20.9.2009

Kuivashampoolle korvaaja

Mulla on hei kysymys. Mitä kukaan tekee kalliilla kuivashampootuotteilla, kun apteekista saa muutamalla eurolla purnukan tuikitavallista talkkia? Sillä imeyttää tukasta ylimääräset rasvat ja pitää tarvittaessa ongelmakainalot ja jalat kuivina. Tukan kun kerran harjaa, ei jää valkoisia klimppejäkään. Oikeesti, testattu on. Mihin tarvii erikseen kuivashampoota? No, ehkäpä kuvat demonstroivat sen oleellisimman eron, aka "olet makeempi ihminen, kun käytät tätä brändättyä tuotetta koristeellisessa spray-purnukassa ja maksat siitä mielikuvasta ekstraa".

Professorin talkki: 3,80€ Tigi Rockaholic Dirty Secret -kuivashampoo: n. 10€ Feel Uniquessa


Kuva: Tigi via Feel Unique

Edotankin virallisesti kuivashampoon nimeämistä vuoden turhakkeeksi. Ellei siis siitä paljastu jotakin salaista, lyömätöntä ja hintaperusteltua etua. I have my doubts, my friend.

31 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

tigin kuivashampoo tuoksuu ja tuntuu päänahassa raikkaalta. ihan niinku ois oikeastikin pessy hiukset.

sprayta on helpompi käyttää kuin epäsprayta.

ja onhan se tosiaan nätimpi purkki.

mari kirjoitti...

Hih, hyvä Maria! :D

KatriK. kirjoitti...

Haa, loistava keskustelunavaus!

Tuotteissa maksetaan yleensä juuri mielikuvasta. Vaikka purkin sisällä olisi sanotaanko tasan samaa vaseliinia, pyöritään aivan eri hintaluokissa riippuen siitä, onko kyseessä Pirkan vaseliini tai Dermalogican vaseliini. Hinnassa näkyy myös pakkauksesta syntyvät kustannukset ja kaikki markkinointikulut.

Jo markkinoinnin perusteita opiskellessani, lehtori painotti hinnoittelupolitiikan merkitystä. Kuluttaja nimittäin alkaa alitajuisesti epäilemään tuotteen ominaisuuksia, mikäli hinta on liian halpa. Sama pätee brändäämättömiin merkkeihin ja tuotteisiin.

Yhteenvetona sanottakoon, että aina kannattaa siis olla hieman skeptinen ostopäätöstä tehdessä. Vaatteissakaan hinta-laatu-suhde ei aina käy yksiin.

Anonyymi kirjoitti...

syy 1. suuri osa ihmisistä omaa tummat hiuset: talkki tukassa -> näyttää hilseeltä

syy 2. kuivashampoo poistaa myös eltaantunutta hajua

syy 3. talkkia ei ole tarkoitettu päänahkaan -tuskin kuivashampoo on pelkkää talkkia? tätä en tosin tiedä

syy 4. liittyy osittain syy nro 1:n talkkia ei saa suunnattua vain usein likaiseen tyveen.

No, josko nämä syyt valaisisivat :)

kimuralini kirjoitti...

mulla on jotain muuuta talkkia punavalkoisessa purnukassa, löysin kaapista joku päivä. olin että jes, tämähän kuulemma tekee ihmeitä tukalle!! muttamutta. ainakaan juuri tuo kyseinen talkki ei tee hiuksille yhtään mitään! tai sitten en osaa kyttää sitä. pitäisi ehkä koittaa tuota professoriversiota, jos se sitten toimisi : )

haney kirjoitti...

Hahah.... mä oon kerran testannu talkkia. Nyt tiedän mitä teen jos koskaan haluan maskeerata itsestäni vanhan mummon... Mulla ei edes ole mikään kovin tumma tukka, mutta kun lätkäisin talkkia päähän, niin koko tukka oli ihan vaalean harmaa. Eikä lähtenyt harjaamalla mihinkään.
Liekö ollut sitten merkistä kiinni vai mitä, mutta itse en aio enää ikipäivänä talkkia päähäni laittaa, vaan jatkan tyytyväisenä Rockaholicin käyttöä... tai suihkun ;)

Sara kirjoitti...

