8.9.2009

Mediakasvatuksen perusteita blogaamalla

Eilen alkoi ehkä maailman hauskin kurssi. Johdanto mediakasvatukseen on luentosarja, jolla perehdytään nimensä mukaisesti mediakasvatuksen perusteisiin.

Herätessäni muutaman tunnin yöunien jälkeen olin jo vähällä jäädä kotiin nukkumaan ja luuseriutumaan, mutta onneksi raahauduin paikalle. Olin siinä uskossa, että luentosarja tulee olemaan taas yksi puuduttavan unettava, semiturha ja turhauttava salissaistumiskokonaisuus, josta ehkä jää mieleen hyvin vähän asioita, joten fiilikset nousivat miinus kympistä ainakin kasiin luennoitsijan esitellessä videoneuvotteluohjelmistoa, tsättiä ja kurssin suoritusohjeita. Wutwutwut! Luentoja voikin katsella etänä vaikka kotoaan, myöhemmin tallenteena milloin ehtiikin, ja suorituksenkin voi tentin sijasta tehdä blogaamalla. Olisko yhtään enempää allekirjoittaneelle sopiva kurssi! Kaikkihan onkin yhtäkkiä taas mahdollista opiskelijanlusmulle: Ehdottomasti blogaan, se pitää hereillä. Miksei uusia ja ihmisiä yhdistäviä teknologioita voisi hyödyntää useammilla kursseilla?

Kurssiin liittyy välitehtäviä ja kirjallisuuskommentaaria, jonka voi myös hoitaa blogin kautta. Saatte siis, jo tutut lukijat, ihmetellä opintoihin liittyviä tehtäviä noin seuraavan kuukauden ajan, kurssiin liittyviä postauksia merkitsen kategorialla/tägillä "Mediakasvatus". Muille samalla kurssilla oleville, tervehdys ja tervetuloa Heijastuspintaan! Pyrin kirjoittamaan kurssipostauksia siten, että niihin pääsevät mukaan kurssitovereiden lisäksi myös jo tutut lukijat, ja kommentoida saavat totta kai kaikki. Yritän myös viljellä blogitapani mukaan linkkejä sekä muihin omiin kirjoituksiini, että myös muihin blogeihin ja muiden ajatuksiin.

Jos nyt joku, aiheeseen liittyvä sananen minusta näin tiivistetysti, niin tiedotusopin laitokselta tullaan ja kuulemma toimittajaksi opiskellaan. Blogia vaihtelevasti ryppyotsavaihteella ja hömppäakselilla olen kirjoitellut päivittäin toukokuusta 2008. Jos joku jostakin käsittämättömästä syystä käyttää Blogilistaa (Google Reader rules), minut voi lisätä suosikkeihinsa täältä. Tälle kurssille lähdin paitsi aidosta mielenkiinnosta aihetta kohtaan (epäilykseni luennoista kohdistuvat useimmiten niiden toteutukseen), myös raadollisesti opintopisteiden perässä. Kuten voi huomata, mielenkiintoni kasvoi kuitenkin juuri rutkasti. Koska netti ja ainakin illuusio anonyymiudesta tuppaa tuomaan ihmisten huonoimmat puolet esiin, blogissani on käytössä kommenttienvalvonta: Nou paniikki, jos kommenttisi ei välittömästi ilmesty luettavaksi - kaikki asiallinen kyllä varmasti julkaistaan! :)

Seuraavaksi pitääkin selkeästi testata etänä luentojen seuraamista ja sitä tsättihuutelua. Tai ei, ensin pitää tehdä ensimmäinen välitehtävä ja seurata omaa mediakäyttöä. Eniten siellä tulee varmaan vilisemään irkki ja blogit... Katsotaan!

17 kommenttia :

Juliet kirjoitti...

Mielenkiinnolla odotan.

juliet xxx

Sara kirjoitti...

Hei saanko kysyä ihan vaan puhtaasta mielenkiinnosta, miks sä olet blogari etkä bloggari? :) Tästähän on käyty jonkinmoista kädenvääntöä blogipiireissä, ja yleensä taistelut päättyy kahden g:n hyväksi. Meinaan siis, että onko sulla joku syy olla blogari vai tuleeko se sulla vaan automaattisesti jotenkin?

tipitii kirjoitti...

