22.8.2009

Vielä yksi kesäpäivä ja piraatit =! warez

Eilen tulikin Nooran kanssa kierreltyä oikein urkalla pitkin poikin katuja ja mantuja. Useamman tunnin kiertely tuotti myös tulosta: löysin kirppikseltä farkkupaidan. Tästä siis lisää luvassa myöhemmin...

Enkö sanonut, että vielä tulee lämmintä? Joku oli lukenut viikon säätiedotuksen ajoissa. ;) Kuvista kiitos Nooralle!

sillalla1
T-paita - Gina Tricot, farkkuliivi - second hand, pyöräilyhousut - Asos, laukku - American Apparel, sandaalit ja rannekoru - H&M

Koska ihmisillä on myös toisinaan ollut epäselvyyksiä siitä mitä piraattipuolueessa ajetaan, haluaisin selventää muutaman asian.

Piraatit =! wareztus.
(Luetaan: Piraatit eivät ole yhtä kuin wareztus.)

Jotkut piraatit warettavat. Kaikki eivät wareta. Jotkut warettavat, koska haluavat kokeilla tuotetta ennen sen ostoa. Jotkut warettavat, koska eivät halua maksaa. Jotkut warettavat, koska voivat. Jotkut warettavat, koska ulkomaisten televisioyhtiöiden maarajoitukset eivät salli oman maan asukkaille tarkoitettua ilmaiskatselua. Jotkut warettavat, kun ostaakaan ei anneta, tai siitä on tehty tarpeettoman vaikeaa, tai se ei toimi. Kaikki eivät kuitenkaan wareta.

Piraattipuolue ei ole syntynyt halusta puolustella teininörttien tai kenenkään muunkaan luvatonta latailua, vaikka jotkut Ylen toimittajat yrittävätkin tehokkaasti sellaista kuvaa asiaan perehtymättä ihmisille antaa, ja vaikka jotkut kritiikittä valtamedian tarjoamat käsitykset nielevätkin. Piraattipuolue haluaa edistää myönteistä tietoyhteiskuntakehitystä. Piraattipuolue on syntynyt paitsi halusta kritisoida nykyisiä tekijänoikeuskäytäntöjä, myös sananvapauden ja yksityisyydensuojan huolesta.

Kun hallituksessa runtataan asiantuntijoiden mielipiteistä piittaamatta läpi perustuslain vastaisia lakeja, jotka antavat yrityksille poliisia suurempia toimivaltuuksia, tai kun luodaan sensuurilistoja, joille voidaan lisätä vääriä poliittisia mielipiteitä esittävien ihmisten kotisivuja ilman oikeutta valittaa muualla kuin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa, luulisi viimeistään hölmömmänkin tajuavan, että kaikki ei nyt toimi demokraattisen, sivistyneen länsimaan ihanteiden mukaisesti (ei kyllä ole aina toiminut ennenkään). Tämä on vasta alkusoittoa. Lisää on aivan varmasti tulossa, ellei kukaan estä sitä. Sinä ja minä voimme yhdessä sanoa EI alati lisääntyvälle valvonnalle, sananvapauden rajoittamiselle ja oikeuksiemme tallomiselle. Se voi tapahtua useammalla kuin yhdellä tavalla, pääasia on, että jokainen lotkauttaa asialle nyt korvaansa ja katsoo seuraavissa vaaleissa erittäin tarkkaan mille tahoille antaa äänensä. Pätee toki myös muihin tärkeisiin asioihin - mitä kukin itse pitää tärkeänä. Sillä kun demokratian perustukset murenevat, myös rakentamamme yhteiskunta alkaa rappeutua ja lopulta se sortuu.

On tietämätöntä ja typerää väittää, että piraattipuolue olisi vain wareztustaan perusteettomasti puolustelevien teininörttien ryhmittymä. Kutsun jokaisen asiaa epäilevän keskustelemaan asiasta vaikkapa puolueen irkkikanavalla (sieltä myös löytää paljon minua viisaampia, vanhempia ja kärsivällisempiä ihmisiä). Kyllä tässä ovat aika paljon isommat asiat kyseessä kuin se, löytyykö koneelta viimeisin jakso Gossip Girlia tai mitä lie. Vapaa tiedonkulku on vain osa suurempaa kokonaisuutta, joskin hyvin, hyvin perustavanlaatuinen sellainen.

Voin toki olla väärässäkin.

sillalla2

Ei mulla hei nyt muuta. ^^ Phiis.

1 kommenttia :

MouMou kirjoitti...

Sama asia on rassannut minua tässä PP-keskustelussa. Kun ihmiset eivät tässäkään asiassa ota selvää ennen kuin alkavat änkätä. Ja hei, waretus on ok.;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...