9.7.2009

Suomenlinnassa

Tässäpä kuvia Suomenlinnan visiitiltä! Sää pysyi ihan mahtavana, sateista ei tietoakaan, merituuli viilensi auringonpaahtamaa ilmaa ja ympäriinsä käveleskely ja sinkoilu onnistui sen puolesta varsin rattoisasti. Lukuisiin museoihin ei tällä kertaa edes vilkaistu jo ajanpuutteenkin takia, jätetään niiden tutkiminen sitten seuraavaan kertaan, samoin palanen saarta jäi vielä tutkimatta ja tykitkin peräti näkemättä. Totuuden sananen: vaikka mittari heittää pariakymmentä plusastetta, ohut tai vähän paksumpikaan takki ei ole yhtään liioittelua: saarella tuulee.

Valitettavasti se on jälleen huomattava: kun taas olis hieman erilainen putki kamerassa kiinni, niin maisemia olisi paljon kivempaa kuvata. Sisätiloihinkin kaipaisin laajakulmaa... No, ainakin potretit ja yksityiskohdat onnistuvat 50mm valovoimaisella putkella hyvin. On hauskaa, kun voi kuvata ihmisiä (ja itseä, eh-heh) siten, että ihmiset näyttäytyvät juuri niin kauniina ja mielenkiintoisina, kuin oikeasti silmissäni ovatkin. Ei tarkoita, etteikö opeteltavaa yhä olisi aivan mielettömästi.

Niitä kuvia! Jännittävää ajatella, että Suomenlinna on paitsi linnoitus, myös kaupunginosa, ja että siellä oikeasti asuu tavallisia ihmisiä. Jos ei olisi tiennyt, olisi voinut ehkä hiukkasen hämmästyä lähellä satamaa olevaa Siwaa.

IMG_1556
Lautan lähtöä odotellessa sitä on hyvä kuvata.

IMG_1590

IMG_1575
Saanko esitellä, ihana ja energinen anoppikokelaani! Paras tyyppi.

IMG_1579

IMG_1581
"Kartta, u know, on kätevä apuväline."

IMG_1589
Jee, maata!

IMG_1593

IMG_1594
Kohti nähtävyyksiä!

IMG_1604

IMG_1615

IMG_1665

IMG_1616

IMG_1613
Tämä lämmitti anoppikokelasta, on meinaan töissä kirjastopuuhissa. Jotain monimutkaisen kuuloista ja maailman ääriin vievää se oli.

IMG_1626

IMG_1624

IMG_1628

IMG_1630
Taas kiitos poikkikselle. Tunika - American Apparel, laukku ja koru - H&M, leggingsit - Vero Moda Organic Cotton, nahkatakki - JSFN, 30% taas alennusta hei, kannattaa selkeästi olla nopea. Ruoskitaan itseä. Silitetään pehmeää pintaa. Ollaan iloisia. Ei osteta enää ikinä nahkatakkeja.

IMG_1635

IMG_1645
Empiirisiä havaintoja kesken turistikuvauksen: Ruohonkorret tunki eteen ja tahattomasti efektistä tuli hyvin jjjjännä. Ne niinkun menettää materiaalisen olomuotonsa ja muuttuu kuvassa vain väreiksi... Mitenkähän tätä havaintoa voisi hyödyntää?

IMG_1666

IMG_1656
Pimeää ja märkää. Tunneleissa ja holveissa hiippailtiin kamerasalaman valossa: luovaa kamerankäyttöä. Taskulampusta olis ollut iloa.

IMG_1696
Luonnonilmiö: tippukiviä, tai puikkoja. Katot täynnä tätä.

IMG_1697
...Ja ulkoilmaan takaisin.

IMG_1672

IMG_1693

IMG_1681

IMG_1682
Kissankelloja kasvaa muurissa.

IMG_1694
Muurin päällä taas kasvaa heiniä.

IMG_1701

IMG_1776

IMG_1703

IMG_1706
Olis aika hieno paikka kahvikupposelle ja possumunkille. Näkymä merelle (ei näy kuvassa)...

IMG_1714

IMG_1722
Kiitti, bf.

IMG_1728
Tää on aina pakko toteuttaa, kun on tyypit kameroineen samassa tilassa ottamassa kuvia!

IMG_1741

suomenlinnalla 3
Ei, nyt ei vettä, nyt mä poseen. Kiitti taas poikaystävälle. Propsit hauskasta sommittelusta!

suomenlinnalla 2
...Ja tästä. Vau, näyttääpä erilaiset mustat eläväisiltä yhdessä! Ja sydämiä nahkatakin ryppyiselle ja himmeälle pinnalla. Toivottavasti eivät mutrut oikene ja katoa, tosin takki olisi kyllä ihana ilmankin. Paljon parempi, kuin se harmaa. GAAAH.

IMG_1735

IMG_1751
"Kai nyt näkyy nää sandaalit hei?" Poikkis.

IMG_1761
Heijastuspinta rules.

