1.8.2009

Farkku + nahka

Kokeilinpa sitten lompakkoystävällisempää versiota Alexander Wangin farkkunahkahihatakista - kun tarvittavat tekijät löytyvät vaatekaapista jo omasta takaa, uuden luomuksen hinnaksi tulee nolla euroa. Samanmoisia kokeiluja on jo aiemminkin tehnyt ainakin Aurora tahollaan. Kyllähän tätä nyt viileillä ilmoilla käyttää vois (aamu Hervannassa laskettaneen sellaiseksi)!

leather plus denim jacket 1

leather plus denim jacket 2
Farkkuliivi - second hand, nahkatakki - Ellos, t-paita - American Apparel (löytyi sitten lopulta tuolilla lojuneen vaateröykkiön alta siististi pienenä ja huomaamattomana myttynä...), pyöräilyhousut - Asos, sandaalit - H&M

Nyt pakkaamaan!

P.s. OMGOMGOMG ja OMFG, Ridley Scott tulee ohjaamaan Alien-saagaan tehtävän uusimman elokuvan, joka sijoittuu aikaan ennen ensimmäistä Alienia. Nyt on kyllä miehellä kovat paineet, vähintäänhän tästä odotetaan samanlaista klassikkoa kuin Alienista (ai kuka odottaa, no joku mä...). Lisäksi tietysti miehen scifielokuvat ovat niitä, joista mies luultavasti on jäänyt parhaiten ihmisten mieleen. Odotukset ovat suuret, teatteriin vähintään mentävä tuo sitten aikanaan katsomaan. OMG!

Tupla - P.s. Kenen mielestä tämä on kohtuullista? _O_

11 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tuo sakkomäärä nyt mikään kohtuullinen ole, mutta eiköhän ko. henkilö tiennyt biisien levittämisen olevan laitonta ja että siitä voi saada järkyttävän suuret sakot.

Siksi ei heru multa sympatiaa, tähän voi vaan sanoa "et vaan osaa". Ensinnäkin miehen käyttämät latausohjelmat *facepalm* ja miksi ihmeessä se ei naamioinut sen konetta ja kierrättänyt iippareita, jotta sitä ei voida jäljittää..?!?

Maria kirjoitti...

Ihan totta. Eläköön anonyymit vertaisverkot ;o

Anonyymi kirjoitti...

Farkkuliivis on ihan jees. Mut sori, en kestä enää yhtään näitä sun pyöräilyalkkareita pitsillä tai ilman. enkä tota laittomasti lataustakaan.

Anonyymi kirjoitti...

miten musta tuntuu että sun asukokonaisuudet vähän toistaa itseään? Hiihtohousuja ja hennesin laukkua aina uudestaan ja uudestaan... :(
mutta hienosti on onnistunut toi nahka-farkku yhdistelmä! tollasen yhdistelmän voi mokata helposti mutta toi on kyllä siisti!

Maria kirjoitti...

Anonyymi, hehe, ikävämpi juttu :P

Anonyymi, kiitos! :) Ajattelin, että voisin käyttää tuota noin sitten syksyllä tuomaan pienen väripilkun harmauteen :P

Asuista: Tää on mun tyyli :) Yritän keksiä eri asuvariaatioita mieluummin käyttäen sellaisia vaatteita ja asusteita, jotka vaatekaapistani jo löytyvät, kuin että haalisin vähän väliä uutta tavaraa (vaikka sitäkin tulee välillä tehtyä turhan usein :D) :) Samalla se on esimerkki, jota haluan näyttää: omasta vaatekaapistaan voi tehdä löytöjä. Että sama linja kyllä tulee jatkumaan :)

Aridith kirjoitti...

Itse en kyllä tunne kauheasti sympatioita biisejä lataaville ja siitä sakot saaville, itse kyllä mielelläni maksan sen pari euroa mitä biisin hinnaksi tulee kun nettikaupasta ne ostan jos koko levyä en halua. Onhan tuo aika kohtuuttoman paljon muutamasta biisistä, mutta laki on laki. Musiikki on miun harrastus, mielelläni uhraan siihen rahaa, toisaalta ei jonkun suuren pumpun kuten 90 miljoonaa levyä myyneen Metallican ura ehkä pariin lataukseen kaadu, mutta ilman tuhottoman suuria levymyyntejä ja rahavirtaa ei tappioita tuottavia fanifestareita kuten Sonishperejä kyllä järjestellä.