Mäkin olen jo jonkin aikaa meinaillut, että täytyisi hakea talkkia, mutta hiuksiin en ole ennen tajunnut sen käyvän. Täytyy kokeilla! :)

Kirppu kirjoitti...

Eiks kuivashampoo toimi myös kampauspohjana ja tuuheuttavana tuotteena ennemmin kuin rasvanimijänä? Näin mä olen käsittänyt. Saako talkilla muhkeutta hiuksiin, en tiiä sitten. Mä en käytä kumpaakaan vaan pesen superrasvaisen lettini joka ilta.

Aridith kirjoitti...

Joskus testasin kalkkia omaan otsalettiini, tulos oli aika...epämääräinen ja löysin sitä talkkia vielä ratsastuskypärästäkin :D. Ehkä käytin sitä sitten väärin. Tosin miun otsatukka on raskaan sarjan rasvoittuja, luulen ettei siihen auta edes kuivashamppookan. Täytyy testata tätä uudelleen ihan kuivashamppoo vs. talkki, kunhan saan tuon shamppoon postiluukkuuni.

tiiti kirjoitti...

tärinäkätenä ja mustavaateaddiktina tykkää siitä helposti tähdättävistä spray-mallista, eikös tuo apteekin systeemi ole semmoista pölläytettävää vauvanpyllymallia?

pussijamssi kirjoitti...

Heip, naseva blogi! :>
Miten tuota talkkia saa tupsutettua sillä lailla fiksusta ympäriinsä päänahkaa - kuivasampoota on niin helppo suihkia? Vitosen kustansi sellainen Kicksin pinkki purnukka, niin se on ihan hyvin pelittänyt, mutta toki talkki tulisi vielä karvan verran edukkaammaksi!

Maria kirjoitti...

Mä en käytä tuota päänahkaani, vaaan siis hiuksiin, erityiseti otikseen, joka alkaa tehdä sitä naruefektiä rasvoittuessaan :P Valkoseks se eka mullekin jää, mutkun harjailee, se katoaa täysin :P

Onko raikkaus ja hajustus sitten ylimääräisen hinnan arvoinen juttu? ;)

Spreijailu kieltämättä voi olla ihan kätevää, mut oon huomannut, ettei se käsin ton jauheen kanssa työskentely nyt ihan ylivoimaista ole :) Terveisin mustien vaatteide nimeen vannoja täälläkin ;P Otan siis talkkia kämmenelle ja hieron siitä sormiin, sormilla tukkaan.

Täytyy toki muistaa se, että onhan taas jokaisen hius yksilöllinen ja eri jutut toimii eri tavoilla :) Tosin tuosta Rockaholicistakin taas kuullut aika paljon näitä viallisuuksia, pullot hupenee ekan käytön jälkeen ja sitä rataa... ;o Tulee aika kova hinta sille yhdelle käyttökerralle :P

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole kuivashampoo turhake tummahiuksisella.. talkkia, perunajauhoa (vielä paljon talkkiakin halvempaa yms.) ei tosiaan ainakaan minun tummista hiuksistani saa pois vaikka kuinka harjaisi.

Maria kirjoitti...

Eiks muuten Osiksella ainakin joskus ollut sellasta kuivashampoota, joka ei edes ollut sprayna, vaan hyvin talkkimaisena jauheena hyvin talkkimaisessa purkissa? :P Sekin tais maksaa just jonkun 11 euroa Suomessa, ellen väärin muista :P

Se on muuten aika jännä, et joillain on sit hius niin pintakarhea tai jotain, ettei se talkki lähde vekeen :> Mä oon aatellu et mulla jos jollain on karheet ja kuivat hiukset, ja silti tosiaan mulla ei oo ongelmaa ton talkin kans :P Voisko se sit olla noi mun hiusta silottavat hoitsikat ja se, että suoristan tota otsista, sehän kans silottaa hiuksen pintaa aika tehokkaasti :> Sen jälkeen sit aina tarvittaessa sitä talkkia... Jännä sinänsä, miten otsis rasvottuu tos otsalla ihan eri tahtiin kun päänahka itessään, kai mun ihosta on tulosa joku rasvottuva iho tai jotain :P

Ava kirjoitti...

