4.8.2009

15 kirjaa

Haaste kävi Facebookissa, ja ajattelin jakaa tämän myös blogini lukijoiden kanssa. Kukin haastautukoot halutessaan!

"Tämä on nopea. Älä mieti liian kauan. Listaa viisitoista kirjaa, jotka pysyvät mielessäsi aina. Ensimmäiset viisitoista, jotka muistat alle 15 minuutissa."

1. Audrey Niffenegger - Time Traveller's Wife
2. George Orwell - 1984
3. Neil Gaiman - Coraline
4.Tove Jansson - Muumipappa ja meri (ja kyllä oikeastaan ne kaikki Muumi-kirjat)
5. H.P. Lovecraft - Charles Dexter Wardin tapaus (Lovecraft on vaan kauhun mestari.)
6. Douglas Adams - Hitchhiker's Guide to the Galaxy
7. Mika Waltari - Sinuhe egyptiläinen
8. Väinö Linna - Tuntematon sotilas
9. Frank Herbert - Dyyni
10. Alan Dean Foster - The Complete Alien Omnibus (kyse siis Alien-trilogian novellisoidusta kokoelmasta, luin tätä pienenä Alien-fanina kirjastossa ja aloitin pari kertaa kotona, piti aina lopettaa kun tuli sairaan huono olo ja yöllä hirveitä painajaisia. Elokuvista tuli vain hämähäkki-inho ja pimeän pelko... Myöhemmin hankin kirjan omaksi ja luin kokonaan, ei se nyt ihan huonoa scifikauhua teinivuosina ollut!)
11. Aleksis Kivi - Seitsemän veljestä (se oli niin vaikeatajuinen ja outo, etten koskaan ymmärtänyt miksi se nyt oli PAKKO kaikkien koulussa lukea kannesta kanteen, varmasti sen merkitystä suomelle voi arvostaa ilmankin...)
12.Franz Kafka - Muodonmuutos
13. Johanna Sinisalo - Ennen päivänlaskua ei voi
14. Esko Valtaoja - Kotona maailmankaikkeudessa (Lähetin miehelle 15-vuotiaana fanipostia, olin kuulemma siihen mennessä nuorin palautteenantaja! Kirjalla oli suuri merkitys siihen miten tarkastelin sinä kesänä käymääni rippikoulua ja siellä esitettyjä väitteitä. Oli hassua huomata, että rippipappi toisti hyvin kaavamaisesti juuri niitä kuvioita, joita Valtaoja kirjassaan käsitteli ja kritisoi, mm. vähintään mielikuvitukselliset väitteet muka tiedemiesten evoluutiosta luopumisesta. Pisti ajattelemaan. Lisäksi samainen pappi oli täysin väärinkäsittänyt mistä Sinkkuelämässä oli kyse.)
15. Dave Wolverton - Jedioppilas 1: Nouseva voima (krääsänovellisarja Obi-Wan Kenobin ja Qui-Gon Jinnin yhteisestä alkutaipaleesta, ensimmäinen kirja oli niin koskettava ja vaikuttava, että olen lukenut sen varmaan 10 kertaa (ohi parissa tunnissa). Loput kirjat olivatkin aika penseitä.)

Oli muuten yllättävän vaikeaa muutaman viimeisen kohdalla :P Kirjoja kun aina tulee ja menee, on vaikea hahmottaa sellaisia, jotka oikeasti muistaisi aina.

4 kommenttia :

veerra kirjoitti...

haha mä en oo koskaan lukenu seitsemää veljestä - enkä lue. :D

Anonyymi kirjoitti...

Kafkan muodonmuutos ei ole kirja vaan novelli, vaikka se olis julkaistu yksittäin, niin se on silti kirjanen. Sori, olipahan pakko. Ihan ok lista kyllä. :)

Paula

Maria kirjoitti...

Niin, en tiedä oliko tuon haasteen laatijan perimmäinen tarkoitus vaatia nimenomaan listaan kirjoja tuon sanan perimmäisessä ja absoluuttisessa tarkoituksessaan vaiko keskittyä pikemminkin niihin mieleenjääneisiin teoksiin. -.-

Reetr kirjoitti...

Esko Valtaoja on kyllä sellainen henkilö jota ei voi kuin ihailla: tähtitieteen professori, joka on olemukseltaan niin rempseä ja lämmin, sekä käsittelee vaikeita kysymyksiä niin, että tavallinen pulliainenkin pointin ymmärtää. Aina bongatessani herra professorin jostaikin keskusteluohjelmasta, nyökyttelen koko ohjelman ajan innokkaasti ollen jatkuvasti yhä enemmän samaa mieltä hänen kanssaan :--D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...