeen, jos ei puhu kieltä. Lost in translation-leffa kuvaa sitä täydellisesti.

Mutta sitten taas ne hyvät puolet.. Voi niihin ei merkkimäärä edes riitä. Upea arkkitehtuuri, ruoka ja juoma, musiikki ja elämäntyyli, jota suomalaisena voi vain kadehtia. Lähdin sinne neuroottisena stressiperseenä, tulin takaisin rentona ja huolettomana.

Ja kieli on kaunis ku mikä. ^^

Maria kirjoitti...

Mä oon kyl kelannu et ainakin yhen kielen vielä aion aikuisiällä opetella, et sillein kyllä kiinnostusta opetella esim. just espanjaa vois olla aika hyvinkin :) Ja varmaan paikassa jossa ei englantia äidinkielenä puhuta niin aika selvääkin et kieli kannattaa handlata.. :) Pitää varmaan yrittää järkätä joskus joku reissu noille kulmille, että pääsis vähän "haisteleen" ilmapiiriä... :) Upealta kyl kuulostaa ^^

Saija kirjoitti...

Mä asuin justiinsa vuoden myöskin Fuengirolassa ja vanhemmat asuvat sielä edelleen.
Minäkään en takas palaisi, paitsi ehkä sitten lähempänä eläkeikää..
Vuodessa aika nähty paikka! Pienet suomalaispiirit ja Espanjalaiseen kulttuuriin mukaan pääseminen lähes mahdotonta, kun turistit - tai maahanmuuttajat -ovat valloittaneet niin suurenosan aurinkorannikosta..
Madrid, Barca,Sevilla tms voisi olla ihan mielenkiintoinen paikka, mutta sitten ei olekaan enää sitä aurinkoa ja ulkomaalaisena näissä kaupungeissa toimiminen aina vähän kinkkisempää kuin Costa del solin pikku-finlandiassa! :)

Mutta silti, hieno vuosi kaikinpuolin! Kolme vuotta minun sielä piti asua, mutta vuosi sai riittää..

Maria kirjoitti...

Kiitos, että kerroit kokemuksistasi! :) Ehkäpä pitää sitten ainakin miettiä tarkoin mihin päin sitä lähtee, jos joskus nyt lähtee :) Aurinko olisi toki ihan mukava, mutta oikeastaan jo vaan Suomea leudompi ilmasto itsessään riittäisi.. :)

Meillä oli yhdessä kesätyöpaikassa sellainen eläkeikäinen projektinjohtajasetä, joka asui kaiket talvet aina Espanjassa ja tuli kesäksi Suomeen... :P

Jenna kirjoitti...

Mä haluisin muuttaa britteihin! Siellä sataa, on kylmä, kylppärit kauheita ja joka paikassa on kokolattiamattoja. Silti oon rakastunut siihen maahan <3

Stazzy kirjoitti...

Mikä Espanjassa voi olla huonosti..? Noh, liika kuumuus ja yleisesti hirvittävän heikko palkkataso. Lisäksi asioiden hoitamiseen voi mennä pieni ikuisuus. Mañana, mañana... Mutta varmasti löytyy hyviäkin asioita, kuten joka paikasta. Viihtyminen on pitkälti omien korvien välissä. Mun sivupalkista löytyy pari Espanja-blogia, jos kiinnostaa lueskella ihan arkielämää (Madrid meno & paluu ja Myötätuulta Kataloniassa).

Mulle seuraava kohde vois sitten olla joku englanninkielinen maa. Ehkä Iso-Britannia tai Irlanti. Kylmää ja kokolattiamattoja joo, mutta haluan oppia puhumaan oikeasti kunnollista englantia. Tai jos oikein hulluus iskee, niin Uusi-Seelanti. Siellä olisi lampaita...

mari kirjoitti...

Tää on tosi vaikea.. On niin paljon sellasia maita!

Kai se silti Ranska olis, vaikka Stazzy onkin kertonu sieltä kaikenlaisia tarinoita..

Lulu Pigeon kirjoitti...

Voi olla, että palaisin Lissaboniin. Toisaalta olen hyvin ihastunut Pariisiin. (Joo joo, pariisilaiset ovat tylyjä ja kylmiä, mutta niin minäkin!) Todennäköisesti tuolla aika keskellä Eurooppaa, mistä on hyvät ja edulliset junayhteydet muihin maihin. Joku iso kaupunki. Suomessa en voisi kuvitellakaan asuvani missään muualla kuin Helsingissä, tämäkin on jo ihan liian pieni, loppuu nopeasti kesken.

