17.8.2009

Jokainen mies on potentiaalinen pedofiili?

Taas miehiä syrjitään. Air France on kieltänyt yksin matkustavia miehiä istumasta yksin matkustavien, alle 12-vuotiaiden lasten vieressä "turvallisuussyistä", asiaa sen enempää valottamatta. Naisia kielto ei koske missään muodossa. Myös British Airwaysilla on ollut vastaavanlainen kielto jo vuodesta 2006.

Mitä hittoa? Mikä on tämä "turvallisuussyy", ellei juurikin pelko lasten hyväsikäytöstä (jota tietenkään naiset eivät voi harrastaa, eivät koskaan ole harrastaneet eivätkä koskaan tule harrastamaan)? Miksi päätöstä ei julkisesti perustella, jos siihen on olemassa jokin järkevä syy?

Aikamoinen keppihevonen kyllä tuo lapsen paras. Tähän mennessä sillä on jo Suomen maaperällä paitsi rajoitettu sananvapautta ja harjoitettu väärien mielipiteiden ennakkosensuuria, myös yritetty (onneksi aika menestyksettömästi) rajoittaa seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoistamista. Nyt listalle voidaan lisätä myös sukupuolisyrjintä. (Aiemmin aiheesta täällä.)

Kiitos Riepalle linkkauksesta.

13 kommenttia :

Kaoka kirjoitti...

Huoh. Ja sekö turvaa lapsen henkisen ja fyysisen kasvun kun annetaan ymmärtää, että jokainen yksinäinen vieras setä tekee jotain pahaa?

Siellä on taas keski-ikäiset äiti-ihmiset vauhdissa tekemässä lakiehdotuksia!

Jape kirjoitti...

Hyvä huomio Maria!

Kyllä voidaan puhua jo miesten syrjinnästä tuossa Air Francen tapauksessakin. Oletus, että naiset ei ikinä tee mitään "epäilyttävää" on silkkaa utopiaa. Ja pedofiilihysteria on ihan sairasta touhua, yhtälailla kuin pedofilia, mutta ei tällä tavoin ongelmia ratkota, kuin mitä tässä Air Francen tapauksessa yritetään tehdä...

Anonyymi kirjoitti...

Väittelin tästä aiheesta jokin aika sitten tätini kanssa, joka oli sitä mieltä, että esimerkiksi koulutakseissa ja vastaavissa pitäisi olla naiskuljettaja, koska jokainen mies on potentiaalinen pedofiili... eh, mitä ihmettä! Natsikortit voi kyllä huoletta korvata lapsikorteilla ja väittelymenestys on taattu. Silkkaa argumenttien juhlaa.

dibb kirjoitti...

Niin, pitäisikö sitten samantien järjestää vastaavaa paikkasijoitteluvalvontaa muutenkin: pariskunnat eivät saa istua vierekkäin, koska saattavat vaikka - hyvänen aika - suudella toisiaan, minkä näkevä lapsi voisi traumatisoitua syvästi? Tuollaista pornahtavaa käytöstä, puhumattakaan siitä henkisestä arvesta, jos nähty pariskunta edustaisi sateenkaariperheitä. Tai sitten kielletään nuorten naisten istuminen miesten vieressä, etteivät vain miehet yritä iskeä heitä: lapsia kun sentään lentoemot valvovat tarkasti, eikä heitä takuulla pedofiilisetien mukaan päästettäisi, mutta hupsu neitonen saattaa jopa ihastua ja lähteä miehen matkaan lentomatkan jälkeen. Tai sen aikana! Näin ollen: tietenkin täytyy kieltää miehiltä lentokoneiden vessojen käyttö, koska saattaisivat yrittää sinne tunkea yhtä aikaa muiden kanssa näitä häiritsemään ja hyväksikäyttämään. Jos yksin menisivät, niin varmasti vähintään vetäisivät käteen niin että seinät olisivat mälleissä ja tadaa, taas olisi trauma-ainesta koossa.
Mitä jos kiellettäisiin lentoliikenne saman tien kokonaan.

Ulla kirjoitti...

Kävin lueskelemassa keskustelua, jota aiemman postauksesi kommenttiboksissa käytiin, ja lyhyesti sanottuna olen täysin samaa mieltä kanssasi näistä asioista :) Hienoa nähdä, että meitä näin ajattelevia riittää, vaikka joskus toisin tuntuukin.

elle s'ennuie kirjoitti...

