11.8.2009

P.s. I Love You - hirveää roskaa

Gerard Butler on tullut hyvin kauas ylimachosta Leonidaksesta ja auttamatta samalla tuntuu siltä, kuin mies olisi kastroitu. Yli-imelä ja ylihempeä, romanttinen komedia kyllä luonnistuu mieheltä, mutta kaikki ei vain sovi yhteen. Se nyt vain on tietysti 300:n syytä Butlerin osalta, ja katsojan pitäisi jo ymmärtää lopettaa vertaileminen. Mutta mikä pelastaisi loput elokuvasta? Eivät ainakaan Oscar-palkitut Hillary Swank ja Kathy Bates.

P.s. I love you kertoo rakkaus-/selviytymistarinaa pariskunnasta, jonka mies kuolee. Hän on kuitenkin jättänyt jälkeensä viestejä ja kirjeitä läheisilleen, erityisesti vaimolleen, helpottaakseen tämän surun yli pääsemistä. Näistä lähtökohdista kumpuaa jumalattoman iso kasa kliseitä, takkuilevaa käsikirjoitusta, typeriä dialogeja, hiiidastempoista ihmettelyä ja hirveää lässynlää-surkuttelua. Elokuvalla on muutamia hyviä hetkiä, mutta enimmäkseen sitä katsoessa alkaa kyllästyttää ja väsyttää. Hahmoissa ja tarinan asetelmassa on kyllä ainesta, eikä näyttelijänlahjoistakaan pitäisi olla puutetta, mutta silti vain homma ei toimi. Kaikki on niin ylinäyteltyä ja keinotekoista, eikä edes humoristisella tavalla. Kuulemma kirja on ollut parempi.

Tästä elokuvasta olisi ollut kiva tykätä, jo ihan Gerard Butlerin takia. Vaan RocknRolla oli rutkasti hauskempi. Toivottavasti Butler vielä näyttelee elämässään näiden jälkeen muutakin kuin rajulla tavalla söpöisen lutuista, leppoisaa irkkumiestä.

Kotikatsomo ei suosittele tätä elokuvaa.

20 kommenttia :

NooranElämää kirjoitti...

Pöh, oot väärässä! Leffa oli oikein viihdyttävä ja iloisen itkettävä. :D T: tyttö

(en kyl tiiä oliko kirja parempi, oon enempi leffa ihminen. mut lukihan sen kirjanki. vai oonkohan vielä ees lukenu sitä kokonaan..hmm.. hyvä kysymys :D)

Anonyymi kirjoitti...

haha just äsken katoin tän ja ite kyl tykkäsin. mut ymmärrän, et moniin ei varmaan tommonen lällymeininki uppoo. ja kyllähän ihana gerard pelasti tavallaan koko leffan, tuli ihan hinku päästä irlantiin ;)

Maria kirjoitti...

Kyllä muhun romantiikka ja lällyys uppoo, mut oon aika vaativa sen suhteen miten se on toteutettu ;D Mut hei, kyllä tästä saa olla eri mieltä! x)

Anonyymi kirjoitti...

Olin kanssa tosi pettyny leffaan, varsinkin kun olin lukenut kirjan ensin. Kirja oli kiva, nopeasti luettu perushömppä, jossa fiilis oli paljon rennompi ja nuorekkaampi, kuin leffassa..

Andy kirjoitti...

Tuota elokuvaa en halua edes nähdä, mutta Butlerin romkom The Ugly Truth oli ihan hauska. Ja pianhan mieheltä tulee varmaan suakin kiinnostava scifi-peli-toiminta-leffa Gamer, jota ainakin täällä odotetaan vain ihan vähän kuola valuen... ;)

Maria kirjoitti...

Anonyymi, joo, voin kuvitella. Usein jo leffat muutenkin pärjää vähän heikosti kirjalle, joitakin poikkeukia lukuunottamatta.

Andy, kyllä, Gameria odotetaan täällä kyllä! :)

Tajja kirjoitti...

Haha, ehkä mä uskaltaudun kattomaan ton leffan, jos kerran sanoit sitä huonoksi ja RocknRollaa hyväksi :D Omasta mielestäni jälkimmäinen oli nimittäin lähinnä pitkästyttävä.

supervain kirjoitti...

jeffrey d morgan on jotain kuuminta ja leffa on hyvä! :D tosin makuja on monia.

Katja kirjoitti...

