1.9.2009

Otoksia satunnaiskategoriasta

Koska pukeutumiseni on muutamat viimeiset päivät koostunut lähinnä kotiteepparista ja pitkistä kalsareista, minulla ei siltä saralta ole ihan vielä(kään) esiteltävää. Tarkoitus on kuitenkin ensitilassa vääntäytyä taas ulkomaailmaan, joten no worries! Pitäisi mm. hankkiutua metsästämään erästä tenttikirjaa ja suorittaa jokavuotinen koulunalku-burnout-hermoromahdus. Viikon päästä neljäs vuosi alkamassa opiskeluja ja "ai mikä kandi?" -.- No, ehkä mä joskus vielä sitten. Elämä jatkuu taas. Sisäinen tyhjiöni täyttykööt villalla.

Sillä aikaa esitelmöitäkööt vielä muutamasta lempituotteestani kategoriassa satunnaiskosmetiikka. Suurimman osan olenkin jo aiemmin esitellyt.

ma hair products

Bonacuren Moisture Kick on kestosuosikki. Kosteuttavaa, hiuksiin jätettävää hoitoainetta olen käyttänyt jo vuosikausia, enkä tästä helposti tule luopumaan. Se vaan toimii.

Tigin Rockaholic Rock Out Shine Blaster -nimihirviö on kiiltoseerumi, johon olen rakastunut tulenpalavasti. Sillä ei ole voittajaa.

Tigin Foxy Curls Hi-Def Curl Spray -nimihirviö puolestaan on kiharasuihke, joka aktivoi ja silottaa kiharaa antaen niille samalla tukea. Ihana tuoksu.

Rexona Girlin dödö nimeltä Music Fan (minulle sopisi paremmin Movie Fan) on ehkä parhaimman tuoksuinen dödö ikinä. Olen jo melkein luovuttanut unelmasta saada kuivat kainalot läpi päivän (no, Absolut Torrin alumiinilitku kyllä oikeasti toimii, se vain kutittaa herkästi vaikutusaikanaan, monet yöunet menetettyinä... Triple Dryn teho taas on minun kainaloissani niin ja näin, ja talkkikin imee nesteet about tunnissa, eikä ole mustien vaatteiden kanssa mikään kovin kätevä kekintö... Olenkin tullut siihen tulokseen, että jos turhamaisuuttani koskaan kirurgin veitsen alle halajan, syy voi hyvinkin olla kainalohikirauhasten poistattaminen. Minä ja silmäpussinikin tulemme paremmin toimeen keskenämme.), joten olen päättänyt keskittyä valkoisia läikkiä jättämättömiin ja hyvän tuoksuisiin kainaloaineisiin.

GHD:n lämpösuojasuihke on saman merkin suoristusraudan alla on aivan ehdoton. Aiemmin käytin Osiksen Flatlineria, joka oli kyllä mainio tuote, mutta tätä kokeltuani totesin, että käristettynä GHD tuoksuu Osista paremmalta. Älkööt kukaan kajotko hiuksiinsa kuumilla välineillä ilman asianmukaista lämpösuojaa, on ne hiukset tarpeeksi kovilla jo muutenkin. Nykyisin tosin, kun en enää jaksa juuri koskaan suoristaa koko päätä, vaan vain otsiksen, enkä edes käytä fööniä (ai mitä fööniä?) hiusten kuivaamiseen, aine kuluu hyyyyvin hidasta tahtia.

Lempituotteistani satunnaiskosmetiikkakategoriassa jäi puuttumaan Bonacuren Repair Rescue -latvasuoja, jolle ei sillekään vielä ole voittajaa löytynyt. Vuosikausia käytetty tuote tämäkin. Olen kokeillut myös minulle kehuttua Tigin Ego Boost -latvasuojaaa, mutta se jää hiuksiini koviksi makkaroiksi annostelusta riippumatta. Baah. Tätä beibeä sen sijaan voi läträtä tukkaansa vaikkaa puolikkaan tuubin, ja silti se ei jää kovaksi koppuraksi hiuksen päälle. Riittoisaa tuotetta ei onneksi tarvitse paljoa kiillon ja hyväkuntoisuuden huomaamiseksi.

Mutta jännä juttu, ihmisten hiuksiin vaan toimii niin eri asiat eri tavoilla, että tuntuu melkeinpä turhalta jaella (tai kuunnella) aiheessa neuvoja. Mikään kun ei läheskään aina takaa niiden toimimista jonkun toisen päähän.

