26.9.2009

Operaattorit taistoon tekijänoikeuslobbya vastaan

Törmäsin ihan mielenkiintoiseen uutiseen, "Ruotsalaisoperaattorit perustavat rahaston taisteluun tekijänoikeuslobbya vastaan" , Piraattiliiton sivuilla.

"Pieni ruotsalainen palveluntarjoaja Black Internet on asiaa tovin harkittuaan päättänyt valittaa käräjäoikeuden päätöksestä, joka pakotti sen puolen miljoonan kruunun sakon uhalla lopettamaan palvelunsa The Pirate Baylle. Alunperin yhtiö kertoi joutuvansa alistumaan alioikeuden päätökseen, koska sillä ei ollut yksinkertaisesti varaa ryhtyä oikeustaisteluun rikasta tekijänoikeuslobbya vastaan.

Kyse on kuitenkin periaatteellisesti suurista asioista. Jos lobby pystyy rahan voimalla hyökkäämään viestinnän infrastruktuuria vastaan ja sitä kautta epäsuorasti vaientamaan itselleen epämieluisia toimijoita, ollaan erittäin vaarallisella tiellä. Tätä uhkaa torjumaan on Ruotsissa nyt perustettu
Open Internet -niminen organisaatio ja sen hallinnoima rahasto, jonka on määrä tukea palveluntarjoajia niiden oikeustaisteluissa tekijänoikeuslobbya ja muita netin vapauden vihollisia vastaan. Tavoitteena on sekä palveluntarjoajien asiakkaiden suojeleminen että ylipäänsä netin avoimmuuden ja vapauden varjeleminen."
(Lue koko artikkeli täältä)

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...