Talkki ajaa joo kuivashampoon aseman aivan taysin! Asun nyt taalla tropiikissa, ja talkkia saa erilaisina versioina kaupoista alle eurolla, ja kun ei jaksa pesta lettia, niin talkkia kouraan, hierotaan hiusten tyveen, annetaan hengata hetki imemassa rasvaa ja harjataan ja ravistellaan pois. Omat hiukset on aika vaaleat, joten ei nay yhtaan, ja tuoksutettu talkki poistaa sen pahan hajunkin.
jos sattuu Thaimaassa kaymaan, niin pricly heat on miun lemppari.

Emilia kirjoitti...

"Jännä sinänsä, miten otsis rasvottuu tos otsalla ihan eri tahtiin kun päänahka itessään, kai mun ihosta on tulosa joku rasvottuva iho tai jotain :P"

Otsis makaa otsan päällä ja näin ollen myös otsasta lähtevä rasva tarttuu koko otsatukan pituudelle eikä otsatukka rasvoitu pelkästä tyvestä kuten muut hiukset.

Osiksen Dust It ei ole kuivashampoo vaan ensisijaisesti muotoilutuote, samanlainen muotoilutuote kuin vasta lanseerattu Lanzan Powder Up. Nekin imevät kyllä rasvaa itseensä ja tekevät toisen päivän tukasta aavituksen freesimmän. Koska tuotteet sisältävät suhteellisen voimakkaan pidon, joka syntyy tuotteen karheuttavasta vaikutuksesta, ei niitä millään voi käyttää huolettomasti kuivashampoon tapaan. Sen jälkeen tukka on kyllä yksi karhea köntti. :D Eli noita tuotteita kannattaa käyttää vain paikallisesti pitoa vaativiin kohtiin. Aivan huippuja tuotteita kyllä muuten ja käytän Osiksen versiota asiakkaiden hiustenmuotoiluun jatkuvasti. Aina se vaan toimii! Lanzaa taas käytän itse.

Maria kirjoitti...

Oveluushan olikin siinä, et mulla on ollu joku kaks vuotta otsatukka, ja ennen se on pärjänny samassa tahdissa muun pään kanssa ilman ongelmia :P Nyt ihan viimesen kuukauden tai kahden aikana se on alkanut käyttäytyä ihan uudella tavalla ;> No, onneks se talkki toimii erinomaisesti :P

Daphnion kirjoitti...

Mä taidan ihan jatkossakin vaan pestä hiukseni, sitten kun ne rasvoittuvat. Ja jos laiska päivä koittaa, niin lätsä päähän, niin kukaan ei huomaa mtn. :) Jätän suosiolla jauhot ja pölinäpuuterit muille..

Mutta mitä ihmettä..kenen hiukset haisevat eltaantuneelle?! Onko se ees mahdollista? *pyörittelee päätään*

Norppis kirjoitti...

Tota pitää oikeesti kokeilla jos se vaikka toimiskin. Tummaankin tukkaan. Ja mun tosi kuvottavalle hiuslaadulle. Kun se kerran on noin halpaa, niin se ei ehkä tapa, jos se ei tukkaan toimikkaan. Voi sitten lätkiä sitä vaikka kainaloon ;)

Tigin tuotteet on kyl hyviä, ja tuoksuu tosi hyvältä, mutta pihinä ihmisenä en omista niistä mitään.

Maria kirjoitti...

Joo, hiukset on hyvä pestä sit kun ne rasvottuu :P Mäkin voisin tietty aina pestä vaan pelkkää otsista sillon kun se rasvottuu, mut sekin on aina oma projektinsa, rasittaa kuivaa hiusta ja sit sen pitäs antaa kuivua ja sit vielä suoristaa... :P On nopeampaa vaan vähän pöllyytellä talkilla :) Muutenhan mun päänahka itessään rasvottuu sellasta etanatahtia, että hiuksia ei tarvi pestä kuin kerran viikossa :P Mun ihoni siis toimii eri tahdissa kuin päänahka.. hmm...