Leffat ei kyllä useinkaan pärjää kirjalle, tässä tapauksessa ei varsinkaan! Petyin niin pahasti, sen niiden kodin piti olla omakotitalo eikä kerrostalokämppä, ja niin moni upea ja jännä juonenkäänne - ja jopa monia henkilöhahmoja - oli jätetty pois.. Kirjan jaksaisi lukea vaikka kuinka monta kertaa, leffaa en ehkä enää haluaisi nähdä.

Jenna K. kirjoitti...

Olinkin ihmetellyt miten kaikki muka tykkää lässyleffoista, kun en ollut yhtäkään negatiivista kommenttia tästä kuullut..:D Ei tuo genre oikein iske, mutta on kai tuo katsottava Butlerin ja Jeffrey Dean Morganin takia jos ei muuta.

Maria kirjoitti...

Mullaki oli muuten aika kovat odotukset tätä kohtaan, just kun en ollut kuullut muuta kuin kehuja tästä :D

Tiina kirjoitti...

Kirja oli niiiiiiin paljon parempi kuin leffa! Mut kyl se leffakin oli silleen ihan jees, ei aiheuta ällökohtauksia muttei niin säväytäkään.

S. kirjoitti...

Oikeassa olet, KAMALA leffa. Varsinkin kirjaan nähden: kirjaa lukiessa kyllä itkin ihan vuolaastikin, mutta tämä... tämä oli vain tökerö yritys, jota on kai pakko kutsua pitkin hampain elokuvaksi.

Lue kirja, suosittelen. Muutamassa kohtaa tuli naurettua ääneen ja muutamassa kohtaa piti kaivaa nenäliinaa.

Regina kirjoitti...

Jep, leffa oli aivan paska. Itse olin tehnyt sen kohtalokkaan virheen eli lukenut kirjan ennen leffan katsomista. No, kirjasta vielä pidin aika paljonkin ja tulihan sen aikana vuodatettua pari kyyneltäkin. Leffan taas sain (luojan kiitos sain, en siis tuhlannut omia rahojani siihen) omakseni joskus viime marraskuussa ja koko ajan sitä katsoessani ajattelin vain "milloin tämä loppuu". Ja en muuten ole katsonut toista kertaa :D

Gemma kirjoitti...

Itsekin petyin ihan älyttömästi leffaan.
Elokuva korkeintaan sivusi kirjan tapahtumia, sen verran erilainen (ja niin paljon huonompi) se oli. Suosittelen kirjan lukemista, siitä välittyy täysin eri fiilis kuin elokuvasta ! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kirja oli parjon parempi, mutta tykkäsin mä leffastakin tosi paljon.
Minkäs teet, kun tommoinen uppoaa :)
mutta suosittelen ehdottomasti lukemaan kyseisen kirjan!

Maria kirjoitti...

Mulle muuten tuli mieleen, että täydellisenä vastakohtana tälle imho toimii erittäin hyvin Tahraton mieli (Eternal Sunshine of the Spotless Mind). Siinä on romanttinen (draama)komedia, joka täysin fantastisesta lähtöasetelmastaan huolimatta on uskottava, realistinen, hahmojen välillä säkenöi, hahmot toimivat ja ovat uskottavia, syvällisiä ja hyvin kirjoitettuja. Sama pätee juoneen ja kerrontaan. Kliseitä ei tähän ole sotkettu eikä elokuvaa katsoessa tule tunnetta, että tää on jo nähty viistuhatta kertaa aiemminkin. Lisäksi mä sain tästä leffasta jopa irti ihan oikean oivalluksen :P Tää on hyvä esimerkki imelästä ja romanttisesta, joka on silti täysin itsevarma ja nautittavan kaunis teos :)

mari kirjoitti...

Kirja oli hyvä, mutta toi leffa oli ihan perseestä. Eli taas jälleen oon samaa mieltä sun kans ;)

patentti kirjoitti...

No ei se kirjakaan kyllä kovinkaan kummoinen ollut, uskon että sultakin löytyy vaikka mitä parempaa tekemistä kuin sellaisen lukeminen (laske vaikka varpaasi). En siis todellakaan suosittele.

Stazzy kirjoitti...

Olen huono ihminen enkä ole vielä nähnyt elokuvaa. Ehkei ole kiirekään. Juon vaikka ennemmin punaviiniä. (Tai jos tarpeeksi punaviiniä, leffakin saattaisi toimia)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...