25.9.2009

Braun Satin Brush

Kuten muutamat muutkin blogaajat, myös minä sain jokin aika sitten testattavakseni Braunin uuden Satin Brush -hiusharjan, jonka luvataan tekevän hiuksista sileämmtä, kiiltävämmät ja poistavan niistä sähköisyyttä. Minulla on lähestulkoon aina epäilykseni moisille lupauksille, eivätkä käyttöohjeen höpinät harjan "satiini-ioneja" luovuttavista ominaisuuksista ihan vakuuttaneet. (Siis mikä ihmeen satiini-ioni?!) Harjahan on siis sähkökäyttöinen, joskin se toimii myös ilman pattereita - silloin se vain ei silottele tai avaa takkuja yhtä tehokkaasti.

satin brush1

Ensikokeilu harjan kanssa oli aika pessimistisesti latautunut, ja omissa hiuksissani en harjan kanssa viuhtoessa juurikaan eroa ole huomannut. Onneksi taloudesta löytyy toinenkin pitkätukka, ja miehen pitkät kutrit saivat kokea ionien ihmeelliset voimat. No kappas vaan, kyllähän ne hiukset paremmin asettuvat, kiiltävät aavistuksen verran enemmän ja noh, kyllä ne takut kieltämättä aika kivasti tällä vehkeellä aukeavat. Kiharapäinen testaaja sai pitkästä aikaa yölliset korkkiruuvitakkunsa auki kivuttomasti. Mitään kuviin asti tallentuvaa eroa en kuitenkaan saanut kenenkään hiuksista kaapattua.

Olisinko silti itse valmis maksamaan melkein 50 euroa tästä laitteesta? En missään tapauksessa. Hiukan enemmän, kuin normaalista hiusharjasta voisin ehkä satsata, siis jos uskoisin jo kaupassa harjasta annetut lupaukset. Mut hei, mä oonkin yliskeptinen ja kaiken lisäksi pihi. Ainakin yritän olla.

Onko muilla kokemuksia tästä kapistuksesta?

16 kommenttia :

sansu kirjoitti...

olisi kiva kuulla, mikä on kemiallinen selitys tuon harjan (ja satiini-ionien) toiminnalle?! :D

Daphnion kirjoitti...

Mä voisin kyl ehdottaa tätä laitetta vuoden turhakkeeksi. :D

Juliet kirjoitti...

Mua innostaa melkein mikä tahansa mikä lupaa tehdä hiuksistani edes hiukan enemmän yhteistyö -kykyiset.

juliet xxx

MouMou kirjoitti...

Ei kai siinä mistään satiini-ioneista puhuttu!:D Neutraloinnista vain.

Salla kirjoitti...

Mä tykkäsin! Ei tarvitse kuin pari hassua harjanvetoa tehdä, niin tukka on jo selvä :)

Maria kirjoitti...

MouMOu, lukase käyttöohjeet :DD Mun versiossa ainakin luki et tämmöset hienot satiini-ionit tässä toimii... :D

mari kirjoitti...

Tuota ois kyllä hienoa kokeilla!!

Damdam kirjoitti...

Tuollainen harja vois just periaatteessa olla ihan kiva ja toimiva, mutta hinta on silti aivan liikaa - kuitenkin se on "vain hiusharja" ja hiusharjalla pitää olla hiusharjan hinta, ellei mukana tuu sit koko paketti suoristusraudasta hiustenkuivaajaan. :P

Aridith kirjoitti...

Itellä ollu tollainen ioniharja jonka faija toi jenkeistä, ihan kivasti toimi mun ultraohueen lettiin, noita ionisoivia harjoja taitaa esim feeluniguesta saada sekä paristollisina ja ihan kivikautisina versioina. Hinta braunin vastaavalle taitaa olla n. 20£ jos oikein muistan. Ulkomaalaisista nettikaupoista voi tosiaan saada noita vähän halvemmalla. Täytyy kaivaa se oma hökötys laatikoiden pohjalta ja katsoa mikä se oli merkiltään. Näiden perseeseen asti yltävien pidennysten kesyttämiseen tuo voi olla ihan hyvä, mutta 50€ harjasta on aika suolainen summa oli se kuinka fysiikan ihmelaitteita hyvänsä :D.

Maria kirjoitti...

Mm, hyvä tietää! :)

sansu kirjoitti...

miten toi sit neutraloi tukan? oliko siinä joku selitys matkassa:D

Anna-Maria kirjoitti...

Heh, hyvä tietää, ettei tuosta ole meille kiharapäille mitään iloa. Säästyi sekin 50 Euroa. :D

Maria kirjoitti...

Sen siis pitäisi poistaa sähköisyyttä, en sitten tiedä tarkkaa fysiikan lakien mukaista selitystä, mutta kaipa se on mahdollista, ja jos se kerran joillain toimii, niin miksei kaikilla :P Kaipa se sitten vapauttaa ioneja, jotka kumoavat sähköisten hiusten sähkövarauksen :P

Ja Anna-Maria, kyllä siitä nyt JOTAIN iloa voi olla, niinkun sanoin, kyllä noi takut tolla helpommin aukee sillon kun harja on päällä kuin pois päältä, mut enmä tosiaan siitä sitä viittäkymppiä olis valmis maksaan :P Tai ainakaan mun tukka ei ole NIIN ongelmapesäke, ettenkö tulisi helposti toimeen ilmankin :P

Maria kirjoitti...

Käyttöohjeet muuten oli aika huonot. Ne ei oikein selittänyt mitään, hoki vaan tota ympäripyöreetä "satiini-ionit neutraloi ja tekee kiiltävät hiukset" ja sit vielä siitä puuttu jopa osa selityksestä... :P

Anonyymi kirjoitti...

näin juuri, kohti ekologisempaa kulutusta.

t. wnb-vihree

Anonyymi kirjoitti...

Sähköinen harja, anna mun kaikki kestää.

Käyttöohjeiden ympäripyöreys lienee kiinni siitä, että niiden kirjoittajalla ei ole ollut fysiikasta mitään käsitystä (satiini ei ole alkuaine, minkä luulisi kyllä olevan useimpien tiedossa kuten näistäkin kommenteista näkee, mutta ehkäpä käyttöohjeiden kirjoittajat ovat niitä dropoutteja).

Periaatteesta jättäisin ostamatta.

Ilmainen vinkki jos joskus huivit tai sukat tms ovat sähköisiä: ne voi maadoittaa vaikkapa koskettamalla vesihanaa vasten. Vesihanahan on näppärästi maadoitettu kun putket menevät maaperään. Valitettavasti staattinen sähkö ei liiku vaattessa pitkälle, eli pitää käytännössä koskettaa vaatteen kaikilla osilla hanaa jotta toimii.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...