29.9.2009

Täydellisen syyssään täydellinen vaatetus

Eilen oli sadetta lukunottamatta aika mukava syyskeli - kirpakka ja vilpoinen, mutta sellainen, että ulkona pärjää tavallisilla puuvillasukkiksilla (villasukkahousut pelastavat sitten, kun mennään alle nollan), villatunikalla ja nahkatakilla. Tällainen syysilma saisi olla aina kun on.. no, syksy. En pitäisi pahakseni, vaikkei talvikaan tämän kylmemmäksi muuttuisi.

Lisälämpö ei kuitenkaan ole ollenkaan pahitteeksi, ja kylmästä herkästi särkemään alkava pääni sai lämmikkeekseen Asokselta loppukesästä hankitun pipan. Eipä ottanut satunnainen viima ollenkaan särkevästi. Suuri ja runsas muoto on humoristisella tavalla särmikkään vetävä. Jos pipo olisi jotakin kumimaisesti kiiltävää materiaalia, mielleyhtymät Alien-saagan örvelöihin olisivat väistämättömät!

Otsistaa on vaikea saada asettumaan pipon reunan alta järkevästi, joten pipo päässä vetäisen itselleni väliaikaisesti sivuotsiksen. Tummanharmaa villakaulaliina muuten on oikeasti miehen - se hankittiin ihan hiljattain samalla, kun mieheke sai uuden talvitakin. Ja pipon. Ja toisenkin kaulaliinan. Saan lainata.

darkest fall3

darkest fall2

darkest fall4

darkest fall5

darkest fall1

darkest fall6
Nahkatakki - JSFN via Ellos, villatunika - Filippa K, kengät - Topshop, pipo - Asos, kaulahuivi - Pierre Cardin, rannekorut - H&M Men, sormukset - Glitter ja Kalevala koru, kynsissä Make Up Store: Johanna (aka Korppi)

10 kommenttia :

Lara kirjoitti...

Voi Maria! Mikään määrä väkinnäisten scifiviittausten viljelyä ei muuta tosiasiaa, että tämä kaikki on nähty Olivia-Stellan blogissa sata kertaa. Blogisi asiasisältö on kiinnostava, siltä osin Heijastuspinta todellakin erottuu blogimassasta edukseen. Olisi mielenkiintoista lukea enemmänkin median kaksinaismoralismista, johon viittasit muutama päivä sitten?

L kirjoitti...

Ethän sä näitä kriittisempiä kommentteja julkaise, mutta sanon silti et voisit keksiä välillä jotain omaa. Joo tiedän ettei siinä oo mitään vikaa että hakee vaikutteensa jostain muualta ja että jostain ne muutkin ovat ne vaikutteensa saaneet, mut tää ei oo enää hauskaa, sä näytät Stellan wannaberokkari-pikkusiskolta.

Maria kirjoitti...

Lara, minun tyylini tarkoitus ei ole palvella massoittain lukijoita ja tuoda koko ajan jotain uutta, tuoretta ja ultraomaperäistä vaatekaappiini. Minä esittelen blogissani sitä tyyliäni, jossa tunnen oloni kotoisaksi, ja kuulemani mukaan se inspiroi monia.

L, julkaisen kaikki asialliset kommentit, kuten voit nähdä.

NooranElämää kirjoitti...

Mun mielestä on aika mielenkiintosta kun ei niille massamuotibloggareille valiteta, että matkivat toisiaan vaikka jokaisessa blogissa on kokoajan näkyvillä samoja juttuja.

Ja edelleen se oletus, miksi kaikki olettavat jonkun lukevan tiettyjä blogeja. Vaikka Lara on nähnyt nää monta kertaa Stellan blogissa niin sori, mutta mää en ole.

Onneks sä oot Maria upea <3

Maria kirjoitti...

Musta taas olis kiintoisaa tietää, mitä nämä valittajat sitten odottavat - uskovatko he, että jos tarpeeksi valittaa, otan ja vaihdan tyyliäni heidän mielikseen johonkin missä taas en tunne oloani hyväksi? Oli sitten vaikka ihan täydellinen Stella-kopio tai kenen tahansa kopio tai ei, se ei muuta sitä, että tämä tyyli scifiviittauksineen kuvaa persoonaani ihan täydellisesti. Se ja hyvä oloni on minulle tärkeämpää kuin satunnaisten ihmisten tyytymättömyyden mukaan hyppiminen.

mari kirjoitti...

Nuo ekat kommentit on taas sitä tasoa, että mitä vittua ne tästä blogista hakee, jos niitä ei miellytä?

Tuskin oot Maria ostanu yhtäkään omistamaas vaatetta, ellet ois pitäny niitä hienoina ja kauniina. Siihenhän ihmisen tyyli rakentuu.. se kantaa niitä kuteita, joista se tykkää ja joissa sen olo on kotoisa..