23 kommenttia :

bubble kirjoitti...

Näyttääpä hylly tutulta ;) Bonacuren kosteussuihketta ja latvasuojaa löytyy itseltäkin, samoin Shine Blasteria ja se cream-versio Foxy Curlsista.. Rexonan dödön löysin itse vasta vähän aikaa sitten, tosin mulla taitaa olla Crystal tms, joka ei myöskään jätä valkoisia raitoja mustiin vaatteisiin. Mutta nimensä puolesta mun pitäisi kyllä saada toi Music Fan, muah ;)

Absolut Torrin kanssa oon muuten huomannut sellasia kutinaa vähentäviä ominaisuuksia, että a) kainalot on tosiaan oltava KUIVAT. Puhaltelee sitte vaikka föönilla :D Ja b) mulla ei hihaton toppi toimi niinä öinä, jolloin tota tököttiä kainaloihin laitan. Jostain syystä kun käden iho hinkkaa kylkeä vasten nukkuessa, kutina on väistämätön.. Olen siis päätynyt käyttämään t-paitaa silloin, ja se toimii. Vaikka aika harvoin nykyään tota edes käytän, ehkä kerran kuussa. Kenties hikirauhaseni ovat jo tukkeutuneet lopullisesti :P Siis kainaloista, muualla sitä ei kyllä ole havaittavissa..

Mulla oli tota Osiksen kuumasuojasuihketta kans, mutta totesin, että kuivalle pehkolleni kreemityyppinen on parempi. Sebastianin Laminates-sarjan Crema Styler on parhautta! Joskin Sebastian uusii koko sarjansa, enkä tiedä onko tota sitten enää saatavilla :/ Onneksi sain sitä hamstrattua justiin - yksi puteli kun kestää mulla vähintään pari vuotta..

Anonyymi kirjoitti...

Dödöasiasta! Itse olen saavuttanut kuivat kainalot Dorothy Grayn Spin roll onin (hajustamaton) avulla. Mitkään markettituotteet eivät minulla toimi, kainalot jäävät vain inhottavan tahmaisiksi. Tämän Spinin kanssa kainalot jäävät kuiviksi, eikä hajustamattomassa luonnollisestikaan ole tuoksua, joten parfyymejä voi huoletta käyttää ilman tuoksujen yhteentörmäyksiä. Ainoa miinus Spinissä on se, että aineen kuivuminen kestää aika kauan, ja jos sen ei anna kuivua, ei aine toimi kunnolla. Aineen saa muuten nopeasti kuivaksi hiustenkuivaajalla, kylmällä ilmalla puhaltamalla. :D Hätä keinot keksii...

Gemma kirjoitti...

Jos et ole vielä kokeillut Vichyn 48 h deodoranttia, suosittelen kokeilemaan. Pitää kainalot kuivina ja hyvän tuoksuisina koko päivän. Ja ei jätä valkoisia läikkiä !

http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?catalog=yasalescatalog&productid=2017887(yabasecatalog)&category=ihojahiukset(yasalescatalog)/hikoilu(yasalescatalog)

Maria kirjoitti...

Bubble, kyllä kainalot kuiviksi saa, mutta ootapa ku meet nukkumaan. Milläs estät kainaloiden hikoilun yöllä ;o Siinä sit keskellä yötä heräät hirveeseen kutinaan kun kainaloihin ehtii tulla kosteutta ennenkuin tökötti itsessän ehtii vaikuttaa. >_< Tässä on joku suunnitteluvirhe selkeästi.

Anonyymi, apteekista mäkin oon aineita hamstrannu, vielä ei ole löytynyt toimivaa, ja alkaa jo oikeastaan ärsyttää maksaa jotain 15 euron luokkaa aineista, jotka ei sit juurikaan toimi toivotulla tavalla. >_< Samalla vaivalla panostais vaan siihen, ettei hiki haise eikä näy.

Gemma, niin ne monet muutkin tökötit lupaa ;D

Sori mun kyynisyys. Oon katkera dödöille.

Dreamer Kaye kirjoitti...

Hih, "katkera dödöille". :D Minä myös. En voi oikein mitään muun värisiä vaatteita edes pitää kuin mustaa tai valkoista, kun aina näkyy läikät.

Mutta piti tosta Bonacuren Moisture Kickistä kysyä, vaikka et niitä apuja haluakaan jaella, että auttaako se sähköisyyteen hyvin? Vai onko sulla edes sähköinen hiuslaatu? (Hah, "sähköinen hiuslaatu"... nyt joku parturi kääntyy haudassaan.)

