28.9.2009

Cybergoth meets scifi

Olen alkaut viehtyä yhä enemmän lievään goottivibaan. En niinkään synkän romanttisena kokonaisuutena, kuin yksittäisinä elementteinä ja asioina. Korsettia en voi sanoa haluavani, mutta mustanpuhuvat, aavituksen jopa koristeelliset ja hieman provosoivatkin jutut ovat alkaneet miellyttää.

En osaa vielä sanoa mikä on Se Juttu, mikä tässä vetää sinne päin, mutta jotenkin nämä kuvat puhuvat sitä samaa muoto- ja värikieltä, joka nyt iskee. Se on lähes identtinen edelleen sen hypettämäni scifiviban kanssa, voisiko siis puhua jo hyppysellisestä kybergoottia? Joka tapauksessa nyöritetyt buutsit, mustan kimaltava kynsilakka ja metallipalikat ovat pop, tai siis goth. Ja scifi. Ja kalpea, vaan ei ihan valkoinen iho, joka onkin ihan omasta takaa.

gothic fingers

gothic feet

Steampunk-tyyppiset jutut muuten alkavat nekin päivä päivältä näyttää koko ajan paremmilta ja paremmilta. Muoti tulee ja muoti menee, Farscape, Alien-saaga, Ergo Proxy ja Stuntman.fi (muistan hämmästelleeni hieman arkana niitä kotiin tulleita paperikuvastoja jo muksuna) ovat ikuisia.

11 kommenttia :

ladyam kirjoitti...

Jep, vaikka 20 sentin tappajakiilakorkolateksisaappaat ei ihan sytytä, käyn usein katsastaan esim huuto.netin goottikategorian koska sieltä voi löytyä aarteita :)

Anonyymi kirjoitti...

Mutta sehän on just ihanaa, kun voi poimia niitä muutamia pieniä kiehtovia asioita tyyliinsä. :) En ole koskaan oikein ymmärtänyt ihmisiä, jotka sitovat itsensä liian tiukasti johonkin tiettyyn mielikuvakategoriaan, koska jokainen nyt varmaan kuitenkin on ainutlaatuinen sekoitus eri asioita. Ei kai sitä paljoa varmaan voi puhua "omasta tyylistäänkään" tai olla oma itsensä, jos on koko valmiin paketin omaksunut jostain ulkoa? :D

Pienet goottivibat vetoaa minuunkin etenkin aina syksyisin, ja nimenomaan pieninä yksityiskohtina. Ei ehkä ihan kokonaisvaltaisena tyylinä iske, mutta mausteena miellyttää kovasti.

Mitä tulee steampunk-tyylisiin juttuihin, kiitos kun muistutit, olin täysin unohtanut yhden inspiraation viime syksyltä. :p

visuaalisesti vaativa kottarainen kirjoitti...

Steampunkissa on jotain hyvin kiehtovaa visuaalisena elementtinä. Olen pitkään itsekin pyöritellyt töissäni kellokoneistoja, linnunkalloja, ötököitä ja aina vain tuntuu löytyvän lisää kauniita asioita. Ne kutittelevat esteetikon silmää juuri oikealla tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva seurata, kuinka jonkun toisen tyyli muuttuu :D

Samuel kirjoitti...

Steampunkista puheenollen, saanen(saanko?) häpeämättömästi mainostaa aiheeseen liittyvää blogia: http://carnegear.blogspot.com/

Maria kirjoitti...

Joo, tosiaan, vaikute sieltä, vaikute täältä, mauste tosta ja toinen tästä :) Sillein sitä voi rakentaa omaa ilmettään :)

Samuel, kiitos vinkistä, vinkit kelpaavat aina hyvin! :)

Lulu Pigeon kirjoitti...

Olen aina tykännyt steampunkin estetiikasta, näkynee enemmän piirroksissa kuin vaatteissa/valokuvissa. Olisin halunnut ostaa Budapestistä kirpputorilta vanhan kellokoneiston kaulaan roikkumaan, mutta se maksoi ihan liikaa (taisi sitten olla oikeasti antiikkia, koska siellä oli noin muuten oikeasti halpaa - ostin kameran muutamalla hassulla rahalla, mutta satasen kellokoneisto sai jäädä kotimaahansa).

Anonyymi kirjoitti...

Pienet gootti- ja scifivibat on suorastaan herkullisen näköisiä noin kivasti yhdisteltynä. Syksy, mikä ihana tekosyy jatkaa mustaan pukeutumista. ;--)

Ja sähän katsot bb:tä? Kuka on sun lemppari talosta?

Maria kirjoitti...

Lulu Pigeon, joo oon kans joskus katellut, että parhaimmillaan Steampunk-korut voivat maksaa yllättävän paljon :P Noh, onhan siinä toki takana myös kädentaitoa, aikaa ja vakaata kättä, mutta kyllähän se kirvelee... :P

Anonyymi, niinpä, sanos muuta! :)

Hmm, oliskohan mulla varsinaista suosikkia BB-talosta... No Esa A. on mielenkiintoinen tapaus siellä muiden joukossa, järkeä arvostavana pojot tietysti siitä, muttahmm.. Ninosta haluaisin tykätä enemmän, mutta onhan se nyt jossain mielessä vähän arveluttava tyyppi hiplailuineen ja tiuskimisineen :D Dana vaikuttaa tosi symppikseltä, samoin Sami. Aso kerää multa myötätuntopisteitä sillä, että vaikuttaa kyllä sydämelliseltä ja lämpimältä kaverilta, mutta aivan kuin olisi vain kasvanut vähän huonojen arvojen keskellä ja imenyt niistä sitten itseensä vähän noita joitakin asenteita... Kasvuympäristönsä uhri -fiilis tulee siitä :D Ehkä se suosikki vois joku näistä olla :)

Lulu Pigeon kirjoitti...

Sehän siinä olikin kun ei ollut koru kun oli neuvostoaikanen risa kello. :D

Maria kirjoitti...

Ahha, aivan, juu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...