Sitä paitsi Maria näyttää aina upealta! Suosittelisin Marian tyyliä kopsattavaks ;)

Maria kirjoitti...

Toi ite asias on aika hyvin sanottu, Mari, toi toinen kappale. Just noin.

Sydän hei kaikille <3

Enkä mä tosiaan ole ainoa ihminen maan päällä Stellan lisäksi, joka tykkää mustasta, nahasta, räyheydestä ja metallista (tosi ainutlaatuisia asioista sinänsä). Entä valitatteko naiselle itselleen siitä, että hän vähän väliä tuo ilmi omia vaikutteitaan ja matkimisiaan muilta ihmisitä? Miksi hänellä olisi siihen suurempi oikeus kuin minullakaan?

Toisaalta valitanko minä siitä, jos kuka vaan muu ottaa puolestaan vaikutteita ja ideoita multa, kopsaa mua? Niinkin on meinaan tapahtunut monia kertoja. Keltäs se Stella esim. keksi tuon haarniskakorun... ;) Ei, mulle on suuri kunnia kuulla joka kerta, kun joku ilmoittaa keksineensä jonkin uuden tavan käyttää vaatetta tai täydentää vaatekaappiaan jollain innoittavalla tavalla luettuaan mun blogia. Mä tiedän tasan sen, miltä tuntuu tuskailla sitä, kun kaikki mitä päälleen laittaa tuntuu vaan jotenkin väärältä, koin sitä koko teini-ikäni ja hetken parikymppisenäkin - jos ansiostani joku pääsee tuosta tunteesta edes hetkeksi eroon ja oivaltaa jotakin (ja vaikka blogaa siitä), se on upea, arvokas asia, paljon tärkeämpi kuin se, kuka keksi ensin mitä ja kuka blogas ekana mistä. Sellaiseen takertuminen on oikeastaan aika pikkumaista ja turhaa ilonpiluuta. Se ei ole se pointti. Miettikää nyt kumpi on tärkeämpää, ihmisen tyytyväisyys itseensä vai ikuinen pyrkimys olemaan jotain tosi erilaista?

Ja onkohan näiltä kaiken maailman Stella-fanaatikoilta mennyt ohi se, kun Stellalta itseltäänkin kysyttiin, että häiritsevätkö kaikenmaailman Stella-kopiot, ja nainen vastasi postauksessa, ettei motskaribuutsit tai mustat tunikat vielä kopiota tee, ja vaikka tekiskin, niin mitä sitten. Ottakaa nyt siitä puolustamastanne esikuvasta opiksi, on meinaan fiksu ja älykäs nainen.

Olisitte mieluummin vaan iloisia jokaisen ihmisen puolesta, joka tuntee olonsa hyväksi ja viihtyy vaatteissaan, olivat ne vaatteet mitä tahansa, samoja tai eriä, ainutlaatuisia tai jo tuhanteen kertaan nähtyjä. Ihmisten onnellisuus tekee maailmasta paremman paikan, ei pikkumainen naputtaminen eikä edes se hypetetty uniikkeus. Minäkin olen sen oppinut.

Aijoo, nämä nyt jo geneerisiksi käyneet Stella-valitukset eivät ole nekään mitenkään omaperäisiä, olen niitä kuullut viimeisen vuoden. (Ja niiden vaikutukset tyyliini? Nolla. Catch my drift?)

melina kirjoitti...

Asiatonta, nuo ensimmäiset kommentit. Mielestäni tyylisi on tosi mahtava ja sopii sinulle. Jostainhan Stellakin saa vaikutteita, etkä mielestäni kopio häntä. Tykkään itsekin tuollaisesta rock -tyylistä ja asukuvasi ovat blogimaailman parhaimmistoa!

Maria kirjoitti...

Aww, kiitos! :)

Ja joo, jos vaan suostuu katsomaan kokonaisuutta, löytää väliltämme myös niin valtavan paljon eroja, että tuollaiset puheet on muutenkin aika ylimalkaisia ja tarkoitushakuisia. :>

KatriK. kirjoitti...

Onko Stella kenties hakenut patenttia niinkin harvinaisille asioille kuin mustalle värille, nahalle ja metallille? Pitäisikö ehkä jopa maksaa lisenssimaksuja siitä, että erehtyy käyttämään saman tyylisiä vaatteita kuten mustaa tunikaa tai prätkäsaappaita?

En oikein käsitä tällaisia kopiointisyytöksiä - tyyleistä on mielestäni lupa inspiroitua ja se on ainakin itselleni yksi tärkeä syy seurailla erilaisia blogeja!

Mitä tulee "tämä kaikki on nähty Olivia-Stellan blogissa sata kertaa" -väitteisiin, blogosfäärissä on tuhansia ja tuhansia blogeja. On mahdoton tehtävä kahlata näitä kaikkia blogeja läpi, jottei tulisi julkaisseeksi mitään, mikä on jo jossain muualla nähty.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...