Itse arvostan tekijänoikeuksia ehkä sen takia koska olen muutaman muusikon ystävä ja yrittäjä joka kesäisin saa valokuvauksesta pääelinkeinonsa, jolloin toivon etteivät ihmiset vain kopioisi mallikuvia nettisivuiltani omin lupinensa vaan ostaisivat niistä käyttöoikeudet itselleen. Täytyyhän minun kattaa bensa/laitteistokuluni sekä saada vielä ruokaa pöytään.

Mutta mielipiteitä ja näkemyksiä on moneen junaan.

Mutta hauska idea tuo farkkuliivi, noille pyöräilyhousuille tuskin sytyn ikinä :D

Maria kirjoitti...

Lakeja onneksi pyritään muuttamaan, ei sillä, ettäkö lailla olisi sinänsä mitään tekemistä sen kanssa kuinka suuret korvaukset ovat, valta on siinä kohtaa aika täysin levyteollisuudella ja näiden etujärjestöillä ja se ei ole oikein. On myös vaikea kuvitella mitä tällaisella pienten ihmisten vainoamisella (eimerkiksi niiden todellisten piraattilevyillä voittoa tekevien sijaan) nyt sitten saavutetaan: latailua se ei ainakaan vähennä, se on jo niin laajalti levinnyt normi, että sen voi pysäyttää vain sulkemalla maailmasta Internetin. Olisi myös mielenkiintoista tietää kuinka paljon ne suurella vääryydellä riistetyt köyhät ja nälässä kituvat artistit noista kerätyistä korvauksista tulevat koskaan näkemään.

Sekään, että jokainen voisi kopioida epäkaupallisesti matskua, ei tarkoita, että työstä ei pitäisi joutua maksamaan, tai siis, kukaan ei vaadi taiteilijoiden palkkojen lakkauttamista. Vaihtoehtoisia ansaintamalleja tarvitaan, kun nykyisenlainen kopiomonopoli on haitallinen niin kuluttajalle kuin usein artisteille itselleenkin. Tässä kohtaa viittaan aiempiin kirjoituksiini ja niiden alla käytyihin keskusteluihin aiheesta. :)

Vaihtoehtoja ei tietenkään voida kehittää niin kauan kuin on ihmisiä, jotka vastustavat vaihtoehtoja henkeen ja vereen, vaikka sitten haastamalla oikeuteen ja jättikorvauksiin opiskelijoita ja kotiäitejä.

Aridith kirjoitti...

Itseä ei rehellisesti sanottuna kauheasti kiinnosta se että maksaako musiikki, kunhan ihmiset saa työstään palkkaa, jos se raha saadaan jostain muualta niin mikäs siinä. Eivät ne muusikot nälkää näe eivätkä varmaan taustajoukotkaan, mutta on musiikin teossa kustannuksensa kuten Hynynen sanoi, tuletko puolestani elättämään 10 ihmistä lallattamalla.

En ole jaksanut perehtyä aikaisempiin kirjoituksiin tai muutenkaan kauhean syvällisesti siihen miten nykyinen maksullinen musiikkibisnes halutaan korvata tai lataus vapauttaa, koska olen itse ihan tyytyväinen nykyiseen systeemiin että kipsuttelen hakemaan levyni kaupasta tai kuuntelen radiota, etenkin Mokoman kaltaisen Sakara Recordsin levyjä ostan mielelläni sillä artistit ovat levy-yhtiön omistajia jota taas kannatan, suuret levy-yhtiöt kun tunnetusti vetää pitkän pennin välistä. Maksan musiikista myös tukeakseni suosimiani levykauppoja, rakastan pienten levykauppojen tunnelmaa, vaikka joutuisin maksamaan siellä levystä muutaman euron enemmän kuin top ten anttilassa.

En ole ajatellut asiaa niinkään kulttuurin edistämisen kannalta, ehkä tässä lähiakoina jaksan innostua asiaa syvemmin tutkimaan kunhan työkiireet hellittävät ja olen sellaisessa mielentilassa että jaksan kiinnostua asiasta oikeasti. Olen kuitenkin sitä mieltä että ei ole mitään väärää etsiä vaihtoehtoisia tapoja musiikin levittämiselle yms. mutten itse jaksa asiaan niin syvällisesti perehtyä ja näitä tapoja pohtia. Jos kukaan ei etsisi parempia tapoja, ei maailma polkisi paikallaan.