Anni kirjoitti...

Olin kesällä Barcelonan nurkilla espanjalaisen (tai no, katalonialaisen) kaverini luona kylässä. Meno niillä huudeilla oli rennon oloista ja hauskaa oli kaikkina yhdeksänä päivänä, jotka siellä vietimme. Ihanaa oli todella halvat juna- ja bussiliput, joista täällä voi vain uneksia. Barcelonan arkkitehtuuri ja shoppailutarjonta oli myös upea. Ja ah, ruokakin oli tosi hyvää. Huonoa oli todella kuuma sää, muuta en nyt äkkiseltään keksi. Ihmiset olivat suurimmaksi osaksi mukavia ja nuoret osasivat englantia hyvin. Vanhempi väesto ei niinkään.

Itse en Espanjassa haluaisi asua, mutta Tanska on jo usean vuoden ajan ollut yksi lemppari maistani :D Kööpenhamina on kaikinpuolin ihana, tanskalaiset mukavia ja lepposia ja muutenkin Tanska vaan on niin "dejlig".

Ranskaan ja Britteihinkin voisin muuttaa. Pariisissa olisi varmaan aika kivaa asua jonkun aikaa. Olisi ihanaa osata ranskaa paremmin, lukion B3 ranskanihan on siis aika järkyttävää. Myös Etelä-Ranska on oikeen hurmaava.

Maria kirjoitti...

Stazzy, oolrait, pitääpä tutusstua niihin heti ehtiesssäni! :) Kiitos vinkistä.

Barcelona kuulostaa aika hauskalta, siellä mä haluaisin ainakin käydä, jos ei muuta :)

Pohjoismaat olis hyvä vaihtoehto kyllä asua, Tanskakin on aika vahvoilla kyllä... :P Mut ois silleen ihan kivaa, kun olis ihan selkeesti lämmintä.. :)

Anonyymi kirjoitti...

mulla on kova hinku päästä jonnekkin päin britteihin. ajattelin ihan aluks, että jos aupauriks tai jotain hakisin sitten kun mun rahatilanne sallii sen ja kielitaito ja sitten sen jälkeen katsoo mikä meininki jos vaikka pysyvästi asettuis. joten sitä odotellessa. suomessa mä en tuu olemaan kokoikääni.

Pitufo kirjoitti...

Minä asustelin vuoden Barcelonassa ja lähtisin mielelläni takaisin vaikka heti, ja ehkä lähdenkin kunhan opiskelut on kasassa. Muuallakin Espanjassa voisin asua, en tosin ehkä eläkeläisten kansoittamalla costa del solilla. Kieli on hyvä osata, ja esim. Kataloniassa tai Baskimaassa tykätään, jos tiedostaa alueiden oman kielen ja kulttuurin, vaikka ei kieltä puhua osaisikaan. Ihmiset, ruoka, ilmasto jne. on huippuja.

Espanjan huonoja puolia: englantia ei välttämättä haluta puhua vaikka osattaisiin, kannattaa siis tosiaan opetella kieli. Palkkataso on surkea ja asuminen siihen nähden aika kallista ja huonotasoista. Talvisin on kylmä! Varsinkin sisätiloissa, sillä lämmitys- ja eristysratkaisut eivät ole "ihan" Suomen tasolla. Byrokratia voi olla ihan hirveää jos sen kynsiin joutuu, jonoja ja täytettäviä papereita ja epämääräisiä aukioloaikoja jne. Rehellisyys ja lain kunnioitus ei ole yhtä korkeaa kuin Suomessa, eikä mikään koskaan tapahdu ajallaan... No, kaikesta huolimatta rakastan sitä maata, kieltä ja ihmisiä.

LiiSa kirjoitti...

Joku tästä taisikin jo sanoa, mutta asioiden hoitaminen ei onnistu kuten Suomessa, vaan saat kyllä tehdä töitä asioiden eteen. Mun yks tuttu joka asuu Espanjassa joutui oikeuskäsittelyyn, kun joku ajoi heidän autonsa kylkeen ja nyt he haluaisivat tietty siitä korvauksia. Hyvä jos parin vuoden päästä asia on selvinnyt. Samanlaisia esimerkkejä on useita, valitettavasti tällä tutullani niitä on useampiakun, mikä vie älyttömästi voimia ja vapaa aikaa...

Ja palkat tosiaan ovat huonot, vaikka kaupassa onkin pikkuisen halvempaa niin ei riittävän. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...