29.8.2009

Ilahdutushaaste

Bongasin Roosalta Ondées -blogista tällaisen, ja ajattelinpa ärsytyksen vastapainoksi pohtia myös mukavia asioita itsestäni.

Minua ilahduttaa...

Nimessäni:

Etunimeni on hyvin kansainvälinen ja kaunis, sukunimeni sopivan erikoinen ja menee myös tarvittaessa kansainvälisestä. Yhdessä nimeni voisi olla taiteilijanimi, niin hyvin sen osat sointuvat yhteen. Miehen äidille sukunimeni toi mieleen Italian. Toisaalta arvauskeskuksen vastaanottotäti on kysynyt "...Ja kirjoitetaanko sukunimi ruotsalaisella oolla?"...

Kasvoissani:
Olen persoonallisen kaunis. Kesti pitkään, että pääsin tähän mielentilaan peruskoulun aikaisten pilkkojen ja herjojen jälkeen, mutta nyt voin aidosti ja oikeasti katsoa itseäni peiliin ja ihastella näkemääni.

Vartalossani:
Olen perinyt mummultani sirot ja hoikat geenit. Olisi silti suotavaa omaksua terveelliset elämäntavat ennen kolmeakymppiä, tuolloin viimeistään nimittäin voin odottaa aineenvaihduntani hidastuvan. Puolet tavoitteesta jo saavutettu, ruokavalio on pääosin kunnossa. Vielä kun saisi itsensä liikkumaan.

Luonteessani:
Olen intohimoinen, joskin asioita järjellisestä näkökulmasta lähestyvä idealisti ja ajoittaisesta maailmantuskastani huolimatta suhtaudun toiveikkaasti ihmiskunnan tulevaisuuteen, noin suurimmaksi osaksi. Lisäksi minua kasvotusten tavanneet ovat kuvailleet minua hauskaksi, lämpimäksi ja vilpittömäksi ihmiseksi - ei tuo nyt kovin pahalta kuulosta!

Vaatekaapissani:
Vuosi sitten alkanut projektini vaatekaapin yhtenäistämisestä ja laadun kohottamisesta on tuottanut hedelmää. Useimmat vaatteeni sopivat miten päin tahansa yksiin toistensa kanssa (kiitos mustien, valkoisten ja harmaiden sävyjen) ja garderoobista löytyy jo monta vaatetta, jotka kestävät ajan hammasta ja trendien ylilyövällä tahdilla vaihtelevaa kuumuuskerrointa. Mies ei aina ole ihan vakuuttunut vakaumukseni perimmäisistä motiiveista ("Mutkun sä siltikin hamstraat koko ajan jotain uutta!"), mutta hyvä niin, tuleepa harkittua hankintoja entistäkin kriittisemmin (toivottavasti).

Kotonani:
Tilava yksiö on keskimäärin aika ihanteellinen: erittäin kohtuullinen vuokra kahden ihmisen jaettavaksi, yllättävän rauhallinen sijainti lähellä Hervannan keskustaa, bussi kulkee parin sadan metrin päästä ja jättää pihan toiselle puolelle...

Ystävissäni:
Hauskoja ja keskenään erilaisia, hyvin mielenkiintoisia tyyppejä!

Perheessäni:
Siitä löytyy minulle ainakin kaksi tärkeää perheenjäsentä, jos siis miestä ei lasketa perheekseni. Pitäisi kyllä laskea. Entä miehen perhe? Ehkä pian...

Harrastuksissani:
Blogaamisen ansiosta olen saanut kasan kivoja kavereita, tutustunut monenlaisiin ihmisiin, kehittänyt itselleni tyylin, jossa tunnen oloni ensimmäistä kertaa koskaan itsevarmaksi ja mukavaksi, ja onpa blogaaminen poikinut pienimuotoista sivuduuniakin. Paras harrastus, joka mulla on koskaan ollut!

Kumppanissani:
Oikeudenmukaisuus, älykkyys, pitkä pinna ja kyky tarkastella asioita näkökulmista, joita en olisi itse edes tullut ajatelleeksi. Kyky asettaa asiat perspektiiviin. En ole tainnut koskaan olla tekemisissä yhtä fiksun ja lämpimän ihmisen kanssa.

Kielenkäytössäni:
Osaan ilmaista itseäni kohtuullisen hyvin ja tarkasti. Pystyn hahmottamaan, mitä osia sanomisistani voitaisiin vilpittömällä tavalla ymmärtää väärin, ja osaan korjata ne kohdat sellaisiksi, että väärinymmärryksiltä toivottavasti vältytään.

Musiikkimaussani:
En ole kovin nirso, vaikka olenkin aika nirso.

Ruokavaliossani:
Kuten jo aiemmin totesin, syön aika lailla oikein. Kasviksia tulee vedettyä, lihaa syötyä enää poikkeustapauksissa ja leivän päällä, epäterveelliset herkut ovat myös enää harvinaistapauksinen juhlallisuus.

Naapureissani:
Ovat aika hiljaisia!

Nykyisessä elämäntilanteessani:
Olen aika tyytyväinen elämääni, parisuhde toimii ja opiskelut sujuvat joten kuten. Rahaa voisi olla enemmän, mutta ainakaan en ole veloissani.

EDIT:
Oli pakko lisätä, että arvostan terveyttäni aivan mahdottoman paljon, vaikka/sillä panikoin siitä säännöllisin väliajoin ja saan läheiseni ratkeamaan turhautuneisuudesta. "Ei, Maria, ohimenevä ja suhteellisen harvinainen päänsärkysi ei hyvin suurella todennäköisyydellä johdu aivokasvaimesta. Eikä verisuonen katkeamisesta. Eikä aivoinfarktista. Eikä tietämättäsi saamastasi iskusta päähäsi. Maria, eikö sun pitänyt olla järkevä ja skeptinen ihminen?!" Panikointien ansioksi on kyllä sanottava, että suhtaudun hyvin epäluuloisesti subjektiivisiin arvioihin kunkin terveydentilasta ja sen syistä - jos minä äärimmäisen kriittisenä luonteena pystyn vakuuttamaan itselleni, että olen täysin fantastisesta ja äärimmäisen epätodennäköisestä syystä kuolemanvaarassa juuri tasan nyt, en epäile, etteivätkö muutkin ihmiset pystyisi vakuuttamaan itseään milloin mistäkin täysin omiin fiiliksiinsä ja luuloihinsa/uskomuksiinsa perustuen. Tästäkin syystä kärkyn tieteellistä todistusaineistoa erittäin hanakasti.

Tulevaisuudessa:
Se tuppaa aina järjestymään jotenkin, vaikkei aina ennalta tietäisi miten. :)

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...