30.8.2009

Aso ei ole mikään homo!

Big Brother kirvoitti jo ensimmäisen vakavan pohdinnanaiheen tässä taloudessa. Aso, ulkonäöstään huolehtiva ja kulmiaan nyppivä turkulaismies loukkaantui kisan alkumetreillä siitä, että jotkut toisista asukkaista olivat luulleet tätä homoksi. Perusteluina ilmeisesti livahti juuri tuo laitettu ulkomuoto.

Vaikka Aso tästä kovasti kimpaantuikin ja todisteli pitkään tosi mies -ilmaisua hokien olevansa heterosekuaali (ja ehkä myös hieman epävarmana itsesään) ja yrittäen koko illan iskeä talon naisia, mies myös teki ihan aiheellisen pointin. Miksi mies ei voi laittautua leimautumatta heti homoseksuaaliksi? Eikö jo ole hyvänen aika sentään huomattu, etteivät telkkarisarjojen stereotyyppihomot ole ainoa vaihtoehto, ja että toisaalta heteromiehetkin voivat tykätä ulkonäkönsä huolehtimisesta?

Toisaalta taas: mitä hiton väliä kuka tekee itselleen ja mitä, tai mitä väliä ketä kukin bylsii (kunhan se tapahtuu molempien osapuolien tahdosta eikä ketään satuteta)? Miksi ihmetellä, miksi leimata, miksi todistella? Antaa kaikkien kukkien kukkia niin kauan, kun ei siitä mitään haittaakaan ole. Ei niitä ole pakko itse bylsiä, ellei halua.

Joo ei, en varsinaisesti edes katso Big Brotheria. Silloin tällöin vain vilkuilen. Vähän. Oikeesti. Mutta toverini Bubs kirjoitti tästä kaudesta hauskan johdannon: Paljastuksia BB:stä. Yön pimeinä tunteina ja viinin kyllästäminä tietysti tuijotamme miehen kanssa yhdessä Big Brotherin suihkukuvia.

Ihan käsittämätöntä.

15 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Joopajoo, huvittavinta kuitenkin on tämä kolmikymppinen homo Nino, joka loukkaantuu verisesti lähes minkälaisesta homokeskustelusta vain ja homous ylipäätään on jotenkin niin arka asia, itse on kuitenkin aivan oikeutettu utelemaan heteronaisen rinnoista että ootko tyytyväinen niihin ja vihjailemaan että etkö ottaisi silikoneja jos saisit. Jep jep.

Homous on ominaisuus siinä missä muutkin, tosin ehkä se vaan kiinnostaa ihmisiä enemmän kuin esim. se, kuinka paljon liikavarpaita itse kultakin löytyy. Ja pahallahan ei Asoltakaan seksuaalista suuntautumista kyselty, joten what's the big deal, itse teki siitä vain machouttaan suuren numeron, ja koko asia olisi aika nopeasti unohdettu jo sillä jos se itse olisi sanonut vaan että joo, enpä ole.

Rhia kirjoitti...

Ylipäätään en ymmärrä tätä homo-lesbo-bi-keskustelua ollenkaan. Tietenkin on hyvä asia että suvaitaan ja hyväksytään kaikenlaiset ihmiset, mutta seksuaalinen suuntautuminen pitäisi kumminkin olla jokaisen ihmisen henkilökohtainen asia. Miksi siitä ylipäätään pitää tehdä semmoinen numero että minä olen nyt sitä ja sitä seksuaali"vähemmistöä". Seksuuaalisesta suuntautumisesta on "tehty" ominaisuus jota voidaan verrata esim ihon väriin tai uskontoon. TV-sarjoissa pitää olla ne kiintiö-homot ja -lesbot samoin kuin oli ennen (ja joissain tapauksissa on edelleen) ne kiintiö-tummaihoiset, kiintiö-latinot jne jne. Mitä hittoa se kenellekään kuuluu kenen kanssa kukakin seksiä harrastaa? Enkä edes usko että ne kiintiö-homot ja -lesbot tv:ssä edesauttaa suvaitsevaisuutta yhtään sen enempää, ne vain tyydyttää ihmisten uteliaisuutta kun kuvitellaan että ne on nyt jotenkin ulkoisesti "erilaisia" tai päästä vialla. Tavallisia massaan sulautuvia ihmisiä niistä on suurin osa.

Anonyymi kirjoitti...

Mietin just samaa, että miksi heteromies ei voisi nyppiä kulmakarvojaan jos huvittaa. Miksi silloin on niin automaattisesti kyseenalaistetaan suuntautuneisuus tai ollaan jopa varmoja että kyseessä on homo. Ja mitä väliä sillä on oli tai ei.

