20.9.2009

Loukkaannutaan yhdessä

Marko Ahonen kirjoittaa Keskisuomalaisen sivuilla osuvasti sananvapauden trendikkäimmästä uhasta, loukkaantumisesta artikkelissa Hei, me loukkaannutaan! On muuten aika hauska teksti.

Ahonen sanoo, että loukkaantuminen on nyt muotia. Voin allekirjoittaa. Kaikesta voi joku loukkaantua. Suomessa rajoitetaan sananvapautta sen varjolla, että joku kenties loukkaantuu. Uskonnoista puhuttaessa aiheita tulee kohdella kultahansikkain, ettei vain kukaan loukkaannu, pääministeriä ja muita poliitikkoja käsittelevästä poliittisesta satiirista loukkaannutaan (tosin muiden kuin poliitikkojen itsensä toimesta, jännää kyllä) ja jopa joistakin vitseistä loukkaannutaan. Aina löytyy joku, joka äänekkäästi ilmoittaa joko henkilökohtaisesti loukkaantuneensa, tai maailmankuvaansa ja arvojaan nyt verisesti loukatun, ja vaatii huonon materiaalin poistamista ja kieltämistä. Minä vaadin päinvastaista: pois muinaiset pykälät jumalanpilkasta ja kansallinen selkärankaprojekti käyntiin! Myös siellä käräjien puolella. Olisko jopa ainesta koulujen mediakasvatukseen... Sananvapaus muutenkin olis aika hyvä aihe takoa ihmisalkujen päähän.

Mäkin välillä loukkaannun, kovastikin. Loukkaantuminen on itsessään ihan luvallista. Mut mä lupaan, etten haasta ketään oikeuteen siksi, että olen loukkaantunut. Haastan muutkin samaan. Uskontoja symppaavat voivat testata oman sietokykynsä Jiri Kerosen hulvatonta blogitekstiä Katolilaisuus on pedofilian pyhittävä uskonto lukiessaan.

1 kommenttia :

Mr.Curwen kirjoitti...

Mainitsemisen arvoista on mielestäni se, että lain kirjain ei millään muotoa suojaa loukkaantumista vastaan - kyse on edellisen vuosikymmenen aikana muodostuneesta oikeuskäytännöstä, joka monien mielestä on alkuperäisen lainsäätäjän tahdon vastaista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...