4.7.2009

Listal.com - palvelu, jossa voit listata viihdettä

Välillä on vaikeaa pysyä kärryillä siitä, mitä elokuvia onkaan tullut katsoneeksi, tai vielä vähemmän mitä mieltä oikeastaan onkaan ollut niitä. Samoin vastaan saattaa tulla elokuvatrailereita, joista voi todeta haluavansa nähdä elokuvan, mutta asian saattaa myöhemmin unohtaa. Sama pätee myös esimerkiksi musiikkiin ja kirjoihin. Mikä neuvoksi?

Ongelmaan on ratkaisu: nettisivu, johon moiset asiat voi merkitä ylös. Tarjolla on monenlaisia sivuja ja listauspalveluita, mutta omaksi suosikikseni on muodostunut Listal.com, jossa yhdistyvät eri viihdemuodot elokuvista peleihin ja dvd:hein.

Listalissa voi tehdä kaikenlaista. Käytän esimerkkeinä elokuvia, koska sitä osiota olen käyttänyt eniten. Listalissa voi pisteyttää ja arvostella elokuvia, merkitä leffan statukseksi Want to watch, muodostaa omia listauksia mitä mielikuvituksellisimmista asioista, kuten vaikkapa parhaista konnista tai elokuvista, joissa näkyy hienoja hattuja. Palvelussa voi myös samaan tapaan arvostella näyttelijöitä ja ohjaajia. Kavereiden kanssa voi muodostaa verkostoja ja nähdä elokuvan tiedoissa paitsi muiden käyttäjien antaman keskiarvopisteytyksen, myös kavereiden vastaavan ja lisäksi vielä IMDB:n pisteytyksen. Myös kavereiden arvosteluja ja Want to watch -listoja pääsee tarkastelemaan. Lisäksi foorumeilla pääsee keskustelemaan muiden käyttäjien kanssa.

Palvelussa voi siis merkitä itselleen muistiin kaikenlaista elokuvista, näyttelijöistä, ohjaajista, kirjoista, kirjailijoista, musiikista, peleistä, omistamistaan dvd-levyistä... Lisäksi tiedot voi halutessaan jakaa kavereidensa tai vaikka kaikkien muiden käyttäjien kanssa, mutta tiedot voi myös pitää visusti omana tietonaan säätämällä yksityisyysasetukset tiukimmilleen. Listal tarjoaa jopa mahdolliuuden yhdistää Facebookkiin ja floodia listojaan sinne.

Maria lämpimästi suosittelee, ja käyttää palvelua aina muistaessaan.

4 kommenttia :

Samuel kirjoitti...

Tuollaista palvelua olen tietämättäni kaivannut jo pitkään!

Maria kirjoitti...

Sithän oli mainiota, että bongasit tän :)

Mika Latvala kirjoitti...

Hieno palvelu, tosin eittämättä tulee mieleen erään vitsikirjan lausahdus:

"Tiedät katsovasi liikaa televisiota, jos pidät kirjaa katsomistasi jääkiekko-otteluista"

Itse yhdistän tuon tuohon, mutta kätsä palvelu! :)

Ranna kirjoitti...

Listaaminen on aina hävyttömän hauskaa, mutta samalla hämmentävää.
Merkkailin palvelussa pienen tovin elokuvia, ja profiilini mukaan olen katsonut niitä 1185. En edes halua tietää miten järjetön se oikea luku on!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...