Olen myös sitä mieltä, että "jokainen mies voi olla pedofiili"-suhtautuminen (kuten "jokainen mies voi olla raiskaaja", mitä jotkut amerikkalais-äärifeministit (suomalaisista en tiedä) kuuluttavat) on typerä sekä haitallinen. Mutta en myös jaksaa uskoa, että kaikki asiasta päättäneet virkailijat sekä lentoyhtiön johto tai muut vaikuttajat ovat olleet naisia, joten älkäämme nyt tätä vain yksin naisten niskaan kaada, vaikka olisivatkin sitten keski-ikäiset äiti-ihmiset :)

Minua muuten todella kiinnostaa, miten tuollainen päätös on saavutettu... Eli kuka sen ehdotti? Kuka ajatteli, että jaaha, onpahan hyvä idea ja minkä perustein? Lopuksi aika moneen tulisi ideasta pitää ja se hyväksyä. Ja kun lentoyhtiö on for-profit yritys, niin kai ne ajattelee, että näin toimimalla tuotetaan voittoa - ovatko he siinä oikeassa? Ja jos ovat, mitä siitä sitten ajatella...?

Maria kirjoitti...

Kaoka, sanopa se! Tosi tervettä touhua. Sitten jos vielä puhutaan yleisisstä asenteista niin niitäkös muokkaakin tasa-arvoiseen suuntaan se, että tehdään sääntöjä, jotka vihjailevat jokaisen miehen olevan jotenkin vaarallinen ja epäilyttävä.

Jape, jep. Aika käsittämätön logiikka.

Anonyymi, hehe, niinpä. Lisäksi jos vastustat lapsen paras -korttia, olet selkeesti itte joku pedofiili.

Dibb, *reps*, joo todellaki, kannatetaan näitä muutoksia! ;D

Ulla, hauska kuulla! :) Ja tosiaan, joskus tekee mieli hakata päätä seinään... :P

Maria kirjoitti...

Elle'sennuie, olisi todellakin tosi mielenkiintoista tietää mistä tällainen idea on lähtenyt. En minäkään usko, että tässä on takana mitään naisten miessortosalaliittoa (:D), kyllähän naisetkin aiheuttavat kanssasisarilleen tasa-arvo-ongelmia. Mut jotain hyvin hämäräperäistä logiikkaa tuon säännön muodostamisen takana on ollut, ellei nyt jostain ilmaannu jotakin järkeenkäypää selitystä tälle. ;<

Mme Flore kirjoitti...

Luin jostain (lähdeviitteet, hurraa), että joillain amerikkalaisilla lentoyhtiöillä on ollut ongelmia oikeusjuttujen kanssa, joita siis perheet ovat nostaneet tapauksissa, joissa lapsi on istunut matkalla vieraan miehen vieressä. Saattaahan olla, että AirFrance yrittää tässä yksinkertaisesti suojella itseään siinä mielessä, että noita haasteita (olivat sitten tuulesta temmattuja tai eivät) ei tulisi.

Ihan älytön sääntö joka tapauksessa, ja todellakin on miehiä syrjivä asenne tuollainen että jokainen heistä olisi potentiaalinen seksuaalirikollinen.

Mme Flore kirjoitti...

Niin siis sehän oli juuri tuo linkkaamasi YLE:n artikkeli...

Mirka kirjoitti...

Huh huh, jopas oli uutinen. Eihän tuollaisessa ole yhtään mitään järkeä, aivan käsittämätön juttu.

maija kirjoitti...

"Aikamoinen keppihevonen kyllä tuo lapsen paras. Tähän mennessä sillä on jo Suomen maaperällä paitsi rajoitettu sananvapautta ja harjoitettu väärien mielipiteiden ennakkosensuuria, myös yritetty (onneksi aika menestyksettömästi) rajoittaa seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoistamista. Nyt listalle voidaan lisätä myös sukupuolisyrjintä. (Aiemmin aiheesta täällä.)"

Ai, nytko vasta on sukupuolisyrjintää lapsen parhaan nimissä? Entäs se, kuinka naisia on syyllisstetty siitä lähtien kun töissä saivat käydä siitä, kuinka lapset kärsivät?

Mutta olen samaa mieltä, naurettaavaa tuo "jokainen mies on pedofiili." Oikeastaan voisi sano samantien "jokainen mies on raiskaaja, pedofiili ja rikollinen, jokainen nainen on uhri, uhri ja uhri." Ajatus naisten kyvyttömyydestä kauheuksiin on idioottimainen ja typerä, kuten myös se, että väkivalta kytisi joka_ikisessä_miehessä.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä hyvän itsetunnon ja seksuaalisuutensa kanssa sinut olevissa miehissä teitä oikein pelottaa ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...