Kauheeta vouhkaamista joiltakin muutenkin, kun talossa on homoja ja ulkomaalaistaustaisia. Joka hiton kautena. Eikö tuollaisten ominaisuuksien pitäisi olla sivuseikkoja, ja pääasia se, millainen ihminen on muuten.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaiset ovat edelleen takapajuista junttikansaa jolle metroseksuaali-käsite on tuntematon... ehkä se on hyväksytympää noin kymmenen vuoden päästä...?

Julia kirjoitti...

Jee, suihkukuvia :D

Maria kirjoitti...

Ei mulla muuta ku et Rhia, se miksi tuosta tehdään usein niin iso asia muiden mainitsemiesi asioiden rinnalla lienee siinä, että siinä missä väärään uskontokuntaan kuuluvia, naisia ja väärän värisiä ihmisiä on vainottu, alistettu ja pidetty vääränä, niin myös homoja on vainottu, alistettu, pidetty vääränä, jopa sairaina. Vielä tälläkin hetkellä tuolla idempänä järjestelmällisesti etsitään ja savustetaan homoseksuaaleja "esiin", jotta heidät voidaan sitten tappaa. "Ei meidän valtiossamme mitään homoseksuaaleja ole!"

Toisaalta homojen "hyväksyttävyys" on täälläkin kohtuullisen tuore asia, viel joitain kymmeniä vuosia sitten homous oli mielisairaus. Vieläkin löytyy ihmisiä, joiden mielestä homous on jotenkin tosi perseestä ja väärin. En sinänsä ihmettele, jos joku on elämässään törmännyt näihin ihmisiin ja on siksi kovasti puolustuskannalla. Vähän niinkun mä ja mun kokemukset siitä, miten ateisteja haukutaan moraalittomiks ja yhdisteään lähinnä kommareihin.

Olis hirveen kiva, että edes täällä rauhallisessa pohjolassa päästäiiin siihen mielentilaan, ettei ole oikeastaan yhtään ihmeellistä miehen meikata tai yhtään ihmeellistä kenen kanssa sängyssä vietetään aikaa, ettei tulisi tuollaisia "no en oo mikää vitun homo" -reaktioita, ja että toisaalta jokainen sais tehdä itselleen mitä haluaa, eikä se tarvis sen kummempia selityksiä tai arvailuja siitä seksuaalisesta suuntautumiseta. Olis kiva, että ihmiset pääsis siihen mielentilaan, et ihan hiton sama mitä toiset ihmiset tekevät itselleen, kunhan se ei muita satuta, niin tehkööt.

Rhia kirjoitti...

Kyllä mä tiedän että homoja on vainottu ja vainotaan edelleen ja että homoseksuaalisuus on luokiteltu sairaudeksi. Mutta se onkin juuri mun pointtini. Kun en ymmärrä miten jonkun ihmisen harmittomat ja vaarattomat seksuaaliset mieltymykset kuuluu kellekään muille. Pidän sitä sellaisena asiana jonka ei pitäisi hetkauttaa ketään suuntaan tai toiseen. Mulle se on aika samanlainen asia kuin se että käyttääkö joku tangoja vai boksereita, verrattain henkilökohtainen asia joka ei vaikuta siihen mitä mieltä henkilöstä olen ihmisenä.

Maria kirjoitti...

Joo niinhän sen ehdottomasti pitäisi mennäkin. Mut vielä ei olla siinä pisteessä :(

Mä muuten mietin noita telkkareiden kiintiöhomoja. On joo aika kyseenalaista se, että telkkarissa homot esitetään lähes aina just sellasina stereotyyppitapauksina ja jotenkin vähän erikoisina, mutta toisaalta monille ihmisille voi se median ja telkkarin välittämä kuva olla ainoa kohta, jossa ihminen joutuu "tekemisiin" homoseksuaalisuuden kanssa. Ilman mediaa ja kiintiöhomoja kukin saattaisi vain käpertyä siihen inhoonsa joutumatta koskaan oikeastaan edes ajattelemaan mitään asiaan liittyvää, ilman minkäänlaista vaihtoehtoista näkökulmaa. Minäkään en tietääkseni tunne yhtäkään homoa. Jos nyt yksipuolisen homotoitotuksen ansioita voi laskea, niin tuo voisi olla yksi.

Olen kuullut teorian, jonka mukaan ensin kielletty asia sallimisen jälkeen muuttuu suorastaan ihannoitavaksi asiaksi ennen tilanteen tasaantumista ja normalisoitumista. Kai tässä jonkinlaista murroskautta edelleen eletään, kuitenkin.

