24.7.2009

Uusi blogirakkaus

Löysin juuri aivan mielettömän tyylikkään lyylin ja lyylin blogin. Kuolaan melkein lähestulkoon likimain aivan kaikkea, mitä tämä tanskatar nimeltä Marie päälleen vetää. Marie kirjoittaa blogia A Fashion Tale Loten kanssa sekä tanskaksi että englanniksi. Keksin yhdestäkin naisen postauksesta jo mm. sen, että kengissä olevat vääränväriset metallikappaleet voi itse asiassa maalata toisen värisiksi! Nyt mikään ei enää voi seistä minun ja kiilakorkonilkkurirakkauksieni välissä.

Marien tyyli muistuttaa jonkin verran omaani, ja yhteisiä rakkauksia on huomattavissa helposti pyöräilyhousuista monokromaattiseen värimaailmaan ja yksinkertaisiin, mielenkiintoisilla yksityiskohdilla varustettuihin asuihin, kuten alla olevassa kuvassakin näkyy. Sainpa tuosta jo päähäni, että tarvitsisinkin juuri tuollaiset kengät... Ja miten ois toi Alexander Wangin laukku? Huh huh, kuolareseptorit hajoavat. Tästä blogin asuosioon.

Image and video hosting by TinyPic

6 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti linkistä, nätti mimmi ja hyvä tyyli vaikken sukkahousuista ja alkkareista välitäkään tuollain käytettynä.

Hymyilyttää myöskin sanojen käyttö tekstissäsi, viljelet paljon näitä tyyliin 'monokromaattinen, reseptori', mutta toki tuo on ymmärrettävää. Monet alkuvuosien opiskelijat käyttävät näitä, tuo on niin tunnistettavaa, kun ovat niin haltioissaan ja osaavat mielestään kaiken vähintäinkin paremmin kuin muut.

Ei sillä silti arvostusta saa jos sitä kaipaat. Arvostus lähtee ihan muista asioista kuin hienoista sanoista. Se tulee sieltä ruohonjuuritasolta. Ihan vain vinkiksi. Mutta hauskaa tätä blogiasi on lukea. Kun skippaan nämä snobbailusanat, arvostan suuresti hyvää suomenkieltäsi, tätä nimittäin harvoin näissä muotiblogeissa näkyy.

Terveisiä raumalaiselta äikänopelta ;)

Maria kirjoitti...

Tavoite ei ole snobbailla tai kerätä arvostusta. Jos jotakin, niin opetella käyttämään kieltä elävästi.

Karsastan turhan monimutkaisia ja vaikeita sanoja tai ilmaisuja silloin, kun on yksinkertaisempikin tapa asioita ilmaista, mutta sanojen "monokromaattinen" ja "reseptori" kohdalla en näe, että nyt mentäisiin erityisen hienostuneiden ilmaisujen äärelle. Saa toki ehdottaa selkokielisempiä vaihtoehtoja, minä en vielä keksinyt suomennoksia noille. Reseptoritkin löytyy jo yläasteen bilsan kirjasta, sillä on aika köyhää snobeilla.

Anonyymi kirjoitti...

Tästä juuri pidän blogissasi, käytät elävää kieltä ja sanavarastosi on laaja. En halunnut olla snobi minäkään kommentissani, joskus vain tunnistan tekstissäsi näitä omien alkuaikojenikin kikkailusanoja. Niitä oli kivaa pudotella ja olla ns. älykäs keskustelukumppani.

Saatoinpa olla minäkin vähän snobi, kun tällaisesta sanoin ;) Blogisihan on pääosin muotiin ja tyyliin perustuva, mutta olen kiinnittänyt huomiota nimenomaan kielenkäyttöösi ja ilmaisutaitoosi. Se on hyvää ja selkeätä, mikä on harvinaista nykyisin ainakin tämän lajin blogeissa.

Maria kirjoitti...

Hauskaa että pidät blogistani, olen siitä hyvin iloinen. Toistan kuitenkin vielä, että minulle ne eivät ole kikkailusanoja, vaan ihan normaaleja suomen kielen sanoja, jotka ovat kuuluneet sanavarastooni yläasteelta lähtien.

Jos haluaisin kikkailla, produktoisin natiivikielestä poikkeavia verbaalituotoksia anglismein varioituina ja vertikaalisesti pitkän sellumassan omaisesti presentoituina. Kompliittisen koomillisesti, totta kai. Noin muuten pyrin vain kirjoittamaan hyvin ja välttämään kaikkea edellisen kaltaista shaissea.

Otan mielelläni vastaan rakentavaa palautetta ja ehdotuksia esim. niistä selkokielisemmistä ilmaisuista. Niitä ei tarvitse kuitenkaan piilottaa oman auktoriteettiaseman varjoon tai korostaa toisen alempiarvoisuutta, kyllä mä arvostan niitä kehittäviä ideoita vaikka olisin itse USA:n presidentti. :)

Auri kirjoitti...

Mielestäni nuo "kikkailusanat" juuri tekevät kielestä hauskan monimuotoista. En ymmärrä sitä, miksi vähääkään erikoisempien sanojen käyttäminen olisi snobbailua. Se on vain kielen rikkautta.

Mutta siis se mitä kommentoimani piti, on että muistaakseni Gaudeten ikkunassa olen nähnyt tuon AW:n laukun. Todella puoleensavetävä tapaus, mutta hintaa en uskaltanut edes käydä kysymässä.

Micci kirjoitti...

Heh, tuota metalliosien maalausta on tullut itsekin harrastettua.. Koottavamaali on hyvää siihen tarkoitukseen! ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...