Ja kyllä se vituttaa kun lataa musiikkia, kone takavarikoidaan ja sakkolappu kolahtaa luukusta. Eräälle tyttömälle ystävälle kun pamahti lataamisesta melkoinen sakko ja nyt on ongelmissa niinkin mitättömän asian kuin musiikin lataamisen takia.

Enemmälti olen näreissäni siitä että esimerkiksi suomessa kopioi lehdetkin luvatta harrastelija kuvaajien kuvia lehtiinsä nettisivuilta vaikka siinä lukee kissan kokoisilla kirjaimilla kopioinnin olevan kielletty ja pyydetään ottamaan yhteyttä kuvaajaan. Se on ilmeisesti kovin hankalaa sisäistää se kissan kokoinen teksti siinä. Tai en ehkä ole näreissäni, mutta pidän niitä ihmisiä hieman...idiootteina kun ei mene sana perille. Mutta tietysti valokuvaajan tekijänoikeudet on asia joka koskettaa minua henk. koht, ehkä musiikki-asiakin olisi minulla paremmin tiedossa ja minulla olisi siitä selvempi mielipide jos asia olisi minulle henkilökohtaisempi.

On hyvä että muut perehtyvät asioihin, sillä itsellä ei riitä aika eikä jaksamus välttämättä perehtymään kultuurillisiin uudistuksiin. Enkä tiedä riittääkö kiinnostuskaan, olen sellainen perus-suomalainen juntti joka on sitä mieltä että ihmisen kuuluu saada palkka työstään ja jos on hyvä työssään kuuluu palkan olla sen mukainen. Se miten palkka saadaan kaikille hyödyllisellä tavalla kolahtamaan tilille niin jää jonkun fiksumman ajattelijan käsiin.

Mie olen viime aikoina enemmänkin perehtynyt läheisen näkökumassa siihen että miten mielenkiintoinen tämä yhteiskunta systeemi on esimerkiksi työttömän näkökulmasta ja siihen että pullarahoillako ihmisen tulisi elää sillä aikaa kun virastot hävittelevät papereitaan ja tekevät päätöksiään kuukausitolkulla ja siihen mitkä sen pyörityksessä olon jälkiseuraukset ihmisessä ovat.

Ehkä kun olen päässyt virasto-vitutuksesta ja maailmanvihasta yli vilkaisen kirjoituksiasi sekä piraattipuolueen ja valaistun tästä kulttuuri aiheesta :)

On hienoa että on noin vakaita mielipiteitä ja jaksaa kirjoittaa niistä. Omat mielipiteeni asiasta ovat vielä sekalainen röykkiö ajatuksia.

Maria kirjoitti...

No tuollainen kaupallinen luvaton kopiointi on tosiaan asia erikseen, se nyt onkin törkeää ja moraalisesti kaikin puolin arveluttavaa tehdä rahaa toisen työllä maksamatta alkuperäisen työn tehneelle. Jos tekijä jää vielä mainitsemattakin, niin sehän on plagioimista ja ilman muuta väärin sekin. Siihen kyllä pitäisi saada jotain rotia, ja tosiaan sitä voittoa tuottavaa piratismia karsia.

Epäkaupallinen kopiointi taas (esim. juuri nuo yksityisten ihmisten latailut tai vaikka fanien tekemät musavideot, joihin on pätkitty esim. elokuvista pätkiä ja liitetty mukaan joku sopiva musa) on sellainen asia, josta voi olla isoakin hyötyä taiteilijoille. Ja vaikka ei, niin joka tapauksessa mun oikeutajuni ei osaa nähdä sellaisessa kauheasti väärää.:)

Tämä aihe on mielenkiintoinen ja siihen kannattaa kyllä tutustua sen eri puolista :) Noista vanhemmista teksteistäni löytynee joitakin mielenkiintoisia linkkejä ja artikkeleja, jotka ovat enemmän tai vähemmän pönkittäneet omia mielipiteitäni asiasta :P

weekdays kirjoitti...

Oi mikä asu, ihana!

sannna kirjoitti...

Mun mielestä noi sakot on ehkä liian suuret mut ihan aiheelliset.

Oot muuten pyöräilyshortsien kuningas! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...