Joo Tigit on kyl suurin osa aika helmeetä kamaa, mullakin parit luottotuotteet, joita en kyllä vaihtaisi! :)

Anonyymi kirjoitti...

"Oveluushan olikin siinä, et mulla on ollu joku kaks vuotta otsatukka, ja ennen se on pärjänny samassa tahdissa muun pään kanssa ilman ongelmia :P Nyt ihan viimesen kuukauden tai kahden aikana se on alkanut käyttäytyä ihan uudella tavalla ;>"

Oisko mahdollista, että kiinnität nyt enemmän huomiota otsiksesi rasvaisuuteen, kun sähän olet alkanut vähitellen tummentaa hiuksiasi ja tummissa hiuksissa rasvaisuus taitaa näkyä selvemmin. :>

Aridith kirjoitti...

Ite en voi pestä otsista samaan tahtiin kuin muita hiuksia, pidennyksiä kun ei sais pestä joka päivä, mutta ratsastuksen jälkeen on yleensä pakko pestä otsatukka kun hikoilen niin paljon otsasta kypärän ollessa päässä.

Tota Osiksen puuteria oon kokeillut, mutta siitä tuli vain yhtä suuri sotku kuin talkista. Siskolla kylläkin toiminut kuin unelma, mutta meillä on aika päinvastaiset hiuslaadut. Oon päätynyt halvimpaan vaihtoehtoon eli pesemään otsahiukset erikseen aina aamuisin ja föönaamaan sen, koska otsiksen rasvaisuus on aika hardcorea, siksi toivonkin että Stellan blogista voitettu kuivashamppoo olisi yhtä pesevä kuin peruspesu ja jättäisi vähän kuohkeutta, talkki on toki halvempaa, mutta esimerkiksi hyvästä tuoksusta voin vähän maksaa, mies kun rakastaa nuuhkutella miun lettiä aina tilaisuuden tullen ja se etten talkitse vessaa aina aamuisin varmaan lämmittää myös avomiehen mieltä.

Toisaalta olen kuullut eräästä miehestä joka laittaa mitä vain sprayksi..

Maria kirjoitti...

Anonyymi, täysin mahdollista, enpä tullut edes ajatelleeksikaan sitä muuten noin! :D Se olisi ehkä järkevin selitys tässä kohtaa, ruokavalio kun on pysynyt aika lailla samana eikä ihonhoitorutiineissakaan ole kummoisempia muutoksia tapahtunut...

Aridith, talkkiakin kyllä saa hajustettuna.. :) Tuli muuten tosta mieleen, että meillä taas mies ei tykkää useimpien hiusaineideni tuoksuista :D Onkohan vaan toi kiharasuihke ainoa, jonka tuoksusta sanoo pitävänsä x) Aika jännä.

Anonyymi kirjoitti...

Ostin Tigin suositun kuivashampoon raikkaan tuoksun toivossa. Talkilta se minusta kuitenkin tuoksuu, joten purkin loputtua en osta uutta.

Olen tosi pettynyt tuotteseen kun kaikissa blogeissa sitä hehkutettiin. Kun lähden kuivapestyn tukan kanssa ulos, muistan kamalasta hajusta koko päivän, etteivät hiukset ole oikeasti puhtaat vaan rasvan päälle on suihkuteltu talkkia. Rehellisesti likaisetkin hiuksetkin tuntuvat vähemmän ällöiltä :)

Eri tuoksuisia talkkeja on halvempi kokeilla, joten seuraavaksi hankin itselleni todellisiin hätätilanteisiin sopivan, mahdollisimman kivantuoksuisen talkin.

Rhia kirjoitti...

