14.8.2009

Voisko alennukset jo loppua pls

Heippa vaan, kesäinen Helsinki, täältä tullaan, kesä-Manse!

Syksy on vielä kaukana hamassa tulevaisuudessa, johan ne kesäalennukset jaksavat VIELÄKIN jo toista kuukautta pyöriä kaupoissa. Onneksi olen lähestulkoon melkein vähän niinkun aleimmuuni - en hirveästi niistä yleensä innostu enkä tee kasoittain tosisupermahtavia löytöjä. Välillä se jopa hieman harmittaa, alennusten aikaan tuntuu aika turhalta käydä oikein missään, mutta onhan se vaatekaapin, lompakon ja ympäristön kannalta jees. On vain niin hirveän hauska hipelöidä kauniita ja jännittäviä asioita.

Alennukset palvelevat minua eniten silloin, kun tavoittelen jotakin tiettyä asiaa, enkä raaski maksaa täyttä hintaa. Ja noh, dvd-alelaarit ovat kyllä ihan ylimpiä ystäviä. Ei tunnu järkevältä maksaa täyttä hintaa tuotteesta, jonka saa parhaimmillaan jo kuukauden päästä puoleen hintaan. Vaatealennusten kanssa tosin täsmäostamista hankaloittaa pienten kokojen nopea menekki ja se, että usein ne parhaat tuotteet eivät alennusrekille asti koskaan päädykään. Ne ovat jo saaneet onnellisen kodin. Paras ratkaisuhan on jättää ostoaikeet tyystin.

Toisaalta sitten taas alennusten ulkopuolella meinaa välillä lähteä mopo täysin käsistä... Ei niinkään se, että kaupoissa pyöriessä keksisi kaikenlaista hauskaa hankittavaa, vaan kaikki ne blogit, joita lukemalla yhtäkkiä huomaa olevansa kaikenlaisten asioiden puutteessa, mukamas. Alennusmyyntien aikaan vain onneksi ei noita miellepinttymiä ole saatavilla. Tähän väliin onkin aiheellista pohtia mihin tämä kaikki voi johtaa. Kiitos linkkivinkistä Jennille.

Toisaalta se, että kommenteissani välillä valitellaan samojen vaatteiden kierrättämisestä kertoo siitä, etten nyt ehkä niin syvällä pakkomielteissäni ole, kuin välillä itsestä tuntuukin. Osaan löytää lähes loputonta iloa siitä, mitä jo kaapista löytyy. Se havainto tuo minulle hyvän mielen. Kun vielä osaisi tyytyäkin johonkin.

shining sun
T-paita, laukku ja pyöräilyhousut - American Apparel, kengät ja rannekoru - H&M, kaulakoru - Pohjolan helmi (poikaystävältä) : kaikki kierrossa jo ties kuinka monetta kertaa.

Millainen on sinun suhteesi alennuksiin? Himohamstraaja vai strateginen täsmäostaja? Tää kuvassa esiintyvä hörhö on vähän vaihtelevasti molempia, vaikka yrittää hirveän kovasti olla jälkimmäistä...

11 kommenttia :

Joa kirjoitti...

Valitettavasti (tai onneksi?) minäkin olen aikalailla aleimmuuni. Saatan käydä kerran tsekkaamassa kauppojen antia, mutta totuushan on, että samat rievut aleissa roikkuu kuin edelliset puoli vuotta. Eli löytöjen määrä jää usein pyöreäksi nollaksi (ellei ole sitten ihan pakko ostaa jotain hennesin perustoppia, kun kerran alesta saa).. Olen aina uuden kauden ystävä, nytkin odottelen kunnon talvitakkivalikoimaa. ;)

Sugar Kane kirjoitti...

Mä taas hankin miltei kaikki vaatteeni ja kenkäni alennusmyynneistä, ellen sitten second handina. Olen oikein ylpeäkin siitä, ettei mun ole pakko saada sesongin vaihtuessa kaikkea uutta, vaan osaan ennakoida, tietää talvella, mitä housuja pidän kesällä ja kesällä, millaisissa neuleissa elän talvella. (Silti tyyliäni ei kaiketi voine kuvata varman pälle pelaavan klassiseksi?)

Nytkään ei ole "PAKKO SAADA!!!" oikeastaan mitään syksyä varten, mulla on jo kaikkea ihanaa ja spesiaalia - ja samalla ah niin trendikästä - mitä ei joka bloggarin päältä löydy. (Mikä ei silti vähennä sitä, kuinka paljon inspiroidun ja innostun muiden lookeista!)

Tiina kirjoitti...

Mä shoppailen eniten nimenomaan alennusmyynneissä, mutta pyrin etsimään strategisesti aina sellasia helposti yhdisteltäviä, kestäviä perusvaatteita. Pyrin nimenomaan siihen, etten ihan joka sesongille osta esim. uutta takkia, vaan käytän parin vuoden takaisista alennusmyynneistä bongattua yksinkertaista, ajatonta takkia.

Maria kirjoitti...

Ehkä kuvaavinta mun aleinhossa on se, että tykkään uusista ja tuoreista jutuista. Niitä on hauska katsella, kokeilla, leikitellä ajatuksilla niiden rohmuamisesta, uusien juttujen tuleminen ikäänkuin inspiroi, myös näkemään jo olemassa olevaa vaatekaappia uudella tavalla. Uuden sesongin pamahtaminen kauppoihin on vähän kuin tekisi reissun jonnekin, missä ei ole ennen käynyt. Samojen aletuotteiden katselu kuukaudesta toiseen ei stimuloi mielikuvitusta. Onneksi on blogit :PP

Ajattomuus kyllä on sinänsä erittäin pop. Yritän pyrkiä siihen itsekin, ja keräillä kaappiin sellaisia vaatteita, joita voi toivottavasti käyttää pitkällä tulevaisuudessakin, samalla toivon, että olen tullut samassa rytäkäsä hankkineeksi sen verran laadukasta tavaraa, että se myös kestää. Toisaalta ei mulla kyllä koskaan ole halvemmankaan tavaran kanssa ollut kestävyydessä ongelmia... hmm. Ehkä mä vaan pidän vaatteitani niin hyvin.