Selma kirjoitti...

Täytyy kyllä kompata Gemmaa tässä, tuo dödö on oikeesti tosi hyvää. Myös itse kaikenmaailman dödöjä (absolut torr, triple dry jne) kokeilleena tuon dödön toiminta oli kyllä positiivinen ylläri. Tosin täytyy sanoa, että löysin tuon dödön viime keväänä, ja siitä asti käyttänyt, ja nyt on kyllä tälleen kesän jälkeen havaittavissa että vähän on teho laantunut :/ liekö sitten kainalot tottuneet ja muodostaneet "immuniteetin" kyseistä dödöä vastaan tai jotain :D.

Mutta silti tuo on edelleenkin melko aktiivisessa käytössä, vaikka ihan koko päivää ei kainaloita kuivana pidäkkään. Tuoksu on mieto (saa myös täysin hajusteettomana), ja silloinkin kun kainalot alkavat kostua niin ei muodostu mitään ällöä hikilemua. :)

P.S. Kyllä sitä kandia kerkee kirjottelemaan myöhemminkin, nimim. kokemusta on :D

Maria kirjoitti...

Dreamer Kaye, hehe joo, kieltämättä tuolla ilmiöllä on näppinsä pelissä siinä, että pidän mustavalkoista värimaailmaa entistäkin käytännöllisempänä ;D

Sähköisyydestä en valitettavasti osaa sano mitään, kun tää pörrökasa ei hirveästi sähköisyydestä juuri koskaan anna merkkejä, joten on vähän tuohon vaikea kommentoida, valitan. :/ :)

Selma, hehe, no hyvähän se on, että ihmisille löytyy heille toimivia tuotteita :) Toisaalta keskustelupalstoja lukemalla aina sitä milloin mikäkin dödö saa ylistystä "ainoana joka toimii", ja tähän mennessä tosiaan tuo alumiinimyrkky on ollut oikeasti mulle se ainoa :D Mut katsotaan, katsotaan, kokeillaan ehkä joskus tuota :)

P.s. Siitä lähdetään... :)

Anonyymi kirjoitti...

Oon toi eka anonyymi, ja jäi vielä vähän asiaa. :D Eli toi Dorothy Grayn dödö on sekin tavallaan markettituote, ku sitä saa esim. Stockalta, Sokokselta ja Anttilasta. Eikä hintakaan ole kuin about vitosen, eli kannattaa kokeilla, jos katkeruudeltaan viitsii. ;P

Maria kirjoitti...

Noniin, vitosen maksavaa tuotetta mä VOIN kokeilla! ;D

NooranElämää kirjoitti...

Maria, kerroppa mullekin jos Stokkalta löytyy niin kokeilen kanssa! :D

Anonyymi kirjoitti...

itselläni moisture kick ainakin sähköistää ohuita hiuksia

visuaalisesti vaativa kottarainen kirjoitti...

Ei huolta kuule vielä, nimimerkillä kuudessa vuodessa kandi kasaan. ;P

Krisse kirjoitti...

Käytin ennen Clarinsin roll on-deodoranttia, joka toimi muutaman vuoden todella hyvin, karkoittaen sekä tahmaisuuden että hajuhaitat. Harmillisesti iho kuitenkin "tottui" siihen, joten nyt ajattelin pitää vuoden taukoa.

Paula kirjoitti...

Mä randomisti raahasin tuon dödön kotiin eräs kaunis päivä, ja ensikokeilun jälkeen luulin erehdyksissä ottaneeni vahingossa miesten deodorantin. Tuoksuu __ihan__ partavedelle...

Mindra kirjoitti...

Heippa! Sellaista vielä kyselisin tästä bloggerista, että miten olet saanut .fi blogisi osoitteen loppuun? Minulla ei anna sitä vaihtoehtoa? :/

Maria kirjoitti...

Noora, oke! x)

VV-Kottarainen, juu, eihän siin, kukin omaan tahtiinsa :)

Krisse, joo oon kuullut tosiaan, että jotkut dödöt käyttäytyy noinkin.. :/ Harmillista.

Paula, haha, aikamoista! :D

Mindra, olen hankkinut oman domainin, eli siis ostanut tuon heijastuspinta.fi -osoitteen ja ottanut sen käyttöön Bloggerin asetuksista :) Googlella löytyy tästä aiheesta lisää tietoa :)

Saraseeeni kirjoitti...