Maria kirjoitti...

...Ja siis ainahan parempi olisi näyttää sitä realistisempaa kuvaa, yksipuolisuus on perseestä. -.-

Anna-Maria kirjoitti...

Mun poikaystävä saa kuulla jatkuvasti homottelua, se kun panostaa tyyliin ja ulkonäköönsä (mm. trimmaa kulmakarvat jne.). Saman huutelun "uhriksi" ovat joutuneet myös ystävieni poikaystävät samaisesta syystä. Minkä takia ihmiset pitää ylipäätään leimata ulkonäön perusteella ja miksi jonkun seksuaalisesta suuntautumisesta pitää tehdä niin iso haloo? Tää ei vaan ymmärrä. Ilmeisesti nää jäbät luulee olevansa tosimiehiä, mutta oikeasti taitavat vaan olla hieman kateellisia, kun eivät itse uskalla poiketa massasta ja olla individuaaleja.

Tässä on yksi pieni esimerkki meidän yhdestä baari-illasta: Poikkis oli pukeutunut pillifarkkuihin, maihareihin ja hieman pidempään neulepaitaan. Joku miespuolinen henkilö tuli baaritiskillä vittuilemaan, että taidat olla homo, kun sulla on tollainen mekko päällä (viitaten pitkään paitaan) ja että miksi pidät moista jne. Kuulin keskustelun ja tulin sitten siihen väliin rauhoittelemaan tilannetta. Jätkä ei meinannut millään uskoa, että olimme yhdessä ja hyvä, ettei siitä syntynyt tappelu. Hauskinta oli, että jätkällä oli itsellään hieman hopparimaiset vaatteet ja sen oma paita roikkui tyyliin polvissa. :D

Mutta anyway, miksi ihmisten pitää osoitella, huudella ja leimata? Sehän on kiusaamista. Antakaa kaikkien kukkien kukkia vaan... :)

Anna-Maria kirjoitti...

Niin ja siis se piti sanoa, että poikaystäväni ei ota homottelua loukkauksena tai puolustele heterouttaan, kuten tää BB:n häiskä teki. Sitä vaan harmittaa, että ihmiset leimataan ulkonäön perusteella yhtään miksikään (yhtä lailla ärsyttää, jos joku leimaa sen emoksi tai gootiksi jne). Meillä on aika monta homoa kaverina ja osa heistä valitettavasti joutuu peittelemään seksuaalista suuntautumistaan "ihmisten ilmoilla" just sen takia, ettei heille huudeltaisi tai jopa hakattaisi. Menee vielä monta vuotta, että täällä päästään siihen pisteeseen kuin Kaliforniassa; muutama vuosi sitten siellä oli suurta muotia olla homo (viitaten Maria sun kommenttiin).

linda sofia kirjoitti...

totta!
mut eniten mua naruatti se kun se aso huusi "miehet kuuluu naisille ja naiset naisille" :D

Maria kirjoitti...

Joo, ihan perseestä se on ihmisten ulkomuodota tehdä kovin suuria päätelmiä näiden persoonasta tai kiinnostuksenkohteista tai oikein hirveästi mistään :/ Ja tosi persettä sekin, ettei voi kaikki ihmiset olla ihan vaan omia itsejään väkivallan ja kiusaamisen pelossa :(

Ehkä kenties tuo Asokin tulee sellaisista piireistä, joissa on tapana suhtautua homoihin hyvin vihamielisesti, ja sitä kautta tuntee uhkaavaksi ja pelottavaksi, jos häntä edes luullaan... Mene ja tiedä, mistä tuo reaktio tulee.

Maria kirjoitti...

Linda Sofia hhahah ton taisin just siinä missata :D Joo johdonmukasuus taas :D

Anonyymi kirjoitti...

Miks bb:ssä ylipäätään heti ekana aletaan keskustelemaan "hehe ooksä homo?? Vai bylsiks naista??". Olin tänään tuutorina yliopiston fukseilla, eikä me ensitapaamisella puhuttu siitä että mitä sukupuolta oleva kaveri sieltä sängystä löytyy. Niin mietin vain, että miksi se otetaan aina bb:ssä ekana selville?

Muutenkin ärsyttää bb:ssä se, että siellä heti aletaan jakamaan toisten kanssa sänky-kokemuksia. Miksi ihmeessä? "Hei olen Tauno Tosimies ja olen ollut yli 300 naisen kanssa ja joo kerran ei käytetty ehkäsyy ja joo se kerta oli kyl iha mahtava!!" :D

Osaako joku valasta mua näissä asioissa? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...