IMG_1771

IMG_1773

IMG_1781
No okei, katotiin me museoihin päin vähäsen. Ehta sukellusvene on nimittäin vierailukunnossa. Ei tosin nyt ehditty virka-aikaan paattia katsomaan.

IMG_1790

IMG_1796

IMG_1800

IMG_1804

IMG_1807
Takasin päin sitten vaan - RUOKAA!

IMG_1808
Panimo oli kiva paikka, ruoka erinomaista. Söin maissikananrintaa ja pastaa limekastikkeessa. Erittäin herkullista.

IMG_1812
Kun kerran syödään paikassa, jonka erikoisuus on vain paikan päältä saatavat erikoisoluet, niitä haluavat tietysti makunystyröitään verryttelevät maistella - niin omasta kuin kaverinkin lasista.

Kivaa oli! Voisin mennä toistekin.

Oletko sinä käynyt Suomenlinnassa?

16 kommenttia :

sara kirjoitti...

Viitsisitkö linkittää AA:n sivuilta tuon sun tunikan? :) Ja kysyn vielä että mitä kokoa yleensä noissa mekoissa tilaat? Oon suht koht samankokoinen kun sinä ja mietin että onko xs liian pieni vai pitäisikö ottaa S. En kuitenkaan halua mitään makkarankuorta. Tack!

iidaelina kirjoitti...

Oi, Suomenlinna on kyllä kiva paikka. Voisi vierailla siellä taas joskus, kun tulee liikuttua Helsingissä turistimielessä.

Tän sun ihmeobjektiviisi jälki saa mut päivä päivältä harkitsemaan enemmän Pentaxiini vastaavan kaverin hankkimista (jospa sellaisia mahtaisi edes olla). Oi, voi, voi...

Maria kirjoitti...

Sara, tunika on tämä :) -> http://store.americanapparel.eu/2386.html

S tuosta olikin se pienin koko, ja sitähän mä tilaankin, joistakin toisista mekoista XS :) Kannattaa ehkä vilkaista arvosteluista mitä muut oman kokoiset ovat sanoneet, niistä voi saada aika hyvin vihiä miten vaate istuu :) Tuo ei ole makkarankuori malliltaan muutenkaan, koska leikkaus on suora: pebasta tiukempi, yläosasta ja vatsan seudulta se jää väljäksi. :)

Iidaelina, Sigmalla ainakin on jokin ominaisuuksiltaan vastaava lasi, jota on jopa kehuttukin :) Kannattaa vilkuilla, onhan noita lasivalmistajia... :)

Ele kirjoitti...

Hienoja kuvia! Olipa kiva nähdä sun kuvaustaitoja vähän enemmän - taitoa näyttäisi löytyvän. Mun suosikki on tuo pimeä tunnelikuva.

leena kirjoitti...

Minun poikkis asu siellä yhteenaikaan, tosin vaan reilun vuoden, mutta sillon tuli käytyä.
Takki on muuten upee ja kuvat myös, tosin mun koneelle ei latautunnu kaikki.

Maria kirjoitti...

Ele, kiitos :)

Leena, kiitti ^^ Munkin eräs kaverin kaveri asuu siellä :) Hmm, kannattaa ehkä kokeilla päivittää sivu uusiksi välimuistin ohi, ctrl+r pitäis kai toimia, Mäkeissä omppu+r. :)

Kristina kirjoitti...

Paljon hyviä kuvia kauniista paikasta, tällaisia on kiva katsella :)

Selma kirjoitti...

Söpöjä kuvia ootte räpsiny. :) Mikä muuten se sun kameras on malliltaan/merkiltään? Vastaus löytyisi varmaan jostain vanhemmista posteistakin tietty... :]

Maria kirjoitti...

Kiitti molemmille! :)

Kamerana on Canon EOS 350D ja putkena tuo saman merkin 50mm f/1.4 USM :)

Sugar Kane kirjoitti...

Tosi onnistuneita kuvia mulle muistorikkaasta paikasta, kiitos siitä!

Mika Latvala kirjoitti...

Hieno blogi ja hienot kuvat! Itse en valitettavasti ole käynyt vielä Suomenlinnassa, mutta ehkä joskus.. :)

Julia kirjoitti...

Olen ollut töissä Suomenlinnassa. Ala-asteella, siellä on semmoinenkin ;)

Rhia kirjoitti...

Olen käynyt Suomenlinnassa parikin kertaa piknikillä. Erikoinen ja kaunis paikka. Sinänsä jännittävää että siellä tosiaan asuu ihan tavallisiakin ihmisiä =)

annsku kirjoitti...

hei oon meinannu tilailla tota samaa takkia, mut mietityttää vaan onko se semmonen kova koppura vai semmosta ihanan täydellistä pehmosta nahkaa? ( =

Maria kirjoitti...

Ihanan pehmoista ainakin tämä minun yksilöni on :)

Hippu kirjoitti...

Vouuu, törkeen kivoja kuvia =) Oon käyny Suomenlinnassa viimeks varmaan 4 vuotta sitten :c Tänä kesänä tosin ois tarkotus taas tehdä visiittiä =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...