Mulla tuli mieleen sama kuin monella muullakin. Ei kaikille hiustyypeille sovi kaikki muutkaan hiustuotteet niin miksi sitten talkki sopisi kaikille? En ole koskaan kokeillut kuivashamppoita joten en tiedä miten se toimii ja mitä muita aineita siinä on kuin talkkia. Sen verran kuitenkin tiedän että niin talkki kuin osa kuivashamppoistakin näkyy tummassa tukassa eikä lähde pois ilman pesua. Sun hiusten väri on sen verran vielä vaalea että siinä ei pieni määrä talkkia erotu joten vaikutelma on ehkä se että olet saanut kaiken harjattua vaikka niin ei olisikaan. Omassa pikimustassa tukassani sen sijaan näkyvät jopa jotkut muotoilutuotteet vaaleana töhkänä jos olen ollut huolimaton levityksen kanssa. Yhdessä naistenlehdessä (en muista enää mikä) oli testattu erilaisia kuivashamppoita. Aion kokeilla tulevaisuudessa jotakin niistä nyt kun olen taas palannut pitkästä aikaa otsikseen niin se vaati vähän freesausta aina silloin tällöin =)

Anonyymi kirjoitti...

Väittäisin kyllä, että se ero, jonka takia talkki sopii toiselle, mutta toisella ei, on just väri. Itsellänikin on tosi liukas, paksu (tuuhea) tukka ja talkki yms. jättää sen harmaaksi ja sameaksi - tämähän ei varmaan näy vaaleassa tukassa, mutta tummassa on aika kamalan näköistä.

Eltaantunutta hajua ihmettelevä: Joo-o, erittäin paksutukkaisena, jolla on rasvoittuva päänahka saattaa jo päivässä tulla epämiellyttävä haju päänahkaan (tosin niin lievä, ettei sitä kyllä ulkopuolinen huomaa). Enimmäkseen lääke on kyllä hiusten pesu, mutta joskus menee se toinen päivä kuivasamppoon voimalla.

Kerran kokeilin kiireessä jauhetta.. ensinnäkin meni ikuisuus tuputella sitä hiuksen tyveen (ne paksut hiukset) - ja hullun harjauksen jälkeen tuloksena oli harmahtava mummotukka! Never again..

Jenni kirjoitti...

Myös perunajauhoilla saa näpsäkästi poistettua rasvaisuutta hiuksista, jos hiustenpesulle ei ole aikaa. Itse käytin joskus pahimpina teinivuosina tuota kikkaa, kun ei huvittanut pestä tukkaa ihan joka ikinen päivä. :)

Nelliina kirjoitti...

Parempi kommentoida myöhään kun ei milloinkaan :) Minä olen niin anti-merkkeilijä kun olla voi, poikkeuksena ainoastaan kengät joiden suhteen on pakko tunnustaa lievää hifistelyä. Eli, olisin hyvin iloinen jos löytäisin halvan, merkittömän, whatever mönjän korvaamaan Tigin rock-a-holicin, mutta ei. Ei sitten millään! Olen testannut nyt jo varmaan 4 eri halpismerkkiä kuivashampoissa ja lopputulos ei ole tigiin verrattavissa millään tasolla :( 1) tumma tukkani jää talkkimaisilla tuotteilla harmaan sameaksi vaikka kuinka hinkkaisin harjalla ja 2) mikään testatuista ei ole vielä tuonut samaa tuuheutta kuin tigi, mikä on minulle se ykkösjuttu rasvaisuuden poiston rinnalla.

Tällä hetkellä on testauksessa joku sveitsiläinen suihke 8,90e, joka ei jätä harmaaksi mutta ei tuuhenna piru vieköön... eli olen Tigin orja kunnes joku halpissarja keksii kehittää vastaavan tuuhennusasteen. Ja tilanne on raivostuttava, koska mielestäni on mielenvikaista laittaa yli 20e yhteen prkleen puteliin ärh..

Anonyymi kirjoitti...

haha

Anonyymi kirjoitti...

Minä käytän hätätapauksissa perunajauhoa, mutta yleensä riittää suihku. :)

Anonyymi kirjoitti...

Perunajauhot on se juttu. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...