Tuo kurssi kuulostaa upealta. Ei voi kun sanoa, että innolla odotan omaa tulevaisuuttani samassa laitoksessa ;)

Maria kirjoitti...

Missä mä blogari olen? :P Mä oon käyttänyt itestäni sana blogaaja (soljuu suussa niin sujuvasti) tai sitten just bloggari, jos jossain on blogari, niin se on mun typo sit :P Blogisti en tule kuuna päivänä olemaan, vaikka jotkut lehdet semmostaki sanaa käyttää :D

Maria kirjoitti...

Ja hei joo, mediakulttuurin ja näköjään sit mediakasvatuksenkin opinnot kyl vaikuttaa pääosin aika hauskoilta :)

Toinen Maria kirjoitti...

Hei pitääkö tuon kurssin Juha Suoranta?

NooranElämää kirjoitti...

Sara varmaan tarkoitti kun kirjotat esim. blogaan kun yleisimmin se on bloggaan jne. :)

Maria kirjoitti...

Toinen Maria, ei, vaan Timo Portimojärvi :) Samalla laitoksellahan tuo Suoranta kyllä on.

Noora, ah, no niinpä tietysti, joku aivolukko nyt sit tullu mulle :D Nojoo, soljuu mikä soljuu, suussa kivasti, jännästi... Sori hei Sara, mun ymmärtämättömyysmoka! :D

Portimo kirjoitti...

Ja ton ekan virkkeen mä poimin mun opetusportfolioon ;-)

Maria kirjoitti...

Haha, ihan vapaasti! ;)

Jenna kirjoitti...

Mä kävin samaisen kurssin ekana vuonna ja tykkäsin kyl kanssa! Vois laajentaa tota videointisysteemiä muillekin luentojaksoille sen sijaan, että aina tarvii istua ahtaissa ja tunkkaisissa saleissa joka ikinen kerta, jos mielii saada hyvän arvosanan. En kyllä suorittanut kurssia bloggaamalla, mutta loistava vaihtoehtohan se on (kuten lähes kaikki muutkin vaihtoehdot, jotka korvaavat iänikuisen tenttisuorituksen).

Sara kirjoitti...

Hah joo ei se mitään :D Nimenomaan tota siis tarkoitin mitä Noora sanoi. Okei! :)

Laura kirjoitti...

Hehee, olipa hassua nähdä sun blogi tuolla moodlessa listattuna muiden joukossa, kun oon sun blogia lukenut ennen tätä kurssiakin; vaan nytpä mulla on kaksinkertainen syy lukea sua! :D Ite suoritan tota kurssia osana aineenopekoulutusta. Tiesin kyllä, että samassa yliopistossa väännät tiedotusoppia, mutten silti olisi osannut arvata, että osutaan joskus samalle kurssille. :)

Maria kirjoitti...

Jenna, todellakin! :) Sais olla useemmallakin kurssilla kyllä mun puolesta, tällänen jotenkin lisää heti omaa ajattelutoimintaa ja aktivoi tekemään ja sitä kautta oppimaankin ehkä paremmin... :P

Sara, :)

Laura, hehe, aika hyvä! ;)

Kaisa kirjoitti...

Onko tämä siis TaY:n oma kurssi vai osa valtakunnallisen TVT-verkoston opintokokonaisuutta? Itse istun kai ainakin sisällöltään samaa kurssia tällä hetkellä Helsingissä, ja ehdottoman kiinnostavalta vaikuttaa!

Maria kirjoitti...

En tiedä tuollaisesta TVT:stä mitään, että sillä perusteella kai sitten TaY: oma :D Onhan kuitenkin oma mediakasvatuskeskus tuolla lipatolla :)
http://www.uta.fi/mediakasvatuskeskus/index.php

visuaalisesti vaativa kottarainen kirjoitti...

Kuulostaapa vinkeästi järjestetyltä kurssilta! Minä tahdon tuollaisia videoneuvottelujuttuja kans! Tahdontahdon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...