Bonacuren tuotteet ovat kyllä hinta-laatusuhteeltaan aivan loistavia! Itse olen käyttänyt varmaan.. pari vuotta kyseisen sarjan tuotteita, jättää hiukset ihanan pehmeiksi ja kaupan päälle hyvän tuoksuisiksi! : )

Anonyymi kirjoitti...

hohoi! miten toi hiusten suoja-aine toimii ja miten sitä käytetään? kun varmaan joo tulisi ihan tarpeeseen tuollainen tökötti :)) ja paljonko se maksaa ja mistä kannattaisi ostaa? :D
ps tää blogi on tosi hyvä! ihana kun postauksia tulee monta päivässä ja niiden laatu ei tästä määrästä huolimatta kärsi.

Maria kirjoitti...

Hmm, toimintamekaniikka on muuten jäänyt mulla pimentoon, mutta se suojaa kuitenkin pariin sataan plussaan asti hiusta kuumuudelta, estää siis hiusta palamasta :) Rasittaahan tuollainen käsittely hiusta siltikin, mutta ainakaan ei tosiaan pala. Itse käytän tuota niin, että suihkutan hiusosioon, jonka aion suoristaa, hieman töhrin käsilläni ainetta tasaisemmaksi kerrokseksi latvoihin asti ja sittein vain rauta suhisemaan.

GHD:n lämpösuojasuihkeita löytyy ainakin Feelunique.comista noin kymmenen punnan hintaan (ei toimituskuluja). Osiksen Flatlineria taas löytyy ainakin Stockalta ja Sokokselta ja kyllä tuolta Feeluniquestakin saa :) Tietysti kaikenlaiset hiustuotteita myyvät liikkeet kannattaa tarkastaa.

Kiitos mukavasta palautteestasi! :)

Anonyymi kirjoitti...

Monta samaa ainetta olen löytänyt "pääosastolle" Ikisuosikit Bonacuren kosteussuihke ja latvasuoja, joihin jaksan palata aina vain. Luonnonkiharalla pehkolle tuo Tigin Foxy Curls sarja on ollut kokonaisuudessaan paras löytö ikinä, mutta sarjan vaahdolle en tahmaisuuden ja kovettavuuden takia lämmennyt. Tigin toinen kihara sarja Curls rock taas oli ihan myrkkyä mun tukalle.

Dödöasiaa, täällä kokeiltu myös Absolut torrit ja Triple dryt. Eka toimi, mutta kutina oli sietämätön kaikista kikoista huolimatta, ja toinen ei tehonnut riittävästi ja oli turhan miehekkään tuoksuista muutenkin.

Ainut mikä mulla on auttanut, on kerran viikkoon tai aika ajoin kuurina parin illan välein käytettynä Aco:n special care erittäin tehokas antiperspirantti 72h. Tuote on periaatteessa sama kuin Absolut Torr, tosin ilman alkoholia ja se ei aiheutä tästä johtuen kutinareaktiota, jos muistaa vain kuiviin kainaloihin säännön. Hintakin on kohtuullinen, etenkin kun ei laiteta päivittäin.

http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/epages/KYA.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/KYA/Products/TE2010619

Maria kirjoitti...

Kiitos paljon vinkistä, tässähän näitä onkin taas tullut... :) Tuo Aco nyt alkoikin kiinnostaa... Katsotaan mihin sitä nyt sitten ekana päätyy :)

Funkeeh kirjoitti...

Moi! Tuli tuosta GHD:n aineesta mieleen, että itse ostin samanmerkkisen mutta "miracle mist" -nimisen hiuksiin jätettävän hoitoaineen, myyjä sanoi sen suojaavan lämmöltä.. Huomasin sinun tuotteesi olevan varsinainen lämpösuoja, itselläni enemmänkin kosteuttava..

Mutta asiaan, miten käytät omaa ainettasi? Kosteisiin hiuksiin vai juuri ennen suoristamista (ns. hiusosio kerrallaan)? Jos siis suoristat hiuksia.. :)

Maria kirjoitti...

Juuri ennen suoristamista hiusosio kerrallaan, niin mä käytän :) Kampaajat joskus suihkuttelee suurellekin alueelle pitkin päätä tuota, siinä on tietty se järki, ettei tule liikaa ainetta hiusosiota kohti, mut mä oon huomannu helpommaks ton hiusosiosuihkuttelun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...