Sitten taas toisaalta en osaa tällä hetkellä kuvitella, että tyylini esimerkiksi muuttuisi ihan päälaelleen (toki sekin on mahdollista!), joten toisaalta myös tämän sesongin supermahtavat jutut ovat aika todennäköisesti minulle supermahtavia juttuja vielä silloinkin, kun naistenlehdet julistavat niitä so yesterdayksi. Yritän siis parhaani mukaan tehdä kaikista hankinnoista sellaisia, että aion käyttää niitä pidempään kuin yhden kauden, ja hämmästelenkin monesti "jee motskaribuutsit on vielä ens sykynäkin muodissa, voin käyttää näitä vielä sillonkin!" -ajattelua -.-

Sugar Kane kirjoitti...

Itse taas harvemmin inspiroidun (kotimaisissa) vaatekaupoissa, uusi sesonki tai ei, muutamia putiikkeja lukuunottamatta. Päinvastoin pakenen trendejä, jotka hyökyvät massalla silmille, vaikka niiden inspiraationlähteet olisivat olleetkin mulle läheisiä.

Ja toisaalta, mikä nyt sit kenellekin on "tuoretta"... Itse esim. etsin monenkin designerin innoittamana erikoisesti leikattuja housuja, ja löysinkin niitä ale-tankoilta, koska "jengi ei ymmärtänyt" niitä vielä - tänä syksynä massamuoti (myös kaupoissa ja bloggareilla!) alkaa vähitellen kääntyä samaan suuntaan.

Tästä ilmiöstä löytyy paljonkin esimerkkejä, itseni lisäksi varmasti monelta muultakin pidemmän ajan muotiharrastajalta. Kun on seurannut laadukasta muotimediaa riittävän kauan (enkä nyt tarkoita perusnaistenlehtiä ja -blogeja), ei harva uuden sesongin juttu tuntuu ennennäkemättömältä asialta joka on just nyt pakko saada, vaan perspektiivi on jotenkin pidempi. Vaikea selittää tätäkään ilmiötä.

Miä ajattomuuteen tulee, mun mielestä sellaisia ovat vain tarpeeksi eriskummalliset ja samalla ehdottoman laadukkaat vaatteet ja kengät.

Maria kirjoitti...

Niin, kaikki eivät inspiroidu massamuodista. Minä kyllä siitäKIN, mutta mulla ei olekaan koskaan ollut antipatioita olla tyylillisesti osa massaa. Lisäksi kun ei ole vielä ehtinyt nähdä kaikkea ja kyllästyä kaikkeen, maailmasta löytyy yllättävän paljon "uutta". Katotaan sitten uudestaan mitä mä ajattelen tästä kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden kuluttua. :D

Sugar Kane kirjoitti...

Juu, en tarkoittanut tässä mitään kyllästymistä tai kaiken nähnyttä blasee-asennetta, ainakin itse olen jatkuvasti innoissani uudesta ja vanhasta muodista - mutta sillä on harmillisen vähän tekemistä kauppojen tarjonnan kanssa.

Maria kirjoitti...

Ihmisiä löytyy moneen junaan :) Kiitos mielenkiintoisista ajatuksistasi! :)

Stazzy kirjoitti...

En ole aleimmuuni, sillä hankin ison osan vaatteistani alennusmyynneistä. MUTTA, ennen moisiin suuntaamista teen tarkan listan siitä mitä oikeasti tarvitsen, ja annan itselleni luvan vain hyvin satunnaisiin ja pieniin hairahduksiin.

Muutenhan on niin täsmäostaja, että itseä oikein välillä ärsyttää. Kyllä sitä nyt vois välillä jotain uutta kivaa hankkia ilman huonoa omaatuntoakin. Mut seuraavalla Aix-en-Provencen reissulla kyllä tämä tyttö käy American Apparelin liikkeessa ja toivoo että noita pitsipöksyjä on vielä jäljellä!

Nyt taas ihan käytännön ilmastonvaihdos on osoittanut, että mun vaatekaapista puuttuu muutama ilmava, kevyt, hengittävä ja silti siisti t-paita / toppi. Semmoista hellekauden työasukamaa.

Hilja kirjoitti...

Ostan second handin lisäksi lähes kaikki vaatteistani alennusmyynnistä tai jollakin alennuksella/alerekistä. Pyrin ostamaan "oikealla" hinnalla jotain sellaisia vaatteita yms., mitä ihan oikeasti tarvitsen, joita olen kauemman aikaa suunnitellut ostavani tai joista tiedän, että rahat eivät mene hukkaan. Monesti olen löytänyt halumani asiat halvemmalla muutaman kuukauden päästä, kun olen malttanut odottaa ja käydä katsomassa milloin uutuuden-hyllystä sama tavara on siirretty toiseen hyllyyn :) Yleensä olen kolunnut kesäaleja ahkerammin, mutta tänä vuonna en ole juurikaan ostanut alesta kuin muutaman kesävaatteen.

Lumikki kirjoitti...

Alet tulee kyllä tsekattua, mutta jotenkin ei innosta se kauhea hälinä ja vilinä mikä alerekkien luona on, kun jotkut repivät vaatteita rekiltä "koska halvalla saa". Jotain hyviä perusvaatteita tulee kyllä joskus bongattua aleista!

Eli aikalailla aleimmuuni olen minäkin. (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...